Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebegimde böbrek sıkıntısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57210
Tarih: 25 Haz 2025 Saat 14:26

Konu: Bebegimde böbrek sıkıntısı
Mesajı Yazan: Cazipmuzip
Konu: Bebegimde böbrek sıkıntısı
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2017 Saat 11:20
Merhaba kadir bey. Bebegimde bir ayı aşkın bir süredir ayaklarını karnına çekme sancı çekme akabinde ter bosalmasi vardı.  Küçük bir tip merkezine götürdüm hemen iki adet 3,5 mm taş saptandı. Bezinde mukus lu leke görünce idrar tahlili yaptırdım. Lökosit eritrosit epitel hücresi görüldü.  Bunun üzerine başkent Üniversitesi nefroloji bölümüne gittik. Doktorumuz voiding sistoüretrografi ve böbrek sistoüretrografi istedi. Açıkçası radyasyon ve acı veren işlemlerden tedirgin oldum bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle radyasyon konusu bunlar gerekli mi bunların dışında başka yöntem varmıdır. Bu arada bebeğim 8 aylik erkek 10.4 kilo

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2017 Saat 11:36
Ayrıca daha yeni ek gıdaya geçtim bu zamana kadar sadece annesutu ile besliyordum şimdi anne sütü artı ek gida

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2017 Saat 13:58
Pardon yukarıda yanlış yazdım böbrek sintigrafi 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2017 Saat 18:05
Baska bir yerde, Idrar Tahlili yaptirip, her iki tahlilin de;  tamamini bana yazin. 

LUTFEN; Soru sorarken, soru ile ilgili yapilmis tahlilleri YAZIN!!! 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2017 Saat 21:53

--------------------------------------İLK TAHLİL TETKİKLERİ-----------------------------------------------

İdrar tetkiki Sonucu:

Renk:  Sarı

Görünüm: Bulanık

Dansite: -

pH: -

Nitrit: -

Protein: -

Bilirubin: -

Keton:  -

Glukoz :  -

Ürobilinogen: -

Mikroskopik inceleme:  Bol lökosit, 7-8 Eritrosit, 4-5 Epitel Hücresi görüldü.

Seroloji sonucu  :

CRP:  1,04

Biyokimya Sonucu:

Üre : 21

Kreatinin(serum):  0,7

AST:  35

ALT:  21

Glukoz(şeker):  86

Sodyum:  137,49

Potasyum : 3,86

Klor : 103,87

MON:   1,3

MON% :   13,1

WBC, LYM, GRA, LYM%, GRA%, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW, PLT, PCT, MPV, PDW  değerleri  normal.sss

Hormon Tetkik Sonuçları :

T4 (SERBEST):  0,86

TSH :  1,41

Üriner  USG  Sonuçları:

Sağ böbrek lokalizasyonu  boyutları, parankim kalınlığı toplayıcı sistemleri normaldir.Parankim grade sıfırdır. Sağ böbrk üst polde deforme dilate kaliks ile uyumlu olduğu düşünülen 8x7 mm ebatlarda kistik genişleme mevcuttur.Sol böbrek lokalizasyonu boyutları parankim kalınlığı toplayıcı sistemleri normaldir. Parankim grade sıfırdır. Sol böbrek alt polde büyüğü 3,5 mm ebatlarında hiperokojen kristaloid izlenmektedir. Sol böbrek  üst polde deforme dilate kaliks ile uyumlu olduğu düşünülen 7x7 mm ebatlarında kistik genişleme mevcuttur.Mesane dolumu yetersiz olduğundan değerlendirilememiştir.

------------------------------------------İKİNCİ İDRAR TETKİKİ---------------------------------------------

Dansite : 1.020,00

pH: 6,5

Protein : Negatif

Glukoz(idrar) : 0,00

Keton : 0,50

Bilirubin : Negaitf

Urobiliojen : 10

Kan : Negatif

Lökosit Esteraz Aktivitesi :  + Pozitif

Nitrit : Negatif

Renk : Sarı

GÖRÜNÜM: Berrak

Manuel Mikroskopi : 1-2 Eritrosit 3-5 Lökosit 1-2 Epitel Hücre.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 04:40
Tam tahmin ettigim gibi...
Sizin cocukta; HICBIR  ZAMAN; IYE olmamis!!!!  
Yapilanlarin tamami, gereksiz... VE, "tamamen duygusal!!!".... 
SAKIN, elletmeyin ve Hicbir baska, tetkik veya Tahlil yaptirmayin.. 
Bunlar resmen, SAHTEKAR!! 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 07:13
Doktor bactrim antibiyotik  şurup vermişti onu keseyim mi kadir bey. Ayrıca bize idrar yolu darlığından şüphelendigini söyledi. Teşekkür ediyorum yol gösterdiğiniz için.  Çok sağolun 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 14:23
Çektiği sancı böbrekteki taş yüzünden mi bunun için önerebileceğiniz birşey var mı acaba 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 14:28
Ayrıca çektiği sancı böbrekteki taş yüzünden mi. Bu konuda önerebileceğiniz bir şey var mı acaba 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 19:02
TAS oldugu kesin degilki!!!!   Kristal yapisi (oda) "olabilir" denmis!!  
Soylenenlerin hicbirine inanmayin, hidbir sey yapmayin. 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 22:35
Teşekkür ediyorum Kadir bey ilginiz ve bilginiz için.  Yalnız birşeyı merak ediyorum. Bebeğim gün içinde enaz bir kez ayaklarını karnına çekip ıhlamaya başlıyor arkasından müthiş bir ter atıp uyuyor hatta sızıyor terimi daha doğru. Doğru davranmak adına soruyorum bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmalıyım 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2017 Saat 22:51
Ayrıca bebeğimizi muayene götürmemizin sebebi,idrarında iki defa arka arkaya vişne çürüğüne benzer bir mukus, onun hemen arkasına da birkaç kez kiremit rengine benzer leke gördük.antibiyotikten sonra hemen geçti.bu lekelenmeler kanama olabilir mi diye düşündük açıkçası.

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2017 Saat 05:59
Susuz KALMIS!!!!  Su kaybi oldugunda; idrar koyulasir hem boyle "kristal" gorunumleri olur, hemde oyle
"kiremit" rengi kristaller gorulur.   Sik sik su teklif edin.
Sancisi da ondan.. 
Odasi serin olsun, ustu cok giyinik olmasin ve TERLEMESIN!! 

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2017 Saat 15:39
Çok sağolun kadir bey. Ayrıca sünnet ile ilgili yazılarınızı da okudum ve kafam rahatladı. Mantıklı ve akıllıca bir yaklaşım gerçekten hiç böyle düşünmemiştim. İlk bebek olduğu için eksiğimiz oluyor elbette. Hastane hastane sürükleniyoruz sürekli.  Doğru bir yaklaşım olmuyor ezbere yaşıyoruz sanki. Mesela gittiğimiz doktor prefosordu.biz şikayetlerimizi anlattık daha iyi bir çözüm için. Bebeğimin kilosundan dolayı azarladı bizi. Doğum kilosu 4750 şu anda 10.5 kilo takip ettiğim kadarıyla kilo alımı normal ilerledi. Ki sizin yazılarınızı okudum ve ek gıdayı olabildiğince geciktirdim.  8 ayı geçtik ve daha yeni bebeğimin isteği doğrultusunda ek gıdaya geçtim ama anne sütünü daha fazla veriyorum. Çok ayrıntıya takılmak istemiyorum. Demem o ki doğru yönlendirseler doğru tedavi verilse. Ciddi manada guvenimi sarstılar. Çok haklısınız herşey para madde ve marka olmuş.  Ezbere yaşatıyorlar. Size çok minnettarım kadir bey. Değerli zamanınızı bizlere ayırdığınız için. Umarım çevremizde sizin gibi doktorlar görürüz. Sağlıcakla kalın güzel günler 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat