KURU İNCİR REÇELİ
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Reçeller, Marmelatlar
Forum Tanımlaması: Reçeller, Marmelatlar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4666
Tarih: 02 Şub 2025 Saat 16:30
Konu: KURU İNCİR REÇELİ
Mesajı Yazan: suzi
Konu: KURU İNCİR REÇELİ
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 23:27
Malzemeler:
3 kg kuru incir
1,5 kg şeker (1 kilo incir için 500gr şeker)
2 litre su
Yapılışı:İncirin her biri 4-5 parça bölünecek,su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek.İncir suyunu çekene kadar pişirilecek ve dibi tutmasın diye karıştırılacak.
Gerçekten değişik bir reçel oluyor,tatlı niyetine de yenebilir.Adana ve Osmaniye tarafında çok yapılır.Özellikle yiyeceğiniz kadarını tereyağıyla birlikte biraz tavada pişirirsenizde güzel oluyor.Yanlız kilo alıyorum diyenlere hiç tavsiye etmem;çünkü çok iştah açıyor.
AFİYET OLSUN....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 23:32
canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinmutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak?
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 23:38
reyyan Yazdı:
canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinmutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak? |
Canım,ben hani 3 kg incir fazla gelebilir diye vurguladım.1kg incir için ozaman yarım litreden biraz fazla su konacaktır.
Ha şunuda eklemeyi unuttum:Su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek ya ozaman ateşi biraz kısmak lazım,yoksa dibine tutar.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2008 Saat 23:56
suzi Yazdı:
reyyan Yazdı:
canım,çok teşekkür ederim,hızlıca tarifi yazdığın içinmutlaka deniycem inş.yalnız,şuraya takıldım,1 kg.incir için 500 gr.şeker demişsinya,o zaman su ne kadar koyulacak? |
Canım,ben hani 3 kg incir fazla gelebilir diye vurguladım.1kg incir için ozaman yarım litreden biraz fazla su konacaktır.
Ha şunuda eklemeyi unuttum:Su ve şeker kaynadıktan sonra incir eklenecek ya ozaman ateşi biraz kısmak lazım,yoksa dibine tutar.
|
tamam tatlım,çok teşekkür ederim
|
Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 00:01
ellerıne saglık ben hıc recel yapmadım hayatımda cılek ve vısne recelını cok severım.ama vaktım olunca bunuda denıcem
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 00:24
Hemen sık kullanılanlarıma aldım. Bayılırım incir reçeline. Yaş inciri sevmem. Yeşil yeşil öleee
Eline sağlık canımmmmm
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 17:32
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 17:37
Evet canım,yeşil incirin yapımı da zor diye duydum.Ama kıvamı iyi olursa ben severim.Şimdi evimde yeşil var,hazır alındı.Yanlız içine gliserin katılıyormuş,katı olsun diye duydum. Sana da afiyet olsun,yanlız tereyağında bir kere olsun yap,harika bir tadı oluyor.
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2008 Saat 23:03
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2008 Saat 23:37
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 11:08
Benim eşim de yeşil olanına bayılır. Evden eksik olmaz. Yapmasını bilmiyorum, marketten almasını biliyorum. Çok güzel reçel alırım marketten, öğünmek gibi olmasın
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 11:24
ellerine sağlık suzicim . ben kilo alanlardanım bu yüzden tavsiyene uyup denemiycem
duygu senden de reçel almanın püf noktalarını alabilirmiyiz canım
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 15:00
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 15:03
Zehracım,ben öneride bulundum canım.Tereyağla yemeside güzel diye,sade de yenebilir. bacım yanlız değilsin..
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 17:05
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 17:12
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 21:27
Bizim bu tarafların (Aydın, Denizli,..) kuru inciri, üzümü çok
güzeldir.Geçenlere kayınvalidemden öğrendiğim üzüm reçeli yaptım çok
güzel oldu. Bunuda deneyeceğim Suzan, emeğine sağlık.
Kuru incir çocuklar içinde çok faydalı. Özellikle süt içmeyen çocuklara ve bayanlara tavsiye ediliyor.
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2009 Saat 23:43
Arkadaşlar nihayet bugün kuru incir reçelini yapabildim.(1 kg olarak)Hemen bir fotosunu ekleyim...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 14:57
[QUOTE=sengul]Bizim bu tarafların (Aydın, Denizli,..) kuru inciri, üzümü çok güzeldir.Geçenlere kayınvalidemden öğrendiğim üzüm reçeli yaptım çok güzel oldu. Bunuda deneyeceğim Suzan, emeğine sağlık.
Kuru incir çocuklar içinde çok faydalı. Özellikle süt içmeyen çocuklara ve bayanlara tavsiye ediliyor. [/QUOTE
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 14:59
emegine saglik canim
-------------
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 15:01
ellerine sağlık
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 15:28
ellerine sağlık suzancım .. çok lezzetli görünüyor .
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 17:09
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 17:09
canım valla abartısız söylüyom acayip iştah açıcı duruyoremeğ,ne ellerine sağlık
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 00:48
Çok doğru Hilalcim,hele tereyağıyla biraz kavurdun mu?kendini kaybediyorsunYani iştah süper oluyor.Bir kere tereyağıyla denedim sadece.Yoksa kilolarla baş etmek daha zor olurdu demi ya..Çok teşekkürler bacım...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 00:51
suzancım reçlimi kavuruyosun tereyağğındahe reçele oluyomu yoksa sadace incir reçelimi kavruluyor kilolarımı verdiğimde hemen deniycem
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 00:53
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 00:54
zehra msj kutunu sil bacım
suzancım senin dediğin nasıl bilmiiyorum ama ,kışın burda reçel iyice kalınlaşınca sofraya getirildiğinde bi tabaklık yani bi yemeklik tereyağında kavuruyolar bende gördüm bunu,bana biraz ağır geldi ama gördüm yapmışlardı komşum,hatta onlar ayva reçelini öyle yapmışlardı,ama seninkide böylemi bilmiyorum
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 01:00
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 01:08
hilal Yazdı:
zehra msj kutunu sil bacım
suzancım senin dediğin nasıl bilmiiyorum ama ,kışın burda reçel iyice kalınlaşınca sofraya getirildiğinde bi tabaklık yani bi yemeklik tereyağında kavuruyolar bende gördüm bunu,bana biraz ağır geldi ama gördüm yapmışlardı komşum,hatta onlar ayva reçelini öyle yapmışlardı,ama seninkide böylemi bilmiyorum |
Sanırım her yörenin çok farklıdır.Maraş,osmaniye,Adana tarafı bilirler.Bunun içinde su,şeker,birazda limon tuzu var.Komşun sanırım reçel yapmadan doğrayıp kavuruyor.Benim de bu yaptığım incirler epey bir kalındı ve çok artırılım oldu.Bak Zehracım,Ayva da kavruluyormuş.Aklımızda bulusun demi..
-------------
|
|