Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Turşu yaptım :-)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Turşular
Forum Tanımlaması: Turşular
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25855
Tarih: 09 Oca 2025 Saat 17:49

Konu: Turşu yaptım :-)
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Konu: Turşu yaptım :-)
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:12
Turşu yaptım kızlar..Püf noktaları ve ölçüleri arkadaşımdan aldım..Onun turşusu çok güzel olur..
Mesela her 1 ltye tepeleme 1 yemek kaşığı kalın tuz koyarak suyu kaynattım soğuyunca malzemelerin üzerine döktüm
Kavanoz ya da bidonların en alt kısmına nohut koydum(en küçük kavanoza 5 adet koydum)Turşu suyunun bulanmasını önlüyormuş
Turşuların en üstüne şeker koydum(mesela büyük bidona bir yenmek kaşığı toz şeker)Turşunun daha iyi sararmasını sağlıyormuş..
Ve turşuya asla olduktan sonra el sürmemek gerekiyormuş beyaz beyaz pamuklanmaması için(denedim daha önce hakkatten doğru)Turşuyu elimize poşet geçirerk yada maşa yardımıyla almak gerekirmiş..

Bakalım yaptım yapmasına ama nasıl olacak.merak ve heyecanla bekliyorum

http://urlal.com/dqqf"> [/IMG]

Hepsi bu kadar değil tabi anneme kayınvalideme,teyzemede yaptım...Bi de olmazmış rezillik

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:18
vissssssssssssssLOLoh kavurmaLIK soganla beraberrrrrrLOLLOLkiz hemen yazdiririmLOLLOLLOLeline saglikBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:20
nohutu bende denemek istiyoma yarin alam durBig smile

-------------

Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:30
cnm ben 1 lt 4 kaşık tuz koyuyorum tuzu fln iyi oluyor.
1 kaşık tuz az değilmi eriyebilir salatalıklar

-------------
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:48
oyyyy nasıl güzel görünüyorlar bacım ellerine sağlık bak nohutu duymamıştım bende denerim inşallah istediğin gibi olur turşun ha şimdi canım çekti şu biberler varya kırmızı kapaklı küçük bidonda sadece biber var oyyyy nasıl canım çekti bide acıysa yeme de yanında yatPig

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:50
Orjinalini yazan: pinar35 pinar35 Yazdı:

bana kalırsa da az gibi ama arkadaşından almış tarifi sürekli yapıyor demek ki inşallah bozulmaz turşusu çok güzel görünüyorlar enfessssLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:51
Smilecanım turşunun olup olamadığını da yaz bize bide böyle yapalım bakalım ama önce test edelim sende olduysa yapalım ziyan olmasın bibercikleeerrrLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 17:57
canımm ellerine sağlıkkClap

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:02
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

vissssssssssssssLOLoh kavurmaLIK soganla beraberrrrrrLOLLOLkiz hemen yazdiririmLOLLOLLOLeline saglikBig smile

Yasemin asıl kavurmalıkları kaynanam yaptı...Onları görme ozaman

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:03
Orjinalini yazan: pinar35 pinar35 Yazdı:

Bilmem ki canım valla kendi yaptığı turşudan arkadaşım yazın bana da vermişti çok tuzlu değildi ama bozulmamıştı da...

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:08
Orjinalini yazan: Ayşegül Tuğşat Ayşegül Tuğşat Yazdı:

oyyyy nasıl güzel görünüyorlar bacım ellerine sağlık bak nohutu duymamıştım bende denerim inşallah istediğin gibi olur turşun ha şimdi canım çekti şu biberler varya kırmızı kapaklı küçük bidonda sadece biber var oyyyy nasıl canım çekti bide acıysa yeme de yanında yatPig

Sağoll canım..Nohutu ben de hayatım da ilk kez duydum.Ama kızın turşusu pasparlaktı ..Hem nohuttan hem de el sürmediğindenmiş..Bana verdiğini unutup elimle aldım iki günde bembeyaz oldular
Acı valla salatalığa bile acı koydum sosluda acı..
Hele bi olsun da Ver adresini göndereyim valla...Çok yaptım zaten

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:09

Smilecanım turşunun olup olamadığını da yaz bize bide böyle yapalım bakalım ama önce test edelim sende olduysa yapalım ziyan olmasın bibercikleeerrrLOLLOLLOLLOLLOL

Yazarım yazarım da...Dün yaptım balkona koy dediler balkonda şuan..Ne zaman olurki..10-15 gün dediler ama...

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:10
Orjinalini yazan: DEVRİMKUZEY DEVRİMKUZEY Yazdı:

vis hemide fasulye deme sakinLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:11

Yazarım yazarım da...Dün yaptım balkona koy dediler balkonda şuan..Ne zaman olurki..10-15 gün dediler ama...
15 gunde oluyor ama balkona birakma istersen tabi cok bilmiyom ama anam hep karanlikda saklardi önce oldukdan sonra balkona atardi

-------------

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 19:42

Turşu yaptım kızlar..Püf noktaları ve ölçüleri arkadaşımdan aldım..Onun turşusu çok güzel olur..
Mesela her 1 ltye tepeleme 1 yemek kaşığı kalın tuz koyarak suyu kaynattım soğuyunca malzemelerin üzerine döktüm
Kavanoz ya da bidonların en alt kısmına nohut koydum(en küçük kavanoza 5 adet koydum)Turşu suyunun bulanmasını önlüyormuş
Turşuların en üstüne şeker koydum(mesela büyük bidona bir yenmek kaşığı toz şeker)Turşunun daha iyi sararmasını sağlıyormuş..
Ve turşuya asla olduktan sonra el sürmemek gerekiyormuş beyaz beyaz pamuklanmaması için(denedim daha önce hakkatten doğru)Turşuyu elimize poşet geçirerk yada maşa yardımıyla almak gerekirmiş..

Hepsi bu kadar değil tabi anneme kayınvalideme,teyzemede yaptım...Bi de olmazmış rezillik

Süper görüntü sözün bittiği yerdeyim Clap

-------------

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 23:53
Valla canim süper görünüyorlar bayildim , bende hafta ici beyaz lahana alip yapicam tursusunu.Biber tursumu türkiyede yapip getirdim LOLNohutu bende evlendigimde duydum o zamandan beri hep koyuyorum canim.Bide burada sey derler batil inanc ama" aybasi halindeyken tursuya el sürmeyin bozulur " derler.Bende onun icin bu zamanlarda hep esime aldiriyorum tursu bidonundan LOL

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 23:56
SmileAyy ben nıye hamarat deılımm :)

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 00:19

Sağoll canım..Nohutu ben de hayatım da ilk kez duydum.Ama kızın turşusu pasparlaktı ..Hem nohuttan hem de el sürmediğindenmiş..Bana verdiğini unutup elimle aldım iki günde bembeyaz oldular
Acı valla salatalığa bile acı koydum sosluda acı..
Hele bi olsun da Ver adresini göndereyim valla...Çok yaptım zaten

çok sağol canımmmmClownsöylemiş olman bile göndermiş gibi oldu Winkacıyı severim salatalığada ne güzel siner acı şimdi ellerine sağlık.. kaç kişiye gönderdin kimbilir bide bana zahmet etme canım çok teşekkürlerApprove

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 00:21

olsun biz bekleriz canım yeter ki turşular iyi olsun emek var sonuçta inşallah afiyetle yersinama benim duyduğum kadarıyla çok fazla güneş almamalıymış yoksa ezik olurmuş kayınvalidemden duydum bende eski toprak nede olsaLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 09:15
ellerine sağlık...

-------------

Mesajı Yazan: grensu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 10:40
Ben her yıl yaparım dikkatimi çekti limon tuzu koymaşışsın kış boyu erimeden kalmasını istiyorsan bir miktar limon tuzu ekleyin turşunun kış oyu erimeden kalmasını sağlıyor

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 10:54
Orjinalini yazan: Beyza Beyza Yazdı:

Valla canim süper görünüyorlar bayildim , bende hafta ici beyaz lahana alip yapicam tursusunu.Biber tursumu türkiyede yapip getirdim LOLNohutu bende evlendigimde duydum o zamandan beri hep koyuyorum canim.Bide burada sey derler batil inanc ama" aybasi halindeyken tursuya el sürmeyin bozulur " derler.Bende onun icin bu zamanlarda hep esime aldiriyorum tursu bidonundan LOL
LOLLOLLOLbeyzacım bende duymuştum  ne kadar doğru bilmiyoruz. hatta birebir maruz kalmıştım, bi teyzeye yardım etmek istemiştim, ama mutfağa bile sokmamıştı beni LOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 10:55
hepsi güzel görünüyor Winkturşuluk malzeme kadar nohut,sarımsak vssvss.. doludurmuşsunLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 11:52

vis hemide fasulye deme sakinLOL

Fasülye mi dersin,kiraz mı dersin,lahana mı dersin,galdirik mi dersin
Ne ararsannnn

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 11:55
Orjinalini yazan: Beyza Beyza Yazdı:

Deme kız onu ben de duydum da amaannnn dedimmmm...Ben turşuyu yaparkene de regliydim..Nolcak şimdi

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 11:57

olsun biz bekleriz canım yeter ki turşular iyi olsun emek var sonuçta inşallah afiyetle yersinama benim duyduğum kadarıyla çok fazla güneş almamalıymış yoksa ezik olurmuş kayınvalidemden duydum bende eski toprak nede olsaLOLLOLLOLLOLLOL

Aldım canım Yasemin de öyle deyince arka odaya aldım..Sağol

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 11:58
Orjinalini yazan: grensu grensu Yazdı:

Ben her yıl yaparım dikkatimi çekti limon tuzu koymaşışsın kış boyu erimeden kalmasını istiyorsan bir miktar limon tuzu ekleyin turşunun kış oyu erimeden kalmasını sağlıyor

Koymammı koydum tabi yazmayı unutmuşummm

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 12:00
Orjinalini yazan: emre emre Yazdı:

hepsi güzel görünüyor Winkturşuluk malzeme kadar nohut,sarımsak vssvss.. doludurmuşsunLOL

Sağol canım...Yok aslında sadece biber olanda nohutu fazla kaçırmışım diğerlerinde çok az...Evet sarımsak fazla gibi ama bakcaz artık..

-------------

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 12:03
hiç turşu denemedim
midemden rahatsızım denemek isterim ellerinize sağlık

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 12:06
Sağolasın....Ben de inan hayatım da ilk kez denedim ve yaptım

-------------

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 18:22

arkadaşım ellerine sağlık çok güzel duruyorlar tatlarıda bi okadar güzel olur inşallah
bende ilk defa turşu kurucam bu sene niyetlendim ama denemelik bi salatalık bi biber 1 ltlik kavanozlara nasıl olur bilmem senin tarifini deneyeceğim bakalım
sana güveniyorum Smile

tutmazsa DEVRİMKUZEYİN suçu derim vallaPig

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2010 Saat 23:29
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor turşular...

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 12:00
DEVRİMKUZEY ve diğer arkadaşlar özellikle şimdi burda olanlar
birazdan turşu kurcaktım nohutumu falan aldım herşeyi hazırladım son bi tarife bakayım dedim bi baktım kalın tuz gerekiyomuş ma bende yook şimdi nolcak  dışarıda çıkamam 
normal tuz olmaz mı yaa Cry
bi akıl verin yapmayım mı bugün ya salatalıklarım bozulursa Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 12:09
Canım benim adım zübeyde oğlumun adı devrim kuzey..
Bildiğim kadarıyla(hoş hayatım da ilk kez turşu yaptım )
turşu asla kalın tuz olmadan olmaz..
ayrıca limon tuzunu da unutma
Bir günden bişey olmaz bence beklesin salatalıkların.....

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2010 Saat 12:17
saol zübeyde  Embarrassed Big smile acil cevabın içinde saol
napım dursun artık madem öyle bak ben limon almıştım limon tuzu olduğunuda bilmiyodum Confused LOL
anca yarına kalır herhalde
 aslında anneme söylesem o biliyor ama diyeceği laf şu '' sen nerden bilceksin ben yapar getiririm'' tabi hiç yapmadan nerden bilecem Smile

-------------

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 20:23
zübeydecim merak ettim, turşuların ne durumda? oldular mı?

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: mehtappp
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2011 Saat 19:31

tarifi aldım burdan hanımlar ama turşunun akıbetini merak ediyorum doğrusu LOLLOL emininm güzel olmuşturda yinede duymak isterim eklemem gereken bişey varmı başka acaba bunlara ben daha önce yaptım ama ölçüsüz falan öyle sine bende kaynar kaynar döküyorum sirkeli suyu 3 güne dönüyolar ve kıtır kıtır oluyolar ama bu sefer normal  yapcam bakalım nasıl olcak Smile

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2011 Saat 21:04
Benim canım da kaç gündür salatalık turşu istiyor, dayanamadım bugün eşime aldırdım artık Smile

-------------

Mesajı Yazan: sümeyye2
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2011 Saat 09:08

/IMG]ellerine sağlık inş güzel olur,çubuk turşusu meşhurdur ya onlar bi takım yapraklar koyuyorlar defne falan güzel bi koku oluyor, benim annemde 5 lt su şişelerine kuruyor hiç hava almıyor bende maşayla çıkartıyorum turşuları hemen bozulmuyor açınca ....

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 15:52
wIFl.jpg bunlari yaptim ama sonra yine yaptim yetmediLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 15:53
JtmHv.jpg

-------------

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 21:42
sadece resimle olmaz tarifini de rica ediyoruzSmileLOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 21:53
sen koskoca kidemli moduna paydonLOLmoderatorune LOL ne diyon ne diyon bir daha yazLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLneyse tarif önde degisik bir sey yapmiyoz karadenizliler böyle yapar aneyyyyyLOLLOLLOLLOLLOLama ben cok yaptim bu sene turcu yaptikca yeniyorLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 22:05

sen koskoca kidemli moduna paydonLOLmoderatorune LOL ne diyon ne diyon bir daha yazLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLneyse tarif önde degisik bir sey yapmiyoz karadenizliler böyle yapar aneyyyyyLOLLOLLOLLOLLOLama ben cok yaptim bu sene turcu yaptikca yeniyorLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

ne haddimize efendim sadece tarif rica ettik ver mi dedikLOLLOL

sayfanın başındaki tarif Zübeydeme ait sen nasıl yapıyorsun belki değişik bir şeyler koyuyorsundur içine ne bilim LOLLOL çoksa bana da yollasanaLOL 

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 22:46
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

ne haddimize efendim sadece tarif rica ettik ver mi dedikLOLLOL

sayfanın başındaki tarif Zübeydeme ait sen nasıl yapıyorsun belki değişik bir şeyler koyuyorsundur içine ne bilim LOLLOL çoksa bana da yollasanaLOL 
bir daha efendim tarif nerde gibi hatalar yapmayalim ben kocaman kidemli adi böyle hafife alma kidemli LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLben hadi veremLOLLOLLOLLOLönce tenceremize su koyuyoz koydukmuLOLkaynasin fokur fokurLOLLOLLOLLOLat fasulyeyi hafif sarilik gecirsinLOLLOLLOLLOLLOLhemen cikar soguk suyun altina koy yika hemen asagida hazirlamis oldugun bir bezin uzerine findik kurutur gibi serLOLLOLLOLLOLsogusun onlar hasgeneeeeLOLLOLLOLsoudumu bideonu hazirla LOLbir legende sarimsak sirke kirmizi biber tuz bunlari karistir guzel geneLOLsonra legenin icine fasulye koy karistirki vitamin alsin aldimi bideonun icine melemen yapar gibi basdir LOLLOLLOLLOLböyle yap kapagini kapat karanlik bir yerde saklaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOL turcumun diger kardesleri yakinda eklenecektirLOLLOLLOLLOLbendne niye istiyon yap gamze gezeceneeeeeeLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2013 Saat 23:04
sağol kıdemlim bir daha olmazLOL 

ben bunu yapamam sen yolla ben bu sene çook şükür leyleği havada gördümLOLLOL accık gezem gelem LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 22:44
tekrar yaptim bugun digerleri yendi bittiLOLLOLLOLLOLbidonum yokmus var saniyordum oysakiLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 23:01

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 00:36
Zehramla birlikte sana gelmek farz olduLOLLOL hazır yeni turcuları yapmışken kaçırmayalımLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 11:03
Gelemedin oldun baaaa ilk ucakla gelin kollarima

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 11:56
Ben bu sene turşu yapmıycam...İçimden gelmiyo
Yasemin senin fasülyeler memleketten mi geliyo oranın fasülyesine benziyo

Kız sana bişey sorcam sen fırın fasülyesini biliyon mu

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 12:38
Bende her sene yapmicam diyom duramiyom sonucda yemekli misafir geldimi zubeydem soganla kavur getsinfasulyelerim yani su en son daki hollandadan kendileri turk biz buna cankal fasulyesi dikLOLburanin fasulyelerinde tat yok yerden topluyorsun bir eurodanLOLbiz uc eurodan aldik zenginlige bakLOLbir fasulye daha aldim ama bilmiyorum turk bir arkadas getirdi o karttiLOLyendi geneLOLturklerde fasulye si boyle oluyor kan cekmis seniLOLfirin fasulyesini annem cok kullanirdi lahana corbalarina koyardi tan hafizamda yok unuttum herhaldeConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 15:14

jetini yolla uçakla uğraştırma bizi

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 10:42

Bende her sene yapmicam diyom duramiyom sonucda yemekli misafir geldimi zubeydem soganla kavur getsinfasulyelerim yani su en son daki hollandadan kendileri turk biz buna cankal fasulyesi dikLOLburanin fasulyelerinde tat yok yerden topluyorsun bir eurodanLOLbiz uc eurodan aldik zenginlige bakLOLbir fasulye daha aldim ama bilmiyorum turk bir arkadas getirdi o karttiLOLyendi geneLOLturklerde fasulye si boyle oluyor kan cekmis seniLOLfirin fasulyesini annem cok kullanirdi lahana corbalarina koyardi tan hafizamda yok unuttum herhaldeConfused

Lahana çorbasına kullanılıyomu onu da ben bilmiyom
Benim dediğim taze fasülyeyi toplayıp yıkayıp özel fırınlar var köyde.Ordu da görmüştüm bahçeye yapmışlar.İşte onun için de odunu yakıyosun odun yanınca çıkartıp fasülyeleri atıyosun içine ağzınıda çamurla sıvıyosun...Ertesi gün çıkartıyosun ...O kadar.Ben ilk gördüm görüntüsü çok kötüydü kara kara fasülyeler.SAonra kaynanam yemeğini yaptı bulgurlu patatesli acılı    Süperdi yaaa Kız köyde anneanne kilosunu 60 tl den felan satıyo düşün..

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 10:47
Resmini de buldum sana bebem...

http://bit.ly/c25MCx"> [/IMG]

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 17:51
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

jetini yolla uçakla uğraştırma bizi
benzin pahali bu ara olmaz

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 17:53
Orjinalini yazan: KUZEY&MİRA KUZEY&MİRA Yazdı:

Lahana çorbasına kullanılıyomu onu da ben bilmiyom
Benim dediğim taze fasülyeyi toplayıp yıkayıp özel fırınlar var köyde.Ordu da görmüştüm bahçeye yapmışlar.İşte onun için de odunu yakıyosun odun yanınca çıkartıp fasülyeleri atıyosun içine ağzınıda çamurla sıvıyosun...Ertesi gün çıkartıyosun ...O kadar.Ben ilk gördüm görüntüsü çok kötüydü kara kara fasülyeler.SAonra kaynanam yemeğini yaptı bulgurlu patatesli acılı    Süperdi yaaa Kız köyde anneanne kilosunu 60 tl den felan satıyo düşün..
hatirladim resimden bilmesem adama gulerlerRahmetli annem ne bulsa atardi corbanin icine bundanda eklerdiki tatli olsun  diye..ustelik corbasini yapardi annem ama hic sevmezdimTadi guzel degil annem.boylekaradeniz yemekleri yapsa bundan koyardi ..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat