Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

allerjik astım?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fazilet Karakoç
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36681
Tarih: 25 Nis 2025 Saat 20:49

Konu: allerjik astım?
Mesajı Yazan: meral_87
Konu: allerjik astım?
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2012 Saat 00:23
iyi günler fazilet hanım 26.02.2007 doğumlu kızım mayıs ayında allerji testi yaptırdım.
ev tozu akarı  df        68(11/9)    2+
ev tozu akarı  dp       141(18/15)3+
mantar karışımı          41(7/7)      2+
ot karışımı                   42(6/8)      2+
epidermal karışım       22(5/6)      1+
bütün yumurta               30(70/6)  1+
zespira çiğneme tableti verdi 3 ay kullandım ara verdim.1aysonra hırıltı başladı tekrar başladım.şuan devam ediyorum kış geldi kızım tekrar hasta oldu evde ventolin nebul filixotide başladı doktorumuz birde macrol antibiyotik verdi giresun görele ilçesinde oturuyorum çocuk doktoru yok şehir merkezine götürdük.siz ne önerirsiniz,tedavisi yazın hasta olmuyor kışın şikayetlerimiz bitmiyor.benimde ev tozu allerjim var  kızım erken tedavi edilirse silebilirmi cevabınızı bekliyorum önerilerinizi,çok zor durumdayız.
ilaçlarını düzenli kullanıyoruz....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 23:24
iyi günler fazilet hanım,kızım tekrar atak geçiricek gibi gece öksürüğümüz başladı,hırıltı henüz yok ama balgamı var ilaçlarımızı kullandığımız halde ve okadar dikkat ettiğim halde neden olabilir???normalmidir???önererebileceğiniz bir şey varmı? teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr Fazilet Karakoc
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2013 Saat 23:08
Merhaba,
Çocuğunuzda hem alerjik bir zemin hem de hava yolları hassasiyeti var gibi görünüyor. Hem dünyada hem de ülemizde çocukların en sık rastlanan hasatlığı. bazı koruyucu ilaçların şikayetlerin sıklığına ve şiddetine göre kullanılması gerekiyor. Bu durumda flixotide biraz daha uzun süre kullanmanız gerekiyor gibi görünüyor. Belli aralıklarla bile olsa konu ile ilgili bir uzmana görünmenizde fayda olacağını düşünüyorum, geçmiş olsun

-------------
Prof Fazilet Karakoç

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat