tirmit kavurması:)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Salatalar - Mezeler
Forum Tanımlaması: Salatalar - Mezeler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26608
Tarih: 25 Ara 2024 Saat 04:40
Konu: tirmit kavurması:)
Mesajı Yazan: münevver
Konu: tirmit kavurması:)
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:22
nihayet 29 ekim tatilinde anneme gitiiğimde tirmit tuzlamama kavuştuuuummmşimdi tirmit de ney?diye soracaksınız biliyorumbizde tirmit sizde mantar,bizimkiler yöresel ,babam topladı yayladan, annemde tuzladıEeee yemekde bana kaldışimdi tarife geçeyim oldukça basit çünki
- miktarı isteğe göre tuzlanmış tirmit(diğer mantarları tuzlu suda bekletipte iyice kavurup yapanlarda varmıl arkadaşlar)
-ince doğranmış soğan
-salça
-kırmızı pul biber,karabiber,az tuz
soğanları az öldürüyoruz tavada sonra salçayıda ekleyip bi güzel çeviriyoruz,tirmitleri ince doğruyoruz suyunu sıkıp tavaya alıyoruz,üzerine karabiber,kırmızı biber ve duruma göre tuzunu atıyoruz 10 dk kavuruyoruzz..sonrada afiyetle çayla yiyoruz
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:24
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:26
Offf mantar sote sanırım,ne güzel kokusu buraya kadar geldi bacım..Hem de yöresel mantar olunca bir başka olur demi..Ellerinize sağlık,afiyet olsun..
-------------
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:37
ellerine sağlık münommmmm
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:38
sağol suzicimbir başka bizim mantarlarımız
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:38
hülya Yazdı:
ellerine sağlık münommmmm |
teşekkürler hülyaamm
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:42
bayılırım mantara ... ellerine sağlık münevver...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:43
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:44
münevvercim valla ben tirmiti sevmiyorum ama eşim tirmitsiz yapamıyor çıktığı zaman alıp derin dondurucuya atıyorum eti deli gibi seviyo ama bu tirmit ettende üstün onun için altın altın bende çok sık yapıyorum tadına hiç bakmadım... beyaz mantarı yiyorum ama bunu hiç yemedim ama bende güzel yaparım
eline sağlık bacım
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:08
evdeyim tabiiki suzicim nöbete gidecem akşam
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:09
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:33
maşallah canım babana inan varya burda çok pahalı bulunmadığı için sanırım siz ne güzel yayladan topluyorsunuz sanırım biz parayla alıyoruz malesef altın mübarek
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:52
Münüşüm ellerine sağlık canım Benim eşim de tirmiti çok sever, kayınvalidem tirmiti bol soğanla kavurur, o şekilde yiyorlar, benim annem de Ordu'lu olduğu için annem de bilirir ama ben yemedim , tirmiti genelde fındık altından toplarlar diye biliyorum, öyle değil mi ?
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:25
Ellerine sağlık canım...
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:57
münevver nasıl canım çekti anlatamamanneme acil gitmem lazım.
esllerinize sağlık harika görünüyor
fatoşş bekle geliyor
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:06
ellerine saglik Münom cok güzel görünüyorBende cok severim bunu, kayinpederimin gelmesini bekliyorum türkiyeden, o da gelince toplamaya gider burada
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:25
münevver Yazdı:
sağol suzicimbir başka bizim mantarlarımız
| adi batsin almancayi cözmeye calisimgelemedim komadi katikiz ne ettin sen bayildimaaaaaaaaaa bilmezmiyim ben bunlari bilirimay kiz sevim ben bunlariyaylada cisenin altinda toplardik aynen senin gibi yapardi anam yerdik firin dada ekmek piserdiyerdik soguklarda iyi giderdikiz hamile olabilirim dermisimyapma etme böyle yoresel seyler eklemeeeeeeeellerine saglik normal mantardan da yaparim tarifi ne olcakki ha alaman mantari ha turkiye
-------------
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:29
münevver Yazdı:
evdeyim tabiiki suzicim nöbete gidecem akşam |
Madem nöbetin var boğazında kalmasınafiyet olsun bacım,iyi nöbetler şimdiden....
-------------
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:33
oy oy masallah bizde pek mantar tuketme alıskanlıgı yoktur ama gecenlerde bu tarıf gıbı bende yaptım tek fark ıcıne tavuk gogus etı dogradım guzel olmustu
senınde ellerıne saglık canım
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:53
fatoş Yazdı:
Münüşüm ellerine sağlık canım Benim eşim de tirmiti çok sever, kayınvalidem tirmiti bol soğanla kavurur, o şekilde yiyorlar, benim annem de Ordu'lu olduğu için annem de bilirir ama ben yemedim , tirmiti genelde fındık altından toplarlar diye biliyorum, öyle değil mi ? | benim anam kaynanam oyle yapilerrrrrrrrana bizi zehirlecen bir gun desek bile toplardikaynanam eteginin icine toplamisti bir gun anam anam ne etti bilmim ama kavurdu bize ben yemedim korktum kaynanam sonucdaaaaaaaagörelede cok satiler bunu tavuk tirmiti diler ifo bilir
-------------
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:45
münüş süper görünüyor,ellerine sağlık
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:51
ama cok farkli bi mantar canim bu, kaynanamlarda bu mantara ebiske mantari diyorlar etten bile daha güzel gercektende
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:59
süper gözüküyor mantarın hertürünü severim ellerine sağlık arkadaşım
bende geçen basit ama fırın mantar yaptım içi kaşarlı ama eklemeyi unuttum.
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 16:15
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 17:01
Beyza Yazdı:
ama cok farkli bi mantar canim bu, kaynanamlarda bu mantara ebiske mantari diyorlar etten bile daha güzel gercektende
| bende et cikaram demisken
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 15:50
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 15:51
dumanı üstünde beaannem gelmişti çarşamba günü dolabından 1 poşet getirmiş canım anam
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 15:52
afiyet bal olsun
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 20:42
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 21:24
yasemini bırak ben bilem atlarım
bol sağonlı,domatesli yapıyom ben bi ole dene
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 22:50
yarın akşam görümcem bana çaya gelecek senin ki gibi domatesli yapayım diyorum
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 22:59
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 22:59
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:00
kiz ay sogani cok koyyyyyyyyyyyykavur haccak gene pideyi bandir icineeeeeeee
-------------
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:45
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:46
ben ha simdik usenmesem gidip pide alcamsen hazorla ben görem yeterrrrrrrrrr
-------------
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:44
ahanda buda yasemine kapak olsuuunnn:)))
en başta ortadaki fasülye turşusundan kavurma ,solundaki havuç tatlısı sağındaki saçaklı kurabiye(ben perişan kurabiye diyom ama neyseee ),yine solda mavi tabaktaki kümbet pasta ,ortadaki tirmit kavurmasııııııı,sağındaki kakaolu bisküvili pasta ,altta soldaki yoğurtlu-havuçlu patates ve etimek salatasııı
afiyet olsuunn
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:25
münevver Yazdı:
en başta ortadaki fasülye turşusundan kavurma ,solundaki havuç tatlısı sağındaki saçaklı kurabiye(ben perişan kurabiye diyom ama neyseee ),yine solda mavi tabaktaki kümbet pasta ,ortadaki tirmit kavurmasııııııı,sağındaki kakaolu bisküvili pasta ,altta soldaki yoğurtlu-havuçlu patates ve etimek salatasııı
afiyet olsuunn |
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:26
nazar boncuğum nerdeeeee:))onsuz maşallaah olmaz amaa
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:29
Dur bekle
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:33
bayıldıııımm
daha büyüğü yok muuu bu masaya daha büyük isterem ama neysee yasemin olsaydı şimdi kondururdu at kadar nazar boncuğunu
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:34
Kız ben bulamadım aradım dur bida bakayım bende büyük bulamayınca çok olanı ekledim bak kaç tane sayamazsın
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:53
Münom nazar boncugunun büyügü benden olsun Eline koluna saglik canim gözüm bayram etti sayenizde bugün, ellerin dert görmesin canim masallah masallah
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 07:30
vaauuuwww beyzacım sağolasın bu yetti vallaa
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 07:58
münevver Yazdı:
afiyet olsuunn | allahim sana geliyom yeni gördum burayimunus kasi bacim ayagini ne olurrrrrrrrnazar olan beyza eklemis ama fayda etmez
-------------
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 07:59
anam beyza bulmusssssssshak etmisin bu at nazarliginianam bunlarin hepsioni kim yedi bacim nesene banaaaaaaaaaaa
-------------
|
|