Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tirmit kavurması:)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Salatalar - Mezeler
Forum Tanımlaması: Salatalar - Mezeler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26608
Tarih: 25 Ara 2024 Saat 04:40

Konu: tirmit kavurması:)
Mesajı Yazan: münevver
Konu: tirmit kavurması:)
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:22
nihayet  29 ekim tatilinde anneme gitiiğimde tirmit tuzlamama kavuştuuuummmLOLşimdi tirmit de ney?diye soracaksınız biliyorumLOLbizde tirmit  sizde mantar,bizimkiler yöreselLOL ,babam topladı yayladan, annemde tuzladıSmileEeee yemekde bana kaldıLOLşimdi tarife geçeyim oldukça basit çünkiEmbarrassed
  - miktarı isteğe göre  tuzlanmış tirmit(diğer mantarları tuzlu suda bekletipte  iyice kavurup yapanlarda varmıl arkadaşlar)
  -ince doğranmış soğan
  -salça
  -kırmızı pul biber,karabiber,az tuz
    soğanları az öldürüyoruz tavada sonra salçayıda ekleyip bi güzel  çeviriyoruz,tirmitleri ince doğruyoruz  suyunu  sıkıp tavaya  alıyoruz,üzerine karabiber,kırmızı biber ve duruma göre tuzunu atıyoruz  10 dk kavuruyoruzz..sonrada afiyetle çayla  yiyoruzLOL

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:24

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:26
Offf mantar sote sanırım,ne güzel kokusu buraya kadar geldi bacım..Hem de yöresel mantar olunca bir başka olur demi..Ellerinize sağlık,afiyet olsun..

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:37
ellerine sağlık münommmmm

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:38
sağol suzicimSmilebir başka bizim mantarlarımızPig
bu arada yasemin damlamamış daha nerde bu hatunLOLbayılır o yöresel şeyler şimdi canıda çeker dimi amaaLOLLOLLOLdurun onun yerinede 1 tabak yiyeyimLOL

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:38
Orjinalini yazan: hülya hülya Yazdı:

ellerine sağlık münommmmm
 teşekkürler hülyaammEmbarrassed

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:42
bayılırım mantara ... ellerine sağlık münevver...Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:43
[QUOTE=münevver]sağol suzicimSmilebir başka bizim mantarlarımızPig
bu arada yasemin damlamamış daha nerde bu hatunLOLbayılır o yöresel şeyler şimdi canıda çeker dimi amaaLOLLOLLOLdurun onun yerinede 1 tabak yiyeyimLOL
[/QUOTE

Kız nerdesin evdemi?LOLLOLBoğazında kalsınLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:44
münevvercim valla ben tirmiti sevmiyorum ama eşim tirmitsiz yapamıyor çıktığı zaman alıp derin dondurucuya atıyorum eti deli gibi seviyo ama bu tirmit ettende üstün onun için altın altın bende çok sık yapıyorum tadına hiç bakmadım... beyaz mantarı yiyorum ama bunu hiç yemedim ama bende güzel yaparımLOLLOLLOL

eline sağlık bacım Big smile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:08
Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

[/QUOTE

evdeyim tabiiki suzicimLOLnöbete gidecem akşam

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:09
LOL
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

münevvercim valla ben tirmiti sevmiyorum ama eşim tirmitsiz yapamıyor çıktığı zaman alıp derin dondurucuya atıyorum eti deli gibi seviyo ama bu tirmit ettende üstün onun için altın altın bende çok sık yapıyorum tadına hiç bakmadım... beyaz mantarı yiyorum ama bunu hiç yemedim ama bende güzel yaparımLOLLOLLOL

valla bende eşin gibiyim desem yalan olmazLOLLOLbabam sırf bu yüzden 3 kez yaylaya çıktıLOL

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:33
Orjinalini yazan: münevver münevver Yazdı:

LOL
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

valla bende eşin gibiyim desem yalan olmazLOLLOLbabam sırf bu yüzden 3 kez yaylaya çıktıLOL

maşallah canım babana inan varya burda çok pahalı bulunmadığı için sanırım siz ne güzel yayladan topluyorsunuz sanırım biz parayla alıyoruz malesef altın mübarek LOLLOLLOLLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 12:52
Münüşüm ellerine sağlık canım Clown Benim eşim de tirmiti çok sever, kayınvalidem tirmiti bol soğanla kavurur, o şekilde yiyorlar, benim annem de Ordu'lu olduğu için annem de bilirir ama ben yemedim Tongue, tirmiti genelde fındık altından toplarlar diye biliyorum, öyle değil mi ? 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:25
Ellerine sağlık canım...

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 13:57
münevver nasıl canım çekti anlatamamanneme acil gitmem lazım.LOL
esllerinize sağlık harika görünüyor

fatoşş bekle geliyorLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:06
ellerine saglik Münom cok güzel görünüyorSmileBende cok severim bunu, kayinpederimin gelmesini bekliyorum türkiyeden, o da gelince toplamaya gider buradaLOL

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:25

sağol suzicimSmilebir başka bizim mantarlarımızPig
adi batsin almancayi cözmeye calisimLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLgelemedim komadi katiLOLLOLLOLLOLLOLkiz ne ettin sen bayildimaaaaaaaaaa bilmezmiyim ben bunlari bilirimLOLLOLLOLLOLay kiz sevim ben bunlariLOLLOLLOLLOLyaylada cisenin altinda toplardik aynen senin gibi yapardi anam yerdik firin dada ekmek piserdiLOLLOLyerdik soguklarda iyi giderdiLOLkiz hamile olabilirim dermisimLOLyapma etme böyle yoresel seyler eklemeeeeeeeLOLLOLLOLLOLLOLellerine saglik normal mantardan da yaparim tarifi ne olcakki ha alaman mantari ha turkiyeLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:29

Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

[/QUOTE

evdeyim tabiiki suzicimLOLnöbete gidecem akşam
Madem nöbetin var boğazında kalmasınLOLLOLLOLafiyet olsun bacım,iyi nöbetler şimdiden....Smile

-------------

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:33
oy oy masallah bizde pek mantar tuketme alıskanlıgı yoktur ama gecenlerde bu tarıf gıbı bende yaptım tek fark ıcıne tavuk gogus etı dogradım guzel olmustu
senınde ellerıne saglık canım

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 14:53
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Münüşüm ellerine sağlık canım Clown Benim eşim de tirmiti çok sever, kayınvalidem tirmiti bol soğanla kavurur, o şekilde yiyorlar, benim annem de Ordu'lu olduğu için annem de bilirir ama ben yemedim Tongue, tirmiti genelde fındık altından toplarlar diye biliyorum, öyle değil mi ? 
benim anam kaynanam oyle yapilerrrrrrrrLOLana bizi zehirlecen bir gun desek bile toplardiLOLkaynanam eteginin icine toplamisti bir gun anam anam ne etti bilmim ama kavurdu bize ben yemedim korktum kaynanam sonucdaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLgörelede cok satiler bunu tavuk tirmiti diler ifo bilirLOL

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:45
münüş süper görünüyor,ellerine sağlıkClapApprove
yanlız biraz yemekteyiz yarışması gibi olmuşLOLLOLhan onlarda alengirli isim koyup sonra bildiğimiz yemekler çıkarıyorlar ya ortayaLOLLOLLOLben başlığı okuyunca o nedir dedim anam mantar kavurmaymışLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:51
ama cok farkli bi mantar canim bu, kaynanamlarda bu mantara ebiske mantari diyorlar Smileetten bile daha güzel gercektende 

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 15:59

süper gözüküyor mantarın hertürünü severim ellerine sağlık arkadaşımBig smileBig smile

bende geçen basit ama  fırın mantar yaptım içi kaşarlı ama eklemeyi unuttum.Tongue

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 16:15
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

evet fatoşcum  tirmiti fındıklıktada topladığımız oluyo fındık tirmiti diyoz onada ,bide süt tirmiti var oda fındıklıkta oluyo..yaylada çok daha güzelleri var amaaLOL

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 17:01
Orjinalini yazan: Beyza Beyza Yazdı:

ama cok farkli bi mantar canim bu, kaynanamlarda bu mantara ebiske mantari diyorlar Smileetten bile daha güzel gercektende 
bende et cikaram demiskenLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 15:50

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 15:51
dumanı üstünde beaLOLannem gelmişti çarşamba günü dolabından 1 poşet getirmiş canım anam Big smile

-------------

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 15:52
afiyet bal olsun

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 20:42
off be ifakatt bacım ,yeşil biberli yapayım bende LOLLOLLOL
dur bi çıkarayım yarın için ,suya koyayımBig smilebu arada yasemin balkonumdaki turşu  zulalarımı görse atlar gelir  buralaraa

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 21:24
yasemini bırak ben bilem atlarımLOL
bol sağonlı,domatesli yapıyom ben bi ole dene Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 22:50

yarın akşam görümcem  bana çaya gelecek senin ki gibi domatesli yapayım diyorum

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 22:59
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

anam burnuma koktuyaaaaaaaaaaLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 22:59

yarın akşam görümcem  bana çaya gelecek senin ki gibi domatesli yapayım diyorum

yap yap salaata yapmaaaaaaaaaaaaaLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:00

off be ifakatt bacım ,yeşil biberli yapayım bende LOLLOLLOL
dur bi çıkarayım yarın için ,suya koyayımBig smilebu arada yasemin balkonumdaki turşu  zulalarımı görse atlar gelir  buralaraa
kiz ay sogani cok koyyyyyyyyyyyyLOLkavur haccak gene pideyi bandir icineeeeeeeeLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:45
yani gece gece anam ne mide var sende yasemin yaawwLOLLOL
dur ben bi dizeyim sofrayı yarın akşamda gör sen bacımLOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 23:46
ben ha simdik usenmesem gidip pide alcamLOLLOLLOLLOLsen hazorla ben görem yeterrrrrrrrrrLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 22:44
ahanda buda yasemine kapak olsuuunnn:)))

en başta ortadaki  fasülye turşusundan kavurma ,solundaki havuç tatlısı sağındaki saçaklı kurabiye(ben perişan kurabiye diyom ama neyseeeLOL),yine solda mavi tabaktaki kümbet pasta ,ortadaki  tirmit kavurmasııııııı,sağındaki kakaolu bisküvili pasta ,altta soldaki yoğurtlu-havuçlu patates ve etimek  salatasıııEmbarrassed 
     afiyet olsuunnLOL

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:25

en başta ortadaki  fasülye turşusundan kavurma ,solundaki havuç tatlısı sağındaki saçaklı kurabiye(ben perişan kurabiye diyom ama neyseeeLOL),yine solda mavi tabaktaki kümbet pasta ,ortadaki  tirmit kavurmasııııııı,sağındaki kakaolu bisküvili pasta ,altta soldaki yoğurtlu-havuçlu patates ve etimek  salatasıııEmbarrassed 
     afiyet olsuunnLOL

Maşallah diyorum başka da bişi diyemiyorum LOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:26
nazar boncuğum nerdeeeee:))onsuz maşallaah olmaz amaa

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:29
Dur bekle 
LOLLOLLOLLOL

otantik nazar boncukları

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:33
bayıldıııımm Pig
daha büyüğü yok muuubu masaya daha büyük isterem ama neyseeLOLyasemin olsaydı şimdi kondururdu at kadar  nazar boncuğunu

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:34
Kız ben bulamadım aradım dur bida bakayım bende büyük bulamayınca çok olanı ekledim bak kaç tane sayamazsın LOLLOLLOLLOL
O kadar çok yani LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2010 Saat 23:53

Münom nazar boncugunun büyügü benden olsunLOL
Eline koluna saglik canim gözüm bayram etti sayenizde bugün, ellerin dert görmesin canim masallah masallahClap

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 07:30
vaauuuwww beyzacım sağolasın bu yetti vallaaLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 07:58

afiyet olsuunnLOL
allahim sana geliyom yeni gördum burayiLOLmunus kasi bacim ayagini ne olurrrrrrrrLOLnazar olan beyza eklemis ama fayda etmezLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 07:59

bayıldıııımm Pig
daha büyüğü yok muuubu masaya daha büyük isterem ama neyseeLOLyasemin olsaydı şimdi kondururdu at kadar  nazar boncuğunu
anam beyza bulmussssssssLOLhak etmisin bu at nazarliginiLOLLOLLOLLOLanam bunlarin hepsioni kim yedi bacim nesene banaaaaaaaaaaaLOLLOLLOL

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat