Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine beta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42617
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 21:59

Konu: yine beta
Mesajı Yazan: spancm
Konu: yine beta
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2014 Saat 23:58
Hocam 3 yasini gecen ikizlerim yaklasik uc ay once kreste beta enfeksiyonuna yakalanip sizin onerinizle deposilin 6.3.3 ile tedavi olmuslardi.ikizlerden biri dun surekli midem bulaniyor dedi fakat kusma olmadi.gece 38 i gecmeyen atesi oldu agzinda belirgin bir koku ve dilinde pas farkedemedim fakat yaptigim strep a testi pozitif cikti.zamaninda zulaladigim deposilin 6.3.3 ten yaptik tekrar.igneyi saat 16.00 da yaptik bu saate kadar hic atesi yukselmedi genel durumda hic bir bozukluk yok,istahi gayet iyi.gecen seferde cok hafif belirtileri olmustu.hocam tasiyici olabilir mi acaba ? Doktorumuzun biri vaxoral diye bir asidan soz etti.onu kullansam mi acaba.uc ay on gun kullan yirmi gun ara ver dedi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2014 Saat 07:22
Gecmis olsun, halloldu bitti!!! Hepsi bu...
Anladinizmi bu doktorlar neden bu igneyi yapmaktan kaciniyorlar, is uzamiyorki!!!
O asi hicbir ise yaramaz... Paraniza yazik.

Mesajı Yazan: efes2630
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2014 Saat 09:49
Strep A testini nerden temin ediyorsunuz acaba? Eczanelerde veya medikallerde satılan birşey mi?

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2014 Saat 18:21
Laboratuvarlarda bulunur... Esasinda, kullanimi; "Prediktor" kadar basittir. Sadece; idrar yerine, bogaz suruntusu kullanilir. AMA TEK TEK satilmaz, laboratuvarda yaptirin..

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2014 Saat 21:38
Hocam evet yine bizim doktorlar israrla 10 gun antibiyotik dedi deposilin 6.3.3 dusuk dozda ve kisa etkili dedi ama ben dinlemedim.tasiyici oldugunu nasil anlayabiliriz acaba? Strep A testini sormus arkadas...ben hemsireyim canim o yuzden kendim yapiyorum hemen..hocamin dedigi gibi aslinda kullanimi cok kolay gebelik testi kasetleri gibi ama medikallerde yirmibeslik ya da ellilik kutularda satiliyor..tek tek almak imkansiz.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 00:05
Tasiyiciligi anlasaniz ne olacakki????
Her Streptokok tasiyici olamiyor. Olanlarda, vucutlarindaki bazi yapilar eksik oldugundan, "Antijenik etki" yaratamadiklarindan, hastalik yapamiyorlar.. Gene bu eksik yapilar yuzunden, bagisiklik sistemi bunlarin farkina varamiyor, bu yuzden yok olmuyorlar... Hicbir antibiyotik bunlara etki edemiyor, cunku etkili olacaklari etraflarindaki zarda, "Muramik asit" sentezi YOK...
Bu konuyu, bizdeki; Mikrobiyologlar bile bilmez, nerde kaldi cocuk doktoru bilecek, aile hekimi deseniz, Allahlik...

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 00:12
hocam şu açıdan sormuştum...siz hep diyorsunuz ya okullarda kreşlerde düzenli yapılan boğaz kültürleri taramalar boşunadır diye..şimdi bizim kreşte kırmızı alarm verildi beta salgını var diye..tüm çocuklara bakılacak ister istemez taşıyıcı olanlarda çıkacak arada..eee zaten salgın var aha bize de bulaşmış hadi tedavi diyecekler..o yüzden...teşekkürler cevabınız için.bu arada OHT tedavimle ilgili son durumu özelden mesaj attım size.saygılar...

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 00:18
O yaptiklari "Tarama testi" tamamen, "duygusal" ve milletten para tirtiklayabilmek icin yapilan bir SAHTEKARLIKTIR.. Bu hastalikta, "tarama Testleri" GEREKSIZDIR... Zaten bu tip laboratuvarlar, hep eli bos, az kazanan laboratuvarlardir... Hele birde; Strep-A testi yerine, "Bogaz kulturu" yaparlarsa, her turlu "Beta Hemoliz" yapan mikroplar ureyeceginden, her cocukta bulacaklar, tekrar kontrol icin bir daha yapilacak, bir suru ilaclar verilecek.. TAM BIR SOYGUN...

Bunu yapanlara, acik bir lisan ile; SAHTEKAR olduklarini soyleyin.. Hagi kitapta okumuslarki, STREPTOKOKLARA, tarama testi yapilabilecegini???
   AMA BUNLAR KITAP OKUMAZLARKI!!! NE BILSINLER!!!

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 00:23
   " - bizim doktorlar israrla 10 gun antibiyotik dedi deposilin 6.3.3 dusuk dozda ve kisa etkili dedi -"

Cahilliklerinin ne kadar "derin" oldugunu goruyorsunuz degilmi!!!
TEK 1 OLCEK, AMPISILIn ile bile, tamamen yokolurlar. Aptal, uzun tedavi niye veriliyor, ondan bile habersiz...
Bunlari; doktor diye ortaliga salanlarda, kabahat...

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 21:19
Valla hocam okulda anlatmaya calistim ama tum okuldan bogaz kulturu istemisler hemde bogaz kulturu...zaten sayenizde doktorlardan daha doktor olduk ben onlara aciklama yapmaktan yoruldum ama adim cok bilmise ukalaya doktordan cok bilene cikti :)bu arada ikiz esimiz de bugun ateslendi..39.8 e cikti atesi..strep a negatif cikti.tam kan baktirdim bizim laboratuvarda wbc 16.1 ust sinir 15.5 olunca biraz tereddut ettim sonrasinda acilde ki doktorumyza muayene ettirdim.augmentin 400 baslayalim dedi.bir de her zaman 13.5 olan hgb degeri 10.8 cikti bu kez.biliyorum enfeksiyon sirasinda hgb degerlendirilmez ama bu kadar fark nirmal mi acaba?

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 21:45
WBC degeri, sinirin cok az ustunde, eger agizinda;"pis bir koku" ve dilinde kalin bir pas tabaksi yoksa, Antibiyotik gerekmez.
HGB degeri, Enfeksiyon sonucu dusuk cikar.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2014 Saat 22:29
Tamam hocam cok tesekkurler

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2014 Saat 00:34
Hocam tekrar ben....size en son yazdigimdan sonra antibiyotik kullanmadik duzeldi rahatsizligimiz...bu kez de uc gun once ikiz esimiz atessiz bir anda burun akintisi ve arkasindan oksuruk basladi.hic bur sey yapmadim bugun tamamen duzeldi fakat bugunde digeri ateslendi yine..daha on gun olmadi digerini atlatali..sanirim kardesinden kapti fakat anlayamadigim sey ayni virusse sayet neden biri atessiz uc gunde duzeldi de digerinde ates yapti ??? Bir de uzun suredir dikkatimi cekti bugun ateslenen oglumun vucudu tavuk derisi gibi aynen..ozellikle karin ve gogus kismi puturuklu gibi fakat kizariklik falan yok..bayadir gecmiyor..o neden olabilir acaba?

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2014 Saat 19:22
Evde; ilk hasta olan cocuk(index vak'a) daima daha hafif hastalik gecirir, evde bulastirdiklari daha agir gecirir...
DERIDEKI gorumun, zamanla kaybolur.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2014 Saat 20:52
Valla aynen dediginiz gibi hocam ilki uc gun de hastalandi ve iyilesti ikincisi dun atesliydi bugun atesi yok burnu akiyor sadece fakat asil ben dagildim :( kulaklarima kadar tikaliyim..dikkat ettim de eger bize cocuklardan hastalik bulastiysa biz onlardan cok daha agir geciriyoruz..index vaka mi oluyor bu da ?

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2014 Saat 21:49
Index vak'a disarda, baska bir hasta sahistan kisa sureli bir temas ile az miktarda mikrop alarak hasta oldugundan hafif hastalik gecirir. Evdekilere ise, devamli temas ile uzun surede daha fazla mikrop bulastirdigindan, evdekiler, daha agir hastalik gecirirler.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2014 Saat 23:42
Hocam ben size sormadan bir sey yapmak uzereydim neredeyse...hgb 10.8 ciktigindan bahsetmistim yukarida..sizde enfeksiyon sirasinda duser demistiniz..yalniz bizim doktor bu cocugun hgb i 13-14 iken bu kadar dusmez enfeksiyondan hemen demir baslayalim dedi ferro sanol surup bir olcek gunde ver dedi...size sormadan vermek istemedim ne dersiniz hocam?

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 19:04
O keriz doktor, Eriskin:HGB'si ile 3 yas cocugunun:HGB'si nin ayni oldugunu zannediyorsa, Tibbiyeyi bir daha okumasi gerekir.
HGB:10.8g/dL bu yas icin, hele hastalik sirasinda, ASLA demir tedavisini gerektirmez. Onun niyeti baska.. DEMIR alanlarda, en basit enfeksiyonlar bile , agir hastalik seklinde seyreder.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 21:27
Zaten soyledi hgb 13-16 arasi olmasi gerekiyor diye ben de cocuk referans araligini hatirlattim ams hatta gaita da parazit testi bile istedi bu kadar dustugune gore patazit olabilir dedi yaptirmadim..hgb ni 12-13 seviyesinde tutmak iyidir dedi olmadi gun asiri ver dedi.

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 00:33
Bosverin, biz bildigimizi okuruz....

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2014 Saat 21:40
Hocam yine ben...tam 13 subatta yazmisim size oglumda beta cikti deposilin 6.3.3 yaptik diye..bu kez de iki gun once hem esim hem ben bembeyaz bademcikler ve 41 derece atesle hemen calistigimiz saglik kurulusunda strep a testi yaptik ve ikimizinki de pozitif cikti..ilk kez kendimizde karsilastik bu durumla..cocuk tedavisini ezberlemistik..kurumumuzda ki dahiliye uzmani largopen 1 gr baslayin dedi ben de o zaman depisilin 1.2 de yapalim dedim ve ikimizde yaptirdik.largopen i halen iciyoruz.

1-oglumda yaklasik bir ay once gorulen beta bize de o donem bulasmis ve yeni mi ortaya cikmistir yoksa biz baska bir yerden mi kapmisizdir acaba?
2-cocuklarin ayin 12 sinde yapilan deposilini halen koruyor mudur yoksa onlara da bulastirmis olabilir miyiz?
3-ikizlerim e kresten iki kez beta bulasti fakat ikisinde de ne yuksek ates ne genel durumda bozulma oldu fakat yetiskin olan bizler iki gundur surunuyoruz bu durumlarda bizim daha dirayetli olmamiz gerekmiyor mu da cok daha agir geciriyoruz?

Hocam biraz uzun oldu kusura bakmayin ama merakla yanitlarinizi bekliyoruz...saygilar...

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 02:35
-30 yasindan buyuklerde, o anlattigim mekanizma calismadigi icin, igneleri BOSUNA YEDINIZ.... Ne diye, bastan bana sormazsinizki!!! Tabii, yasiniz 30 yasindan kucuk ise, yaptirdiginiz igne iyi olmus...
1- Hayir, oglunuzdaki ile hic alakasi yok, 2gun+2gun kulucka donemi= 4 gun evvel mikrop kaptiniz...
2- Evet, hala koruyor.
3- Deposilin1.2; igne yapildiktan 3 gun sonra etkisini gosterir... Bu sebeple, Deposilin6-3-3'u tercih ederim. Siz Deposilin yaninda, Largopen baslamakla iyi yapmissiniz..
Ama niye hala surunuyorsunuz??? Acaba Test'de bir yamukluk mu yaptilar?? Burunda akinti basladi ise, siz Grip geciriyorsunuz demekyir. Biraz daha kendinizi anlatin..

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 02:44
Hocam ben 33 yasimdayim esim 38.strep a testini hemsire oldugum icin cocuklarima da kendimize de bizzat kendim yapiyorum.esimin atesi 41 in altina inmedi iki gundur aksam uzeri biraz rahatladi.ikimizin de yum vuccutta agri ignelenme kusma.cocuklarimkz ayni gun duzeliyor biz de niye boyle oldu bilemedik.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 03:56
Uzun etkili ignelere, ikinizde de gerek yoktu.. Neyse..
Sizdeki hastalik; Domuz Gribine cok benziyor. Bir kan sayimi yaptirip, WBC degerlerinize bir bakin. Dusuk cikarsa, Domuz Gribi demektir... Asi olmadinizmi??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat