Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Döküntü mü?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33401
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:00

Konu: Döküntü mü?
Mesajı Yazan: idilim
Konu: Döküntü mü?
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2012 Saat 09:10
Merhaba Kadir Bey,
(Kızım 4 yaşında.)
C.tesi gecesi ateşlenmeye başladı birde boğazının ağrıdığını söyledi.
Artık derece bile kullanmıyorum ama ateşi 39'un altında kaldı diyebilirim.
Ara sıra başının ağrıdığını da söylüyor.
Bal limon verdim ara ara... bir de sıkıntılı oldukça calpol -günde 4 defaya denk gelmiştir-.
Pazar-p.tesi günlerini de aynı şekilde ateşli geçirdi.
P.tesi gündüz yüzünde ve vucudunda pembe lekeler vardı ama küçük değil, bir yanağı kırmızı mesela, sanki ateşten elma elma olmuş gibi ama tek yanak, alnında ve çenesinde hafif bir pembelik bunun büyüklüğü ise 5 kuruş kadar, sırtında beline doğru 3 tane leke, sırtındakiler daha silik uçuk pembe.
Boğazına baktım görebildiğim kadarıyla bademcik civarı kırmızı.
Döküntülü bir hastalık mı anlayamadım, doktorada gitmedik, biz sizin hastanızdık ta şimdi çok zor geliyor doktora gitmek :)
Okulunda döküntülü hastalık var mı diye sordum, yokmuş.
Şimdilik beklemeye devam ediyorum ama size yazmadan da yapamadım.
Görüşünüzü alabilir miyim, Çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2012 Saat 13:59
Bu sabah 06,30 da ateşi vardı ve calpol vermiştim ama gün içerisinde ateşi yükselmemiş ve kızarıklıklarda belirgin değilmiş, ateş yükseldikçe görünüyordu sanki. Geçiyor sanırım. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2012 Saat 18:17
5. Hastaliga benziyor. Once yanaklarda "Kelebek kanadi" gibi dokuntu olur' sonra vucuda ve kol-bacaklara yayilir, herhangi bir tedavi veya onemi yoktur. Dokuntu ile bulasicilikda biter.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 14:08
Merhaba Kadir Bey,

Hastalığın seyri belirttiğiniz gibi geçti. 3 gün ateş oldu. Ateşin 2. gününde yanak kıpkırmızı ve döküntüler görüldü, yanak ertesi gün geçti ama toplam 8 gün oldu lekeler soluk ve pullanmış bir hal alıp kaldı. (ateşin ilk gününden sayarsak bu gün ile birlikte 9.gün)

Döküntülere bir şey sürülür mü? kaşıntı hissi vb bir durum yok (Sayısı da çok fazla değil aslında tam 14 tane saydım :) ; yüzünde toplam 5 tane, boynunda ve kulak arkasında 1 er tane, kolda bir, bacakta bir, belde 3 tane, sırtında 2)

Bu arada perşembe akşamı kesik öksürük başladı, aslında idil in klasik öksürüğü bu, sanki gıcık tutmuş gibi kısa kısa öksürük hali, cuma farklı bir durum yoktu aynı şekilde devam etti,
C.tesi gündüz yine kısa kısa ama daha sık öksürük ve gecesinde uyku tutmadı, dün akşam yine öksürük sürekli vardı hafif geniz akıntısı da eklendi.
Nefes alışı biraz farklılaştı -göğüz kafesi midesi dalgalanmaya başladı-
nefesini sayfdım dk da 40 ı geçmedi en düşük 36 saydım.
bir de dün gece karnı çok ağrıdı
ateşi yok

5. hastalıkla ilintili bir konu mu, yoksa hastalıkları uc uca mı ekledik yani normal hastalığa mı geçtik, ama karnı neden ağrıdı anlayamadım.

Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 18:08
1-Dokuntulere hicbir sey surmuyoruz.
2- Buda bir cins Virutik enfeksiyondur, Grip arazlari yapar.
3- Karin agrisi; tam bir baglanti yok, takip edelim derim.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2012 Saat 22:10
Merhaba Kadir Bey,
Aynı konuda gelişmeleri size yazmak istedim. Kızımın kırmızı lekeleri iyileşmiyor, çok canım sıkıldı. dün akşam bir-iki tanesi iyice kızardı sanki tahriş olmuş gibi. hoş kendisinden herhangi bir yorum yok, acısı sızısı, kaşıntısı hiç bir şeyi yok... Bu gün cilt doktoruna götürdüm. garip bir muayene idi. tam tanı koyulamıyor mu?!? biraz kafam karıştı. size bilgileri yazmak istiyorum.

Doktorun muayene raporunda yazanları aktarıyorum:
Fiziksel muayene:gövde, kol ve bacaklarda, az sayıda eritem, anüler, deskuame patchler, mantar (-)

Not: döküntülerden cam levha gibi bir şey ile örnek alındı, pul pul örnek bunlar, orada incelemesi yapıldı ve  mantar değil dendi

Ön tanı:  
L42 - pitiriyazis rozea
B35.4 - tinea corporis
L 30.0 - nummuler dermatit

Tedavi bilgileri;
M-furo krem
Excipial hidro los
dermatop 2.5 krem

Son yazdığımın kortizonu düşük olduğundan yüz ve boyun çevresi için diğer ilacı vucuttakiler için kullanmamı belirtti, biri de genel nemlendiriciymiş. iki hafta sonra da kontrole gideceğiz.

Kadir Bey hiç anlamadım bu işi; ben gelişmeleri anlattığımda doktorlar da (iki kişiydiler) belirtilerin tamamen 5. hastalık olduğunu söylediler ama döküntüleri farklı olarak nitelendirdiler, tesadüf olmuş dediler. peki iki alternatiften söz ediyoruz biri gül hastalığı diğerini telaffuz edemiyorum ve yukarıda yazdıklarımın hangisinden bahsettiğini de anlamamışım :) diğeri dediğimin kaynağı cildin kuruluğu olurmuş sanırım.
gül hastalığı, madalyon ile ilgili en tipik göstergenin bir tane büyük iz olmasıymış bizde öyle farklı yok.
döküntülerdeki sıkıntım bir iki tanesinin canlı kırmızı kırmızı bir hal alması aslında biri bacağındaki biri kolundaki resmen sürtünmeden dolayı öyle olmuş onlar ama elimden de bir şey gelmiyor ki... 

çok uzun yazdım özür dilerim, sanki muayeneye gelmişim gibi dertleştim sanırım :)
tekrar teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 19:05
Neyi anlamadinizki? Cildiye de hastaliklar ikiye ayrilir: 1) Ne surersen sur duzelenler, 2) Ne surersen sur duzelmeyenler. Cocugun bir sikayeti yoksa (kasinti gibi) hicbirsey yapmayin. Bir de benim; "Dokuntulu hastaliklarin tarihi siniflandirilmasi" makalemi yazarlar bolumunden okuyun. 4-5 gun sonra durumu bana yazin.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2012 Saat 23:05
:) süpersiniz... 15 gün sabrettim de işte görüntüsü kızarık olmaya başlayanlar endişe ettirdi beni, size bir resim daha mail ile göndemeye çalışacağım ve yine bekleyeceğim... 
teşekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat