Merhaba Kadir Bey,
Aynı konuda gelişmeleri size yazmak istedim. Kızımın kırmızı lekeleri iyileşmiyor, çok canım sıkıldı. dün akşam bir-iki tanesi iyice kızardı sanki tahriş olmuş gibi. hoş kendisinden herhangi bir yorum yok, acısı sızısı, kaşıntısı hiç bir şeyi yok... Bu gün cilt doktoruna götürdüm. garip bir muayene idi. tam tanı koyulamıyor mu?!? biraz kafam karıştı. size bilgileri yazmak istiyorum.
Doktorun muayene raporunda yazanları aktarıyorum:
Fiziksel muayene:gövde, kol ve bacaklarda, az sayıda eritem, anüler, deskuame patchler, mantar (-)
Not: döküntülerden cam levha gibi bir şey ile örnek alındı, pul pul örnek bunlar, orada incelemesi yapıldı ve mantar değil dendi
Ön tanı:
L42 - pitiriyazis rozea
B35.4 - tinea corporis
L 30.0 - nummuler dermatit
Tedavi bilgileri;
M-furo krem
Excipial hidro los
dermatop 2.5 krem
Son yazdığımın kortizonu düşük olduğundan yüz ve boyun çevresi için diğer ilacı vucuttakiler için kullanmamı belirtti, biri de genel nemlendiriciymiş. iki hafta sonra da kontrole gideceğiz.
Kadir Bey hiç anlamadım bu işi; ben gelişmeleri anlattığımda doktorlar da (iki kişiydiler) belirtilerin tamamen 5. hastalık olduğunu söylediler ama döküntüleri farklı olarak nitelendirdiler, tesadüf olmuş dediler. peki iki alternatiften söz ediyoruz biri gül hastalığı diğerini telaffuz edemiyorum ve yukarıda yazdıklarımın hangisinden bahsettiğini de anlamamışım :) diğeri dediğimin kaynağı cildin kuruluğu olurmuş sanırım.
gül hastalığı, madalyon ile ilgili en tipik göstergenin bir tane büyük iz olmasıymış bizde öyle farklı yok.
döküntülerdeki sıkıntım bir iki tanesinin canlı kırmızı kırmızı bir hal alması aslında biri bacağındaki biri kolundaki resmen sürtünmeden dolayı öyle olmuş onlar ama elimden de bir şey gelmiyor ki...
çok uzun yazdım özür dilerim, sanki muayeneye gelmişim gibi dertleştim sanırım :)
tekrar teşekkür ederim.
|