Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüz üstü yatma..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9165
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:16

Konu: yüz üstü yatma..
Mesajı Yazan: beyazcam
Konu: yüz üstü yatma..
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 14:45
merhaba kızlar benim bir sorum olacaktı.bebeğimin sabahları gaz ve kaka problemi oluyor ve saat sabah 5 gibi bunu yüzüstü yatırıyorum öyle 2 saat kalıyor ama çok rahat ediyor.pıt pıtta çıkarıyor.birde öğlenleri 3 saat uyuyor ve sırt üstü yatırdığımda hemen uyanıyor.kucağıma alıyorum uyumaya devam ediyor tekrar sırt üstü yatırıyorum gene uyanıyor.ama yüzüstü yatırdığımda tık yok uyuyor.dediğim gibi bir sabah birde öğlen öyle uyumayı tercih ediyor.benimde içim rahat etmiyor..sizinde öyle oluyor mu,bebeğim 3,5 aylık...öğlenleri birde sabah denedim sırt üstü yatmayı ama bir türlü istemiyor...inat etsem başarabilir miyim.bildiğiniz bir yöntem var mı..sizin bebecikler nası yatıyor..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 14:50
canım benim benimki 13 aylık oldu hala yüz üstü yatar bizim de ilk 4 ay feci derecede gaz problemimiz olunca öyle yatmaya alıştı ,şimdi arada bir yan ya da sırt üstü de yatıyor ama genelde yüz üstü yatıyor ama bizimki ilk zamanlarda bile olsa kafasını kaldırabiliyor ve rahat hareket ettirebiliyordu, ilk zamanlarda gündüzleri ve geceleri kontrol ettik, baktık başını çevirebiliyor nefessiz kalma riski yok bıraktık nası rahat ederse öyle yatıyor.
uzmanların yüz üstü yatırmayın demelerindeki en önemli sebep nefessiz kalabilme riski eğer o konu da çocuk rahatsa ve başını kaldırıp hareket ettirebiliyorsa bırak bence öyle yatsın.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 15:05
benim kızım da 4 aylık ve yüzüstü yatmaya bayılıyor.çocuklar da haklı sırtarı ağrıyo belki deSmileyüzüstü yatması akciğerlerini açıyormuş bebeklerin o yüzden doktorlar tavsiye ediyor tabi gözetimindeyken.hatta yurtdışındakiler bebekarabasında gezdirirken bile bu şekli tercih ediyorlar.
bir de küvezde kalan bebekleri beslenmeden sonra öyle yatırıp gazlarının çıkmasını sağlıyorlar.tek tek sırtlarını sıvazlayamazlar ya...
sevgiler

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 15:08
başını kaldırmasında problem yoksa hiç korkma bırak yatsın iki oğlumda yüzüstü uyudular hala da aynılar, dalmaya yakın yüzüstü yatıp öyle de kalırlar gaz sorunu da olmazWinkyastıksız yatır ,çarşafını da gergin ser iyice, arada da denetlersin  Wink

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 15:14
Benim kızım da çok gazlı bir bebek olduğu için, hep o şekilde yatarken rahat etti, ilk 6 ay zaten bizim oda da yattı, sürekli kontrol ediyordum, odasını ayırınca da, bebefon koydum ve sık sık kontrol ettim, bebefonla her nefes alışını duyuyordum ama 1 yaşını geçtiyse bence çok endişe etme, demek ki en çok o pozisyonda rahat ediyor Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 15:19
benim komşumun kızının bebeği yüzüstü yatıyordu hep.45 günlükken vefat etti.süt burnunu tıkamış  ( galiba gaz çıkaramamış ) nefes alamadığı için vefatetti.
bence yüzüstü yatırmayın yada siz uyanıkken yatırın.ve mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkarın.

-------------

Mesajı Yazan: defne1
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 18:50

Yatağının yumuşak olmamasına dikkat et. Yani baş kısmı yatakta çukurluk oluşturmasın bence önemli olan bu ben kızımı ilk dört ay hep yan yatırdım dördüncü aydan sonra sırt üstü yatırdım. son bir aydır ben sırt üstü yatırsamda o yüzüstü ya da yanlara  dönerek uyuyor. Sık sık kontrol ediyorum.

Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2008 Saat 21:28
benim oğlumda 13 aylık.1 aylıkken yüzüstü yatmaya başladı.sırt üstü yatırdığım falan ağlıyor uyanıyordu canım.daha yeni yan ve sırt üstü yatıyo.

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2008 Saat 00:25

Ben ilk zamanlar hep yan yatırdım.Sonra kendi kendine dönmeye başlayınca yüzüstü yattı hep halada öyle yatar.Çok dikkatli olmak lazım tabi Allaha emanet ama yinede ben çok korkardım..Hatta bi keresinde yüzüstü yatırdım uyudu beşiğini ayarlayıncaya kadar yüzünü yatağa kapatmışConfusedbi geldim şok oldum kaldırınca hızlı hızlı nefes almıştı çok korkmuştumCry

bi defasındada ısrarla yüzünü kapattırıyodular sepatine tül takmıştım ama yüzüne örtü örtmüş kaynanam bi baktım nefes aldıkça ağzına dolmuş tülbentAngryçocum boğulacaktıConfused

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2008 Saat 09:42
Orjinalini yazan: ceylinsu ceylinsu Yazdı:

benim komşumun kızının bebeği yüzüstü yatıyordu hep.45 günlükken vefat etti.süt burnunu tıkamış  ( galiba gaz çıkaramamış ) nefes alamadığı için vefatetti.
bence yüzüstü yatırmayın yada siz uyanıkken yatırın.ve mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkarın.
Oyy içim acıdıCryCry Böyle haberleri duymaya dayanamıyorum.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2008 Saat 12:25
bende iki oglumu da hep yan yatırmaya alıstırdım  hala da  yan yatıyorlar. uyanıkken yuzustu yatır bence.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2008 Saat 18:00
benim oğluşum birtek geceleri sırt üstü yatıyor geri kalan zamanlar ya yüzüstü yada yan yatırıyorum daha ii oluyor zaten gece benim koynum da olmadımı uyumuyor

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat