Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz ve kulak enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77720
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 05:58

Konu: Boğaz ve kulak enfeksiyonu
Mesajı Yazan: Hatice elif
Konu: Boğaz ve kulak enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2023 Saat 13:11
Hocam merhabalar, 6buçuk aylık kızım var, iki üç gün huzursuzdu ve kulağını kaşıyordu parmağıyla, cumartesi ateşi bi anda yükselip çok ağlayınca acile götürdük, doktoru beklerken iki kez çok fazla kustu, doktor bakınca boğazı ve kulakları kızarmış enfeksiyon dedi ama kan veya başka tahlil yapmadı, ateşi de olmasına rağmen yok dediler, yüzü gözleri kıpkırmızı ve çıktığı zaman ağlamaya huzursuzlanmaya başlıyor anlıyoruz ordan. Serum ve iğneler verdiler ama serum bitmeden damar yolu tıkandı alamadı serumu. Eve motis ve amoklavin verdiler, ben kendim calpol aldım, bunları içince aşırı ishal başladı su gibi yapıyor yeşilimsi, şimdi de ilaçları içmiyor kusuyor içince, üç sefer içebildi antibiyotik. Vermeye zorlamalı mıyım, içmeden nasıl iyileşebilir, kulak enfeksiyonu ise çok mu zor geçer

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2023 Saat 13:25
Bu kadar çok hatalı davranışı nasıl becerdiniz hayret! Çok fazla Türk doktorlarının etkisi altında kalmışsınız.
Yazılarımı okusa idiniz, bu kadar muhteşem kazıklanmazdınız.
1- Antibiyotik gereken durumda: Ateş+Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur. 
2- Kusan çocukta, mide asitinin yakması sonucu; boğazı kızarır.
3- "Orta Kulak İltihabı" iltihap DEĞİLDİR. Mekanik bir hadisedir. ASLA Antibiyotik verilmez.
İlk sayfadaki yazarlar kısmındaki makale listemdeki 2 makaleyi okuyun. 
4- SAKIN verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın. 
5- Serum; sırf faturayı şişirmek uğruna  boşuna uygulandı. 
6- Kulak ağrısı olursa SADECE: İliadin DAMLA, 5 gün günde:2x2'Şer damla her iki BURUN deliklerine 
damlatın. SAKIN Türk doktor aklı ile ağrıyan kulağa herhangi bir şey DAMLATMAYIN! 
Damla yaparken, sırt üstü yatırın ve her bir tarafa damlattıktan sonra, başını o tarafa çevirip, 1-2 dakika
 bekletin.
Ham makaleleri, hem Sabit Forum yazılarını ve soru-cevapları okuyun. 
Çok eksiğiniz var. 

Mesajı Yazan: Hatice elif
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2023 Saat 13:51
Haklısınız herşeyi okuyamadım buradaki, ama ateş tablosunu incelemiştim, boğaz enfeksiyonu gördükleri için antibiyotik başladım. İliadin için 2 yaş üstü kullanılır diyor eczacı. Bir de kulağı nasıl geçirecek, yatarak emmeyi de bırakmalı mı, uyumuyor başka türlü

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2023 Saat 16:50
Meme emmek ile kulak arasında bir ilişki YOK!! Bahsi geçen; "biberon" ve meme ilişkisi!! Anne sütü bilakis
 koruyucu oluyor. Sakın Türk çocuk doktorlarına inanmayın. 
Kulak ağrısı oldumu, her yaşta İliadin damla kullanılır.
"Pediatrik DAMLA" olduğundan emin olun. 
İlaç firması sırf ikinci bir ruhsat masrafı olmasın diye erişkin prospektüsü kullanıyor. 
Kulak ağrısı olduğunda aynen benim anlattığım gibi kullanın. 
İlk 1 sene bebekler, anne karnında iken, anneden aldıkları antikorlar(bağışıklık maddeleri) nedeni ile 
anneleri kadar bağışıktırlar. Türk doktor palavralarına kanmayın. 

Mesajı Yazan: Utkuberilinannesi
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2023 Saat 10:36
Kadir hocam cevaplarsanız çok mutlu olurum.okullar  acıldığından beri öksüren bir kızım var.koşunca, fiziksel aktivitede bulununcada kriz şeklinde olmasada öksürük bazen kuru bazen balgamlı astım teşhisi koyup levmont başlattılar Hazirana kadar kullanacaksın polen alerjisi var üstelik dendi yapılan deri testi neticesinde bu zamana kadar da ateş hiç olmadı fakat pazar günü sabah saatlerinde üç kez kustu 37.5 gecmeyen ateş ateşi düssede kırııklık halsizlik vardı agızda koku da vardı vede kaşında iki tane nohut büyüklüğünde kırmızı leke oldu o gecti ertesi gün sag kalcası genital bölgeye yakın bozuk paradan büyük kızarıklık dizinin arkasında ve önünde yine nohut gibi kızarıklık oldu aynı zamanda birden başlayan başağrısı.o gecede sabaha kadar hızlı hızlı nefes aldı.doktora götürdüm dekort üç gün ve azitro 5 gün kullanacaksın levmonta devam dedi fakat şöyle bir durum oldu ben doktora götürmeden iki saat kadar önce çocuk kendini toparlamaya başladı ilaçlarını vermedim yanlış mı yaptım bilemiyorum 

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2023 Saat 18:09
Lutfen; baska sorulara "ekleme" yapmayin. 
Hayir, yanlis yapmadiniz, SAKIN o tip ilaclari kullanmayin. O ilaclar; "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimda belirttigim ilaclar! 
Kullanmis olsa idiniz, onumuzdeki 3-4 gun sonra; tekrar doktora gitmek zorunda kalacaktiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat