Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4*3 eğitim sistemi kanun taslağı tam metin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Eğitim / Öğretim / Gelişim
Forum Adı: Diğer
Forum Tanımlaması: (Diğer)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33876
Tarih: 23 Ara 2024 Saat 02:15

Konu: 4*3 eğitim sistemi kanun taslağı tam metin
Mesajı Yazan: Gülsen
Konu: 4*3 eğitim sistemi kanun taslağı tam metin
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 15:02

İŞTE KANUN TASARISININ TAM METNİ İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- (1) 5/1/1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir. ‘İlköğretim okullarının kademeleri şunlardır: a) Dört yıl süreli ilköğretim birinci kademe. b) Dört yıl süreli ilköğretim ikinci kademe.’

MADDE 2- (1) 222 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘İlköğretim kurumlarının toplam eğitim süresi sekiz yıldır. Bu kurumlar, ilköğretim birinci kademe ve ilköğretim ikinci kademe okullarından oluşur. İlköğretim birinci ve ikinci kademe okulları bağımsız okullar halinde kurulabileceği gibi imkân ve şartlara göre birlikte de kurulabilir.’

MADDE 3- (1) 222 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında geçen ‘büyüklüğüne’ ibaresi ‘İlköğretim birinci ve ikinci kademelerinin birlikte veya ayrı oluşlarına, büyüklüğüne’ şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- (1) 222 sayılı Kanunun Mülga 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir. ‘Madde 22- İlköğretim 6-14 yaşlarındaki çocukların eğitimi ve öğretimini kapsar, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır.’

MADDE 5- (1) 222 sayılı Kanuna aşağıdaki Ek 4 üncü madde eklenmiştir. ‘

Ek Madde 4- Bu Kanunun 76 nci maddesinin (b) fıkrasına göre elde edilen gelirler, il özel idarelerince, ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılır.’

MADDE 6- (1) 222 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir. ‘GEÇİCİ MADDE 11- Bu maddenin yayımı tarihinde ilköğretim kurumlarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında eğitim görenler eğitimlerini bu kurumlarda tamamlarlar.’ ‘

GEÇİCİ MADDE 12- 12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasının başlangıç tarihi Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir. 12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına geçilinceye kadar ilköğretim ikinci kademesini tamamlayanlara ilköğretim diploması verilir.’

MADDE 7- (1) 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 22 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘Mecburi ilköğretim çağı 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ, çocuğun 6 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlar, 14 yaşını bitirip 15 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter.’

MADDE 8- (1) 1739 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ’3. İlköğretim birinci kademesinin son ders yılında öğrencilere ikinci kademede devam edilebilecek; ikinci kademesinin son ders yılında da ortaöğretimde devam edilebilecek okul ve programların hangi mesleklerin yolunu açabileceği ve bu mesleklerin kendilerine sağlayacağı yaşam standardı konusunda tanıtıcı bilgiler vermek üzere rehberlik servislerince gerekli çalışmalar yapılır.’

MADDE 9- (1) 1739 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘Madde 24- İlköğretim kurumlarının toplam eğitim süresi sekiz yıldır.’

MADDE 10- (1) 1739 sayılı Kanunun 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘Madde 25- İlköğretim kurumları, dört yıl süreli ilköğretim birinci kademe okulları ile dört yıl süreli ilköğretim ikinci kademe okullarından oluşur. İkinci kademe ilköğretim okulları ortaöğretim programlarıyla ilişkilendirilir. Hangi programlar için ilköğretim ikinci kademe okullarının oluşturulacağı Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. İlköğretim kurumlarının ilköğretim birinci kademe ve ilköğretim ikinci kademe okullar olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır. Ancak imkân ve şartlara göre ilköğretim birinci ve ikinci kademe okulları birlikte de kurulabilir. Nüfusun az ve dağınık olduğu yerlerde, köyler gruplaştırılarak merkezi durumda olan köylerde ilköğretim birinci ve ikinci kademe okulları ve bunlara bağlı pansiyonlar, gruplaştırmanın mümkün olmadığı yerlerde yatılı ilköğretim bölge birinci ve ikinci kademe okulları kurulur.’

MADDE 11- (1) 1739 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘Madde 26- Ortaöğretim kurumları, ilköğretim kurumlarından sonra dört yıllık zorunlu öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarıdır. Bu okulları bitirenlere ortaöğretim diploması verilir.’

MADDE 12- 1739 sayılı Kanuna aşağıdaki Ek 2 inci madde eklenmiştir. EK MADDE 2 – Bu kanunda belirtilen ilköğretim birinci kademe sonrasında hangi programların açık öğretimle ilişkilendirileceği ve zorunlu eğitim kapsamına alınacağı Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir.

MADDE 13- (1) 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ‘İlköğretim okulunu’ ibaresi ‘İlköğretim birinci kademeyi’ şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 14- (1) 3308 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ’14 yaşını’ ibaresi ‘Onbir yaşını’, ‘ilköğretim okulu’ ibaresi ‘ilköğretim birinci kademe’ şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15- (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 45 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘Yükseköğretime Giriş ve Yerleştirme MADDE 45- Yükseköğretime giriş ve yerleştirme aşağıdaki şekilde yapılır. a. Yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri imkan ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri almak kaydıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılır. b. Yükseköğretim kurumlarına esasları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi sınavlarla girilir. Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınır. Ortaöğretim bitirme başarı notları en küçüğü yüz, en büyüğü beş yüz olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülür. Ortaöğretim başarı puanının yüzde on ikisi yerleştirme puanı hesaplanırken merkezi sınavdan alman puana eklenir. c. Ortaöğretim kurumlarını birincilik ile bitiren adaylar için mevcut kontenjanların yanı sıra Yükseköğretim Kurulu kararı ile ayrı kontenjanlar belirlenebilir. d. Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunlarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen aynı meslek dalında yer alan yükseköğretim programlarına yerleşmelerinde, (b) fıkrasındaki puana ek olarak, ortaöğretim başarı puanının yüzde altısı yerleştirme puanına eklenir. e. Mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya bunlara en yakın olan mesleki’ ve teknik önlisans yükseköğretim programlarına sınavsız olarak yerleştirilebilir. Bu öğrencilerin yerleştirilmesine ilişkin usul ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığının görüşü üzerine Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. f. Önlisans mezunları için, ilişkili lisans programlarında belirlenmiş kontenjanın yüzde onunu geçmeyecek şekilde Yükseköğretim Kurulu kararı ile her yıl dikey geçiş kontenjanı ayrılabilir. g. Yabancı uyruklu öğrenciler ile ortaöğretimin tamamını yurtdışında tamamlayan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına kabul usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir. Uluslararası andlaşmalar gereği Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında burslu olarak öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilerin yerleştirme işlemleri Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılır. h. Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek usul ve esaslara göre, belli sanat ve spor dallarında üstün kabiliyetli olduğu tespit edilen öğrenciler ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunca tespit edilen uluslararası bilimsel yarışmalarda ödül kazanan öğrenciler, ilgili dallarda eğitim yapmak kaydıyla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilebilir.’

MADDE 16- (1) 2547 sayılı Kanunun Ek 21 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 17- 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun Ek 61 inci maddesinin başlığı ‘Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ şeklinde, aynı maddede geçen ‘Rize Üniversitesi’ ibaresi ‘ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 18- 2809 sayılı Kanunun ek 130 uncu maddesinin başlığı ‘Abdullah Gül Üniversitesi’ şeklinde, aynı maddede geçen ‘Kayseri Abdullah Gül üniversitesi’ ibaresi ‘Abdullah Gül Üniversitesi’ şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 19- a) 10/12/2003 tarihli 5018 sayılı KamuMali Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (II) sayılı Cetvelin ilgili sırası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: ’61) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ ’103) Abdullah Gül Üniversitesi’ b) 21/12/2011 tarihli ve 6260 sayılı 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel kadro ve Usulü Hakkında kanun Hükmünde Kararname ve eki cetveller ile diğer mevzuatta Rize Üniversitesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesine yapılmış olan atıflar ilgisine göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesine yapılmış sayılır.

MADDE 20- (1) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. ‘GEÇİCİ MADDE 13- Yurtiçi üretimin ve katma değerin artırılması, teknoloji kazanımının sağlanması, daha önce yurt içinde üretimi bulunmayan ürünlerin üretilebilmesi, yeni teknoloji ve ürünlere yönelik araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sürdürülmesi ve bilgi toplumuna geçiş hedefleriyle, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki okulların dersliklerine bilişim teknolojisi donanımı, yazılımı, ağ altyapısı ve internet erişim imkânının sağlanması, dersler için çevrim içi ve çevrim dışı ortamlarda e-içerik temin edilmesi ve e-içerik altyapısının oluşturulması. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere ve örgün eğitim gören öğrencilere e-kitap, tablet bilgisayar ve benzeri ihtiyaçların sağlanması amaçlarıyla Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2015 yılı sonuna kadar yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işleri, ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç, bu Kanun hükümlerine tabi değildir. Bu madde uyarınca yapılacak alımlara ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumunun görüşü alınarak Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.’

MADDE 21- (1) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. ‘GEÇİCİ MADDE 20- Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullara internet erişim hizmetleri ve ağ altyapısının sağlanması için Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 2015 yılı sonuna kadar yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde üst yöneticinin onayıyla 15 yıla kadar gelecek yıllara yaygın yüklenmelere girişilebilir.’

MADDE 22 – a) 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 85 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan ‘atanamazlar.’ ibaresi ‘atanabilirler.’ şeklinde değiştirilmiş aynı fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. b) 5411 sayılı Kanunun 114 üncü maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan ‘atanamazlar.’ ibaresi ‘atanabilirler.’ şeklinde değiştirilmiş aynı fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. c) 660 sayılı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan ‘atanamazlar.’ ibaresi ‘atanabilirler.’ şeklinde değiştirilmiş aynı fıkranın son cümlesinde yer alan ‘ve bunlardan iki yıl veya daha az süreyle görev yapanlar bir defalığına tekrar atanabilirler’ ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 23- (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 24-(1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Alıntıdır. ugurgorgulu.com dan

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 23:59
TBMM genel kurulunda, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran yasa teklifinin 1. Bölümünü kabul edildi.

''Temel kanun'' olarak görüşülen, 1 ile 13. maddeleri içeren 1. Bölümdeki maddelere göre, zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş yerine 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayıp, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek.

İlköğretim; 4 yıllık zorunlu ilkokul ile 4 yıllık zorunlu ortaokuldan oluşacak.

8 yıllık okullarda, kesintisiz eğitim yapılan ilköğretim kurumları, artık ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar şeklinde kurulacak. Ancak ortaokullar, imkan ve şartlara göre ilkokul veya liselerle birlikte de kurulabilecek.

İlköğretimin, özel idare bütçelerinden yıllık gelirin en az yüzde 20'si oranında elde edilecek gelirleri; ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılacak.

İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda yapılan bu değişiklikler, Milli Eğitim Kanunu'nda da yapılıyor.

İMAM HATİPLER
İlköğretim kurumları tanımlanırken, ''imam-hatip ortaokulları'' da bu tanımda yer aldı. Buna göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.

Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak. Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve "Hz Peygamberimizin hayatı'', isteğe bağlı, seçmeli ders olarak okutulacak. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri, Bakanlıkça belirlenecek.

Ortaöğretim ise ilköğretime dayalı, 4 yıllık zorunlu, örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarını kapsayacak. Bu okulları bitirenlere, ortaöğretim diploması verilecek.

Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak. Bakanlar Kurulu, uygulamayı bir eğitim-öğretim yılı erteleyebilecek.

Teklifle, ilgili kanundaki ''8 yıllık kesintisiz ilköğretim'' ibaresi ''ilköğretim ve ortaöğretim'' şeklinde değiştiriliyor ve ''8 yıllık kesintisiz'' ibaresi çıkarılıyor.

-------------

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 09 May 2012 Saat 15:22

Milli Eğitim Bakanlığı kararını verdi...

HÜRRİYET’in 4+4+4 kademeli zorunlu eğitim yasasının TBMM’den geçmesinin ardından 7 Nisan’da, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okula başlama yaşını 60 aya çeken 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim yasasıyla ilgili, 60-66 ay arası çocukların okula başlamasını velinin isteğine bırakan, 66-72 ay arasını da zorunlu hale getiren bir düzenleme yapıyor” diyerek duyurduğu okula başlama yaşını Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, henüz yönetmelik yayınlanmadan böyle bir genelgenin yayınlanmasına ihtiyaç duyulması ile ilgili olarak Hürriyet’e, “Haziran ayında okullara kayıtlar başlıyor. Velilerimizin kafası karışıktı. Henüz okula başlama yaşı netleşmemişti. Biz de bilgilendirme amaçlı bir genelge yayınladık. kafalardaki soru işaretleri giderilecek” dedi.

İŞTE GENELGENİN TAMAMI

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de , 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılı için, 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemlerinin e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak yapılacağını açıkladı.

5 ile 7 yaş aynı anda okula başlayabilecek

“12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar” konulu bir genelge yayınlayan Dinçer, 30 Eylül’de 66 ayını dolduran çocukların otomatik olarak okula kayıtları yapılacağını bildirdi. 60-66 ay arasındaki çocukların ise velisinin yazılı isteği ile gelişim yönünden hazır olduğu anlaşılanların ilkokula devamları sağlanacağını bildiren Dinçer, diğer öğrencilerin okul öncesi eğitime yönlendirileceğini belirtti. Bu uygulama ile birlikte velisinin isteğiyle okula kaydettirilen 5 yaşındaki bir çocukla, zorunlu kayıt kapsamında 7 yaşındaki çocuk aynı sınıfta eğitim alacak.

Okul öncesi 37 ay

Dinçer, okul öncesi eğitim için 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 37-66 ay arasındaki çocukların anaokulunda veya uygulama sınıflarında, 48-66 ay arasındaki çocukların ise anasınıflarında eğitim almalarının sağlanacağını bildirdi. Dinçer, imzasıyla yayınlanan genelgenin ayrıntıları şöyle:

İlköğretim ve ortaöğretime devam

Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsayacak. Öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilecek. İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecek. Veliler, okul yönetimleri ve mülki amirler ilköğretim öğrencilerinde olduğu gibi ortaöğretim öğrencilerinin de okula devamını sağlamakla yükümlü olacaklar. Ayrıca, okul öncesi eğitimde 48-60 ay arası çocuklar için 2013 yılı sonuna kadar belirlenmiş olan yüzde 100 okullaşma hedefi devam edecek.

Tek diploma verilecek

İlköğretimi tamamlayan öğrencilere diploma verilmeyecek ve 12 yıllık zorunlu eğitim sonunda ortaöğretim diploması verilecek. 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılında ilköğretim 4. sınıfta okuyan ve bir üst sınıfa geçen öğrencilerin 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılında ortaokul 5. sınıfa kayıtları e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Ancak 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılında eğitim öğretime başlamış olan imam hatip ortaokullarına devam etmek isteyen 5. sınıf öğrencilerinin kayıtları bu okullara yapılacak.

Ortaokullar yatılı

2011- 2012 eğitim ve öğretim yılında 8. sınıfta okuyan öğrencilerden Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarından herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler ile bu sınava katılmayan öğrencilerin tamamının tercihleri doğrultusunda ortaöğretim kurumlarına kayıt yapmaları sağlanacak. Yatılı ilköğretim bölge okullarının yatılı kısımlarında sadece ortaokul (5, 6, 7 ve 8. sınıf) öğrencileri yatılı olarak kalacak. İlkokul öğrencilerinin ise köy okullarında veya taşımalı olarak diğer ilkokullar ile yatılı ilköğretim bölge okullarında gündüzlü olarak öğrenimlerine devam etmeleri için gerekli tedbirler alınacak.

İmam Hatipler bağımsız

Genelgeye göre okullarla ilgili gerekli planlamalar acilen yapılacak ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için bazı tedbirler alınacak. Bu kapsamda fiziki şartların uygun olduğu durumlarda ilkokul, ortaokul ve lisenin bağımsız olarak düzenlenmesine öncelik verilecek. Aynı bina içerisinde ilkokul ile ortaokulun veya ortaokul ile lisenin birlikte bulunması durumunda, okul giriş çıkış kapıları ile bahçe gibi ortak kullanım alanlarının öğrencilerin yaş seviyeleri dikkate alınarak imkanlar dahilinde düzenlenmesi sağlanacak. İmam- hatip ortaokullarının bağımsız ortaokul olarak kurulmasına öncelik verilecek, bunun mümkün olmadığı durumlarda imam- hatip liseleri ile birlikte kurulabilecekler. Ancak bu durumda imam hatip ortaokulu öğrencileri ile imam hatip lisesi öğrencilerinin okul giriş çıkış kapıları ile bahçe gibi ortak kullanım alanlarının öğrencilerin yaş seviyeleri dikkate alınarak imkanlar dahilinde düzenlenmesi sağlanacak.

Ortaokulu sabahçı, ilkokul öğlenci

Şartların uygun olmaması durumunda aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretim uygulaması yapılabilecek. İkili öğretim yapan okullarda ortaokullar sabahçı, ilkokullar ise öğlenci olarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürütecekler. Çeşitli sebeplerle kapalı bulunan okulların ihtiyaç halinde yeniden kullanıma açılması için gerekli tedbirler alınacak.

Tek müdür uygulaması

Ortaokulların ilkokul veya liselerle birlikte aynı binada kurulması halinde okulun bir müdürü bulunacak. Bunun için binada daha önce görev yapan okul müdürü yeni uygulamaya göre iş ve işlemleri yürütecek. Örneğin ilkokul ve ortaokulun aynı binada bulunması durumunda mevcut okul müdürü ilkokul ve ortaokulun yönetiminden sorumlu olacak. Ortaokulun lise ile birlikte kurulması durumunda ise lise müdürü ortaokulun iş ve işlemlerini de yürütecek.

Taşımalı sisteme ayar

Birleştirilmiş sınıf uygulamaları 1, 2, 3 ve 4. sınıfları kapsayacak şekilde uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği kapsamında taşınan ilköğretim çağı öğrencileri için söz konusu Yönetmeliğin 9. maddesinin (c) bendinde belirtilen; “1-3. sınıf öğrenci sayısının 10’un altında olması” ifadesi, “1-4. sınıf öğrenci sayısının 10’un altında olması”, (d) bendindeki “4-8. sınıflar” ifadesi ise “ortaokul 5-8. sınıflar” şeklinde dikkate alınarak uygulanacaktır. Taşıma merkezi olan okullarda birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılmayacak ve yapılan taşıma planlamaları bu doğrultuda yeniden düzenlenerek ihalelerin zamanında bitirilmesi sağlanacak. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren zorunlu eğitim kapsamındaki ortaöğretim (lise) öğrencilerinin taşınmasına yönelik planlamaların, Taşımalı İlköğretim Uygulaması ile uygulama birliği sağlanması bakımından, ilköğretim ile eş zamanlı olarak tamamlanması sağlanacak.
HÜRRİYET

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 09 May 2012 Saat 15:36
ya varya çocuğu okula vermeden daha sıkıntısı şimdiden gerdi 5 yaş ve 7 yaş aynı sınıfta ne mantıksızlık bu ne ya çocuk oyuncağı yaptılar iyice TongueTongueTongue

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 09 May 2012 Saat 16:20
Çocuklarımızı deneme tahtası yapanları Allah'a havale ediyorum...Unhappy

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 08:21
Yani zaten gerginim iyice bu olaylar karşısında hiç lugatımda olmayan cümleleri içimden yüzlerine karşı söylüyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm. 

Deneme tahtasını geçti çocuklarımız bune yaa atış poligonu olduk mübarek ya tutarsa deyip deyip sistemmi değişir yaa bu yaşıma kadar neler gördüm bir tane oturtamadılar her gelen hükümet bir el atıyor bu milli eğitime bırakın yaa olan çocuklarımıza oluyor allah sizi bildiği gibi yapsın. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 08:26
Yani bu sene 2007'liler ilkokul 1'e başlıyacak öylemiAngry yuhhh
daha okulları bu sisteme uyarlamadılar sadece yasa çıkarmakla uğraşıyorlar. Ne bu yönde eğitimli öğretmen var nede bu sisteme uygun okul. 

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 09:59
4 yıldır okul öncesi eğtim alıp, daha başlamadan okuldan bıkan çocuğumla, yarım sene hala anokulu formatında eğitim verdirecek zihniyeti, ne büyük şanssızlık ki; 7 yaş ile 5 yaş aynı sınıfta olacak yavrumu ve bizleri, böyle bir karmaşanın içine sokanlara, hakkımı helal etmiyorumAngryAngry 

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 10:56
sana katılıyorum Nilgün'cümCryne olacak bu çocukların hali?benim kızımda pek sevmiyor  kasım başında kreşi bıraktık.Allah kolayık versin bize.

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 17:35
Arkadaşlar bu konuda lütfen duyarsız kalmayalım ya mail yazalım kampanya başlatalım benim küçük oğlum 15 günle 66 aylık gitmekten kurtuluyor ama bunca çocuk minumum 40 kişilk sınıflarda o kadar öfke doluyum ki .  Hele birde bu sene daha anasınıfına gitmeyen çocukların bu yıl hemen 1. sınıfa alınma zorunluluğu çok konu var lütfen duyarsız kalmayalım 

-------------

Mesaj Tarihi: 11 May 2012 Saat 10:55
Destekliyorum Gülsen, neler yapabiliriz,okullarda öğretmenlerin yaklaşımı ne yönde?

1.sınıf öğretmenini durumunu düşünün; 5 yaşındaki çocuk wc ye tek başına gidemiyor, 40 çocuğu wc ye götürmeye kalksa gün boyu ders yapabilir mi?

Yardımcı öğretmenler mi gelecek, ya da bize bir öğretmen şöyle demişti; 6 yaşına kadar siz tek başına wc ye gitme eğitimini veremediyseniz, bu sizin sorununuz. HAKLIDIR...

Tek başına gitti diyelim; hangi yaşa uygun wc,ler? İlköğretime göre mi,liseye göre mi? Lise olmadığını varsayalım, 8.sınıf öğrencisi ile 5 yaşındaki çocuğum, aynı beceriye sahip mi?ConfusedConfused 

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 12 May 2012 Saat 15:47
Göndermiyoruz göndermeyeceğiz de...Dora 67 aylık oluyor daha anaokulu eğitimi almadı hem hiçbirşey bilmiyor kuzum hem de kendinden büyüklerle yollamıyorum... Şubat doğumlu olması kabahat mı 2007 nin ilk üç ayı doğan yavrularımıza yazık değil mi... diğer aylarda doğsaydı kurtarıyordu yaşıtlarıyla başlayacaktı okula... ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum devam da edeceğim paraysa para ne gerekiyorsa yapacağım ama göndermiyorum....

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 14 May 2012 Saat 22:14

Allah razı olsun akıllı insanlardan 66 aylık çocuğu olan bizlerin sesi olmuşBig smile

http://www.hurriyetegitim.com/haberler/13.05.2012/mufettisler-okul-ve-dershanelerde.aspx#.T7APzX0HZBA.twitter - http://www.hurriyetegitim.com/haberler/13.05.2012/mufettisler-okul-ve-dershanelerde.aspx#.T7APzX0HZBA.twitter

-------------

Mesaj Tarihi: 14 May 2012 Saat 23:00

66 aya karar veren ortak akıllılar yazıdaki gibi bir hesaplama yaptılar mı merak ediyorum doğrusu!!!!

http://www.guncelegitim.com/haber/4715-okul-ilkogretim-yasi-6ya-indi-sorunlar-bitti-mi-basladi.html - http://www.guncelegitim.com/haber/4715-okul-ilkogretim-yasi-6ya-indi-sorunlar-bitti-mi-basladi.html

-------------

Mesaj Tarihi: 30 May 2012 Saat 09:00
Bu yıl okul ve sistem  karmaşası sayesinde kaç çocuğu kaybetmeyi düşünüyorlar acabaAngryAngryAngry 

Mesaj Tarihi: 30 May 2012 Saat 13:20
arkadaşlar ben 12 sene milletvekiliyle çalışmış bir kişiyim. Meclisteki milletvekillerinide doğal olarakaz- çok tanıyorum. Burdaki linkteki " bu kararı veren kaç kişi hangi eğitimdedir" diye bir yazı varya çok doğru. Biz mecliste milletvekillerine postayla gelen diplomaları çok gördük. Gercek eğitim alan milletvekilleri o kadar az sayıdaki şaşarsınız....

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 30 May 2012 Saat 14:09
yazıklar olsun....

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat