Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Etli ve Soslu Lahana Sarması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Dolmalar - Sarmalar
Forum Tanımlaması: Dolmalar - Sarmalar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20582
Tarih: 16 Oca 2025 Saat 05:51


Konu: Etli ve Soslu Lahana Sarması
Mesajı Yazan: zelmore
Konu: Etli ve Soslu Lahana Sarması
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 14:26


Etli Lahana Dolması
Zorluk Derecesi :       
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 45 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 90 dk

Malzeme Listesi
1 Adet Beyaz Lahana
300 Gram Kıyma
Yarım Demet Maydanoz
Çeyrek Demet Taze Nane
1 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Su Bardağı Pirinç ya da Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5 Su Bardağı Su (Lahanaları haşlamak için)
2 Su Bardağı Su (Pişirmek için)
1 Çay Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Nasıl Yapılır?
1. Lahana yapraklarını bütün haldeyken yaprak yaprak olacak şekilde ayırın ve yıkayarak sularını süzün. Bir tencereye 5 su bardağı (yaklaşık 1 litre) su koyarak kaynatın. Bir yemek kaşığı tuz ilave edin. Lahana yapraklarını içine atarak yapraklar yumuşayıncaya dek haşlayın ve kevgir ile çıkararak süzgeçe alın. Sularının süzülmesini sağlayın.

2. Derince bir kaba 1 adet soğanı rendeleyin. İçine kıymayı ilave edin. Yıkamış olduğunuz maydanoz ve dilerseniz nane yapraklarını ince kıyarak ilave edin. Yarım su bardağı dolusu pirinci yıkayıp suyunu süzerek ilave edin. Dilerseniz biraz pirinç ve biraz da bulgur ilave edebilirsiniz. Üç kaşık zeytinyağı dökün. Karabiber, tuz ve salçayı da ilave ettikten sonra harcı güzelce yoğurun.

3. Lahana yapraklarının büyük olanlarını ikiye ya da üçe bölebilirsiniz. Gerekirse kalın damarlarını kesebilirsiniz ya da bıçağın tersi ile döverek inceltebilirsiniz. Hazırladığınız yaprakları harçla birlikte sarın.

4. Tencerenin en altına bir iki yaprak lahana koyun. Üzerine sardığınız dolmaları dizin.

5. Başka bir küçük tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın ve üzerine bir yemek kaşığı salça, bir yemek kaşığı da biber salçası ekleyin. Kavurun ve kavurduktan sonra üzerine bir çay bardağı su ilave edip salçayı çözdürün. Bu harcı tenceredeki dolmaların üzerinde gezdirin.

6. Son olarak iki bardak kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana dek orta hararetli ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

7. Ilındıktan sonra yoğurtla birlikte servis edin.

Afiyet Olsun...



-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/



Cevaplar:
Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 14:28
bu sfer de kocaman oldu
ortasini bulamiyorum bir turlu

http://img710.imageshack.us/i/dscn5911.jpg/">

http://img710.imageshack.us/i/dscn5911.jpg/ - [img=http://img710.imageshack.us/img710/1842/dscn5911.th.jpg -

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 14:29
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19649&title=lahana-sarma - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19649&title=lahana-sarma
o topigimiz var hilal arkadasim bakar simdik ben ve nesibe buraya ekledik


-------------



Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 14:33
topigi gordum ama daha farkli yapimi var diye eklemistim...

bir turlu foto eklemeyi de beceremedim :) ya cok kucuk oluyor ya buyuk... baska bir foto ekledim ama bu olmadi yahu...

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 15:30



-------------



Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 16:30
yasemin tesekkur :)

hizliresimden mi yukledin? ben neden beceremiyorumm

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 00:42

http://www.imageshack.us/ - http://www.imageshack.us/

bi dahaki sefere burdan dene yonca,bakalım yapabilicekmisin,takıldığın yerdede sor olurmuSmile

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 00:44
Orjinalini yazan: zelmore zelmore Yazdı:

yasemin tesekkur :)

hizliresimden mi yukledin? ben neden beceremiyorumm
evet hizli resimden yapiyomSmileama sen önce boyunu kücült canim sonra ekleeeeeeeSmile


-------------



Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 00:44
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

http://www.imageshack.us/ - http://www.imageshack.us/

bi dahaki sefere burdan dene yonca,bakalım yapabilicekmisin,takıldığın yerdede sor olurmuSmile
sekerimLOLzaten onu denedi yapamiyor hizli resimide verdik onuda yapamiyorLOL


-------------



Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 00:46
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

http://www.imageshack.us/ - http://www.imageshack.us/

bi dahaki sefere burdan dene yonca,bakalım yapabilicekmisin,takıldığın yerdede sor olurmuSmile
sekerimLOLzaten onu denedi yapamiyor hizli resimide verdik onuda yapamiyorLOL
kıs hızlı resimden bende yapamıyomkiLOLkendi yapabildiğim linki verdimki hiç olmazsa takıldığı yer olsa yardım edebileyimLOLhem hızlı resimin fotoları bi süre ssonra siliniyor bununki silinmiyo ya ne haberrLOL

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 00:51
LOLyarin cevaplimmmmmm ne olur herifin namazi bozulcak gulmekdenLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------



Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 07:39
Eline sağlık...

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 09:45
nursena tesekkur ederim :)

simdi anladim sanirim once resmin boyutunu kucultmem gerekecek! cunku daha once ekleyebildigim patlican kebabının boyutu kucuktu :) nihayet cozdum yahu...

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/


Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 09:45
evet hizliresim 3 ay sonra siliniyormus :)

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/


Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 16:23
Ellerine sağlık canım...

-------------


Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 20:18
ellerine sağlık çok güzel görünüyor....

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!


Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 21:37
benim kaynanamın sarması meşhurdur,süper yapar gerçekten...kara lahanadan,içine mısır yarması ekliyo bide pişerken içine  kocaman bi parça kemikli et  koyuyoo..harika oluyo


Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 10:40
icine kemikli et koyma fikri cok iyiymis... lezzet katar... ben de deneyecegim... sagol...

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat