Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BABA OLMAK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ve babalar
Forum Tanımlaması: (Babalar hakkındaki yazılarımız ya da babaların yazdıkları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=187
Tarih: 03 Oca 2025 Saat 20:15

Konu: BABA OLMAK
Mesajı Yazan: erkinu
Konu: BABA OLMAK
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2007 Saat 02:56

İlk heyecanı eşim Tuğba’nın “galiba” demesiyle yaşadım, bütün baba adaylarının yaşadığı gibi. Sonra “galiba” nın kesinleşmesi ve özellikle anne adayları için başlayan zorlu ve meşakkatli süreç. Birlikte gidilen doktor kontrolleri, bezelye büyüklüğünde  ama kalbi atan bir insan adayı. Eşim Tuğba ile aynı şekilde beslenmeye başlamak( doğrusunu söylemek gelirse benim de işime geldi bu kadar yemek). Yaklaşan hergün, büyüyen tarifi imkansız bir heyecan, sabırsızlık, ardından beklenen günün gelmesi. Uykusuz bir gecenin ardından gidilen hastane, hastanede yapılan hazırlık ve eşimin doğuma girmesinin tam 25 dakika ardından asansörün kapısında hemşirenin kucağında feryat figan ağlayan bir bebek. Hemşirenin “sizin kızınız” demesi birşey ifade etmiyor zira kendileri kızım ile birlikte bebek odasının kapısından içeri süzülüyor. Ama benim aklım eşimde. “ Tuğba nasıl acaba”. O’nu da yukarı getiriyorlar, baygın...1.5 saat sonra narkozun etkisinden çıkıp, eşim ayılınca doğum tamamlanmış oluyor benim için. Çok şükür ikisinin de sağlıkları yerinde, benden mutlusu yok diyeceğim ama kızımın şu anda bir tanesi cennette olan dedeleri, anneannesi, babaannesi ,teyzesi, halası yani herkes en az benim kadar mutlu.

Daha sonra ilk defa emzirebilmesi için Doğa’ yı getiriyorlar ve Tuğba’ nın kollarına bırakıyorlar. Eşimin o andaki Doğa’ya bakışındaki büyü,  dokunuşu, koklaması kıskandıracak güzellikte.  Zira bana hiç öyle bakmamıştı o ana kadar. Hayranlıkla seyrediyorum ikisini.

Ve kızımı, aylardır beklediğim kızımı kollarıma alma sırası bana geliyor. Kızımı kollarıma alırken hayatımda hiç bu kadar tedirgin olduğumu hatırlamadığımı düşünüyor, çekiniyorum.Ancak Doğa kollarımdayken tahmin ettiğim duygu yoğunluğunu yaşamadığımı  hissediyorum, yabancıyız sanki birbirimize. “Böyle olmaması gerek” diye düşünerek suçlu hissediyorum kendimi. Onlara daha yakın olabilmek için ilk gece ben kalıyorum hastanede. Gözüme uyku girmiyor hala. Eşimin ilk gece sütü yeterli olmayınca mama takviyesini yapan hemşirelerle birlikte seyrediyorum, öğreniyorum ben de veriyorum kızıma mamayı. Isınıyoruz birbirimize galiba.

2 gün sonra evimize dönüyoruz. Biz 3 kişilik bir aileyiz artık. Annesi ile ilişkisi çok öncelerde başlayan ve doğumuyla birlikte devam eden kızımla biz de birbirimize alışmaya başlıyoruz. İşten daha erken gelmeye başlıyorum,ayrıyken kokusunu özlüyorum, hep yanında olmak istiyorum. Hergün biraz daha hissediyorum aramızdaki bağın güçlendiğini. Bu sevginin, bu duygunun adını koymaya çalışıyorum, kelimeler yetersiz kalıyor. Ben artık ölümden de korkuyorum. Artık iliklerime kadar hissediyorum “ben bir babayım”.

Geceleri uyanmak, Doğa’yı eşim emzirdikten sonra ihtiyacı olursa biberonla beslemek, eşimin daha fazla uyumasını sağlamak için 2 saatlik uykuyla işe gitmekten hiç  gocunmuyorum.

Anne olmanın bebeği 9 ay taşımanın, içinde yaşatmanın, birlikte yaşamanın yanında, her zaman özveri, şevkat,sevgi göstermek olduğunu iyi bilen ben, baba olmanın da bir zaman sonra daha farklı birşey olmadığını anlıyorum. Biz babaların da evlatlarını annelerden daha az sevemeyeceği ve sevmemesi gerçeğini görüyorum. Bu sevgi hergün büyüyor, yüceliyor. Baba olmayı çok seviyorum.

Sevgi ve selamlarımla,

Erkin ÜLTANIR 

-------------
twitter.com/#!/EUltanir1903

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2007 Saat 11:01

-------------

Mesajı Yazan: humeyra
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2007 Saat 13:08

Erkin bey çok duygu yüklü yazmısınız, okurken göz yaşlarımı tutamadım...

Allah Size, Tuğba hanıma ve biricik doğanıza sağlıklı ve mutluluk dolu uzun bir yaşam nasıp ettsin...

sevgiler....

-------------
http://img25.imageshack.us/my.php?image=anil.jpg">
A-N-I-L 27.09.2005

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2007 Saat 13:51
Gerçekten çok güzel!

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2007 Saat 14:20
çok duygu yüklüydü gerçekten okurken inanın ağladım,sanırım biz hanımlar bazen erkeklerin bizim kadar duygu yoğunluğu yaşayabileceğini unutuyoruz.....

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2007 Saat 14:43
Orjinalini yazan: erkinu erkinu Yazdı:

Baba olmayı çok seviyorum.

Sevgi ve selamlarımla,

Erkin ÜLTANIR 

ellerinize sağlık Erkin Bey,

Benim de baba olmaktan daha sevdiğim bir şey yok... Bazen şeytan "10-15 çocuk yap da tadına iyice var" diyor ama hemen şeytanı uzaklaştırıyorum ortamdan. Big%20smile

Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2007 Saat 11:45
ne kadar güzel ifade etmişsiniz duygularınızı,Allah mutluluğunuzu bozmasın.

-------------

Mesajı Yazan: SAFRANECEMASKIM
Mesaj Tarihi: 05 May 2007 Saat 02:35
ERKİNU ELİNİZE SAĞLIK OKURKEN SANKİ YENİDEN 7 AY ÖNCESİNE GİTTİM SANKİ EŞİM ANLATIYOMUŞ GİBİ OLDUM ODA BAYA DUYGULANMIŞTI ŞİMDİ ASKERDE 12 GÜNÜ KALDI İNŞALLAH GELİNCE BİZLERE ODA KATILIR TEKRAR ELİNİZE SAĞLIK
SİRDDATHA BENCEDE ŞEYTANA UYMAYIN YANİ EĞER EŞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ :)

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 05 May 2007 Saat 07:02
haklisin aysegulcugummmmmm

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 06 May 2007 Saat 19:44
LOL

Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 08 May 2007 Saat 01:05
İyi dilekleriniz ve güzel sözleriniz için hepinize teşekkür ederim. Bakmayın siz benim bunları yazdığıma. Her baba en az benim kadar duygusaldır. Sadece bunları kağıda dökmekte bütün iş.
Bu yazı daha önce bir dergide yayımlanmış köşe yazılarımdan birisiydi. Bu arada çocuk sayısı konusunda hep tek sloganım olmuştur: 1'den şaşma 2'yi aşma:)

Hepinize selam ve sevgiler,

Erkin ÜLTANIR

-------------
twitter.com/#!/EUltanir1903

Mesajı Yazan: SAFRANECEMASKIM
Mesaj Tarihi: 12 May 2007 Saat 01:07
ERKİNU
O BİR İKİ OLAYI BİZİM MEMLEKETTEDE VARDIR
BİZİM BURALARDA EN EN EN FAZLA 3  ÇOCUK YAPILIR
EN İYİSİ

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2007 Saat 02:56
gerçeken çok güzel anlatmışsınız .Clap

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2007 Saat 12:24
Orjinalini yazan: Siddartha Siddartha Yazdı:

Orjinalini yazan: erkinu erkinu Yazdı:

Baba olmayı çok seviyorum.

Sevgi ve selamlarımla,

Erkin ÜLTANIR 

ellerinize sağlık Erkin Bey,

Benim de baba olmaktan daha sevdiğim bir şey yok... Bazen şeytan "10-15 çocuk yap da tadına iyice var" diyor ama hemen şeytanı uzaklaştırıyorum ortamdan. Big%20smile

hülya hanımın haberi varmı acaba şeytanla aranızdaki diyalogtan LOLLOL

erkin bey harika bir yazı elbette babalarda bebekleri için böyle çırpınıyor siz onların hislerine tercüman olmuşsunuz ClapClap

Mesajı Yazan: sevınc
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2007 Saat 12:44
erkın bey cok guzel yazmıssınız sızı tebrık edıyorum okurken cok duygulandım

-------------
http://www.youngnutrition.net">

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2007 Saat 01:27
ClapClap

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: zerrin
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2007 Saat 23:47
keşke her baba sizin gibi olsa... olabilse...

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2007 Saat 13:29
daha yeni okudum ama bir babanın hislerini bu kadar güzel ifade etmesi açıkçası beni çok mutlu etti. Eşime okuttum ve o da helal olsun ben yazamam ama beni ifade etmiş sanki dedi. ruhunuza sağlık Erkin Bey.
ClapClap

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2007 Saat 12:33
çok etkilendim eşim okudu ve ağladı ellerinize yüreğinize sağlıkClapClap

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: cemrem
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2007 Saat 21:56
gerçketen güzel yazı yazmışsınız.bende eşiniz kadar şanslı olanlardanım.şuan bile ben internetteyken eşim bebeğimizi uyutmaya çalışıyor zira ben çoooook yorgunum.kızım diş çıkarıyorda.ilk andan itibaren en büyük desteğim babamız hem kızımıza hem bana ayırıyor işten kalan tüm vaktini.ve biz annelerin ne zor bir işi olduğunu her fırsatta dile getiriyor siz harikasınız diyor,annelik sıfatımızı kastederek, bazen bebişle fazla zaman geçirip yorgunluktan ona zaman ayıramadığımda azbiraz sitem etsede....biz babamızı çoooooooook seviyoruz.

Mesajı Yazan: yesim.e
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2007 Saat 12:34
ClapClapClap Duydularınızı çok güzel ifade etmişsiniz. Bana da o günleri tekrar hatırlattınız.
  Sizde eşim gibi gerçek bir babasınız. Bu kutsal duygunun, en yoğun şekilde tadına varabilmeniz çok güzel.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2008 Saat 23:06
ben de yazınızı yeni okudum Erkin Bey
sizi ideal baba kategorisine koyuyorum Thumbs%20Up fedekarlıklar yalnız anneye mahsus olmamalı uykusuz kalmak gibi Sleepy

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2008 Saat 17:24
duygularınızı çok güzel yazmışsınızClapClap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat