Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yetişkin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83925
Tarih: 23 Ara 2024 Saat 11:24

Konu: Yetişkin
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Yetişkin
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2024 Saat 21:57
Hocam merhaba yaşadığım bir düşükten sonra kürtaj oldum, 4 ay gibi bir süre sonra tiroid bölgemde dışardan belli olmayan ama dokunduğumda hissettiğim bir şişlik farkettim o ara kalbimin sesini sık sık kulağımda duyuyordum çarpıntı gibi kalp atışım yüksek çıkıyordu tansiyon aletiyle baktığımda ve doktora gittim. Doktor tiroid için ultrason istedi. Tsh 3,37 sT4 14,46(10.6-19.4) çıktı.

Tiroid grandı normal anatomik lokalizasyondadır. Tiroid sağ lob boyutları 15x11,5x44mm sol lob 12x13x41mm istmus kalınlığı 3 mm Bilateral tiroid lobları lobule konturludur. Bilateral tiroid lobları parankim ekosu non-homojen ve eko- paterni kaba granüler yapıdadır. Parankimde yer yer psödo-nodüller ile uyumlu hipoekojen alanlar izlenmektedir. Bilateral paratiroidal alanda sağda 14,5x4,5mm solda 16x5mm boyutta reaktif lamlar saptandı. Sonuç tiroidit ile uyumlu bulgular.

Ultrasonu yaptıralı baya oldu. Ondan sonra ultrason çektirmedim hiç ama ara ara tiroid değerlerimi kontrol ettiriyorum hocam. Baktırdığım sürelerde değerlerim hep normaldi sadece bir kere TSH 5lerde bir değer çıkmıştı ama ST4 normal değerlerdeydi o zamanda. O sürelerde AntiTPO hiç bakılmamıştı. İlk defa en son yaptırdığım tahlilde doktor istedi. En son tahlillerimde; TSH 1.52 - sT4 1.31(0.85-1.70) - antiTPO 214 çıktı.

Hocam yaşım 32(kadın), bu sonuçlara göre ben Haşimato muyum? Ultrasonumda bir sıkıntı var mı? Bana doktor haşimatodan bahsetmedi, ultrasonda bi sıkıntı olmadığını söyledi. Ben kendim biraz araştırınca bu sonuca göre haşimato olduğumu düşündüm ama ne kadar doğru bilemedim size danışmak istedim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2024 Saat 09:53
Olabilir, ama gene de bir Endokrin doktoruna danışın. Neticede onun takibinde olacaksınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat