SOSİSLİ LOLİPOPLAR
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
Forum Tanımlaması: Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5769
Tarih: 26 Ara 2024 Saat 03:32
Konu: SOSİSLİ LOLİPOPLAR
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: SOSİSLİ LOLİPOPLAR
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 00:44
SOSİSLİ LOLİPOPLAR
yufka 4 e bölünür(ince olacağını düşündüğüm için,ben 2 kat yufkayla yaptım)uzun sosisler,sigara böreği sarar gibi fakat,sıkı sıkı sarılıp,1 er parmak genişliğinde,keskin bir bıçakla kesilir,üzerlerine kürdan saplanarak,kızgın yağda kızartılır,sıcak ve ya ılık servis yapılır(walla benimkiler soğumuştu ama yinede tadı çok güzeldi,bende bu tarifi ilk kez yaptım)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 01:12
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 12:53
Mesajı Yazan: hoşseda
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 12:57
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 13:23
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 14:11
reyyan Yazdı:
SOSİSLİ LOLİPOPLAR
yufka 4 e bölünür(ince olacağını düşündüğüm için,ben 2 kat yufkayla yaptım)uzun sosisler,sigara böreği sarar gibi fakat,sıkı sıkı sarılıp,1 er parmak genişliğinde,keskin bir bıçakla kesilir,üzerlerine kürdan saplanarak,kızgın yağda kızartılır,sıcak ve ya ılık servis yapılır(walla benimkiler soğumuştu ama yinede tadı çok güzeldi,bende bu tarifi ilk kez yaptım) |
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 14:29
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 00:36
ayy reyyan aniden gelen misafir için çok hoş pratik bi tarif harikasın yine yaaa
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 01:52
gerçi aşağıda seda da tarif etmiş fatmacım ama milföyle yapmak benimde aklımdan geçmedi değil,sırf kızartma kokusu olmasın diye,sonra orjinalini yapmaya karar verdim.evet,milföy zaten yağlı bir hamur olduğu için,fırında pişirilirse daha hafif olur.ve pişirirken kürdanlar havada kalacak şekilde pişirilirsede,şekilleri bozulmamış olur bence fatmacım.afiyet olsun canım..
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 01:52
suzi Yazdı:
Ellerine sağlık canım.. |
afiyet olsun suzicim..
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 01:53
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 01:56
[/QUOTE Yazdı:
afiyet olsun sunacım.evet,hem kolay,hem görüntüsü hoş.canım,ben tavada kızarttım.firitözüm güzel pişirmiyor,o yüzden onunla uğraşmak istemedim.kolay gelsin sana,benimkilerdende güzel yapacağından eminim.. |
afiyet olsun sunacım.evet,hem kolay,hem görüntüsü hoş.canım,ben tavada kızarttım.firitözüm güzel pişirmiyor,o yüzden onunla uğraşmak istemedim.kolay gelsin sana,benimkilerdende güzel yapacağından eminim..
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 01:57
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 02:02
Mesajı Yazan: pıtırcık
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 13:42
Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 13:56
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 22:28
reyyan Yazdı:
afiyet olsun sunacım.evet,hem kolay,hem görüntüsü hoş.canım,ben tavada kızarttım.firitözüm güzel pişirmiyor,o yüzden onunla uğraşmak istemedim.kolay gelsin sana,benimkilerdende güzel yapacağından eminim.. [/QUOTE Yazdı:
]
Teşekkür ederim Reyyan.Ama senin kadar güzel yapacağımı zannetmiyorum.Sen hep gece giriyorsun,çalışıyormusun,çocuktan mı fırsat olmuyor?merak ettim Bu arada pazar günü için iyi tatiller,umarım güzel dostlukların temeli olur.Tekrar teşekkürler |
Teşekkür ederim Reyyan.Ama senin kadar güzel yapacağımı zannetmiyorum.Sen hep gece giriyorsun,çalışıyormusun,çocuktan mı fırsat olmuyor?merak ettim Bu arada pazar günü için iyi tatiller,umarım güzel dostlukların temeli olur.Tekrar teşekkürler
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 23:30
harikasın reyyan harikaa, bu site seninle gurur duyuyorellerine sağlık canım
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 01:40
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 01:43
Teşekkür ederim Reyyan.Ama senin kadar güzel yapacağımı zannetmiyorum.Sen hep gece giriyorsun,çalışıyormusun,çocuktan mı fırsat olmuyor?merak ettim Bu arada pazar günü için iyi tatiller,umarım güzel dostlukların temeli olur.Tekrar teşekkürler [/QUOTE]
teşekkür ederim sunacım,inş.güzel dostluklar kurarız.erteley erteleye sonunda bir tarih belirledik şükür.evet canım,tuna pc.başına geçtiğimde,hep biryerlerini kurcalıyor,kendi istediği şeyleri açmak zorunda kalıyoruz ve maalesef bana sıra gelmiyor,bende tuna uyuduktan sonra girebiliyorum,çok geç oluyor,uykusuz kalıyorum ama olsun
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 01:44
Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 19:26
canım harıkasın
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 02:13
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 02:53
basit ama çok hoş görünümlü bir tarif. reyyancım aklıam gelen ne oldu senin tariflere bakınca biliyomusun. oğlum bi büyüsede böyle güzel şeyler yapsam ona diye düşündüm.
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 03:02
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 13:08
çok haklısın canım fotoğraftakilere benzetebilmem için çalışmalara şimdiden başlamam lazım. elim anca alışır benim
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 16:28
hem kolay hem şık teşekkür ederim canım denicem eminim çok güzel olacaktır
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2008 Saat 02:24
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 13:19
aaa ben de bir ara yaptığım zaman resmini çeker buraya yzarım diyordum. benim tarife çok benziyor. aslında aynı gibi. ben de 3 tane yufkayı açıyorum masaya. her kata yumurta-yoğurt karışımı sürüyorum. aynen böyle arasına bir sosis koyuyor ve sarıyorum. öylece dondurucuya atıyorum. biri geldği zaman hemen çıkarıp 10 dk bekledikten sonra 1 parmak kalınlığında kesiyorum. hemen yağa koyuyorum. yağın çok kızmasına gerek kalmıyor. içinde yoğurt oldugu için yağ çekmiyor zaten. harika birşey oluyor. ama ben hiç kürdan saplamamıştım. süper fikir
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 13:46
teşekkürler
çok pratik görünüyor sosis yerine ne konulabilir acaba sosisten pek haz etmem de
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 16:57
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 18:03
kolay ve güzel bir tarif denemek lazım teşekkürler
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: eyluldogan
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2014 Saat 22:35
Tarif için teşekkürler, çok sevimli gözüküyorlar. Mutlaka yapıcam ama milföylüsünü. Bu arada ben çocuklara bu işlenmiş et yedirme konusunda biraz şüpheliyim. Aksi gibi çocuklar da bayılıyolar sucuk, sosis yemeye. İçlerine birsürü katkı maddesi koyuyolar biliyosunuz. Ben sadece ..... marka kullanıyorum, bilindik ve güvenilir bir marka. son zamanlarda ürünlerini yenilediler daha da iyi oldu. Size de tavsiye ederim. Çocuklarınıza bu tür ürünler yedirirken dikkatli olmak da fayda var.
Reklam yapmak ve marka ismi vermek yasaktır...
|
|