Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ayşegül'den karadeniz lezzetleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yöresel Yemekler
Forum Tanımlaması: Yöresel Yemekler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29858
Tarih: 26 Ara 2024 Saat 03:28

Konu: Ayşegül'den karadeniz lezzetleri
Mesajı Yazan: Ayşegül
Konu: Ayşegül'den karadeniz lezzetleri
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:05

ISIRGAN YEMEĞİ

YEMEĞİN TARİFİ
MALZ:1kg ısırgan,3-4 diş sarımsak,1 çay bardağı un,3-4 kaşık tereyağı,nane,tuz,su
YAILIŞI:ısırganlar yıkanır haşlanır ve süzülür süzgeçten geçirilir ezilir süzgeçten geçen ısırganlar tencereye alınarak ocağa koyulur.pişirilmeye başlanır koyu ise biraz su ileve edilir yavaş yavaş unumuzu ekleriz muhallebi kıvamına getiririz.kaynayınca ocaktan alırız b,r tavada doğranmış sarımsakları yağda kavururuz,ısırgana ilave ederiz üzerine nane ilave ederiz sıcak olarak yerizLOLLOLLOLLOL
yanlız bu resimdekini ben yapmadım yapacaktım eltimden geldi bende birazdan ekleyeceğim ısırganlı börek yaptım LOLLOLLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:09
Ben hiç yemedim bu yemekten ve çok merak ediyorum Embarrassed Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canımClapClap Isırgan bulabilirsem mutlaka deneyeceğimBig smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:09

TAZE KABUKLU BEZELYE KIZARTMASI

Bu bezelye varmıdır heryerde bilemiyorum LOL
bezelyelerimizi ayıklarız sonra yıkarız haşlarız çok ezilmesin amaLOLLOLsonra haşlanmış bezelyeler süzülür üzerine mısır unu eklenir tavada kızartılır afiyet olsun LOLLOLLOLLOLtadi da çokkk güzeldirrLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:11
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ben hiç yemedim bu yemekten ve çok merak ediyorum Embarrassed Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canımClapClap Isırgan bulabilirsem mutlaka deneyeceğimBig smile

bende buraya gelince öğrendim canım ama bana ağır geldi eşim çok seviyorLOLLOLLOLama her yiyen çok seviyor burda çok sevilir bir dene bakalım tadı değil de binbir derde deva ya o güzelBig smile

-------------

Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:14
ayşegül sen naptın ya yasminle bu bize yapılırmı heçççLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLtıkınacak bişeyler arıyoruz yesek diyeLOLLOLLOLLOLLOLLOLşaka maka ellerien sağlık harika görünüyorlar canımWink

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:15
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

bezelyelerimizi ayıklarız sonra yıkarız haşlarız çok ezilmesin amaLOLLOLsonra haşlanmış bezelyeler süzülür üzerine mısır unu eklenir tavada kızartılır afiyet olsun LOLLOLLOLLOLtadi da çokkk güzeldirrLOLLOL

İnce kabuklu bezelyemi bu Ayşegül bezelyenin de resmini çeksen olmamı Embarrassed Bizim burda var sanki bu bezelyeden LOL
Ellerine sağlık canım döktürmüşsün ClapClap  Baya baya karadenizli olmuşsun sen LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:15

ISIRGAN BÖREĞİ

ısırganları yıkayalım sonra soğanla kavuralım birazcık sonra yufkalarımızın arasına yoğurt yumurta ve sıvıyağlı harcımızdan koyalım en orta kata ısırganları yayalım sonra aynı ilme devam sonra en üste yine aynı harçtan koyalım fırına verelim afiyet olsunBig smile

-------------

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:17
bu gece toptan coştukLOLher yere foto ekleniyoLOL
ellerine sağlık canım bezelye kızartmasını çok canım istedi yaLOLLOLLOLmerak ettim tadını deneneceklerin arasına aldım Pig

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:17
ay bana bir sey oliLOLLOLLOLLOLisirgan anam anam anamLOLLOLLOLLOLekmegi bandir soganin cucugu ile ye LOLparmaklarin sirgan olsun yala o derece guzeldirLOLhastaliklara bire birLOLyayla sirgani daha lezzetli olurLOLanam benim ya  yapardi  simdik kim yapacak aca???

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:18

İnce kabuklu bezelyemi bu Ayşegül bezelyenin de resmini çeksen olmamı Embarrassed Bizim burda var sanki bu bezelyeden LOL
Ellerine sağlık canım döktürmüşsün ClapClap  Baya baya karadenizli olmuşsun sen LOL

ya aslında aklıma geldi canım ama unuttum o zaman şöyle yapayım ben bu cuma paradan alırım yine resimler eklerim kendisini (bu kabuklu oluyor ama kabuk çok taze içinin taneleri daha minicik oluyor) buraya ben az alıyorum onu aldığım gün de kızartıyorum ama az daha geçsin bu sefer alıp dondurucuya haşlayıp atıcam kışa inşallahBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:19
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

ay bana bir sey oliLOLLOLLOLLOLisirgan anam anam anamLOLLOLLOLLOLekmegi bandir soganin cucugu ile ye LOLparmaklarin sirgan olsun yala o derece guzeldirLOLhastaliklara bire birLOLyayla sirgani daha lezzetli olurLOLanam benim ya  yapardi  simdik kim yapacak aca???

kız daha dur sırada pide var ben yapmadım ama ekleme lazım oda karadeniz lezzeti dimi ama LOLLOLLOLLOLbu senin dediğin yayla ısırganı işte bacımmmmmLOLLOLLOLsen gelde yaparım sana ben inşallahLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:21
Orjinalini yazan: hüseyin can hüseyin can Yazdı:

ayşegül sen naptın ya yasminle bu bize yapılırmı heçççLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLtıkınacak bişeyler arıyoruz yesek diyeLOLLOLLOLLOLLOLLOLşaka maka ellerien sağlık harika görünüyorlar canımWink

teşekkür ederim canım bekle az daha pide geliyor LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:23

MEŞHURRRRR KARADENİZ PİDESİİİİLOLLOLLOLLOLama ben yapmadım pideci yaptı ekleyim yinedeLOLLOLLOLLOL

azcık yumurtanın sarısı dağılmış idare edin LOLLOLLOLbi dahaki pide siparişimde de peynirli eklerim inşallah LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:25
bundan sonra karadenize özgü olan yemeklerimi buraya eklerimLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:25
Siz adamı şişko edersiniz ayol börek pide valla süper görünüyorlar canım 

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:28
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

bu gece toptan coştukLOLher yere foto ekleniyoLOL
ellerine sağlık canım bezelye kızartmasını çok canım istedi yaLOLLOLLOLmerak ettim tadını deneneceklerin arasına aldım Pig

sağol canım sorma ben biriktirip ekliyorum sıkılıyorum her zaman foto eklemeyeLOLLOLLOLay gelinde yapayım size bezelye feda olsun mutlak vardır göndersem dicem ama bayılır yolda bezelyeler LOLLOLLOLmutlaka dene ben çok sevdim parmaklarımıda yiyorum LOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:29

Siz adamı şişko edersiniz ayol börek pide valla süper görünüyorlar canım 

az ye öz ye gülsenim herşeyden ye LOLLOLLOLmahrum bırakmayın bu lezzetlerden kendiniziBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:34

EEEE BUNLARDA KARADENİZİN YAYLALARINDA BESLENEN İNEKÇİKLERDEN SAĞILAN VE BİZİM EVE GELEN SÜTLERDEN YAPILAN YOĞURTLARIN KAYMAĞINDAN YAPMIŞ OLDUĞUM ENFES TEREYAĞIMMMMLOLLOLLOLLOL

2.5 kg sütten ancak bu kadar çıkıyor bir kasesi LOLLOLLOLdiğer kasede 2.5 kg sütten renklerinden belli oluyor zatenLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:46

MEŞHURRRRR KARADENİZ PİDESİİİİLOLLOLLOLLOLama ben yapmadım pideci yaptı ekleyim yinedeLOLLOLLOLLOL

azcık yumurtanın sarısı dağılmış idare edin LOLLOLLOLbi dahaki pide siparişimde de peynirli eklerim inşallah LOLLOLLOLLOL
oofff offff hepside süper valla ayşegül gece gece canım çekti valla gelsem yapcan mıLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:51
gelde ben yaparım canım ne demek memnuniyetle LOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:56
offf anam offff ellerıne saglık aysegul....ısırgan bızım oralarda ot dıye yolup atıyoruz mumkunse kökunu kurutmaya calısıyoruzpek sevmedıgımız bır bıtkı...ıstemedıgın ot burnunun dıbınde bıtermıs mısalı....bezelye var antalya..hafıf guzel bır tadı var ben taze fasulye gıbı yapıyorum  bu kabuklu bezelyeyı...kaymakla tereyagına gelınce kac kılo suttendı bunada sükür bacım .....LOL

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:05

LOLLOLLOLsaol canım benim inş bi gün yolumuz düşerse gelirimWink

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:06
sağol demetcimBig smilebacım  ısırgan burda altın gibidir pazarda bile satılır LOLLOLLOLLOLtereyağına geline her bir kase 2.5 kg sütten çıkıyo yoğrdu mayalıyorum üzerindeki kaymağı kaşıkla az biraz yoğurtlu olarak alıyorum kavanoza sonra başla çalkalamaya LOLLOLLOLşuan elimde hala var sallıyorum habire onuda yapıp yatayımLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:08

inşallah canımSmile

-------------

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:17
Ayşegüllll gel yanıma gel Tongue al bunlar sanaaaaaaaaa, bu saatte aç birine bunlar gösterilir miiiiLOLLOLLOL
harikaaaa, süperrrr, muhteşemmm ClapClap

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:18
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

Ayşegüllll gel yanıma gel Tongue al bunlar sanaaaaaaaaa, bu saatte aç birine bunlar gösterilir miiiiLOLLOLLOL
harikaaaa, süperrrr, muhteşemmm ClapClap

at bana sopa at bacım hak ettim benLOLLOLLOLana gel ben sana yapacam diyorum ama gelmiyosun sonrada bana sopa atıyorsunLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:00
Aysegüllll gece bunlari gördüm fazla bakipta karnim acikmasi diye erkenden ciktim canim, cok hainsin, gece koymayin diyoruz yaLOLLOLLOLLOL
Valla hepsi olsada yesem ama en cok bezelye kizartmasini canim cektiAnnemde cok yapar bezelye kizartmasini hamsi gibi elime alip alip yerimellerine saglik canimClown

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:13
çok iyi yapmışsın canım ya bende ancak gece ekleyebiliyorum resmi gündüz vakit yok kiLOLyolun düşerse yaparda tedirim sana inşallah Big smilebende çok seviyorum bezelyeyi ya Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:16

kız daha dur sırada pide var ben yapmadım ama ekleme lazım oda karadeniz lezzeti dimi ama LOLLOLLOLLOLbu senin dediğin yayla ısırganı işte bacımmmmmLOLLOLLOLsen gelde yaparım sana ben inşallahLOLLOLLOL
hemide yayla isirganimi oyyyyyyyyyyyyLOLLOLLOLLOLLOLLOLbandir o ekmegi sarimsagi bol koyyyyyyyyLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:17

ya get aysegulLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:18

EEEE BUNLARDA KARADENİZİN YAYLALARINDA BESLENEN İNEKÇİKLERDEN SAĞILAN VE BİZİM EVE GELEN SÜTLERDEN YAPILAN YOĞURTLARIN KAYMAĞINDAN YAPMIŞ OLDUĞUM ENFES TEREYAĞIMMMMLOLLOLLOLLOL

2.5 kg sütten ancak bu kadar çıkıyor bir kasesi LOLLOLLOLdiğer kasede 2.5 kg sütten renklerinden belli oluyor zatenLOLLOLLOLLOL
aysegul oldum ben senin memleketli sen oldun bizim giresunluLOLben giresunlu olarak asla sunu yapamam rezil oldumaaaaaaaaaaaaaaaaaLOLaLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:19

yuh halami yiyonLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:19

çok iyi yapmışsın canım ya bende ancak gece ekleyebiliyorum resmi gündüz vakit yok kiLOLyolun düşerse yaparda tedirim sana inşallah Big smilebende çok seviyorum bezelyeyi ya Big smile
Saol gülüm Allah razi olsun,bahcedeki bezelyeler olunca bende yapayim bari canim cok cektiLOLLOL

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:21

yuh halami yiyonLOLLOLLOLLOLLOLLOL
LOLLOLLOLLOLLOLLOLaynen devamLOLLOLLOLLOLLOLsen sankim yemiyonn bana diyene bak senLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:25
dogru diyon ikimizde yiyozLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:25

apar,

Süpersin, bu İfo ile benim favorimizdir LOL Benim annem, kayınvalidem de çok yapar, bayılırım bezelyeye, tam mevsimi, yaprak bezelye bulan arkadaşlar muhakkak denesin Thumbs Up Ellerine sağlık canım, ısırganı annem de çok yapardı Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:28

bezelyelerimizi ayıklarız sonra yıkarız haşlarız çok ezilmesin amaLOLLOLsonra haşlanmış bezelyeler süzülür üzerine mısır unu eklenir tavada kızartılır afiyet olsun LOLLOLLOLLOLtadi da çokkk güzeldirrLOLLOLor

Gülsenciğim burada da var bu bezelyeden, bizim buradaki süper markette bile gördüm, geçen gün bende aldım Smile Bulamazsan pazarlarda falan muhakkak oluyor Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:34
http://intfarming.com/image/cache/data/tohumlar%202/bezelye-500x500.jpg">Yaprak Bezelye - 1 kg
Gülsenciğim yaprak bezelye bu Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:35
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

http://intfarming.com/image/cache/data/tohumlar%202/bezelye-500x500.jpg">Yaprak Bezelye - 1 kg
hasret kaldika bezelyelere buradaaaaaa ymek ne yapacagim diye dusunuyorsun devamli hepConfusedConfusedteski olsada yapsakBig smileBig smileBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:36

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:36
bende yemistim anam yapmisti yayla isirganiBig smileBig smileBig smileBig smileyiyen teyzem o yuzden kesdimeeeeeeeeBig smileBig smileBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:45
yasemin burdada var yavrum taze bezelyeBig smileBig smileBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:06
Orjinalini yazan: Beyza Beyza Yazdı:

benim oldugum yerde yokaaaaaaaaaaaaaaaaaLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:24
kız bacılar yaseminnnn beyzaaaa siz almanyada değilmisiniz beyzacım senin oturduğun yerde herşey var yaseminin oturduğu yerde hiç bişey yok nasıl iş anlamadım haaaLOLLOLLOLLOLLOLLOLyaseminnn sen evi taşı bacım beyzaların oaraya bak orda her türlü türk işi var sen avrupadamısınLOLLOLLOLLOLmahrumiyet bölgesinde gibisin LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:27

aysegul oldum ben senin memleketli sen oldun bizim giresunluLOLben giresunlu olarak asla sunu yapamam rezil oldumaaaaaaaaaaaaaaaaaLOLaLOLLOLLOLLOL
sorma ya ben ömrü hayatımda hiç tereyğı yapmamıştım kimseye sormadım bir kere birinde gördüm yaptım ondan sonrada devam ediyorum işte kahvaltılık kadar yapıyorum çok süt alsam yaparım daha çokLOLLOLLOLLOLLOL

kıs bacım tereyağı yapman için bol yağlı süt olması lazım orda olmaz ki pastorize süt vardır resil olmadın yani LOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:36

apar,

Süpersin, bu İfo ile benim favorimizdir LOL Benim annem, kayınvalidem de çok yapar, bayılırım bezelyeye, tam mevsimi, yaprak bezelye bulan arkadaşlar muhakkak denesin Thumbs Up Ellerine sağlık canım, ısırganı annem de çok yapardı Smile

teşekkür ederim canım Big smileburda geçen hafta çıktı pazarda bezelye gördüm hemen aldım ama bu mevsimde kg fiyatı 4 lira yaaa LOLLOLyeni diye fiyat uçuyor malesef biraz ilerlesin 1 liraya düşer o zaman bol bol alıp haşlayıp dondurucuya atıcam inşallah bende bayılıyorum tadına hergün yapsam yerimBig smile

-------------

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:44
ooooo maşallahSmile

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:49

benim oldugum yerde yokaaaaaaaaaaaaaaaaaLOL
vardir yavrum ya neden olmasin bende Alman dükkanlarindan aliyorum canim cektikceLOLLOLLOLadi ZuckererbsenLOLLOLLOLLOLkaufland, rewe gibi yerlerde sürekli oluyorLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:51

kız bacılar yaseminnnn beyzaaaa siz almanyada değilmisiniz beyzacım senin oturduğun yerde herşey var yaseminin oturduğu yerde hiç bişey yok nasıl iş anlamadım haaaLOLLOLLOLLOLLOLLOLyaseminnn sen evi taşı bacım beyzaların oaraya bak orda her türlü türk işi var sen avrupadamısınLOLLOLLOLLOLmahrumiyet bölgesinde gibisin LOLLOLLOLLOL
Ben cok geziyorum Aysegülüm nerde ne var iyi biliyorumLOLLOLLOLyasemin ben gibi gezenti degildir onun icin bilmiyor olabilir canimLOLLOLLOLyoksa aynilari ordada kesin vardir.cünkü marketler ayni LOLLOLLOLTasinsin valla ne cok sevinirimLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:56

Ben cok geziyorum Aysegülüm nerde ne var iyi biliyorumLOLLOLLOLyasemin ben gibi gezenti degildir onun icin bilmiyor olabilir canimLOLLOLLOLyoksa aynilari ordada kesin vardir.cünkü marketler ayni LOLLOLLOLTasinsin valla ne cok sevinirimLOL

he bacım beyzacım ne güzel olur ha bide buluşma tamamdır LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:06
o enisteden korkmasa atlayip gidicem ama enisteden korkuyorLOLLOLLOLyoksa yasemin bana 45 dakika uzak sadeceBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:13

o enisteden korkmasa atlayip gidicem ama enisteden korkuyorLOLLOLLOLyoksa yasemin bana 45 dakika uzak sadeceBig smile

abooooo kız bacım 45 dakika nedir kiiiiLOLLOLLOLLOLkocası izin versede bizde görsek sizi buluşurken LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:13

burada beyza bulusmak cok zor cunku hani teyzeme gidiyom suraya gidiyom diye evden asla cikamam .yani kesin o bana saldirirLOLLOLLOLLOLama yazin fatos ve ifolarla bulustugumda yalansa sorun kaynanamin anasi ölmus öyle bir kacak gitmistimki fatosla geceden bakariz bile ayrilmistimLOLanama gidiyom diye ciktim evden hemen dolmusa bindigim gibi göreleye gittim esimin haberi sonra olduLOLLOLLOLLOLLOLyazin belki bulusuz aysegul ama her zamanki gibi söz veremiyom isteLOLLOLLOLLOLLOLLOL
bezlye varda beyzam böyle guzeld degil turk bezelyesini diyoma benLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:20
Canin sagolsun gülüm bildigim icim bende SIK bogaz etmiyorum seni, gönüller bir olsunClown
Haklisin türkiyedekiler gibi güzel degil ama nefsimizi körletiyor ya gülüm o bile yetiyor onun icinSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:21

burada beyza bulusmak cok zor cunku hani teyzeme gidiyom suraya gidiyom diye evden asla cikamam .yani kesin o bana saldirirLOLLOLLOLLOLama yazin fatos ve ifolarla bulustugumda yalansa sorun kaynanamin anasi ölmus öyle bir kacak gitmistimki fatosla geceden bakariz bile ayrilmistimLOLanama gidiyom diye ciktim evden hemen dolmusa bindigim gibi göreleye gittim esimin haberi sonra olduLOLLOLLOLLOLLOLyazin belki bulusuz aysegul ama her zamanki gibi söz veremiyom isteLOLLOLLOLLOLLOLLOL
bezlye varda beyzam böyle guzeld degil turk bezelyesini diyoma benLOLLOLLOLLOLLOL
tamam tamam söz vermiyosun LOLLOLLOLLOLinşallah hayırlısı Big smilebu giresun heriflerini vurmak lazımLOLLOLLOLbenimkide başlarda yokmok dedi ama sonra alıştı oda Kadir bey ve zehra ve kevser sağolsun alıştırdılar adam cağızımı zehradan bir cold mix istedim şık geldi hemen kevserim bir koli meyve suyu gönderdi kadir beyde sağolsun eşim hemen doktoruna sor diyo LOLLOLLOLLOLeee daha ne olsunLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 14:35
Ayşegül burada da kilosu 4,5 TL  

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 14:40

Ayşegül burada da kilosu 4,5 TL  

offf orda daha pahalıymış ben daha ucuza almışım 50 krşcukLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 19:22

sağol pamuğum Approve bende bu bezelyeden bahsediyordum bizim pazarda oluyor kesin alır yaparım Big smile

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 13:07
ayşegül iki gündür bakıp bakıp çıkıyorum cevap yazamıyordum içim gitti hepsi birbirinden harika hangisini öveyim teryağını mı bezelyeni mi görüntüler süper eminim tatları daha güzeldir ellerine emeğine sağlık

ısırganı bi denemek istiyorum bende rast gelirsem alabilirsem mutlaka deniycem

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 13:48
teşekkürler mine çok sağol bulursan mutlaka yap alışkın olmadığım bir tat ama burda çok seviliyor

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 01:13
LAHANA DİBLESİ (PANCAR DİBLESİ DE DENİLİYOR )LOLLOLLOLLOL

Kızlar ben hiç yapmadım kayınvalidem yaptı ama tarifi biliyorum yinede yazayımLOLLOL

lahanalar kıyılır LOLsonra tencereye konulur üzerine pirinç konulu pirinç az oluyor görüldüğü gibi
sonra üzerine soğan doğranır bir su bardağı su ilave edilir tuzu yağı konulur tereyağı daha lezzetli oluyormuşLOLLOLsonra pişirilmeye konulur (önemli lahana pişirilirken kapağı kapatılmazmış niye demeyin bende bilmiyorum kayınvalidem dedi sanırım kokusu ağır oluyor LOLLOL)arada bakarsınız pirinçler diri kalmış ise birazcıkkk daha su eklenebilir lahanalar yumuşayacak pirinçler kıvamına gelecek bir gün yaparsam inşallah daha iyi bilgi veririm ama bu şekilde yapıldığı kesinLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 01:17
SİRON ( YİNE BURAYA HAS YALANCI BİR MANTI DİYEBİLİRİZ)YUFKADAN YAPILIYOR RESİMDEN ANLAŞILIR ZATEN LOL
yufkası böyledir yufkalar yapılır bıcakla dilim dilim kesilir fırınlanır sonra yukarda resimde olduğu gibi dizilir borcama üzerine ılık su serpilir yetecek kadar sonra kapak kapatılır şişmesi beklenir yufkalar hazır olunca üzerine sarımsaklı yoğur dökülür en sonda salça yağ ve nane hazırlnır üzerine dökülür bu kadar Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 01:19
buda sironun hazırlanmış hali ama kalan bu kadar tepside çekemedim misafirin yanında utandımLOLLOLLOLbende kalanı çektimLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 10:29
Sironu bilmiyorum, hiç duymadım ama çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık Clown
Eğer annem şu lahana diblesini görse kesin ağzının suyu akar LOL Annemin eline bir lahana ver, sana kırk çeşit yemeğini yapsın, karadeniz insanı da lahanacı oluyor işte LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 10:40
ayşegül maşallah bacım döktürmüşsün yine kayınvalidenin yapan ellerine seninde  ekleyip tarif yazdığın ellerien sağlık canm :D:D:D:D

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 11:48
ellerinize sağlık ayşegül ikiside nefis görünüyor isim olarak duymuştum ama görmemiştim bu lezzetleri

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 14:58
teşekkür ederim kızlar Big smile

fatoşcum aynen öyle karadenizliler lahanacı oluyor kayınvalidem de öyle LOLsironu giresun alucra tarafı yapıyor belki ondan duymamışsındır Smile

-------------

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 15:37
Ellerine sağlık canım süper şeyler bunlar ikisinide yedim nefis oluyor...Bi orduluyla evlendimde midem bayram etti...bizim taraf genelde etçide

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 15:48
sizin taraf nereli Zübeyde tam bana göreymiş sözüm ona egeliyim ama etçiyimLOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 21:22

sağol pamuğum Approve bende bu bezelyeden bahsediyordum bizim pazarda oluyor kesin alır yaparım Big smile

ayşegül ben bundan aldım ama farklı bi isim söyledi pazarcı bu bezelye için LOL
şimdi yarın anneme gitcem orda hep beraber yapar yeriz ben rejimdeyim evde yapsam çok yemem eşimde yemeyebilir diye annemlerede gündüz gelinlerle yapar yeriz diye düşündüm LOL
şimdi bunların içini normal bezelye gibi çıkartmıycaz dimi . yaprak  şklinde haşlayıp balık unlar gibi mısır ununa bulayıp kızartılacak . doğrumu anlamışım Embarrassed

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 22:46
Zehra, Ayşegül nasıl yapıyor bilmiyorum ama genelde yöntem hemen hemen aynıdır LOL Ne çok haşlayın, ne az, zaten Ayşegül'de arkada öyle yazmış, biz kenarlarını da keseriz (ip gibi gelen yerlerini) uzunsa ikiye kırın, haşlama suyuna biraz tuz da ekleyin, sonra biz bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı buğday unu ve birazcık sıvı yağ ilave edip harmanlarız, bezelyen fazlaysa unları biraz daha ilave yapabilirsin, (mısır unu fazla konursa da acımsı olur) tavayı biraz yağlamanız yeterli, alt üst edip pişirelecek, afiyet olsun, ben de yarın kız kardeşim ve annemle yiyeceğim, bugün haşladım LOL
Ayşegül'üm ben el atmış oldum kusura bakma,yazmadan edemedim TongueLOL Siz belki daha farklı yapıyorsunuzdur Ermm

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 22:51
Salı günü de kısmetse, bezelye kızartmasını öğle arasında Gülsen ve Duygu'ya yapacağım

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 23:12
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

ayşegül ben bundan aldım ama farklı bi isim söyledi pazarcı bu bezelye için LOL
şimdi yarın anneme gitcem orda hep beraber yapar yeriz ben rejimdeyim evde yapsam çok yemem eşimde yemeyebilir diye annemlerede gündüz gelinlerle yapar yeriz diye düşündüm LOL
şimdi bunların içini normal bezelye gibi çıkartmıycaz dimi . yaprak  şklinde haşlayıp balık unlar gibi mısır ununa bulayıp kızartılacak . doğrumu anlamışım Embarrassed
evet zehra aynen öyle canım doğru anlamışsınBig smile içini çıkarmıyorsun ayıkla suda biraz haşla çok kalmasın ama dağılıyor sonra mısır unu ve tuzla karıştır yağı ısıttıktan sonra kızart tadı çok güzel

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 23:16

Zehra, Ayşegül nasıl yapıyor bilmiyorum ama genelde yöntem hemen hemen aynıdır LOL Ne çok haşlayın, ne az, zaten Ayşegül'de arkada öyle yazmış, biz kenarlarını da keseriz (ip gibi gelen yerlerini) uzunsa ikiye kırın, haşlama suyuna biraz tuz da ekleyin, sonra biz bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı buğday unu ve birazcık sıvı yağ ilave edip harmanlarız, bezelyen fazlaysa unları biraz daha ilave yapabilirsin, (mısır unu fazla konursa da acımsı olur) tavayı biraz yağlamanız yeterli, alt üst edip pişirelecek, afiyet olsun, ben de yarın kız kardeşim ve annemle yiyeceğim, bugün haşladım LOL
Ayşegül'üm ben el atmış oldum kusura bakma,yazmadan edemedim TongueLOL Siz belki daha farklı yapıyorsunuzdur Ermm

rica ederim fatoşcum hemen hemen aynı ama biz sadece mısır unu ve tuzla harmanlıyoruz Big smileaslında sizin yaptığınız gibi denemek lazım bi dahakine öyle yapayım bakalım Smilekenar kısımları yani ip gibi çıkarıyorum  bende Smilekızarınca bir tuhaf oluyor LOLbende senin yazdığın açıklamayı görmeden zehranın yazısına alıntı yapıp yazdım canım yazını da sonra gördüm Embarrassedsenin tarife göre de deneyeceğim inşallah bi dahakineBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 23:20

rica ederim fatoşcum hemen hemen aynı ama biz sadece mısır unu ve tuzla harmanlıyoruz Big smileaslında sizin yaptığınız gibi denemek lazım bi dahakine öyle yapayım bakalım Smilekenar kısımları yani ip gibi çıkarıyorum  bende Smilekızarınca bir tuhaf oluyor LOLbende senin yazdığın açıklamayı görmeden zehranın yazısına alıntı yapıp yazdım canım yazını da sonra gördüm Embarrassedsenin tarife göre de deneyeceğim inşallah bi dahakineBig smile
Ne demek canım, ben de sen de mi aynı şekilde yapıyorsun diye merak ettim, iyi oldu yazdığın, benim kayınvalidem de, annem de hem mısır unu, hem de buğday unu koyup kızartıyor canım, ben de onlardan öyle öğrendim Smile 

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:00

etli pancar ( karalahana) dolması

lahanalar yıkanır haşlanır sap kısımları yumuşayana kadar sonra süzülür orta sap kısımları kesilerek çıkarılır atılır LOLLOLsadece yaprak kısımları sarılacak boyutlarda kesilir bir kenara konulur
içinin malz:
kıyma az yağlı olması uygundur
kuru soğan
maydanoz
tuz
salça
ve pirinç az olacak

en son sarılır tencereye konulur üzerine kasede hazırlanmış domates salçası ve su karışımı dökülür üzerien lahanalar bozulmasın diye bir kase yada tabak koyup kapağını kapatın sonra ocağa LOLLOL
malzemeler ne kadar lahana saracağınıza bağlı arkadaşlar ölçü vereöeyeceğim Tongueben hep göz kararı yaparım çünküLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:07
dikenucu diblesi (merevcen) bir başka adıLOLLOLLOL
dikenucu bol suda yıkanır iyice sonra sirkeli suda bekletilir biraz sonra yıkanır ve tencereye sopuk su ile birlikte konularak haşlanır sap kısımları yumuşayana kadar haşlanır...haşlanan dikenucu soğuk suya dökülür ve süzülür
tencereye en alta haşlanmış dikenucu konulur onun üzerine kuru soğan doğranır...en son bir az pirinç yıkanır en üste dökülür yarım su bardağı su eklenir orta harlı ateşte pişirilmeye bırakılır bir beş dakika sonra altı kısılır kısık ateşte pişmeye devam eder en son tuzu ilave edilir ve tavada eritilen tereyağı üzerine dökülür karıştırılır sıcak servis yapılır afiyet olsunBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:09
pişmemiş dikenucu merevcen LOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:12
karadeniz pidesi

buda pideciden LOLLOLLOLLOLkıymalıııLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 11:01

Ben bunu görsem yeneceği aklımın ucundan bile geçmez wallahi LOL değişik tatlar denemek lazım ellerine sağlık 

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 11:12

samsunda buna kırçan diyorlar kayınvalidem turşusunu yapıyor çok lezzetli oluyor

Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 11:19
Ben karadenizi yemeklerini çok merak ediyorum hep gitmek istemişimdir umarım bir gün yolum düşer 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 13:15
Orjinalini yazan: nurcan nurcan Yazdı:

Ben karadenizi yemeklerini çok merak ediyorum hep gitmek istemişimdir umarım bir gün yolum düşer 

nurcancım burda eklediğim bir çok yemeği sebzeyi buraya gelene kadar hiççç duymadım, görmedim, tatmadım LOLLOLLOLama şimdi hepsini yapıyor ve yiyorum başlarda uzak kaldım ama şimdi hepsine ısındım lezzetliler LOLLOLLOLinşallah bir gün yolun düşer gelirsin Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 22:32
Ellerine sağlık canım Clapben pazarda gördüm merevceni dur bu hafta da görürsem deneyeyim Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:05
aysegul oldun sen bizim memleketliLOLLOLLOLbunlarin tariflerini alcam yarin bilmiyom sankiLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:06

Ellerine sağlık canım Clapben pazarda gördüm merevceni dur bu hafta da görürsem deneyeyim Big smile

sağol canım al bence dene beğenirsin lezzetli bende ilk zamanlar yemezdim ama şimdi seviyorumLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:07

aysegul oldun sen bizim memleketliLOLLOLLOLbunlarin tariflerini alcam yarin bilmiyom sankiLOLLOLLOLLOLLOLLOL

oldum oldum hatta geçtim bile LOLLOLLOLLOLal al mutlaka yap seversin dermişimmmmmLOLLOLLOLsanki tadlarını bilmiyorsunLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:11
aysegul sanki sen yaptikca ben hic orada buyumemis gibiyim inann bunaaaaaaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:35

aysegul sanki sen yaptikca ben hic orada buyumemis gibiyim inann bunaaaaaaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLLOLLOL
tahmin edebiliyorum canım bende sanki burda doğmuş büyümüş gibiyim LOLLOLdaha sırada galdirik kızartma var onu da ekleyim inşallah sakarcaa falan var ama tipini beğenmedim o yüzden daha almadım alırsam inşallah onu da yapar eklerim ama önce beğenmem lazım LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 23:42
Ayşegül sen karadenizli değil misin? ne güzel yöresel yemekler yapıyon şaşırdım gerileri okuyuıncaShocked

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 11:35
ELcaazlarına sağlık AyşegülClapClapne güzel mamalar yapıyorsun böyleClap

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:41
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Ayşegül sen karadenizli değil misin? ne güzel yöresel yemekler yapıyon şaşırdım gerileri okuyuıncaShocked
yok kiz ne karadeniziLOLbizim memleketin gelini ama tersi oldu ben dogma buyumeli giresunluyum osanki aysegul giresunlu imisLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:42
Orjinalini yazan: nurcan nurcan Yazdı:

Ben bunu görsem yeneceği aklımın ucundan bile geçmez wallahi LOL değişik tatlar denemek lazım ellerine sağlık 

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:43

pezuk pazi turcusuLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:44

ya aslında aklıma geldi canım ama unuttum o zaman şöyle yapayım ben bu cuma paradan alırım yine resimler eklerim kendisini (bu kabuklu oluyor ama kabuk çok taze içinin taneleri daha minicik oluyor) buraya ben az alıyorum onu aldığım gün de kızartıyorum ama az daha geçsin bu sefer alıp dondurucuya haşlayıp atıcam kışa inşallahBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:45

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:46

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:47

dari ekmegiLOLyogurtla harika

-------------