Ayşegül'den karadeniz lezzetleri
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yöresel Yemekler
Forum Tanımlaması: Yöresel Yemekler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29858
Tarih: 26 Ara 2024 Saat 03:28
Konu: Ayşegül'den karadeniz lezzetleri
Mesajı Yazan: Ayşegül
Konu: Ayşegül'den karadeniz lezzetleri
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:05
ISIRGAN YEMEĞİ
YEMEĞİN TARİFİ
MALZ:1kg ısırgan,3-4 diş sarımsak,1 çay bardağı un,3-4 kaşık tereyağı,nane,tuz,su
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:09
Ben hiç yemedim bu yemekten ve çok merak ediyorum Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım Isırgan bulabilirsem mutlaka deneyeceğim
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:09
TAZE KABUKLU BEZELYE KIZARTMASI
Bu bezelye varmıdır heryerde bilemiyorum
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:11
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:14
ayşegül sen naptın ya yasminle bu bize yapılırmı heçççtıkınacak bişeyler arıyoruz yesek diyeşaka maka ellerien sağlık harika görünüyorlar canım
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:15
Ayşegül Yazdı:
TAZE KABUKLU BEZELYE KIZARTMASI
Bu bezelye varmıdır heryerde bilemiyorum
|
İnce kabuklu bezelyemi bu Ayşegül bezelyenin de resmini çeksen olmamı Bizim burda var sanki bu bezelyeden Ellerine sağlık canım döktürmüşsün Baya baya karadenizli olmuşsun sen
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:15
ISIRGAN BÖREĞİ
ısırganları yıkayalım sonra soğanla kavuralım birazcık sonra yufkalarımızın arasına yoğurt yumurta ve sıvıyağlı harcımızdan koyalım en orta kata ısırganları yayalım sonra aynı ilme devam sonra en üste yine aynı harçtan koyalım fırına verelim afiyet olsun
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:17
bu gece toptan coştukher yere foto ekleniyo
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:17
ay bana bir sey oliisirgan anam anam anamekmegi bandir soganin cucugu ile ye parmaklarin sirgan olsun yala o derece guzeldirhastaliklara bire biryayla sirgani daha lezzetli oluranam benim ya yapardi simdik kim yapacak aca???
-------------
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:18
Gülsen Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
TAZE KABUKLU BEZELYE KIZARTMASI
Bu bezelye varmıdır heryerde bilemiyorum
|
İnce kabuklu bezelyemi bu Ayşegül bezelyenin de resmini çeksen olmamı Bizim burda var sanki bu bezelyeden
Ellerine sağlık canım döktürmüşsün Baya baya karadenizli olmuşsun sen |
ya aslında aklıma geldi canım ama unuttum o zaman şöyle yapayım ben bu cuma paradan alırım yine resimler eklerim kendisini (bu kabuklu oluyor ama kabuk çok taze içinin taneleri daha minicik oluyor) buraya ben az alıyorum onu aldığım gün de kızartıyorum ama az daha geçsin bu sefer alıp dondurucuya haşlayıp atıcam kışa inşallah
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:19
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:21
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:23
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:25
bundan sonra karadenize özgü olan yemeklerimi buraya eklerim
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:25
Siz adamı şişko edersiniz ayol börek pide valla süper görünüyorlar canım
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:28
zehra Yazdı:
bu gece toptan coştukher yere foto ekleniyo
|
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:29
Gülsen Yazdı:
Siz adamı şişko edersiniz ayol börek pide valla süper görünüyorlar canım |
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:34
EEEE BUNLARDA KARADENİZİN YAYLALARINDA BESLENEN İNEKÇİKLERDEN SAĞILAN VE BİZİM EVE GELEN SÜTLERDEN YAPILAN YOĞURTLARIN KAYMAĞINDAN YAPMIŞ OLDUĞUM ENFES TEREYAĞIMMMM
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:46
oofff offff hepside süper valla ayşegül gece gece canım çekti valla gelsem yapcan mı
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:51
gelde ben yaparım canım ne demek memnuniyetle
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:56
offf anam offff ellerıne saglık aysegul....ısırgan bızım oralarda ot dıye yolup atıyoruz mumkunse kökunu kurutmaya calısıyoruzpek sevmedıgımız bır bıtkı...ıstemedıgın ot burnunun dıbınde bıtermıs mısalı....bezelye var antalya..hafıf guzel bır tadı var ben taze fasulye gıbı yapıyorum bu kabuklu bezelyeyı...kaymakla tereyagına gelınce kac kılo suttendı bunada sükür bacım .....
------------- Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:05
Ayşegül Yazdı:
gelde ben yaparım canım ne demek memnuniyetle | saol canım benim inş bi gün yolumuz düşerse gelirim
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:06
sağol demetcimbacım ısırgan burda altın gibidir pazarda bile satılır tereyağına geline her bir kase 2.5 kg sütten çıkıyo yoğrdu mayalıyorum üzerindeki kaymağı kaşıkla az biraz yoğurtlu olarak alıyorum kavanoza sonra başla çalkalamaya şuan elimde hala var sallıyorum habire onuda yapıp yatayım
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:08
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:17
Ayşegüllll gel yanıma gel al bunlar sanaaaaaaaaa, bu saatte aç birine bunlar gösterilir miiii harikaaaa, süperrrr, muhteşemmm
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 01:18
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:00
Aysegüllll gece bunlari gördüm fazla bakipta karnim acikmasi diye erkenden ciktim canim, cok hainsin, gece koymayin diyoruz ya
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:13
çok iyi yapmışsın canım ya bende ancak gece ekleyebiliyorum resmi gündüz vakit yok kiyolun düşerse yaparda tedirim sana inşallah bende çok seviyorum bezelyeyi ya
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:16
hemide yayla isirganimi oyyyyyyyyyyyybandir o ekmegi sarimsagi bol koyyyyyyyy
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:17
ya get aysegul
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:18
aysegul oldum ben senin memleketli sen oldun bizim giresunluben giresunlu olarak asla sunu yapamam rezil oldumaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:19
hüseyin can Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
gelde ben yaparım canım ne demek memnuniyetle | saol canım benim inş bi gün yolumuz düşerse gelirim
| yuh halami yiyon
-------------
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:19
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:21
yasemin Yazdı:
hüseyin can Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
gelde ben yaparım canım ne demek memnuniyetle | saol canım benim inş bi gün yolumuz düşerse gelirim
| yuh halami yiyon
| aynen devamsen sankim yemiyonn bana diyene bak sen
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:25
dogru diyon ikimizde yiyoz
-------------
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:25
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:28
Gülsen Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
TAZE KABUKLU BEZELYE KIZARTMASI
Bu bezelye varmıdır heryerde bilemiyorum
|
İnce kabuklu bezelyemi bu Ayşegül bezelyenin de resmini çeksen olmamı Bizim burda var sanki bu bezelyeden Ellerine sağlık canım döktürmüşsün Baya baya karadenizli olmuşsun sen |
Gülsenciğim burada da var bu bezelyeden, bizim buradaki süper markette bile gördüm, geçen gün bende aldım Bulamazsan pazarlarda falan muhakkak oluyor
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:34
http://intfarming.com/image/cache/data/tohumlar%202/bezelye-500x500.jpg"> Gülsenciğim yaprak bezelye bu
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:35
fatoş Yazdı:
http://intfarming.com/image/cache/data/tohumlar%202/bezelye-500x500.jpg"> Gülsenciğim yaprak bezelye bu
| hasret kaldika bezelyelere buradaaaaaa ymek ne yapacagim diye dusunuyorsun devamli hepteski olsada yapsak
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:36
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:36
bende yemistim anam yapmisti yayla isirganiyiyen teyzem o yuzden kesdimeeeeeeee
-------------
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 11:45
yasemin burdada var yavrum taze bezelye
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:06
Beyza Yazdı:
yasemin burdada var yavrum taze bezelye | benim oldugum yerde yokaaaaaaaaaaaaaaaaa
-------------
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:24
kız bacılar yaseminnnn beyzaaaa siz almanyada değilmisiniz beyzacım senin oturduğun yerde herşey var yaseminin oturduğu yerde hiç bişey yok nasıl iş anlamadım haaayaseminnn sen evi taşı bacım beyzaların oaraya bak orda her türlü türk işi var sen avrupadamısınmahrumiyet bölgesinde gibisin
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:27
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:36
teşekkür ederim canım burda geçen hafta çıktı pazarda bezelye gördüm hemen aldım ama bu mevsimde kg fiyatı 4 lira yaaa yeni diye fiyat uçuyor malesef biraz ilerlesin 1 liraya düşer o zaman bol bol alıp haşlayıp dondurucuya atıcam inşallah bende bayılıyorum tadına hergün yapsam yerim
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:44
ooooo maşallah
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:49
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:51
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 12:56
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:06
o enisteden korkmasa atlayip gidicem ama enisteden korkuyoryoksa yasemin bana 45 dakika uzak sadece
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:13
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:13
Beyza Yazdı:
o enisteden korkmasa atlayip gidicem ama enisteden korkuyoryoksa yasemin bana 45 dakika uzak sadece | burada beyza bulusmak cok zor cunku hani teyzeme gidiyom suraya gidiyom diye evden asla cikamam .yani kesin o bana saldirirama yazin fatos ve ifolarla bulustugumda yalansa sorun kaynanamin anasi ölmus öyle bir kacak gitmistimki fatosla geceden bakariz bile ayrilmistimanama gidiyom diye ciktim evden hemen dolmusa bindigim gibi göreleye gittim esimin haberi sonra olduyazin belki bulusuz aysegul ama her zamanki gibi söz veremiyom iste bezlye varda beyzam böyle guzeld degil turk bezelyesini diyoma ben
-------------
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:20
Canin sagolsun gülüm bildigim icim bende SIK bogaz etmiyorum seni, gönüller bir olsun
Haklisin türkiyedekiler gibi güzel degil ama nefsimizi körletiyor ya gülüm o bile yetiyor onun icin
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:21
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 14:35
Ayşegül burada da kilosu 4,5 TL
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 14:40
fatoş Yazdı:
Ayşegül burada da kilosu 4,5 TL
|
offf orda daha pahalıymış ben daha ucuza almışım 50 krşcuk
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 19:22
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 13:07
ayşegül iki gündür bakıp bakıp çıkıyorum cevap yazamıyordum içim gitti hepsi birbirinden harika hangisini öveyim teryağını mı bezelyeni mi görüntüler süper eminim tatları daha güzeldir ellerine emeğine sağlık
ısırganı bi denemek istiyorum bende rast gelirsem alabilirsem mutlaka deniycem
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 13:48
teşekkürler mine çok sağol bulursan mutlaka yap alışkın olmadığım bir tat ama burda çok seviliyor
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 01:13
LAHANA DİBLESİ (PANCAR DİBLESİ DE DENİLİYOR )
Kızlar ben hiç yapmadım kayınvalidem yaptı ama tarifi biliyorum yinede yazayım
lahanalar kıyılır sonra tencereye konulur üzerine pirinç konulu pirinç az oluyor görüldüğü gibi
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 01:17
SİRON ( YİNE BURAYA HAS YALANCI BİR MANTI DİYEBİLİRİZ)YUFKADAN YAPILIYOR RESİMDEN ANLAŞILIR ZATEN
yufkası böyledir yufkalar yapılır bıcakla dilim dilim kesilir fırınlanır sonra yukarda resimde olduğu gibi dizilir borcama üzerine ılık su serpilir yetecek kadar sonra kapak kapatılır şişmesi beklenir yufkalar hazır olunca üzerine sarımsaklı yoğur dökülür en sonda salça yağ ve nane hazırlnır üzerine dökülür bu kadar
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 01:19
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 10:29
Sironu bilmiyorum, hiç duymadım ama çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık Eğer annem şu lahana diblesini görse kesin ağzının suyu akar Annemin eline bir lahana ver, sana kırk çeşit yemeğini yapsın, karadeniz insanı da lahanacı oluyor işte
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 10:40
ayşegül maşallah bacım döktürmüşsün yine kayınvalidenin yapan ellerine seninde ekleyip tarif yazdığın ellerien sağlık canm :D:D:D:D
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 11:48
ellerinize sağlık ayşegül ikiside nefis görünüyor isim olarak duymuştum ama görmemiştim bu lezzetleri
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 14:58
teşekkür ederim kızlar
fatoşcum aynen öyle karadenizliler lahanacı oluyor kayınvalidem de öyle sironu giresun alucra tarafı yapıyor belki ondan duymamışsındır
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 15:37
Ellerine sağlık canım süper şeyler bunlar ikisinide yedim nefis oluyor...Bi orduluyla evlendimde midem bayram etti...bizim taraf genelde etçide
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2011 Saat 15:48
sizin taraf nereli Zübeyde tam bana göreymiş sözüm ona egeliyim ama etçiyim
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">
<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 21:22
ayşegül ben bundan aldım ama farklı bi isim söyledi pazarcı bu bezelye için
şimdi yarın anneme gitcem orda hep beraber yapar yeriz ben rejimdeyim evde yapsam çok yemem eşimde yemeyebilir diye annemlerede gündüz gelinlerle yapar yeriz diye düşündüm
şimdi bunların içini normal bezelye gibi çıkartmıycaz dimi . yaprak şklinde haşlayıp balık unlar gibi mısır ununa bulayıp kızartılacak . doğrumu anlamışım
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 22:46
Zehra, Ayşegül nasıl yapıyor bilmiyorum ama genelde yöntem hemen hemen aynıdır Ne çok haşlayın, ne az, zaten Ayşegül'de arkada öyle yazmış, biz kenarlarını da keseriz (ip gibi gelen yerlerini) uzunsa ikiye kırın, haşlama suyuna biraz tuz da ekleyin, sonra biz bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı buğday unu ve birazcık sıvı yağ ilave edip harmanlarız, bezelyen fazlaysa unları biraz daha ilave yapabilirsin, (mısır unu fazla konursa da acımsı olur) tavayı biraz yağlamanız yeterli, alt üst edip pişirelecek, afiyet olsun, ben de yarın kız kardeşim ve annemle yiyeceğim, bugün haşladım
Ayşegül'üm ben el atmış oldum kusura bakma,yazmadan edemedim Siz belki daha farklı yapıyorsunuzdur
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 22:51
Salı günü de kısmetse, bezelye kızartmasını öğle arasında Gülsen ve Duygu'ya yapacağım
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 23:12
zehra Yazdı:
ayşegül ben bundan aldım ama farklı bi isim söyledi pazarcı bu bezelye için
şimdi yarın anneme gitcem orda hep beraber yapar yeriz ben rejimdeyim evde yapsam çok yemem eşimde yemeyebilir diye annemlerede gündüz gelinlerle yapar yeriz diye düşündüm
şimdi bunların içini normal bezelye gibi çıkartmıycaz dimi . yaprak şklinde haşlayıp balık unlar gibi mısır ununa bulayıp kızartılacak . doğrumu anlamışım |
evet zehra aynen öyle canım doğru anlamışsın içini çıkarmıyorsun ayıkla suda biraz haşla çok kalmasın ama dağılıyor sonra mısır unu ve tuzla karıştır yağı ısıttıktan sonra kızart tadı çok güzel
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 23:16
fatoş Yazdı:
Zehra, Ayşegül nasıl yapıyor bilmiyorum ama genelde yöntem hemen hemen aynıdır Ne çok haşlayın, ne az, zaten Ayşegül'de arkada öyle yazmış, biz kenarlarını da keseriz (ip gibi gelen yerlerini) uzunsa ikiye kırın, haşlama suyuna biraz tuz da ekleyin, sonra biz bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı buğday unu ve birazcık sıvı yağ ilave edip harmanlarız, bezelyen fazlaysa unları biraz daha ilave yapabilirsin, (mısır unu fazla konursa da acımsı olur) tavayı biraz yağlamanız yeterli, alt üst edip pişirelecek, afiyet olsun, ben de yarın kız kardeşim ve annemle yiyeceğim, bugün haşladım
Ayşegül'üm ben el atmış oldum kusura bakma,yazmadan edemedim Siz belki daha farklı yapıyorsunuzdur |
rica ederim fatoşcum hemen hemen aynı ama biz sadece mısır unu ve tuzla harmanlıyoruz aslında sizin yaptığınız gibi denemek lazım bi dahakine öyle yapayım bakalım kenar kısımları yani ip gibi çıkarıyorum bende kızarınca bir tuhaf oluyor bende senin yazdığın açıklamayı görmeden zehranın yazısına alıntı yapıp yazdım canım yazını da sonra gördüm senin tarife göre de deneyeceğim inşallah bi dahakine
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 23:20
Ayşegül Yazdı:
fatoş Yazdı:
Zehra, Ayşegül nasıl yapıyor bilmiyorum ama genelde yöntem hemen hemen aynıdır Ne çok haşlayın, ne az, zaten Ayşegül'de arkada öyle yazmış, biz kenarlarını da keseriz (ip gibi gelen yerlerini) uzunsa ikiye kırın, haşlama suyuna biraz tuz da ekleyin, sonra biz bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı buğday unu ve birazcık sıvı yağ ilave edip harmanlarız, bezelyen fazlaysa unları biraz daha ilave yapabilirsin, (mısır unu fazla konursa da acımsı olur) tavayı biraz yağlamanız yeterli, alt üst edip pişirelecek, afiyet olsun, ben de yarın kız kardeşim ve annemle yiyeceğim, bugün haşladım
Ayşegül'üm ben el atmış oldum kusura bakma,yazmadan edemedim Siz belki daha farklı yapıyorsunuzdur |
rica ederim fatoşcum hemen hemen aynı ama biz sadece mısır unu ve tuzla harmanlıyoruz aslında sizin yaptığınız gibi denemek lazım bi dahakine öyle yapayım bakalım kenar kısımları yani ip gibi çıkarıyorum bende kızarınca bir tuhaf oluyor bende senin yazdığın açıklamayı görmeden zehranın yazısına alıntı yapıp yazdım canım yazını da sonra gördüm senin tarife göre de deneyeceğim inşallah bi dahakine |
Ne demek canım, ben de sen de mi aynı şekilde yapıyorsun diye merak ettim, iyi oldu yazdığın, benim kayınvalidem de, annem de hem mısır unu, hem de buğday unu koyup kızartıyor canım, ben de onlardan öyle öğrendim
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:00
etli pancar ( karalahana) dolması
lahanalar yıkanır haşlanır sap kısımları yumuşayana kadar sonra süzülür orta sap kısımları kesilerek çıkarılır atılır sadece yaprak kısımları sarılacak boyutlarda kesilir bir kenara konulur
içinin malz:
kıyma az yağlı olması uygundur
kuru soğan
maydanoz
tuz
salça
ve pirinç az olacak
en son sarılır tencereye konulur üzerine kasede hazırlanmış domates salçası ve su karışımı dökülür üzerien lahanalar bozulmasın diye bir kase yada tabak koyup kapağını kapatın sonra ocağa
malzemeler ne kadar lahana saracağınıza bağlı arkadaşlar ölçü vereöeyeceğim ben hep göz kararı yaparım çünkü
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:07
dikenucu diblesi (merevcen) bir başka adı
dikenucu bol suda yıkanır iyice sonra sirkeli suda bekletilir biraz sonra yıkanır ve tencereye sopuk su ile birlikte konularak haşlanır sap kısımları yumuşayana kadar haşlanır...haşlanan dikenucu soğuk suya dökülür ve süzülür
tencereye en alta haşlanmış dikenucu konulur onun üzerine kuru soğan doğranır...en son bir az pirinç yıkanır en üste dökülür yarım su bardağı su eklenir orta harlı ateşte pişirilmeye bırakılır bir beş dakika sonra altı kısılır kısık ateşte pişmeye devam eder en son tuzu ilave edilir ve tavada eritilen tereyağı üzerine dökülür karıştırılır sıcak servis yapılır afiyet olsun
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:09
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 01:12
karadeniz pidesi
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 11:01
Ben bunu görsem yeneceği aklımın ucundan bile geçmez wallahi değişik tatlar denemek lazım ellerine sağlık
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 11:12
samsunda buna kırçan diyorlar kayınvalidem turşusunu yapıyor çok lezzetli oluyor
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 11:19
Ben karadenizi yemeklerini çok merak ediyorum hep gitmek istemişimdir umarım bir gün yolum düşer
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 13:15
nurcan Yazdı:
Ben karadenizi yemeklerini çok merak ediyorum hep gitmek istemişimdir umarım bir gün yolum düşer |
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 22:32
Ellerine sağlık canım ben pazarda gördüm merevceni dur bu hafta da görürsem deneyeyim
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:05
aysegul oldun sen bizim memleketlibunlarin tariflerini alcam yarin bilmiyom sanki
-------------
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:06
Gülsen Yazdı:
Ellerine sağlık canım ben pazarda gördüm merevceni dur bu hafta da görürsem deneyeyim |
sağol canım al bence dene beğenirsin lezzetli bende ilk zamanlar yemezdim ama şimdi seviyorum
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:07
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:11
aysegul sanki sen yaptikca ben hic orada buyumemis gibiyim inann bunaaaaaaaaaaaaa
-------------
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:35
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 23:42
Ayşegül sen karadenizli değil misin? ne güzel yöresel yemekler yapıyon şaşırdım gerileri okuyuınca
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 11:35
ELcaazlarına sağlık Ayşegülne güzel mamalar yapıyorsun böyle
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:41
sengul Yazdı:
Ayşegül sen karadenizli değil misin? ne güzel yöresel yemekler yapıyon şaşırdım gerileri okuyuınca | yok kiz ne karadenizibizim memleketin gelini ama tersi oldu ben dogma buyumeli giresunluyum osanki aysegul giresunlu imis
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:42
nurcan Yazdı:
Ben bunu görsem yeneceği aklımın ucundan bile geçmez wallahi değişik tatlar denemek lazım ellerine sağlık |
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:43
pezuk pazi turcusu
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:44
Ayşegül Yazdı:
Gülsen Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
TAZE KABUKLU BEZELYE KIZARTMASI
Bu bezelye varmıdır heryerde bilemiyorum
|
İnce kabuklu bezelyemi bu Ayşegül bezelyenin de resmini çeksen olmamı Bizim burda var sanki bu bezelyeden
Ellerine sağlık canım döktürmüşsün Baya baya karadenizli olmuşsun sen |
ya aslında aklıma geldi canım ama unuttum o zaman şöyle yapayım ben bu cuma paradan alırım yine resimler eklerim kendisini (bu kabuklu oluyor ama kabuk çok taze içinin taneleri daha minicik oluyor) buraya ben az alıyorum onu aldığım gün de kızartıyorum ama az daha geçsin bu sefer alıp dondurucuya haşlayıp atıcam kışa inşallah |
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:45
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:46
yasemin Yazdı:
|
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:47
dari ekmegiyogurtla harika
-------------
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 21:47
-------------
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 23:50
yasemin Yazdı:
yasemin Yazdı:
|
| Bune kız ne çorbası bu ?
|
|