Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

buharlı paspas

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2949
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 18:44

Konu: buharlı paspas
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: buharlı paspas
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 18:58
merhaba erkin bey..

zuhalim emeklemeye ve yerlerde çok gezinmeye başlayınca temizliğe daha bi önem gösteriyorum ama içime sinmiyo halı ve yerlerin temizliği..

daha önce a.o.a. programında hijyen işlenmişti ve orda halılardaki mikrop ve alerjenler güneş ışığı veya 50 derece suyla temizlenirse ölür denmişti..

onu duyduktan sonra yaptığım temizlik içime sinmiyor ve buharlı temizleyici almaya karar verdim 110 derece suyun buharıyla halı ve zeminler paspaslanıyo sizce mikrop ve alerjenlerden bu şekilde kurtulabilirmiyiz fikrinizi almak istedim.

değerli vaktinizi aldığım için şimdiden teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2007 Saat 22:44
Merhaba Emine Hanım,

Öncelikle çocuklarımızı mikroptan tamamen arınmış ortamlarda yetiştiremeyiz. Biz ne yaparsak yapalım mikroplarla haşır neşir olacaklar. Hasta da olacaklar. Ve bu şekilde  bünyeleri bağışıklık kazanacak mikroplara karşı.
Bahsettiğiniz programı seyretme şansım olmadı. Ancak yüzeylerin ya da halıların sadece sıcak su ile yıkamanın dışında başka dezenfektanlarla la dezenfekte edildiğini biliyorum. Esas mesleğim olan yiyecek içecek sektörü tecrübemden de iyi bildiğim üzere mikroplar 60 santigrat derecen sonra yaşayamazlar, dolayısyla 110 sanrigrat derece ki bu suyun buharlaştığını gösteriyor bize mikropların yok olması için uygun bir ısıdır. Ancak bir de bu ısının dezenfekte adilecek alana ne kadar süreyle uygulanması gerektiğini bilmek gerek.

Saygılarımla,

EÜ.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat