dişler
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18477
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:14
Konu: dişler
Mesajı Yazan: bmy
Konu: dişler
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 07:40
kızım 6.5aylık 2alt kesici dişi aynı anda çıktı geçen cmt.yani neredeyse bir hafta oldu ama hala çook iştahsız beslenmeyi geceleri hariç reddediyor kulaklarını çekiştiriyor salyası devam ediyor.üst ön dişlerde de kabarma yok.uyku sa lerinde de zorluk çıkarıyor bu durum ne kadar devam eder diş çıktığı halde bunların devam etmesi normal midir tşk
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 10:46
Huzursuzluğunun sebebi dişler değildir. Dişler hiçbir zaman ateş, huzursuzluk veya başka bir araz'a sebep olmazlar. Hepsi kocakarı uydurmasıdır. Hafif bir gripal enfeksiyon geçiriyor olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 11:20
zaten dişler çıkarken mutluydu babası grip oldu sanırım dediğiniz gibi ona da bulaştı ateşi çıktığı gün burnu akıyordu ve hapşırıyordu onlar geçti yalnız hala kakası cıvık salyası akıyor ellerini ısırıyor acaba nedendir grip böyle belirtiler verir mi tşk
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 12:29
Normaldir. Ağız suyu o yaşlara özeldir.
|
Mesajı Yazan: Linam
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 12:35
Doktor Bey benim kızım 13 aylık. Bu güne kadar öyle salya sorunumuz olmadı fazla ama bu aralar çok salyalandı, bütün önü sırılsıklam oluyor. Dişleri yeni çıkmaya başladı sadece üst ön 2 dişi çıktı şimdilik. Bu salyalanma dişten değilse neden benim kızım çok salyalandı anlayamadım.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 12:56
Çocuklar katı gıdaların başlaması ile aşırı miktarda tükrük salgılamaya başlarlar. Normaldir. Titiz çocuklarda bu durum kısa sürer, rahat, "Allahın adamı" tiplerde uzun sürer. Boşverin, nasıl olsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 13:22
allahım ilk defa bu kadar açık net ve dürüst bir doktora rastladım.konuyla ilgili değil ama bizi ................ hastanesi doktorlarından ............... 600 lira dolandırdı çocuğum orada doğdu yeni doğan sarılığına yakalandı ama çok rahat emiyordu sadece sarardı diye götürdüm kan tahlilinde billubin değeri 23 dendi burda kalacak dedi fototerapiye aldı bir gece için 450 tl istendi oda parası vs 600ü buldu sabaha 13e düştü eve gönderdiler seviniyorduk neyse tekrar kontrole gttiğimde değer ölçüldü sarı olmamasına rağmen değer 20denildi tekrar kalacak dedi inanmadık zeynep kamile gittik orada da ölçtüler15 dk geçmiş olmasına rağmen sonuç 13çıkı eve geldik bu kadar zamanda değer bu kadar oynar mı yoksa .................. hastanesi yeni almış olduğy fototerapi aletinin parasını bizden mi çıkarıyordu ben bu adamı nereye kime şikayet edebilirim? 2.sorum grip olduğu gün gözleri biraz şişti aktı hapşırdı burnu aktı ateşlendi emzirdim düzeldi dişten olmadığını tahmin ediyordum bu grip bebeğime zarar vermiş midir bağışıklık kazandırmış mıdır çok tşk
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 14:10
Hocam oğlum 21 aylık üst ön 4 dişlerinde sararmave leke oluştu geçmiyor. şu mısır cipslerinden oldu sanırım  kalıcı mı acaba büyüdükçe geçer mi ne önerirsiniz
-------------
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 21:51
bmy: Grip kalıcı bir zarar bırakmaz.. Zaten yazın hafif seyreder. Eğer aynı virusu kışın alsa idi, 4-5 gün süren ateşini, 2.-3. günlerde başlayan nezle halini, burunda su gibi akıntıyı görecektiniz. Yazın bu arazlar çok silik ve kısa olur. Tabiiki bağışılık kazanmıştır. Fototerapi işine gelince, söyleyecek bir söz bulamıyorum.. Bugün gelen bir hasta anlattı, 2 aylık iken kolonoskopi yapmışlar .Popodan içeri bir boru sokularak yapılan bir işlem.. Tabii normal bulmamak için de saf anne sütü alan çocuğa inek sütü allerjisi var demişler. Siz gene ucuz kurtulmuşsunuz..
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 21:53
eemree : O lekeleri fırçalamayı denedinmi?? O dişler büyüdüğünde zaten düşecekler.. Çok dert değil.
|
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 22:45
evet neyse ki devlet hastanesine gittik ama okdar stres yaşadım ki sütüm gidecek diye korkuyordum dediler ki sarılık bu bi iner bi çıkar ne olacağı belirsiz 3ay bile sürebilir ale burda sarardıkça yatırırız iyi de bn de öğretmenim fabrikatör değilim her gün 600tl nerden bulayım allah soracak hesabını.size de sonsuz teşekkürler işini doğru yapan doktorlar da varmış
|
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2009 Saat 09:39
Sarılık"-bi inip bi çıkar-" lafı yanlış, bir defa inmeye başladımı bir daha çıkmaz. İstisnası, "Fototerapiden" sonraki suni iniş, sonradan biraz yükselme gösterebiliyor, birde "sepsis" olursa... Ayrıca Fototerapi şart değil, çıplak bir şekilde güneşe tutuncada aynı iş oluyor. 10dak. karın,10 dak. sırt olmak üzere günde 2-3 defa güneşe tutmanızda fototerapi kadar etkilidir. Paranızda cebinizde kalır. Cam arkasından bile etkilidir. Bunu bütün anneler bilse ve eve geldikleri ilk günden itibaren uygulasalar, sarılık diye bir problem kalmaz...  
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2009 Saat 14:42
Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:
eemree : O lekeleri fırçalamayı denedinmi?? O dişler büyüdüğünde zaten düşecekler.. Çok dert değil. |
evet denedim yani emre izin verdiği kadarıyla ama değişen bişey yok  peki hocam bu sarı lekeler neden oluşabilir yani sadece yediği mısır cipslerinden mi başka nedenlerde olabilir mi mesela çeşme suyu dan olabilir mi. biz damacana su tüketiyoruz biyere gittiğimizde hazır su olmuor mecbur çeşme suyu veriyorum 
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2009 Saat 10:29
Sulardan olma ihtimali çok düşük. Sulardan olsa, herkezde olur. Takma kafana...
|
|