Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızımın Balgamı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39029
Tarih: 20 Eki 2025 Saat 15:30

Konu: Kızımın Balgamı
Mesajı Yazan: zeynepp
Konu: Kızımın Balgamı
Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 13:55
Hocam benim kızım 4.5 yaşında.Kreşe gidiyor bu yılı hep hasta geçirdik zaten.Şimdide burnu akıyor çok yoğun olmasa da balgamlı öksürüğü var ama ateşi hiç olmuyor.Benim sorum bu  balgam sinüzit, geniz akıntısı kaynaklı mı yoksa akciğerlerinden mi?Dinleme sesleri iyi deniyor ama doktor dinlemede akciğerde balgamın varlığı duyamayabiliriz , balgam akciğere zarar verebilir diyor.Kulak burun doktoru dinliyor bu balgam akciğerinden gelse mutlaka dinleme sesleri bozuk olur yukarıdaki akıntıdan diyor.Hırıltı bazen boğazında oluyor ama ciğerde hırıltı ya da ıslık sesi duymuyorum.Hocam siz bilirsiniz bu balgam ciğerde mi oluşuyor yukarıdan mı geliyor bu nasıl anlaşılır?
Sevgilermizle...KizBebek

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 18:43
1- Normal sahislarda bile, Akcigerlerde;Balgam ifrazati vardir. Hastalik esnasinda artis gosterirler. PROBLEM: Ilaclarla oksuruk kesildiginde, atilamadiklari zaman olur. Sakin;Oksuruk, Balgam inceltici ve Soguk alginligi ilaci diye satilan ilaclari kullanmayin.
2- Normal sahislarda bile, Sinuslerde ifrazat vardir. Hastalik esnasinda artis gosterirler. PROBLEM: Sinus agizlarinin, hatta Oztaki borusunun, Grip esnasinda olusan odem sonucunda, kapanmalaridir.Akamayan sivi, sinuslerde veya Orta kulak boslugunda birikerek yaptigi basinc ile agriya neden olur. Iliadin veya otrivin gibi damlalar ile odem cozuldugunde, ifrazat akar ve hadise duzelir.

Mesajı Yazan: zeynepp
Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 19:08
Hocam kızımın boğazı hırıl hırıl boğazı temizleyince rahatlıyor çoğunda ben zorla öksürtüyorum rahatlasın diye dolu dolu öksürüyor. Ne olursa endişelenmeliyim hocam.Bu kadar uzun ıslak balgamlı öksürük normal mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2013 Saat 19:39
Normaldir.... Hastalik esnasinda; ATES cikarsa, bir kan sayimi gerekir, ona gore tedavi degistirilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat