Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

mısır unlu patlıcan kızartması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Sebze Yemekleri
Forum Tanımlaması: Sebze Yemekleri
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28580
Tarih: 04 Oca 2025 Saat 14:52


Konu: mısır unlu patlıcan kızartması
Mesajı Yazan: Ayşegül
Konu: mısır unlu patlıcan kızartması
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:30
tarifi:
patlıcanları pijamalı olarak soyup küp küp biraz küçük küpler şeklide doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre bekletip acısını alıyoruz sonra bir tencerede haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz fazla suyunuda sıkıyoruz yoksa mısır ununu hep alıp götürüyor fazla suyuda alınmış patlıcanlarımıza mısır unu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz mısır unu isteğe bağlı ben hep fazlaca koyarım lezzetli olur sonra tavamıza yağı koyup kızdırıyoruz yağımız kızdıktan sonra üzerine bu karışımı döküp bir kaşık yada spatula yardımıyla yayıyoruz üzerinide düzlüyoruz altı kızardıktan sonra ters çevirip bu tarafıda kızartıyoruz bu kadar sonrada afiyetle yiyoruz çay saatlerine de uygun dur LOLLOLLOL


-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))



Cevaplar:
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:32
Ayşegüllllllllllllllllllllllllllllllllllll Clown Clap

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">



Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<


Mesajı Yazan: saklibahce
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:38
çok kolaymışşşşşşş :)))
 
ooooooooohhh , ellerine sağlık ayşegülcüm


-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:39
Ellerine sağlık canımClap benim mısır unum varken hemen yapacağım Big smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:48
Ay çok kolaymış bu.....Yapmak lazım değişik ne duydum ne yedim

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:52
afiyet olsun kızlar valla çok basit ama çok lezzetli ömrü hayatında patlıcan yemeyen ben sadece bunu yedim LOLLOLLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 13:54
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ellerine sağlık canımClap benim mısır unum varken hemen yapacağım Big smile
 
yap canım valla çok güzel ben hiç patlıcan yemezdim bunu yedim sen bilirsin zaten bunu dimiSmile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 16:55
ellerine sağlık hayatım ilk defa görüyorum böle bi tarifi eşim pek sevmez patlıcanı onun için denicem bi günEmbarrassed

-------------


Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 17:12
ayyyy çok hoş pek sevmem patlıcanı ama bunu denemek istiyorum,
ellerine sağlık ayşegül; afiyetle yemişsinizdir de LOL


-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 22:40
Ellerine sağlık AyşegülcümSmile değişik bişey bende denemek isterim ama bişey sorucamBig smile şimdi hani yağı kızdırıyoruz demişsin ya şimdi bu yağ ne kadarBig smilepatates vs. kızarttığımız kadar mı yoksa omlete koyduğumuz kadar mıBig smileçok yağlamı oluyo yaniSmile


Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 23:01
Ellerine sağlık canımClap patlıcanın her türlüsüne bayılırım bunuda deneyeceğim Smile

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....


Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 09:02
ellerine sağlık ayşegül benimde severek yaptiğim bir patlıcan türü


Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 09:43
ellerine sağlık hamarat hatunumClown

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2011 Saat 19:39
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

tarifi:
patlıcanları pijamalı olarak soyup küp küp biraz küçük küpler şeklide doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre bekletip acısını alıyoruz sonra bir tencerede haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz fazla suyunuda sıkıyoruz yoksa mısır ununu hep alıp götürüyor fazla suyuda alınmış patlıcanlarımıza mısır unu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz mısır unu isteğe bağlı ben hep fazlaca koyarım lezzetli olur sonra tavamıza yağı koyup kızdırıyoruz yağımız kızdıktan sonra üzerine bu karışımı döküp bir kaşık yada spatula yardımıyla yayıyoruz üzerinide düzlüyoruz altı kızardıktan sonra ters çevirip bu tarafıda kızartıyoruz bu kadar sonrada afiyetle yiyoruz çay saatlerine de uygun dur LOLLOLLOL
aysegul mmisafir bakiyordu bende bakdim sevdim bunu anam yapardi devamli:(bende yapam emegine saglik cok guzel olmusssssssBig smile


-------------



Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 21:59
Canım ellerine sağlık, ben bunu yeni gördüm, ben de deneyeceğim, eşim patlıcanı çok sever, özellikle kızartmasını Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 23:28
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Canım ellerine sağlık, ben bunu yeni gördüm, ben de deneyeceğim, eşim patlıcanı çok sever, özellikle kızartmasını Smile
 
 
teşekkürler fatoşcum Smileyap yap benim eşimde patlıcanı çok seviyor bende onun için yapıyorum tadı güzel oluyor


-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 23:28
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

tarifi:
patlıcanları pijamalı olarak soyup küp küp biraz küçük küpler şeklide doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre bekletip acısını alıyoruz sonra bir tencerede haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz fazla suyunuda sıkıyoruz yoksa mısır ununu hep alıp götürüyor fazla suyuda alınmış patlıcanlarımıza mısır unu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz mısır unu isteğe bağlı ben hep fazlaca koyarım lezzetli olur sonra tavamıza yağı koyup kızdırıyoruz yağımız kızdıktan sonra üzerine bu karışımı döküp bir kaşık yada spatula yardımıyla yayıyoruz üzerinide düzlüyoruz altı kızardıktan sonra ters çevirip bu tarafıda kızartıyoruz bu kadar sonrada afiyetle yiyoruz çay saatlerine de uygun dur LOLLOLLOL
aysegul mmisafir bakiyordu bende bakdim sevdim bunu anam yapardi devamli:(bende yapam emegine saglik cok guzel olmusssssssBig smile
ben görmemişim bunu canım yaptınmı yedinmi merak ettim bacımBig smile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2011 Saat 13:03
benim annem de bunu çok yapar ama ben daha hiç denemedim yarın kahvaltıya yapayım.hatırlarman ve güzel emeğin için teşekkürlerClown
biz bunu uzun uzun yapıyoruz küp şeklinde değil de hamsi gibi tavaya dizip yapıyo anacım ole de dene bakSmile


-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2011 Saat 14:27
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

benim annem de bunu çok yapar ama ben daha hiç denemedim yarın kahvaltıya yapayım.hatırlarman ve güzel emeğin için teşekkürlerClown
biz bunu uzun uzun yapıyoruz küp şeklinde değil de hamsi gibi tavaya dizip yapıyo anacım ole de dene bakSmile
teşekkürler ifakatcimClownaslında enim kayınvalidemde hamsi gibi uzun uzun doğrayıp yapıyor da en biraz kolaya kaçtım galiba Big smilebi dahakine öyle yapayım bende Big smile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 02:33
degısık basıt aysegull tesekkurler canım deneyelım hemen yıllanmıs patlıcalarım var dolapta napıyım dıe dusunurken sen cıktın karsımaLOLLOLLOLyag ne kadar alt ust etcezya azmı yoksa normal kızartma yapar gıbı bolmu şu becerıksız bacına deyıverLOLLOLLOL

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 13:07
Orjinalini yazan: demet demet Yazdı:

degısık basıt aysegull tesekkurler canım deneyelım hemen yıllanmıs patlıcalarım var dolapta napıyım dıe dusunurken sen cıktın karsımaLOLLOLLOLyag ne kadar alt ust etcezya azmı yoksa normal kızartma yapar gıbı bolmu şu becerıksız bacına deyıverLOLLOLLOL
 
yok canım az olucak yağı alt üst çeviriceksin zaten de bir döktüğün yağdan sonra tekrar yağ yok Big smilepatlıcanların değerlenmiş olur afiyet olsun canım LOLLOL


-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))


Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 14:04
ellerine saglik canim
peki bnun yanina ba$ka ne gider çay dan ba$ka yani :)


-------------
">
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 01 May 2011 Saat 23:21
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

ellerine saglik canim
peki bnun yanina ba$ka ne gider çay dan ba$ka yani :)
sağol serencimSmile
ne yaparsan o gider seren LOLben bunu genelde dışarı çıktığım zamanlarda akşam yemek yetişmeyecekse hemen aperatif hazırlıyorum çay, patlıcan kızartması, kahvaltılık hazırlayıveriyorum kolay oluyorLOLama sen yanına rus salatası falan da yapabilirsin ben bazen yanına akçaabat köfte de yapıyorum pilav patates kızartıyorum buda yanına iyi oluyor Big smile


-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat