Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Spina bfida-gergin omurilik sendromu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73547
Tarih: 05 Oca 2025 Saat 08:45

Konu: Spina bfida-gergin omurilik sendromu
Mesajı Yazan: Gmzblt
Konu: Spina bfida-gergin omurilik sendromu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2022 Saat 21:57
Hocam kızım 8 buçuk yaşında. Doğduğunda belinde hafif şişlik var gibiydi ama yumuşak içi boş. Aynı zamanda tüylenme vardı. Çocuk doktoruna sorduğumuzda önemsemedi. O yüzden bizde üzerinde durmadık. Gelişimi gayet normal durumda. Belinde tüyler uzadıkça kesiyoruz.beyin ve sinir cerrahına götürdük.yürüyüşüne baktı alt ıslatma var mı vs dedi. Hepsi normal sıkıntı yok.gergin omurilik sendromu dedi. Senede bir kontrole gelin dedi. Şimdilik bir şey yapmıyoruz.ama bugün gene bacağın üst kısmından başlayan karnın sağ tarafına doğru bir ağrı var diyor 5-6 saattir devam ediyor. Keyfi yok. Oturup kalkarken yavaş yavaş kalkıyor acıyor diye. Yürürken de iki büklüm yürüyor. İkinci kez bu şekilde oldu. İlkinde diğer güne geçmişti. Normal mi hocam ne önerirsiniz

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2022 Saat 21:59
https://www.hizliresim.com/77l3l1w" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2022 Saat 08:37
"Spina bifida" diyebilmek için, elinizde bel Röntgeni olması gerekir. 
Spina bifida ile "Meningosel" farklı şeylerdir.  Meningosel olduğunda, bariz bir "kese" vardır.  Sizde öyle bir 
durum yok.
 Eğer, şimdiye kadar hiç bel Röntgeni çekilmedi ise, bel kemiklerinin ön ve yan iki pozisyonda Rötgenlerini 
çektirip bana gönderin.
Tüylenmeye gelince, niye ağda ile alıp bitirmiyorsunuz? Bu tamamen soya çekim bir durum olup, bilhassa
 esmer ırkta sıklıkla görülür. 

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2022 Saat 22:02
Hocam Ocak ayında MR çektirmiştik.raporu atayım.tüylenme için biraz daha büyüyünce lazer yaptıralım dedik.canı tatlı olduğu için makasla bile zor kestiriyor hocam

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2022 Saat 22:06
https://www.hizliresim.com/kk63q5x" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2022 Saat 09:08
Evet, bazı anormallikler var da, NE yapılacakmış? 

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2022 Saat 09:52
Sizce de teşhis gergin omurilik sendromu mu hocam?
Kızım için ilerde sıkıntı olur mu? Yapmamız gereken bir şey var mı?
Şu an için bir şey yapmıyoruz.sadece senede bir kontrole gelin dedi doktor

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2022 Saat 12:08
Evet, doğru da.... NE yapacaklar. Kontrol?? 
Sizin çocukta: meningosel veya Meningomyelosel YOK. Spina bifida bile yok.
Neyi kontrol edecek?

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2022 Saat 14:16
Bilmiyorum ki. Gergin omurilik sendromu ilerleyen bir şey mi hocam?onu kontrol edecektir belki.’kendi yorumum’
Bir şey yapmaya gerek yok o zaman dimi?

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2022 Saat 15:20
Bir şikayeti olursa gösterin derim.

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2022 Saat 16:20
Tamam hocam teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2024 Saat 00:58
Hocam 2 sene önce yazmıştım size.tekrar yazıyorum. Kızım 10 buçuk yaşında. Gergin omurilik sendromu tanısı almıştı. Yukarıda da yazmıştım ayrıntıları. Bir kaç ay önce tekrar beyin ve sinir cerrahına rutin kontrole gittik. MR çekti.Sıkıntı yok görüntü 2 sene öncekiyle aynı dedi. 
Daha sonraları kızımda kaka tutamama başladı.defalarca konuştuk. Gerçekten farkında olmadan mı kaçırıyor yoksa zevk aldığı için kakasını tutup sonrasında tuvalete gidene kadar yetişemiyor mu acaba diye. Zevkten yaptığını söyledi. Bu sonraları defalarca tekrarladı. Doğal olarak biraz kızdım. Sonrasında pek yapmadı. Bugün misafirlikteyken tekrar altına kaçırmış. Dışarda hiç yapmamıştı. Kardeşimle oyun oynarken tuttum ondan oldu dedi. Ne yapacağımı şaşırdım hocam. Bir de yürürken hafif kendini yaylandırarak yürüyor. Tekrar doktora götürmeli miyim?

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2024 Saat 08:43
Biraz konuşun, etkili olmazsa, gösterin. 

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2024 Saat 14:34
Tamam hocam teşekkürler

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2024 Saat 16:05
Merhaba hocam
Malesef tekrar yazıyorum size.
11 yaşındaki kızım size yazdıktan sonra sık olmasa da ara ara altına büyük tuvaletini yapmaya devam etti.neler olabileceği konusunda  Konuşuyoruz bu konu hakkında. Konuşunca bi müddet yapmıyor. Bazen yapsa da saklıyor. Bazen çamaşırını görmeyelim diye çöpe atıyor. Ayrıca hafif olmak üzere yaylanarak parmak ucunda yürüyor. Doktora gidersek ameliyat demesinden korkuyorum. Ne önerirsiniz hocam. Bu arada gergin omurilik sendromu tanımız var hatırlatmak amacıyla yazmak istedim

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2024 Saat 18:43
Bir Nöroloji doktoru ile görüşün.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat