Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=93075
Tarih: 12 Nis 2026 Saat 19:08

Konu: Bilgi
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Bilgi
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2026 Saat 19:19
Hocam bocavirüs hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu virüsten bir çocuğun öldüğü haberi var ortalıkta. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2026 Saat 19:32
Bir cins Grip yapan virüslerden biri. 
Domuz Gribi gibi Grip arazları+ishal yapar.
Ateş düşürülürse ve kortizon verilirse, ölümcül olabilir. 
İlaçlardan ziyade; destek bakım önemlidir. 

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2026 Saat 06:32
Hocam farklı başlık açmamak için burdan yazıyorum dün size bunu sorduktan sonra 8 yaşındaki kızım gece karın ağrısıyla uyandı sabaha kadar 3 kere kustu midesi bulanıyor karnı ağrıyor. Kusarken büyük tuvaletini de altına kaçırıyor ishali de var. Neden olabilir acaba? Kardeşiyle aynı şeyleri yediler kardeşinde bir şey yok. Salgın falan mı var acaba bir bilgim yok. Nasıl bi yol izleyelim? 
Başka hastalık belirtisi yok. Sadece kusma ve ishal var.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2026 Saat 08:54
Muhtemelen; yediği bir gıdadan mikrop kapmış. SAKIN ateş düşürmeyin, kusmayı durdurmayın. 
Arkadan ishal gelecek. Eğer kusma tam etkili olursa, ishal olmaz ve 2-3 gün kaka da yapmaz. 
Salgın yapan ishaller, daima şehir şebeke suyunun kirlenmesi ile olur. 1970-1971 yıllarında İstanbul'daki 
Sağmalcılar'da çıkan Kolera (daha doğrusu El-Tor kolerası veya "Parakolera") bunun tipik örneği idi. 

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2026 Saat 09:49
Tamam hocam şuan 3 saattir kusma ishal yok sadece karın ağrısı var.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2026 Saat 11:50
SAKIN ilaç vermeyin. Yarı-yarı; Soda+meyva suyu(vişne, kayısı, elma gibi) karışımı verin 

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2026 Saat 16:15
Hocam kızımdan sonra ertesi gün 5 yaşındaki oğlum peşinden eşimde de kusma başladı. Kızımın iki gün oğlumun 1 gün sürdü karın ağrısı ve kusması. Bugün de 3. ayına yeni giren bebeiğim var o kusmaya başladı hocam midesi bulanıyor öğürüp kusuyor sürekli. Sadece anne sütü alıyor içmesi bitmeden içtiğini çıkarıyor. Sık sık emzirmeli miyim yoksa midesini boşaltmasına izin mi vermeliyim? Küçük olduğu için nasıl bir yol izlememiz gerekir? Serum gerekir mi?

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2026 Saat 20:07
Ara ara su veya karışımdan teklif edin. Suyu içiremezseni (devamlı kusarsa) Serum gerekebilir. 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2026 Saat 03:46
Hocam size yazdıktan sonra hiç kusması olmadı, akşam bir kere bol mukuslu bir kaka yaptı ishal gibi. Şuan gece uykusunda çok şükür bi sıkıntı yok. Sanırım bu şekilde atlattı.
Büyük kızımda dediğiniz gibi ishal sonrası iki gündür büyük tuvaletine çıkmıyor.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2026 Saat 07:06
Hocam gece boyunca uyudu. Ben 2 kere emzirdim kaldırıp tekrar uyudu. Az önce uyandı uyanınca yine bol miktarda kaka yaptı. Ateşi 37.5. Emdi biraz ama emdiğini kustu yine. Sabahki bezide çıkardığımda idrar rengi koyuydu her zamankinden ve daha az yapmıştı.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2026 Saat 09:23
İshallede, idrar miktarı azalır ve koyulaşır. Bu normaldir. 
Ara ara su/sıvı gıda teklif edin. 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2026 Saat 13:45
Tamam hocam öyle yapıyorum bende ara ara çay kaşığı ile su veriyorum.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2026 Saat 17:49
Hocam bugün bende de aynı belirtiler başladı. Kusma ishal + bende fena bi mide ağrısı da var beni en çok zorlayan o hocam ne önerirsiniz mide ağrısı için? İshal fazla bende hocam sürekli tuvalete çıkıyorum. Kusma mide ağrısı peşinden ishal başladı. Bu şekilde olup 1-2 günde geçiyor hocam bu hangi virüsten kaynaklanıyor acaba?

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2026 Saat 19:55
Sakın ağrı kesici ilaç kullanmayın. Sadece; "sıcak kompres" uygulayın.
Barsak hareketlerini durdurur veya yavaşlatırsanız; mikroplar atılamaz ve hastalık hem daha uzun sürer
 hem daha ağır seyr eder. 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2026 Saat 08:09
Kullanmadım hocam emziriyorum zaten o yüzden ilaç kullanmıyorum. İlaç dışında ne yapabilirim diye sormak istemiştim zaten. Mide bulantım kesildi artık kusmuyorum. Ama ishal devam ediyor. Dün akşam biraz ağrılı geçti hem midem hem bacaklarıma vurdu tüm ağrı ama bu sabah iyi uyandım hocam. Sadece ishal kaldı.
3 aylık bebeğimde artık kusmuyor ateşde düştü yoğun kaka devam ediyor ve hiç emmek istemiyor hocam iştahı kapandı sanki normalde memeden ayrılmazdı şimdi memede midesi bulanıyor. Dün gece full uyudu hiç meme için uyanmadı bende kaldırmadım. En son gece üçte emzirdim 5 saat oldu emmedi. Yorgun düştü sanki uyumak istiyor. Tamamen toparlanma ne kadar zaman alır?

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2026 Saat 09:09
Ailecek yediğiniz bir(?) gıdadan mikrop kapmışsınız. Sakın ilaç/antibiyotik kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2026 Saat 10:18
Hocam salgın var şuan hastaneler kusma ishal dolu. Akraba ve komşularımda da aynı durum var.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2026 Saat 15:13
 "salgın" olması, şehir şebeke sularının kirli olduğunu gösterir. Hangi şehir ve muhittesiniz?

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2026 Saat 16:41
İstanbul Sancaktepedeyiz biz hocam. Az öncede görümcem aynı şekilde hastalandı her gün birilerini duyuyorum hep aynı şekilde bulantı kusma ile başlıyor hafif ateş ishalle devam ediyor 1 gün en fazla iki gün sürüyor ishal kalıyor sadece. Kızım okulundan arkadaşlarında ve ailelerinde de olduğunu söylüyor. Kusma ishal ve su çiçeği salgını var hocam. Öğretmen yazdı bugün sadece kızımın sınıfından 5 kişide su çiçeği görülmüş. Sayı artabilir çünkü geçen haftada geçirenler vardı.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2026 Saat 18:33
1- Evet: Suçiçeği sorularında artma var.
2- Kusma ile başlayıp, ishal ile devam etmesi; bakteriyel ishal olduğunu gösteriyor. 
İlaç/antibiyotik kullanmayın. 2-3 günde iyileşir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat