Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Miyopati şüphesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80320
Tarih: 06 Şub 2026 Saat 13:13

Konu: Miyopati şüphesi
Mesajı Yazan: Nidan
Konu: Miyopati şüphesi
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2024 Saat 10:05
Merhaba hocam umarım yazımı görürsünüz oğlum 22 aylık erken doğmadı küvezde kalmadı hamileyken covit oldum 4 buçuk ay olana kadar bir sorun yoktu kafasını tutmama ve göz takibi gitti emar çekildi temiz çıktı b 12 eksikliği denildi sonra oturamayınca aynı doktora gittk emarda bu sefer korpus kallosum ince dendi genetik ve metabolik testler temiz genetik 2 yıl sonra tekrar inceleyelim dedi maalesef annem babam akraba ailede kasla ile ilgili bir hastalık yok gelişimi için yeni bir nörolojiye gittiğim cerrahpaşada emara normal dedi testlerin temiz olmasına rağmen bu kadar gevşek ilginç  dedi dizine baktı ve bizi eğitim araştırmaya yönlendirdi orda ki doktor zaten senin çocuğu miyopati dedi belirtiler var dedi kan aldı yine hocam biz fizik tedavi gidiyoruz emekleme ayakta tutunarak yürüyor aylardır sıralıyor gerçektende kas hastası olabilir mi  hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2024 Saat 17:35
1- Cocuklarda B12 eksikligi OLMAZ!! Bir doktor, nasil bu kadar salak olabilir ki!! 
2- Her kas zayifligi olan SMA hastasi degildir... Turk doktorlari; "korun degnegini belledigi gibi" bir taniya
 takildilar mi, her hastaya o taniyi koyarlar. 
- Myastenia Gravis.
- Cerebral Palsy
- Akut myelitis 
Gibi hastaliklara da bakilmalidir!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat