Ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62686
Tarih: 29 Mar 2025 Saat 04:35
Konu: Ateş
Mesajı Yazan: tnl
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2019 Saat 23:36
Merhaba hocam . 10 gün önce 3 yaşında ki olgum ishal oldu ikinci günü de ateş kaldırdı 37.8. 2-3 gün de 37 falandı , ölçmedim. Hiç birşey vermedim . Dün gece tekrar saat 3te uyandı 38.5 ateşle . Bütün gün okadardı ,birşey vermedim , az önce 39.5e çıktı ağlamaya başladı üşüyorum diye mecbur ateş düşürücü verdim.bogazım çok agırıyor diyor baktım hafif kırmızı ama bence çok değil . Kloroben sprey var elimde , 6 yaş üzeri diye yazıyor, kullansam olur mu, ağlıyor yutkunamıyorum diye .. Ballı limon da veremiyorum , bir yudum baldan ürtiker yapmıştı Eylül’de...
Ve bizim burada bogaz agrısı için verdikleri yeşil bir ilaç var granofurin diye . İçindekiler Anestesin,Acidum Salicylicum,Rivanol, Tripoflavin,Methylenum coeruleum,Furotalgin,Dexomethazon,Sp.Vini,Glycerin,Aqua Destillat
En zararsız ve uygun bu diyorlar , ama içindekilere bakarsak ... bilemedim .
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2019 Saat 02:32
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2019 Saat 03:01
Klorobeni kullansam olur mu hocam ? Uyuyamıyor , dönenip ağlayıp duruyor bogazım agırıyor diye , ben evde ateş düşürücü ve serum fizyolojik dışında birşey bulundurmam ki , kullanmıyorum diye. Klorobeni de arkadaştan aldım bu akşam ama güvenip kullanamadım 6 yaş üzeri yazdığı için...
Nasıl hafifletsek agrısını ... dondurma veriyorum onu bile reddediyor
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2019 Saat 18:55
Tantum Verde sprey kullanilabilir.
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2019 Saat 21:26
Hocam bütün gün 38di şimdi gene 39a çıktı , kakası da su gibi . Nedir bu bitmek bilmeyen ishal, ateş...
|
|