Terbiyeli Kıymalı Karnıbahar
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Sebze Yemekleri
Forum Tanımlaması: Sebze Yemekleri
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20584
Tarih: 15 Oca 2025 Saat 05:28
Konu: Terbiyeli Kıymalı Karnıbahar
Mesajı Yazan: zelmore
Konu: Terbiyeli Kıymalı Karnıbahar
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 15:15
Karnıbahar kokuyor ben yiyemiyorum diyen herkes bu sekilde pisince yedi.. Gercekten de cok nefis oluyor...
http://img35.imageshack.us/i/dscn0461z.jpg/ -
Kıymalı Karnıbahar (Karnabahar) Zorluk Derecesi : Kaç Kişilik? : 4 Kişilik Hazırlama Süresi : 20 dk Pişirme Şekli : Tencere Pişirme Süresi : 30 dk Dinlenme Süresi : 0 dk Toplam Süre : 50 dk
Malzeme Listesi 1 Kilogram Karnıbahar 300 Gram Kıyma 2 Adet Soğan 1 Avuç Pirinç 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Tuz Yarım Çay Kaşığı Karabiber (Arzu Edilirse) Terbiye İçin 1 Adet Yumurta 1 Adet Limon Nasıl Yapılır? 1. Karnıbaharı yıkayarak çiçek çiçek ayırın. Bir adet bütün karnıbahar tam olarak bir kilo gelmemektedir. Dilerseniz 1 kilo kadar parça parça satılanlardan alabilirsiniz, dilerseniz irice bir bütün olarak alabilirisiniz.
2. Soğanları soyup yıkayarak yemeklik doğrayın. Tencereye alın ve yağda hafif yumuşayıncaya dek çevirin.
3. Kıymayı ilave ederek soğanlarla birlikte kavurun. Onlar kavrulurken salçayı da tencerenin içinde yer açarak kavurun ve kokusu çıkınca yarım çay bardağı soğuk su ile çözdürerek karıştırın. Dilerseniz tad vermesi için yarım çay kaşığı kadar karabiber serpin.
4. Hazırladığınız kıymalı harcı bir kenara alarak tencerenin alt kısmına karnıbaharları dizin. Pirinci yıkayıp suyunu süzerek karnıbaharların üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Pirinç karnıbaharların kokusunu alacaktır. Kıymalı harcın altına koymanın sebebi de çiğ ve kıtır kıtır kalmalarını engellemektir.
5. Karnıbahar ve pirinçleri yerleştirdikten sonra kıymalı harcı karnıbaharların üzerine serin ve bir çay bardağı kadar su ilave edin. En üste tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 ya da 25 dakika kadar pişirin. Tencerenin kapağını açmadan ocağın altını kısın.
6. Terbiyesi için yarım limonun suyunu bir kaseye sıkın ve bir adet yumurtanın sadece sarısını limon suyuna ekleyin. İyice çırpın. Karnıbahar hafif ılıdıktan sonra terbiyeyi yemeğin üzerinde gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar daha dinlenmesini sağlayın. Limonlu terbiye bu sebzenin kokusunu ve lezzetini değiştirecektir.
Afiyet Olsun,
------------- http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 15:19
hızlıresimden yukleyince kocaman oluyor o yuzden kaldirdim...
------------- http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 15:21
ama böylede yasak hilal arkadasim gelince ilgilenecektir
-------------
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 20:32
zelmore Yazdı:
hızlıresimden yukleyince kocaman oluyor o yuzden kaldirdim... | Yonca'cım nerde takılıyorsdan nerde sorun yaşıyorsan anlat birlikte halletmeye çalışalım olurmu,ama fotolar böyle küçük olmasın lütfen,bi msj at hallederiz
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 20:41
yonca ellerine sağlık biz karnabaharı çok severiz bi de böyle pişirem ..az zahmetli gibi gözüküyo..haşlama falan yok ya...
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 21:51
ellerine sağlık canım
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 23:27
bende alıp denicem ,böyle güzel görünüyo..ellerine sağlık
|
Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 20:04
meryem ben haşlayarak yapmadim hiç... ama karnabahar zaten hem haşlayip hem pişirilince cok dagilir gibi geliyor...
cuma gunu ofiste karnibahar yemegi vardi, onlar da icine pirinc atmamislar ama limonla terbiye yapmislardi. bri de diri kalacak sekilde pisirmisler sebzeleri dagilmamisti hic. ben baskasinin pisirdigini yiyemem pek ama bu cok guzel olmustu... işin sırrı limonmuş demek ki :)
------------- http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 21:00
HEMEN DENEDİM..ÇOK ÇOK BEĞENDİK BUYRUN RESMİ...
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 21:59
afiyet seker olsun :) bu halamdan anneme annemden de bana gecen bir tarif :)
------------- http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 15:14
meryem Yazdı:
HEMEN DENEDİM..ÇOK ÇOK BEĞENDİK BUYRUN RESMİ...
| kiz guzel olmusa bende alacagim bakalim begeneceklermi seninki guzel olmus
-------------
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 15:55
YAP YAP HİÇ DURMA ..biz çok sevdik hergün karna bahar yiyoruz
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 16:04
evde simdik yok en kisa zamanda alacagim yapacagim tarifi yazmam gerek kriz var meryem karnabahar alamadim onun yerine cola aldimaaaaaa
-------------
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 19:06
iyi yapmışsın ha kola ha karnabahar zaten..fark yok..
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 11:32
kola mi :) hahahah iyiymis...
------------- http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/
|
|