Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebek hazımsızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77733
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 02:35

Konu: Bebek hazımsızlık
Mesajı Yazan: DenizCihangir
Konu: Bebek hazımsızlık
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2023 Saat 14:53
Hocam bütün yazılarınızı,konuyla ilgili soru cevapları okuyup soruyorum inanın. Kızım 2680gr digdu. 6 aylık kilosu 7250gr. 2 hafta öncesine kadar anne sütü aldı hep. Yeni yeni ek gıdaya geçtim. Bütün akşam ağlayan , çığlık çığlığa, gündüz uykusu olmayan bir bebek aylardır. Ama 4 ay sonunda da bu durum değişmedi, rahatlatmadi. O da bende yorgun düştük artik. Ben süt ürünlerini kestigimde kızımda çok belirgin rahatlama oldu, ağlamaları bitti. Laktozsuz olarak tüketmeye başladığımda ve ona laktozsuz yoğurt verdiğimde tekrar başa döndük. Hatta bunları tuketirsem ishal oluyo daha da huzursuz oluyo gecede uyuyamiiyor.Süt alerjisi konusundaki fikirlerinizi biliyorum. Sanırım hazimsizlik sorunu yaşıyor ama bu durum çok zorluyor farklı bir bebek oluyor. İşe baslayacagim için ek gıdaya başlamam gerekiyir. Makinede sağınca sütüm gelmiyor. Ne önerirsiniz hocam. Kendimi çok çaresiz hissediyorum 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2023 Saat 15:06
Hocam bir de daha önce enzim eksikligi olabilir demiştiniz , geçmeyen ağlama ve krizler olduğu icin. 6 aylık olup hala devam eden kriz tarzı ağlamaları olduğu için . Bunun için ne yapabiliz. Eksik olan laktaz enzimi mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2023 Saat 17:46
Çocukluk çağında laktaz enzim eksikliği YOKTUR: Laktoz intoleransı, ileri yaşlarda ortaya cıkar. 
ÇOCUKLARDA LAKTOZ İNTOLERANSI YOKTUR. 
Bazı çocuklarda, inek sütü proteinini hazmedememe olayı vardır. Bu duruma bazı salaklar, "Süt Allerjisi" 
derler,  onlara inanmayın. 
Kesinlikle "laktaz enzimi" ile ilgili değil". Protein ile ilgili. Evet, Intestinol, Nutryzym gibi enzim ilaçlarından
 fayda görür.
Sakın Türk çocuk doktorlarına inanmayın. 

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2023 Saat 18:04
Peki hocam bu hazmedememe durumu için ne yapabilirim, çünkü bebeğimde bu durum olduğuna emin oldum. İşe başlayacağım.  Nasıl bir yol izlemeliyim. Ben tuketmedigimde süt ürününu çocuk direk rahatlıyor. Sütüm makinede nedense çıkmıyor. Süt ile başlayın dersiniz hep ek gıdaya. Ben ne yapayım hocam mama vermek istemiyorum. Ek gıda olarak nerden baslayim 

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2023 Saat 18:36
Protein ile ilgili bu durum için ne önerirsiniz Hocam, görüşleriniz ışık olacak bana

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2023 Saat 09:29
Protein ile ilgili. Evet, Intestinol, Nutryzym gibi enzim ilaçlarından
 fayda görür.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2023 Saat 10:30
İllaclarin adı nedir,tablet formunda buldum hocam, ne kadar kullanmalıyım hocam ve ne kadar süre, inek sütü verebilir miyim ya da yoğurt bunları kullanırken. Yoksa süt ürünlerini mi keseyim

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2023 Saat 10:48
Türkiye'deki ilaçları bilmiyorum, Eczacınıza sorun. 
Toz olani tercih edilir. Yoksa tableti ezip, yemeklerine serpiştirin.Süt ve yoğurt verebilirsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat