Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kendim için kızamıkçık aşısı, ve şekerli süt..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25444
Tarih: 29 Ara 2024 Saat 23:23

Konu: kendim için kızamıkçık aşısı, ve şekerli süt..
Mesajı Yazan: *canımkızım*
Konu: kendim için kızamıkçık aşısı, ve şekerli süt..
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2010 Saat 22:51
merhaba Kadir bey,
 ilk hamileliğimde planlı olmasına rağmen eksik test istemiş dr. ve hamile kaldığımda rubella değerim "0" çıktı. riskli hamilelik geçirdim. şimdi 18 aylık olacak kızım, bu aşıyı yaptırmamda kızım açısından sakınca olur mu?

kızım sütü şekersiz tüketiyo, fakat çevreden şekersiz sütün kemik erimesine neden olabileceğini söylediler, gerçeklik payı var mıdır?
teşekkür ederim şimdiden...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2010 Saat 10:13
Rubellanın nesi "0" çıktı... Eğer Rubella antijeni bakıldı ise (ancak hastalık anında  yüksek çıkacağı için sizde bakılması  saçmalık) sıfır çıkması doğal ..Sizde "ANTİKOR"  bakılması gerekirdi. Eğer Antikor bakıldı ise ve "0" çıktı ise aşı olabilirsiniz, kızınıza da bir zararı yok, zira 1 yaşından sonra,Kızamık aşısı ile birlikte "Kızamıkçık" aşısıda oldu. KKK aşısı, "-Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak- aşısıdır) .Yapılırsa sizede aynı aşı yapılacak.Sadece hamileliğin ilk 4 ayında canlı aşılar yapılmaz.  ..Şekersiz süt kemik erimesi yapmaz, tamamen uydurma.. Keyfiniz nasıl isterse öyle için/içirin, ama ideal olan soğuk ve şekersiz süte alışması.  

Mesajı Yazan: *canımkızım*
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2010 Saat 17:48
süt cevabı için teşekkür ederim,
rubella hamileliğimin 2. ayında yapılan tarama testinde çıktı ve dr. bakar bakmaz bağışıklığın yok rubellaya, bu virüsten etkilenirsen ilk aylarda çocuğun %90 sakat (sağır, kör, kalp sorunlu, sinir siztemi hastalıkları vs)olma ihtimali var dedi. zaman geçtikçe azalıyomuş bu risk. her ay bu testi yaptırdım virüs taraması gibi, hasta oldum mu olmadım mı diye...yaptırsam iyi olur o zaman sanırım...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2010 Saat 10:24
Her ay bu testi  yaptırmanız, sadece laboratuvara fayda sağladı. İşin doğrusu, siz hamilelik süresince "Kızamıkçık" olsa idiniz, emin olmak için,  bu  testin yapılması olacaktı.. Siz farkına varmadan Kızamıkçık geçiremezdinizki, neyse... Bundan sonraki hamileliklerde başınızın rahat olması için aşınızı olun. Doğrudan çocuklara yapılan KKK aşısını olmanız, en kolay yoldur. Tek "Kızamıkçık" aşısı bulmanız zor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat