Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10997
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 13:23

Konu: şişlik
Mesajı Yazan: okyanus67
Konu: şişlik
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 10:49
Doktor bey merhaba.Bebeğim 11 günlük.12 ekim tarihinde normal doğum yaptım.Doğum sonrasında kafasının sol tarafında şişlik oluştu.Şişlik biraz azaldı ama geçmedi.Ultrasonla baktılar kan toplanması olup olmadığına karar veremediler.Var gibi ya da yansımada olabilir dediler.Tomografi çeksek iyi olur dediler.Doğum sırasında vakum kullanılmadı ama şişlik neden oluştu anlamadım.Tomografinin zararı olur mu?Bebeğim sürekli mide bulantısı hareketi yapıyor .Normal mi?Nedeni ne olabilir? Ayrıca bir sorum daha olacak.Göbek bağında şişlik yok ama koku var.Daha düşmedi. Bactroban %2 pomad diye ilaç yazmışlar.Bu ilac göbek bağı için mi kullanılıyor tam anlayamadım.Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 11:50
Normal doğum sırasında bebeğin kafası annenin çıkış yerine oturup, kafası gözüktüğünde , orada "ters vakum" hadisesi olur. Yani karın içi basınç çok attığında, sanki dışardaki baş kısmına vakum uygulanmış gibi orada bir su/kan birikmesi olur. Buna tıp dilinde "Caput succedanum" denir. Bunu hastanedeki doktorlar bilmezmi?? Domuz gibi bilirlerde.....
Eğer bu sıvı birikimi kemiğin zarı(periost) altında olursa, buna "Sefal hematom" denir, buda kendiliğinden geçer. Her ikisindede tahliller veya tedavi gerekmez.
11günlük bebekte göbek düşmedi ise, düzgün temizlemediniz demektir. Yatay durumda olan göbek bağını kaldırıp altına bakın, iltihaplı olduğunu göreceksiniz. Alt kısmada Mersol veya alkol sürmeniz gerekir.Bactroban göbeğe kullanılmaz....Göbek bağında hiçbir zaman şişlik olmaz.Koku, bahsettiğim iltihap nedeni ile duyulur.

Mesajı Yazan: okyanus67
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 12:56
teşekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat