EVLİLİĞİN İLK YILINDA ANNE OLMAK
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1454
Tarih: 28 Oca 2025 Saat 14:06
Konu: EVLİLİĞİN İLK YILINDA ANNE OLMAK
Mesajı Yazan: KARAHAN
Konu: EVLİLİĞİN İLK YILINDA ANNE OLMAK
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2007 Saat 13:44
hANIMLAR SİZCE EVLİLİĞİN İLK AYLARINDA MI BEBEK İSTENMELİ,YOKSA BİRAZ BEKLENMELİ Mİ
Ben 2.ayında hamile kaldım ve problemler yaşadım,gerçi kızım şimdi 12 yaşında ama o zaman için zorlu bir süreçti.Ya sizlerin düşüncesi nedir?
------------- *İcRaAtıNın FeLSefEsİni Taşı KıyAfeTini D€ĞİL GöZe BaTan ZeKan OLsun PosTun D€ĞİL*
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2007 Saat 13:55
bence enaz 3 yıl beklenmeli eşler birbirini iyice tanımalı ve duygusal yönden birbirlerine doymalı bebek olduğunda bu ne yazıkki mümkün olmuyor eş otamatikman ikinci plana atılıp tüm ilgi bebeğe veriliyor ve baba da birden ortada ilgisiz kalıyor veee problemler başlıyor ama sevgi ve ilgi yönünden tam güven oturdumu hiçbir problem yaşanmıyor anlatabilmişimdir inşallah
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2007 Saat 19:43
bende evlendikten ikibuçuk sene sonra hamile kaldım . iyikide öyle olmuş . evliliği kurtarmak için çocuk yapıyolarya bence bu koskocaman bi yalan . sallanan bi evliliği çocuk yıkar bence . eşler birbirine hiç vakit ayıramaz hale geliyo bu durum bence doğumdan sonra dii hamilelikte başlıyo .ben hep yeni evlilere tavsiye ediyorum iki sene dolmadan çocuk falan yapmayın diye
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2007 Saat 22:44
Valla kızlar iki sene nişanlı kalmayla birlikte biz dört yıldır birlikteydik, o yüzden bebek için çok beklememeye karar verdik, evlenince10 ay her şeyin yoluna girmesi için bekledik, (borç falan olayları), yaşımız çok küçük olmadığı ve ikimizde çocuk istediğimiz için de daha fazla beklemedik
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: bengü
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2007 Saat 23:09
bu konuda en dertli benimdir heralde evlenir evlenmez hamile kaldım.ne olduğumu anlamadım ama çok zorlandım çocuk büyütmek gercekten özveri gerektiriyor.en az 2 yıl derim bende
|
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2007 Saat 18:20
slm anneler tabı herşey allahın takdırı ama tedbır bızım elımızde herhalde bu konuda benım rekorumu kımse kıramadı bırde işın ucuna erken dogum gırınce ben evlılıgımın 6 ay 8 gunluk evlıyken bır kızım oldu cok zahmatler cektım ama degrmiş evlada bu arada 2 bucuk evlıgımızde kızımda 2 yaşında oluyor allah bagışlasın evlatlarımızı bende derım 2 yıl olsun
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2007 Saat 16:36
bence de birkaç sene beklemeli diye düşünüyorum,hoş ben evliliğimin 2 .ci ayında hamile kaldım ama ,Ata Deniz süpriz bir bebek oldu iyi ki de olmuş evet evlendiğimi çok anlayamadım ama sorunda etmedim açıkcası,çünkü benim eşimle 4-5 sene gibi bir geçmişim vardı eee yaşta gelince...... allah arzu eden her kadına anne olmayı nasip etsin inşallah.....AMİN....
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2007 Saat 02:23
En az 1-2 sene eş tanınmalı, gezilip tozulmalı, sonra maddi ve de manevi durum elveriyorsa, hazır hissediliyorsa, bilinçli bir şekilde bebek düşünülmeli. Ben mi? Eşimi 10 yıldır tanıyor olmama rağmen evliliğimin ilk 1,5 yılı çocuk düşünmedim. Çünkü aynı evi paylaşmadan bir insanı tam anlamıyla tanımak, anlamak mümkün değil.
|
Mesajı Yazan: çiğdem
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2007 Saat 14:15
bence de en az 3 yıl beklenmeli. evlilik rayına oturmalı, kişiler birbirbirlerini iyice tanımalı ve uyum sağlamalı. sonra bebişe karar vermek gerekir. ben evlendiklen 15 ay sonra hamile kaldım. böylesi bir mucizeye sahip olduğum için çok ama çok mutluyum ama diğer yandan.... :((((((
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2007 Saat 19:08
4 sene sonunda evlenebildim evlendiğimizde en az 2 sene sonra diyorduk ama korunduğum halde 10. ayda hamile kaldım
ama şimdi keşke hemen yapsaymışım diyorum annne olmak çok güzel bir duygu
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: abersan
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2007 Saat 12:34
yeni evliler ilk zamanlarında güşünmüyorlar daha sonra istediklerinde ise olmuyor ozaman panik başlıyor işte.bence hemen olmalı çünkü çocuk ,dünyanın en güzel nimeti ,neden zaman kaybedelim ki bir de şimdi geç evleniliyor bide 2-3 yıl yapma o çocuk ne zaman büyücek
|
Mesajı Yazan: bengü
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 20:22
abersan Yazdı:
yeni evliler ilk zamanlarında güşünmüyorlar daha sonra istediklerinde ise olmuyor ozaman panik başlıyor işte.bence hemen olmalı çünkü çocuk ,dünyanın en güzel nimeti ,neden zaman kaybedelim ki bir de şimdi geç evleniliyor bide 2-3 yıl yapma o çocuk ne zaman büyücek | katılıyorum
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 13:53
ÇOÇUK DOGDUKTAN SONRA KEŞKE DAHA ÖNCE OLSAYDI DİYOR İNSAN.İNSAN NEDEN ERTELERKİ ÇOCUK YAPMAYI ŞU İNTERNETTE BİR DOLAŞIN COCUK OLSUN DİYE KADINLARIN CIRPINIŞLARINI
|
Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 14:16
Bence herkese ve duruma göre bu kararın belirleyiciliği değişiyor.
Örneğin biz evlenmeden önce bir süre sevgililik yaşadık, sonra birlikte yaşamaya başladık, sonra evlendik, 5 sene sonra da çocuk sahibi olduk... Çünkü çocuk olduktan sonra ilişkinin başka bir boyuta geçeceğini düşünüyorduk ve önce birbirimizi yaşamamız gerektiğine karar verdik. Ayrıca benim için beraber olduğum kadın, çocuğumun annesi olmayı hakediyor mu sorusu çok önemliydi. Muhtemelen eşim için de aynısı geçerliydi.
Bizim için doğru zaman o zamandı demek ki... Ama bu sorunun cevabı herkese göre değişebilir.
Tabii ki, hadi çocuk yapalım dediğimizde bazı sürprizlerle karşılaşabilirdik ama hayatta bazı şeylerin önüne geçmek çok da mümkün değil. O yüzden yaşayıp görmeye karar verdik.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 14:28
çocuktan sonra evlilik ve eşinizle ilişkiniz evrim geciriyor herşey çocuğunza endeksli oluyor ve ilk planda hep çocuğunuz var ben yaklaşık 2.5 seneden sonra hamile kaldım yaşım ilerlemiş olsmasaydı dahada düşünmüyordum aslında ama ikinci çocuğuda düşünüyordum ve zamanıdır dedim gerçi eşim üçleyelim diyo ama
|
Mesajı Yazan: congres
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 16:24
Bende evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım ve ilk evlilik yıldönümümden tam bir hafta sonra doğum yaptım. şu an yedi aylık bir oğlum var, ama gerçekten çok zormuş.çünkü henüz evliliğinin tadını çıkaramadan hamilelik sorumluluğu ardından minicik bir bebek sorumluluğu yüklenmek durumunda kalıyorsun dolayısıyla da eşinle birbirine yeterince zaman ayıramıyorsun ve yaşamak istediğin bir çok şeyi yaşayamıyorsun ama olsun yinede minik oğlum iyiki var
|
Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 16:56
congres Yazdı:
Bende evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım ve ilk evlilik yıldönümümden tam bir hafta sonra doğum yaptım. şu an yedi aylık bir oğlum var, ama gerçekten çok zormuş.çünkü henüz evliliğinin tadını çıkaramadan hamilelik sorumluluğu ardından minicik bir bebek sorumluluğu yüklenmek durumunda kalıyorsun dolayısıyla da eşinle birbirine yeterince zaman ayıramıyorsun ve yaşamak istediğin bir çok şeyi yaşayamıyorsun ama olsun yinede minik oğlum iyiki var |
Bebek geldikten sonra "ah keşke şöyle olsaydı" demenin tabii ki bir anlamı ve faydası yok. Ben de bazen keşke daha genç yaşta anne baba olsaydık diye düşünüyorum ama o da manasız. Her şeyin avantajı ve dezavantajı var. Bu gibi durumlarda hiçbirşey kesin doğru değildir. Tercihtir, kaderdir, şudur, budur işte...
Yavrunuzu Allah analı babalı büyütsün.
|
Mesajı Yazan: ekin
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2007 Saat 23:33
arkadaşlar bence herkesin fikri tabi ama bence birkaç sene beklemelidirler çünkü birbirlerini tanımalıdırlar biraz başbaşa kalmalıdırlar çünkü; işin içine bebek girince herşeyi ona göre planlıyorsun ve birbirinle ilgilenmeye vakit kalmıyor yani bir de her ikisi de çalışansa . fark etmeden uzaklaşıyorsun bir de evlilik kararı vermek şimdi o kadar kolaylaştı ki çocuk oyunu zannediliyor ama işin aslının öyle olmadığını fark ediyorlar...ve bir müddet sonra anlaşamayıp ayrılınıyor ve de olan o minicik yavruya oluyor tabi anne- baba ayrı habi de başkaları ile evleniyorlar ve de üvey anne- baba oluyor gelin siz düşünün bir de bu çocuğun psikolojisini derim yani...
tabi şimdi siz böyle olmayanları da var diyorsunuzdur ama istisnalar kaideyi bozmaz...
istatistiklere bakıldığında boşanma oranlarının son yıllarda daha çok arttığını göreceksiniz uzmanlar böyle diyor...
böyle üzücü olaylar hiç yaşanmasa...
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 15:15
bende evliliğimin 4. ayında süpriz bi şekilde hamile kaldım,başta üzüldüm.çünkü evlilikten bile bişey anlamamıştım daha ama eşimle evlenmeden önce 4 yıl çıktığımız için ve hamileliğimi çok rahat geçirdim,hiç bişeyden eksik kalmadan yaşadığım için hamileliğimi,bu fikre çok kolay adapte oldum,ilk evlilik yıldönümümde 8 aylık hamileyim ama şimdi iyiki olmuş diyorum. Bebek daha çok şey kattı evliliğimize,galiba gerçekten bi aile olduğumuzu farkettik.bazı akşamlar kızımı bırakıp dışarı çıkıyoruz ama aslında ondan başka şey konuşmadığımızı farkedip,koşarak yuvamıza dönüyoruz..Galiba en mutlu olduğumuz zaman 3.müzün biararda old. zaman..
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2007 Saat 15:27
Evliliğimin 4.yılında hamile kaldım.Ben ilk yıllar da olmasını çok istemiştim,fakat eşim biraz daha zaman geçsin dedi.Ardından önemli bir rahatsızlık geçirdim ve enaz 1 yıl gebelik yasaktı.Sonra doktorların izniyle hamile kaldım.Şimdi tüm riskleri göze alarak iyi ki doğurmuşum diyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin...
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2007 Saat 15:34
Evliliğimizin 2.yılında kalbi atmayan,hayata bir türlü tutanamayan ilk bebeğimden hemen sonra Tuana mızın haberiyle müjdelendi hayatımız.
Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2007 Saat 16:37
KEŞKE HİÇ ÇOÇUK YAPMASAYDIM DİYEN VARMI .HERKES İYİKİ YAPMIŞIM DİYOR
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2007 Saat 10:46
Ama iyiki yapmışım,benim hamileliğim süpriz oldu,başta çok üzüldüm,istemedim falan ama yavaş yavaş alıştım,şimdide iyi ki yapmışım,iyiki olmuş kızım diyorum hatta bazen başta istemediğim için suçluluk bile duyuyorum,Allah eksikliğini göstermesin bana ve hiçbbir anneye..Bütün zorluklarına rağmen ,o gülen gözleri görmeden nasıl yaşamışım ben diyorum..
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2007 Saat 15:03
ben evliliğe sıcak bakan biri değilgdim ama çocuk için evlendim. bu dünyada annelik kadar güzel bir şey olamaz. beni hayata bağlayan olgu kızım superisi. 2. sıradada eşim tabiki ....
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2007 Saat 16:48
bende evlendiğimin 2 .ayında hamile kalmışım.ilk başta çok üzüldüm ama şimdi halimden memnunum.aslında ilk iki sene düşünmemeli insan .durumunu ayarlamalı.bizimde ayarlansaydı şimdi çok rahat bi şekilde ücretsiz izne çıkardım.ahhh keşke demenin faydası olmuyor.ama iyikide hemen olmuş.
-------------
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2007 Saat 16:46
Eşlerle 2 yıl geçirilmeden evli veya birliktelik farketmez yaşanmadan bebek kararı acele edilmemeli diye düşünenlerdenim. İlk 5 yılın çok önemli olduğunu da hesaba katarsak bebek için en az 2 yıl tanıma aşamasına müsade edilmeli diye düşünüyorum. Sonradan olan miniklerimize oluyor. Ya yurtlarda ya da büyükanne ellerinde heba oluyorlar. Yazık değil mi onlara? O nedenle ben de bundan yola çıkarak şimin iyi kötü yanlarını 2,5 yıl tarttım ve sonunda çekirdek aile olmaya kararını verdik. Ben değil sadece eşim de buna hazırlıklı olmalıydı. çok dikkatli konuşup planladık. Keşke hiç böyle sorunlar olmasa demek sonradan bebeklerimize haksızlık diye düşünenlerdenim. Ben de mutsuz bir evliliğin çocuğu olmak istemezdim ama malesef olabiliyor böyle şeyler. Allah kimseyi pişman etmesin inşallah. AAA şunu da söylemeliyim asla bebek olur aramız düzelir mantığıyla da çocuk yapmayı kafaya koymayalım arkadaşlar. İnanın herşey daha da kötü olabilir. Allah korusun.
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2007 Saat 17:52
evlendikten 2,5 yıl sonra hamile kaldım ben. zaten 3 yıl düşünmüyorduk. fakat şuanda onun içimdeki kıpırtıları bile beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor ve keşke bukadar beklemeseymişim diyorum.
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2007 Saat 18:05
HaYaL Yazdı:
evlendikten 2,5 yıl sonra hamile kaldım ben. zaten 3 yıl düşünmüyorduk. fakat şuanda onun içimdeki kıpırtıları bile beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor ve keşke bukadar beklemeseymişim diyorum. |
Olsun geç olsun da güç olmasın canım.. Herşeyin hayırlısı. Ay bu arada hamişliğin tadını çıkar canım...Bu günler süper bence...
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2007 Saat 18:16
duygu07 Yazdı:
HaYaL Yazdı:
evlendikten 2,5 yıl sonra hamile kaldım ben. zaten 3 yıl düşünmüyorduk. fakat şuanda onun içimdeki kıpırtıları bile beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor ve keşke bukadar beklemeseymişim diyorum. |
Olsun geç olsun da güç olmasın canım.. Herşeyin hayırlısı. Ay bu arada hamişliğin tadını çıkar canım...Bu günler süper bence... |
valla herkes öyle diyo özelliklede uyku konusunda . ama ben en çok karnıma attığı tekmeleri özleyeceğim gibi geliyo. kıpır kıpır oğluşum içimde oyunlar oynuyoruz. ama kucağımda olmasının keyfi daha başkadır eminim
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: hattat
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 08:54
evliligimin 2 ayında karar vererek yaptık iyikide yapmısız bugün olsa yine beklemezdim ama ailelerimiz gerek esimin gerek benim cok fazlasıyla benim bize maddi manevi cok fazlasıyla yardımcı oldular
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2008 Saat 23:50
evlendikten sekiz ay sonra hamile olduğumu öğrendim...bize göre daha iki yılı vardı ama..hesap tutmadı...eşimden yana deil de yaşamdan yana endişelerim vardı..ama şimdi onlarda pek kalmadı...ama planlamış olmayı isterdim....
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2008 Saat 00:55
bende evlilimizin 3.ayında hamile kaldım yıl dönümümüze 5 gün kala doğum yaptım.ben ilk geceden kalmayı planlıyodum olmadı ama çok şükür şimdi 2 yaşında paşam var iyikide olmuş diyorum bende
|
Mesajı Yazan: esra2901
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2008 Saat 01:45
bende 2buçuk yıllık evliyim yeni bıraktım korunmayı en az 2 yıl eşler birbirine alışmalı başbaşa vakit geçirmeli eğer herşey yolundaysa bebiş olmalı zaten gitmiyorsa bebiş yapmak çok yanlış
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2008 Saat 11:54
Mesajı Yazan: brc_brc
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2008 Saat 00:09
evlendiğikten 6 ay sonra hamile kaldım..
ama şimdi başa dönsem 2 sene korunurdum
------------- http://ticker.7910.org/eng">
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2008 Saat 01:48
bende evlendikten 2'5 sne sonra hamile kaldım . hiç bir zaman keşke daha önce yapsaymışız demedim.her dönemin ayrı ayrı güzellği var yine olsa yine bu kadar beklerim .
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2008 Saat 13:02
alkis zehrama
-------------
|
Mesajı Yazan: öznur35
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2008 Saat 14:46
bende 4.seneye girdiğim ay doğum yaptım iyiki bu kadar beklemişim diyorum.İki kişi bi başka güzel bebiş olunca + bi başka güzel.
------------- http://ticker.7910.org/eng">
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2008 Saat 12:56
öznur35 Yazdı:
bende 4.seneye girdiğim ay doğum yaptım iyiki bu kadar beklemişim diyorum.İki kişi bi başka güzel bebiş olunca + bi başka güzel. |
+ bi de kayınvalide aynı evin içinde bebek olduktan sonra çok değişik
|
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2008 Saat 13:08
Mesajı Yazan: hoşseda
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2008 Saat 14:14
melek uslu Yazdı:
Nilgün bizdede o çok değişik durum yaşandı benim aram Asya doğduktan sonra düzeldi şimdi iyiyz umarım bozulmaz da amin .Neyse olmazsa hemen bi bebiş daha yaprız durum devam eder ama kayınvalide değişik oluyo hakkaten |
ama kayınvalide değişik oluyo hakkaten
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2008 Saat 19:15
evlendim ve 1,5 ay sonra hamile kaldım. memnunum. iyi ki anne oldum. hayatta elime aldığım her işi başardım. en zoru itiraf edeyim ki annelikti. ve şüphesiz en mükemmeli...
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2008 Saat 19:45
evliligimin 7. ayinda hamile kaldim. ikimizde istiyorduk fazla gecikmedi o yuzden.
tabi zor oluyor biraz, yeni evli olmak alismak vs.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 17:09
tam bir senem dolduğunda hamile kalmışım 5 hafta sonra öğrendim iiki 1 sene beklemişim oğlumun tadı bambaşka ama biraz daha bekleseydim yada olmasaydı dedğim durumlar yaşamadım değil nasip allah hayırlısını versin herkesin gönlüne göre versin
|
Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 21:25
bende evliliğimin tam 1. yılında hamile kaldım. beklemiyordum ve benim için büyük süpriz olmuştu. o sırada eşimin amcası vefat etmişti. bende çok halsiz düşmüştüm. yorgunluk ve kalabalıktan diye tahmin etmiştim ama meğer hamilemişim. görümcem bile sen hamile olmayasın diye söylemişti ama yok olmaz demiştim. bebek istiyorduk ama bu kadar kısa sürede olacağını tahmin etmiyordum. evlendiğim zaman idrar yollarında iltihaplanma ve rahim ağzında yara olmuştu. tedavisini görüp iyileşmiştim fakat hemen hamile kalamam diye düşünüyordum tabii bunun korkusu biraz fazla olunca bebeği fazla ertelemedik. hamile kalmam uzun sürer diye beklerken 2. ayımda bebeğim bize merhaba dedi.
şuan anne olduğum için çok mutluyum. allah iyiki kızımı bize verdi. onsuz bi hayat düşünemiyorum. kızımı çok seviyorum.
|
Mesajı Yazan: elzem eylül
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2008 Saat 23:38
evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım ... çok istiyordum çocuklarımın olmasını ve garip bir şekilde '' ya çocuğum olmazsa'' diye endişeleniyordum!! ilk evlilik yıl dönümümüzde 2 aylık 2 yavrumuz vardı bu kadarı biraz fazlaydı belki ama iyi ki yapmışım, onlar benim herşeyim
------------- http://www.glitterfy.com/"> elzem naz-erva eylül 11.05.2007 anneleri gülay
|
Mesajı Yazan: haticeirmak
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2008 Saat 11:54
Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2008 Saat 16:45
ben esimle sadece 2 ay flört edip evlendim.2 ay sonrada hamile kaldım herkes bana biraz gelinliğini yaşa falan derdi.mantıklı gelirdi şimdi 2 aylık oğlum var ve şimdi keşke ilk gün yapsaydım diyorum yani bence evliliğe hiç zarar vermiyor.aksine daha cok bağladım eşime.Allahım sana şükürler...
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2011 Saat 01:25
ben ılk yılımda anne adayıyım yakında dogacak sıpaa
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2011 Saat 14:25
ben evlendıkten hemen sonra hamıle kaldım yanı bır ay sonra hamıle oldugumu ogrendım aslında ılk bır yıl dusunmuyodum ama oldu hos ben neler neler planlıyodum daaaaaaaaaaaa 6 yıla 3 cocuk sıgdırdım
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2011 Saat 15:24
Ben eşimle bir sene arkadaşlık yaptım. Sonra evlendik. ve iki ay sonra hamile kaldım. Biz hemen çocuk istiyorduk bekleme lüksümüz yoktu yaşdan dolayı. İyikide olmuş dünyam o benim.
------------- Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2011 Saat 15:27
Şehnaz Yazdı:
Ben eşimle bir sene arkadaşlık yaptım. Sonra evlendik. ve iki ay sonra hamile kaldım. Biz hemen çocuk istiyorduk bekleme lüksümüz yoktu yaşdan dolayı. İyikide olmuş dünyam o benim. | şehnaz abla senin ikinciyi de bekleme lüksün olmuyor o zaman en iyisi ikinciyi de hemen yap
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2011 Saat 16:19
Yarın anne oluyorummmmmm
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: aibü
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2011 Saat 15:38
2 yıllık evliyken hamile kaldım. bizim için çok uygun bir zamandı. 3 yıl nişanlı kalmıştık ve bu süre içinde de hep birlikteydik zaten. aynı üniv.de okuyorduk. birbirimizi iyice tanıdık, doya doya vakit geçirdik allah bir evlat nasip etti çok şükür. oğlum iyi ki var. bence de bir süre beklenmeli çocuk için. yani en az 1 yıl falan.
-------------
|
Mesajı Yazan: BiRuMuT
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 21:12
Evlendikten sonra ben 23 esim 26 yasinda olacak. Ve insaAllah en gec bir sene sonra cocuk sahibi olmayi istiyoruz. Rabbim nasip eder insaAllah.
------------- aNNe oLmak ? ..
|
Mesajı Yazan: ayten90
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2011 Saat 01:44
wallahi bana kalirsada bir iki sene beklenmeli diyorum.Evliligin tadini cikarin iyice doyunuz birbirinize bu arada diyorum ama benimde Allahima bin sukur oglusumu verdi bana bir senelik evliyim iki aylik yawrum hemen hamile kaldim onlemlerde care olmuyor bazen hehe pisman hic olmadim halada degilim gelecegi varmis iyikide gelmis canimin ici daha renkli oldu hayatim faydalari buyuk zorlugu bile yok kuzumun minik melegim
------------- Benim herseyim biricik oglum Ada :)
|
Mesajı Yazan: sümeyye2
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2011 Saat 10:10
doymak kelimesini anlamıyorum ,hangi sevgiye doyulur bilmiyorum ,birken iki olmak güzel ,üç olmak için acele edin demiyorum ama çok bekleme taraftarı da değilim her şey yolundaysa aradaki köprü sağlam temeller üstüne kurulmuşsa 6 ay dan fazla beklemeyin derim...insan çok çabuk yaşlanıyor ,çocuk bakması kolay bir şey değil heleki yaşlılığımıza bırakılacak şey hiç değil ...insan ömrü dediğin nedir ki ,hemde insan evladının yanında olmak istemez mi onunla daha çok vakit geçirmek ömrü beraber tüketmek istemez mi?
valla bilmiyorum 3 yılda beklesen beş yılda hiç eksik ,istek bitmiyoo ,birşede doyulmuyoo en iyisi ailecek var olabilmek ailecek hayatın lezzetleriyle lezzetlenebilmek ...
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 12:20
sümeyye2 Yazdı:
doymak kelimesini anlamıyorum ,hangi sevgiye doyulur bilmiyorum ,birken iki olmak güzel ,üç olmak için acele edin demiyorum ama çok bekleme taraftarı da değilim her şey yolundaysa aradaki köprü sağlam temeller üstüne kurulmuşsa 6 ay dan fazla beklemeyin derim...insan çok çabuk yaşlanıyor ,çocuk bakması kolay bir şey değil heleki yaşlılığımıza bırakılacak şey hiç değil ...insan ömrü dediğin nedir ki ,hemde insan evladının yanında olmak istemez mi onunla daha çok vakit geçirmek ömrü beraber tüketmek istemez mi? valla bilmiyorum 3 yılda beklesen beş yılda hiç eksik ,istek bitmiyoo ,birşede doyulmuyoo en iyisi ailecek var olabilmek ailecek hayatın lezzetleriyle lezzetlenebilmek ... | şu altı ayı 1 sene yapsak
|
Mesajı Yazan: ELifDoRuK
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 00:43
Bende evliliğimn cok basinda anne oldum ilk evlilik yıldönümünde oglumda vardi :) mutluyum iyikide var suan 7 aylik ;)
|
|