Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bitmeyen boğaz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40872
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 13:45

Konu: bitmeyen boğaz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: betuldem
Konu: bitmeyen boğaz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2013 Saat 14:09
hocam merhaba oğlum 19 aylık.2 ay önce ilk defa boğaz enfeksiyonu oldu once serum sonra penisilin iğne ve antibiyotik kullandık geçti.2 hafta önce yineledi yine augmentin s600 kullandık.dün yine tekrarladı serum taktılar.inanılmaz moralim bozuk.doktorumuz bu tip enfeksiyonun ilkokul çağındakilerde olabileceğini söyledi kalabalık yerlerde olur dedi. (ben öğretmenim) siz taşıyıcı olabilirsiniz dedi.ne yapacağımı sasırdım.simdiye kadar hiç böyle hastalanmamıştı.ateşi 39.6 ya kadar çıktı.ateş düşürücü verince bile 38 in üstünde seyrediyor.koruyucu iğne filsan dedi. ne yapmalıyım bana yardım edin lütfen..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2013 Saat 19:15
Ne yapacaksiniz!! Boyle ..... doktorun, boyle .....tedavisi olur
- 19 aylik bir cocuk, tas catlasa; 12 kg civarindadir.
- Amoxicilline dozu: 20-40mg/kg dir.
- 12x 40mg(en ust doz)= 480mg Augmentin eder. Yani; 2x200mg Augmentin normal dozudur. sizin "akilli" doktor ne vermis; 2x600mg=1200mg..
- AYRICADA, 19 aylikda, "koruyucu igne" diye bir uygulama yoktur.. Bunlar son decede vahim sonuclari olabilecek uygulamalardir...
- Cocugunuz Grip geciriyor, Bu yaslardaki "Atesli Hastaliklarin" %90'dan fazlasi, Gripal enfeksiyonl;ardir.
- " bu tip enfeksiyonun ilkokul çağındakilerde olabileceğini söyledi "... Tamamen sallama bir bilgi. Sizin bulastirabilmeniz icin. oncelikle HASTA olmaniz gerekir... Siz hasta olmadan, uzerinizde, tasiyarak hastalik bulastiramazsiniz.. Turkiye de Tip. resmen Orta caglara geri dondu... Allah yardimciniz olsun
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi okuyun ve uygulayin...

Mesajı Yazan: betuldem
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2013 Saat 19:28
Hocam yalnız burun akıntısı filan hiç yok sadece boğazı fena dili bembeyaz ve ateşi var

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2013 Saat 23:37
Asiri yuksek dozda, Aug...in-S verdiginiz halde ates dusmedi..Belliki, viral enfeksiyon.. Inanmiyorsaniz, bir kan sayimi yaptirin, WBC degerine bir bakalim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat