Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Covid 19

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66525
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 03:58

Konu: Covid 19
Mesajı Yazan: Chanson
Konu: Covid 19
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2020 Saat 21:20
Hocam.merhaba,
Covid 19 ile ilgili iki adet sorum olacak izin verirseniz
1- bu sabah tvde yeni belirtilerinin vucutta kirmizilik, urtiker vs oldugu soylendi. Bu dogru mudur hocam? Belirtiler surekli degisebilir mi ve bu iki belirti covid 19 belirtileri midir?
2- bugun aciklanan olumlerde gencecik ve rahatsizligi bulunmayan bir gencten soz ettiler. Saglikli bir insan bu virusten olebilir mi hocam? Olurse neden ölür saglikli saglikli olmasina ragmen?
Cok tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2020 Saat 23:04
1- Covid-19'un dokuntu yaptigina dair bilgiye "henuz" rastlamadim.
Ben asla, TIP hayatim boyunca, ne Turk hocalarin derisini dinledim, nede onlarin yazdiklarini okudum.. Benim kendi kaynaklarim var, onlari takip ederim.
2- Bilemem!!! Bilebilmem icin, NE ILACLAR verdiler, neler yaptilar onlari bilmem lazim.
Bilmiyorum, benim okurlarim arasinda; benim dediklerimi yapip da, olen varmi??

Mesajı Yazan: Atilim06
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2020 Saat 13:23
Hocam merhaba, yengemin enistesi covid nedeniyle vefat etti cuma gunu, yengem de cuma ve ctesi kizkardesinin evinde kaldi destek olmak icin, dun rahmetlinin esine ve yengeme test yapildi, kardesi pozitif yengem negatif cikti, ancak cuma ve ctesi birarada olmasindan ve ctesi yapilan testin dogru cikmaolasiligi cok yoktur degilmi, yani bulasma hemwn 1 gunde olmaz, aradan 3-5 gun gecince yibe test talebinde bulunsun dimi, bu arada abim yengeyi eve getirecek ayni evde ne kadar izole edebilirler kendilerini?

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2020 Saat 13:52
Hocam aldigim bilgiye gore covid olan enisteye herhangibir mudahale yapilmamis evde grip ilaci vs kullanmis, acil hastaneye yatirmislar akcigerleri iflas etmus sabahinda rahmetli olmus, sizin herzaman soylediginiz gibi grip ilaclari, oksuruk suruplari kesinlikle kullanilmamali..

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2020 Saat 19:31
Ilac kullandigi icin..
Grip ilaclari , kortizonlu spreyler, ates dusuruculeri kullananlar, ölür..

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2020 Saat 00:00
Hocam, yengem ablasindan virusu kapmis olabileceginden onunla ve pozitif olan 8 yasindaki yegeniyle evde karantinada kalacak, bu sure zarfinda kendini korumak adina c vitamini, dvit3 vs neleri almasinda fayda olur, en azindan belirtiler ortaya cikarsa daha hafif atlayabilmesi icin, bir de yarin saglik bakanligindan bir yetkili bir ilac birakacakmis eve, sitma ilaci olabilir mi hangi sartta kullanmalari gerekecek tesekkurler.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2020 Saat 02:23
Bu sene kullanmadilarsa, her ikiside, birer ampul Dvit3 icsinler.
C vitaminlerine verecekleri para ile portakal alip yesinler.
Sitma ilaci bile biraksalar, (Simdilik) kullanmayin, atesiniz oldugunda baslayin.
Hastalik arazlari yokken; Test pozitif olmasi, hastaligi gecirip, bagisiklik kazanilmis olmasini gosterebilir.
Tabii, bu bilgi, "test" dedikleri sey(???) Antikor bakiliyorsa, gecerlidir.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2020 Saat 17:45
Hocam Plaquenil ve tamiflu birakmis saglik yetkilileri. Sitma ilacini onlem olarak 1 tane almasini soylemisler, hastanelerdeki tum saglik calisanlari da onlem olarak bir adet kullaniyorlarmis, yengem suan pozitiflerin icinde oldugundan 1 tane almasinda yan etki acisindan bir sorun olmaz dimi hocam, tamiflu yu kullansin mi belirti yokjen.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2020 Saat 18:40
1-   "...Sitma ilacini onlem olarak 1 tane almasini soylemisler, hastanelerdeki tum saglik calisanlari da onlem olarak bir adet kullaniyorlarmis, "

Onlar SALAK olduklari icin kullanirlar!! O salaklara inanmayin..
Coronaviruslar, sitma parazitleri gibi 21 gunde bir kana bosalmiyorlar.
Allahin GERI-ZEKALILARI!! Viruslari Sitma paraziti zannediyorlar.

2- Tamiflu'ya artik, Influenza viruslari bile direncli!!
Kaldiki, Coronaviruslarin yapisi, Influenza viruslarindan cok farklidir.
Tamiflu'nun etkili oldugu H ve N cikintilari, Coronaviruslarda YOKTUR.
Bu salaklar ne iciyorlarda boyle bir kafa yapisina sahip oluyorlar, hayret!!
Bunlarin hepsi CEHALETTEN!!

3- Belirti yokken, hicbir ilac almaniz gerekmez. Bu salaklarla hicbir is olmaz..

Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 10:23
Hocam bugün bir doktor hiçbir belirtim yoktu ama bir hastamda covid çıktığı için emin olmak adına tomografi çektirdim covid olduğum tomografide çıktı dedi. 1- Bu hastalık hiçbir belirti vermeden ciğere inebilir mi? 2- sürekli plazma tedavisinden bahsediliyor herkes hastalığı geçirmişkişilerin kanı ile ilgili ilanlar yayınlıyor bu etkin bir tedavi mi? 3- elimizde açık bir yara kesik vs varsa ciltten bu hastalığı almak mümkün mü? çok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 18:43
1- Mumkun degil. Sirf millet Tomografi cektirsin diye uyduruyorlar. Tomografide, doku bozuklugu olacak, ama sahisda hicbir rahatsizlik olmayacak.. Hadi canim sende!!
Hastalarda: Antijen..
Hastaligi bir sekilde gecirmis olanlarda: Antikor tesbit edilir....
Bunlar hangi test ile hastalik tesbit etmisler??
Antijen tesbit ettilerse, IgG mi???, IgM mi???
Yoksa; PCR ile mi virus tebit etmisler??
Hicbir sey belli degil!! Zannedersiniz ki, tek bir tane Test var!!
2- Plazma (vaya Immun-Globulin) tedavisi olabilir.
Tabii buradan, bagisik sahisin serumunda ne miktarda antikor var? Ne kadari hastaligi notralize eder, o bilgiler de yok!!
Birde; "dogum yapmamis bayan!!!" olacakmis!! Bu neyin nesi???
3- Covid-19 SADECE, solunum yolu ile alinir.

Mesajı Yazan: EFEMER
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 22:04
ahhh hocam ahhh koronadan degil ülkemizdeki zırvalıklar yuzunden sınırden gıdecez. baska bı doktorda bugun sadece sırt agrısının oldunu ve cekılen tomografi ve yapılan test sonucu korona olduğumu öğrendim diyor. gozumuz segrıse korona cıkacaz.Smile

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 23:14
Necip Turk doktorlari; "Gunun moda teshisi" her ne ise, o teshisi koyarlar!!
Suru ic gudusu ile teshis koyarlar. Muayene, muhakeme, klinik bulgularin onlar icin hic bir onemi yoktur.
Not: Olenlerin tamami ates dusuruldugu icin, virusun akcigerlere inmesi sonucudur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat