Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acil yenidoğan sarılık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45603
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 21:11

Konu: Acil yenidoğan sarılık
Mesajı Yazan: cananslv
Konu: Acil yenidoğan sarılık
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2014 Saat 16:52
Hocam 5 günlük bebeğim hastaneden taburcu olurken sarılık değeri 13 idi.ertedi gün tekrar bakıldı 18.5 yükselmiş fototerapi görüyor 24 saat sonra yapılan tahlilde 19.5 çıktı.fototerapiye devam denildi.benim kan grubum 0+ bebeğin b+ hocam ne yapmamız gerekiyor ??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2014 Saat 19:57
Kan uyusmazligi, ilk bebeklerde olmaz. ABO uyusmazligi'da olsa, yapilacaklar aynidir, Fototerapiye devam.

YANLIZ: Zaman gectikce bebeklerde sariliga karsi DIRENC olusur. 5 gunluk bir bebekte; 22-25 arasi: Bilirubin takibi yapilir.
                    25-28 arasi; Fototerapi yapilir.
                    28 ve ustune "Kan degisimi" yapilir...

Ama artik bu konulari dogru-durust bilecek bir Profesor dahi ARTIK, Turkiye'de BULAMAZSINIZ...

En iyisi, imza verip, evenize gidin, o hastanedeki doktorlarin, HICBIR HALT BILDIKLERI YOK... Yoksa, bosu-bosuna anne sutu kesilecek.

Bu degerleri o doktorlara soyleyin bakalim, nasil tepki verecekler.
Ya cok cahiller, yada Sahtekarin onde gideni...

Mesajı Yazan: cananslv
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2014 Saat 20:29
İlk çocukta olmadı zaten 2. Bebeğim. Peki yarın bize yükselmiş derlerse ne yapalım hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2014 Saat 20:33
Yukarda belirttigim olcek, 5. Gunden itibaren AYNIDIR...
Ancak;25-28 arasi Fototerapi gerekir.
Ayni "Fototerapi" yi evinizde de yapabilirsiniz. Cocugu soyun, gunesin altinda ( havalar soguk ise, cam arkasindan da olur) 20 dakika, on taraf, 20 dakika sirti olmak uzere, gunde 2-3 defa uygulayin. Fototerapi uygulanirkenki gibi, gozlerini baglamaya gerek yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat