Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma ishal tatil

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44457
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 00:28

Konu: kusma ishal tatil
Mesajı Yazan: ayemel
Konu: kusma ishal tatil
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 18:57
Hocam dün tatile geldik
Ilk gün tüm gün denizdeydik
Bugünde denizdeydik gitmeden önce büyük tuvaleti bi kısmı beyaz renktir.  Akşam döndükten sonra kustu. Orda sadece dondurma ve çikolata yemiş onları çıkardı.  Sonra pirt yaparken ishal olduğunu farkettim. Ve kuşmasi devam ediyor. Tatilde olduğumuz için çok telasligim. 
Ateş falan yok
Güneş mi çarptı acaba ne yapmalı ne kullanmaliyim
 Güneş çarpmasının ağır sonuçları olur mus öyle birşey olabilir mi

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 18:57
Bu arada 2 yaş 9 aylık

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 22:26
Yedigi-ictigi bir gidadan, mikrop kapmis, sakin ilac/antibiyotik kullanmayin. Kusma ve ishal ile mikroplari atmasi SARTTIR..

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 23:00
Hocam kusma çok fazlaydı emedur verdim
Yanlış mı yaptım

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2014 Saat 23:03
Ictigi şu bile geri çıkıyor midede başka bişey kalmamıştı. 
Bir buçuk saat önce emedur verdim. Sonra yavaş yavaş şu vermeye başladım bikaç yudumda ayran kusma şimdilik yok gibi. Bu sefer de ateş başladı.
1- hocam tahmini ne kadar sürer malum tatildeyim.  Birde neler yapabilirim bayanlar geldik biz eşim falanda yok hastaneye mecbur kalmasak bari. .. lütfen yardım

Hocam henüz mesajı okumamış ken eklemek istedim.
Ilaci verdikten sonra henüz kusma yok. Ama hala hiç biseyde yemedi. 38.5 ateş. 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 12:32
Goruyorsunuz, kusmayi durdurdunuz, mikroplar atilamayinca, atesi cikti..Bu sebeple, kusmayi durdurmak veya durdurmamak karari verirken iyi dusunmek, hangisinin daha zararli olacagini iyi hesab etmek gerekir. Inatla kusmayi durdurmadiginizda da, su kaybi olabilir.

Eger, ishalden sonra, kusmalar oldu ise, bu "rotavirus" veya diger viral ishallerden biridir, 1 hafta surecek demektir. SAKIN; Antibiyotik vermeyin.

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 13:07
Hocam gece boyu 38.5 ateşten sonra sabaha doğru ateş bitti. Kusma da bi daha olmadı.  Ishal çıkışı aslında hiç olmadı gibi ilk kusmalarinda pirtlamis sulu hafif kacirmisti ordan ishal var demiştim sonra hiç büyük tuvalete çıkmadı. 
Yani öğlen oldu şu ana kadar herhangi bişey yok. Deniz ve havuza devam edebilir miyiz. ... 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 13:09
Kusmayi durdurdum çünkü hiç bişey kalmamıştı ve boş karnına ıctigi sadece şu olarak 2-3 posta daha kusmuş tu.  Bende göz altlarında hafif kararır gibi oldu diye Kusmayi durdurup azar azar şu vermeye başladım.  Doğru yada yanlış ne yaptığımı bilmiyorum 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 13:23
Yanlis, hicbir sey yapmadiniz. Dedigim gibi, ishal, kusma ve ates, vucudun savunma mekanizmalari olup, bunlara karsi ilac verirken, biraz dusunmek cok faydalidir. Kusmayi durdurdugunda, atesi kabullenmeniz gibi. Yaptiklarinizin hepsi dogru. Sadece hastaliklarda, neyin, neden oldugunu bilirseniz, panik olmazsiniz diye anlattim..

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 13:30
Orjinalini yazan: ayemel ayemel Yazdı:

Hocam gece boyu 38.5 ateşten sonra sabaha doğru ateş bitti. Kusma da bi daha olmadı.  Ishal çıkışı aslında hiç olmadı gibi ilk kusmalarinda pirtlamis sulu hafif kacirmisti ordan ishal var demiştim sonra hiç büyük tuvalete çıkmadı. 
Yani öğlen oldu şu ana kadar herhangi bişey yok. Deniz ve havuza devam edebilir miyiz. ... 

Anladım hocam Teşekkürler . Yukarıya kopyaladigim mesajı görmediniz herhalde birde buna cevap verirseniz sevinirim

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 21:09
Once "saglam" bir kaka yapsin, emin olalim, deniz/havuz ondan sonra...

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 21:21
Hocam bugün normal katı kıvamda tuvaletini yaptı.  Kusma hiç olmadı ateşte bi daha çıkmadı. 
Iyilestikmi ?? ;)

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 21:40
Evet, gozunuz aydin, iyilesmis, yarin deniz/havuz sezonunu acabilir.

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2014 Saat 22:50
Teşekkürler hocam gerçekten iyiki varsınız...

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 03:28
Tekrardan biz hocam
Bu seferde kardeşi kusmaya başladı. 
Gündüz havuzdan çıkınca bezi ishal gibiydi ama suda yüzüğü için sulu sanmıştım.  Gece de kusmaya başladı. 
1- Bu kizimda mı yediği bir gidadan mikrop kapmış. 
Ya da evdeki Kuzenler 1 haftadır ishalmis acaba rota virüsü vardı bizimkilere de mi bulaştı.  Yani bulaşır mı. 
Eğer öyleyse ilk kizimda ki 1 günde iyileşti olabilir mi böyle hemen iyileşme. 
2- sonuç olarak tatilde iken rota virüsü ise yapmamam dikkat etmem gereken nedir

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2014 Saat 10:46
Ishalden sonra, kusma olmasi; hadisenin Rotovirus veya diger viral ishallerden birini gosterir. Ilaci yoktur. 1 hafta kadar surebilir, sadece susuz kalmasini onleyin. Antibiyotik almayanlarda kisa surebiliyor.

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 02:11
Hocam hicbirsey yapmadan sabah duzelmisti. . Bir günde iyileşme ihtimali varmıdır. 
Birde deniz havuz etkinliklerine devam edebilir mi

Mesaj Tarihi: 20 Haz 2014 Saat 10:17
Abartmamak sarti ile ve,kontrollu bir sekilde; evet devam edebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat