west sendromu+grip
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41748
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:40
Konu: west sendromu+grip
Mesajı Yazan: mhayal
Konu: west sendromu+grip
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 00:40
Hocam idiopatik West sendromunu geçirmiş olan 4,5 yaşında bir oğlum var. Acht ve depakin il çok şükür bu illeti yendik. gerekli eğitimler ile yaşıtlarını yakaladı ve anaokuluna gidiyor.halende eğitimeine devam etiyoruz. inve motorda biraz gerilik kaldı.depakinide haziranda sıfırlamış olucaz.
2,5 yaşına kadar antb. kullanmadık. sizin önermediğiniz o şuruplarıda kullanmadık.zaten bize yasaktı. ateşlendiğinde pedifen ve serum fiz. kullandım .2,5 yaşından sonrada 6 kez antb. aldık. hepde burnu yeşil aktığında başka hastalığa dönüşmesin diye verildi.
1- çocuk rahat ise40 derece bile olsa atesş düşürücü kullanmayın diyorsunuz. özel durum nedeniyle 37,8 olunca pedfien kullanıyorum. ateşten korkuyoruz. bu durum bizimde geçerli olabilirmi? kaç derece olunca pedf. kullanmalıyım? oğlum 109 cm 21,500kg. kaç ml verebilirim?pedifen yetmediğinde kaç nsaat sonra calpol verebilirim ve kaç ml?
2- burnu yeşil aktığında gerçekten antb. gereklimidir? sinimarin spray+otribebe aspiratörü ile çekiyorum. illiadin spray 2*2 kullanıyorum .doğrumu yapıyorum? tavsiyeniz var mı? sinomarin ve aspiratörü günde kaç kez yapmalıyım?
3- son kullandığımız antb. croxilex 10. gün sonunda alerji yaptı. antisitanamik ler yasak olduğu için 4 gün prednol yapıldı. neyseki geçti. biz bir daha bu antb. ve türevlerini kullanamıycaz? bu etken maddeyi içeren diğer abnt. isimlerini verir misiniz uyarı amaçlı?
4- alerji olunca kullandığım solgarın sa omega 3 ve hyper ımmun44 isimli vitamini kestim. 2 hafta oldu artık tekrar başlayabilirmiyim?
5- burnu arada kanıyor. aktığında ve kuruduğunda . KBB ye götürdüm. 3 ün 2*2 illiadin ve 2*1 rinopentiana verdi. dorumudur? başka öneriniz varmı?
6- oğlumu size getirmek istiyorum. internetteki iletişim bilgileriniz doğru mu?
sayıgılarımla
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 05:10
1- "-hepde burnu yeşil aktığında başka hastalığa dönüşmesin diye verildi-" .. Iyi halt edildi. O sizin antibiyotik verdiginiz, tablo;Gribin son safhasidir. Bosuna verdiniz.
2- Atesin; sizede bir zarari yok.. Uyduruyorlar. Pedifen: 4x1/gunde verebilirsiniz.
3- Atesi olmadiktan sonra, isterse; "lacivert puantiye akinti" dahi olsa, antibiyotik gerekmez.
4- Salak bunlar, Allerji yapan her ilac, barsaklardan atildiginda kendiliginden iyilesir.. Sanki "Allerji" nefes borusunda, darliga sebep oldu!!!
5- "- omega 3 ve hyper ımmun44 isimli vitamini kestim-".. Iyi yaptiniz, hicde GEREK YOKTUR...
6- Burnu kanadiginda, soguk su ile yuzunu yikamaniz bile yeterlidir,birde Serum fiz damlatin.
7- Iletisim bilgileri herhalde yanlis,
Ben U.S.A. Arizona dayim..
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2013 Saat 21:46
hocam cevaplarınız için teşekkür ederim..eksik bilgi vermişim.
verilen antibiyotiklerin hepsi ateşlendiği zaman verilmiştir. yeşil burun akıntısı+hafif öksürük+ateş+kulakta sıvı gördüler mi ant. verdiler. her ateşli gribe antibiyotik verilir mi? nasıl ayırt edelim?
malum okula da gidiyor.ateşlenince 1 hafta evde dinlendiriyorum..ama yine de o burnu hep akıyor..bir türlü durmuyor.
alerji olduğunda da ilk gün alnında şişlik+kşıntı ve döküntü vardı. iğne yapıldı. ertesi gün elleri+ayakları ve kulakları şişti ve anjio ödeme dönüşmesin diye 4 iğneye tamamlandı..
oğlumun meyve ile pek arası yok..o yüzden hyper ımmın 44 kullanıyordum..sizin önerebileceğiniz başka bir yol yada vitamin varmı hocam..
sinomarine cevap vermemişsiniz...günde kaç kere kullanıyorum..ben her aktığını gördüğümde sıkıp çekiyorum..acab burna zararmı veriyorum..aralıkları ne olmalı? illiadin 2*2( 3 gün yeterlimidir.
saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 00:21
1-"-oğlumun meyve ile pek arası yok..o yüzden hyper ımmın 44 kullanıyordum"
Bu akillara ziyan, parlak oneriyi kim yapti?? Hic alakasi yok, az-biraz meyva yedirmeye calisin.
2- Anjio-odem oldugunda, igne yaoilir, dogru... Ama ; "anjio-odem olmasin" diye her Allerji hastasina igne yapilmasini, onlarin farkli "zeka seviyelerine" yoruyorum...
3- Sinomarin dahil butun "Tuzlu sulari" istediginiz gibi kullanin, eski maillere bakin. Iliadin gibi ilacli olanlarda sinir vardir..Gunde:2x2'ser damla(3gun)
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 00:43
Allah razı olsun..mutlu,sağlıklı yıllar diliyorum hocam
|
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2014 Saat 21:09
hocam, oğlumunun 10 gün önce burnu tıkanmıştı..sizin önerdiğiniz şekilde serum fizy.+cold mix ile akması durdu. sadece koşup terlediği zaman burnu akıyordu.
ama 1 hafta önce jimnastik kursu sırasında terli iken su içti ve hemen aynı gün sesi kalınlaştı ve hala sesi kalın..biraz keyifsiz..ateş yok. öksürük yok. akıntı yok. bu kalınlık neyin nesi?
ses kalınlığının arkasından ne gelir? yeni bir grip mi? 1 hafta oldu? başlasa şimdiye başlamazmıydı? halada arada serum fizy ve cold mix kullanıyorum. ara versem mi?
saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2014 Saat 00:05
Tantum Verde sprey, gunde; 3x1-2 defa bogazina sikin.. Serum fiz ve ColdMix gerekiyorsa, kullanin..
|
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2014 Saat 23:01
Hocam, eski mailleri okuyarak bilgi edinmeye çalışyorum..6 aylıkken selamlama tarzında nöbetlerimiz başladı 3 ay boyunca çocuk dru yok gaz sancısı yok kum döküyor diyerekten en sonunda nöroloğa gittik 9 aylkken infantil spazm=West sendromu teşhisi konuldu . sabril ile başladık.nöbet kesilmedi. depakin eklendi.kesilmedi ve son silah olarak acht kullandık.(1 sene..ilk 3 ay yoğun sonra 1 sene içinde azaltarak bıraktık)2. iğneden sonra nöbet kesildi.ama EEG 7 ay sonra düzeldi..hiç bir sebep bulunamadı. MR temiz,metabolik taramalar temiz..
3,5 senedir nöbet yok. EEG temiz. oğlum şu anda 52 aylık..depakin solüsyonuda haziranda sıfırlıycaz. bu günlere iğne ile kuyu kazarak geldik..Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin.
Bir mailde '' Ateşe bağlı havale ile hasar olmaz ama epilepsi varsa olur'' demişsiniz..biz hala bu riskli gruptamıyız. sizi okumaya başladıktan sonra 38,5 olmadan ateş düşürücü vermeyi düşünmüyorum..nörolğumuz ateşe dikkat etmemizi söylemişti hep..acaba bu riskten çıktık mı? havale bizim için tehlikeli olur mu?
acht dan sebep aşılarımızı öteleyerek yaptırmıştık..şimdi tekrarları geliyor ne yapmalıyım? en son kasım ayında menenjit aşısı yaptırdım nöroloğumuza danışarak..grip aşısı bizim için uygunmudur? geç mi kaldık?
çok sordum kusuruma bakmayın..allah sizden bin kere razı olsun..
saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2014 Saat 02:19
West Sendromu ile ilgili bazi suallerim olacak. BENIM UZAKTAN BIR AKRABANIZ OLDUGUNU SOYLERSINIZ:
1- EEG'de ne cins bozukluk varmis?
2- ARX gen mutasyonu varmi imis?
3- Baslangici; "Ohtahara Sendromu" ile mi baslamis?
4- West sendromu, Lennox-Gastaut sendromuna donusmusmu?
Su anda, konusmasi ne durumda?
Ates ile kaygilariniz bosuna, Asilarini yaptirin, hasta oldugunda daha beter durumlar olur. Grip asisida olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2014 Saat 20:57
Hocam ,buraya çok fazla ayrıntı yazmaya çalıştım ama sınır olduğu için hepsi silindi..
Öncelikle isterseniz ilk EEG raporunu ve nöbet videosunu gönderebilirim..Bu hastalıkta çoğu çocuk motor ve mental kaznımlarını kaybedebiliyor..Allaha şükür ki biz baş tutmamızı ve oturmamızı kaybetmemiştik..Ama çocuğum devamlı mızmız,gülen çocuk gülmez oldu,donuk bakışlı,adına dönmemeye başlamıştı. Genellikle nöbetler uykuya dalmadan önce ve uykudan sonra olurdu..
Biz de genetik araştırma yapılmadı.gerek duyulmadı..doktorumuzu Prof. dr. Özdemir İlter'in referansı ile bulduk. ( prof.dr serap uysal)
yazdığınız sendromları biz hiç yaşamadık..ama kontrole gittiğimizde sorarım..bu hastalıkta normal olma oranı çok düşük olduğu için mi içiniz de şüphemi oluştu hocam? oğlumun konuşması çoook iyi..hatta işine gelmeyen durumlar olduğunda '' ben çok yorgunum dinlenicem '' diyebiliyor..:) ing ve türkçe şarkılar, 100er 100 er sayma..özellikle ing.müziğe ve matematiğe çok büyük ilgisi var.
|
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2014 Saat 21:14
yukardaki mesajımın devamı..
İlk eeg raporunun sonucu: BU EEG SEREBRAL BİYOELEKTRİK AKTİVİTENİN MULTİPLE KESKİN DALGALARLA KARAKTERİZE HER İKİ HEMİSFERDE YAYGIN OLARAK ORTAYA ÇIKAN AKTİF EPİLEPTİK BOZUKLUĞUN VARLIĞINI GÖSTERMEKTE OLUP HİPSARİTMİ VE EPİLEPTİK ENSEFALOPATİ İLE UYUMLUDUR..
Hocam oğlumu gören doktorlar zaten bu nebiçim westli..West olduğundan eminler mi? diye soruyorlar..
13 aylkken fizyoterapiye başladık. emekleme ve bir yerden tutunup kalkma yokt. 15 aylıkken emekledi 21 aylıkken yürüdü..fizyoterapi ve özel eğitim sayesinde bugünlere geldik..evde özellikle çok üstünde durdum..göz kontağı için yapmadığım şey kalmamıştı..21 aya kadar işaret parmağı ile gösterme bile yoktu..ama ne olduysa 21 aydan sonra verdiğim bütün emekler karşılığını vermeye başladı..
şimdide eğitimine devam ediyoruz..zıplamamız yoktu ama 3 aydır zıplmayada başladı..koşma çok kaliteli değil ama oda olacak..merdivenleri kendi başına inip çıkabiliyor..bazı yüksekliklerde tutunmadan bile inebiliyor..özel eğitimde de dikkat süremiz ve ince motorumuz üzerine çalışıyoruz..hocam keşke İstanbulda olsanız da onu bir görseniz
|
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2014 Saat 23:29
Buyuk bir ihtimal ile West Sendromu degil, bir imkaniniz olursa, Hacettepe'de gosterin.
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 14:08
hocam , aşılar ile ilgili mailleri ve sizin menenjit aşısı ile ilgili yazınızı okudum..daha öncede belirtmiştim 25 ekim 2013 de biz menjit aşısını yaptırdık. az önce tesadüfen aşı kartını bulunca BEXCORO değil de NİMENRİX olduğunu gördüm..Rica etsem bu aşı ile ilgili bilgi verebilir misiniz? tek dozun yeterli olacağını söylemişti..doğrumu dur? yoksa boşunamı yaptırdık..artık doktora gitmeye korkar oldum..Allah sizden razı oldun..
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2014 Saat 18:34
Nimenrix asisi; ne sizin cocukta nede diger cocuklarda, HICBIR ISE YARAMAZ...Bosuna yaptirdiniz.
|
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2014 Saat 21:58
Değerli hocam, iyi ki varsınız..oğlumu yatırdıktan sonra her gece forum okuyup bilgi edinmeye çalışıyorum..
oğlumun 1 haftadır burnu tıkalıydı..serum fizy. ve coldmix ile durumu iyi oldu..ama bugün okuldan aldığımda boğazını ağrıdığını söyledi. zaten salı gününden beride ara ara öksürüyordu ama öyle böngür böngür değil..sanki gıcık varmış gibi..uykusunda öksürük yok..bugün ayrıca yutkunurken yüzünü ekşittiğinide gördüm..boğazının gıdıklanıp gıdıklanmadığını dordum. gıdıklanıyor dedi..saat 18:00 den beri ateşni ölçüyorum en fazla 37,5 oldu. saat 20:00 de uyudu.yattığından beride ara ara yine kesik kesik öksürüyor. şimdi ölçüp size yazıyorum .36.9 çıktı.( hepsi koltuk altından) bu değerlerin ateş olmadığını biliyorum..zaten bu sefer keyifsizleşmediği ,inlemediği sürece ateş düşürücü vermiycem..iştahı pek yoktu.ama sabah hem keyifliydi hemde kahvaltısını güzel yapmıştı..
hocam bu boğaz ağrısı ne olabilir ki? 3 gün bekleyip öylemi baktırsam..ağzında koku yok.dil pembe..bu 3 gün içinde bunlar eklenebilinirmi? henüz hastalığın başında olduğumuz belli..
değerli saatlerinizi bizlere ayırdığınız için çok teşekkür ederim..
saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 02:05
Bazen olur, atesle birlikte olmadigi icin, onemli degildir. Devam ederse, bogazina; Tantum Verde sprey 4x1,2 defa sikabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 22:08
Değerli hocam, Allah size güç ve sabır versin..
hastalığın gisişatı ile ilgili bilgi vermek istiyorum hocam..Gece ateşi hiç çıkmadı..sabah kalktığında tek burun deliğinin ucunda sümük kurumuştu..bende illiadin başladım..ve gün içindede sarı sarı aktı..boğazı yine yutkunurken acıyor. kahvaltısını güzel yaptı ama süt içmek istemedi..ama keyifsiz bir hali var..oyuncakları ile oynuyor. yatma isteği pek olmadı..gündüz ateşide en fazla 37,4 oldu..ama öğlen yemek istemedi. bende zorlamadım.. buharlı banyo yaptırdım..gün içinde kesik kesik olna öksürüğüde olmadı..öğlen 2 saat uyudu..kalktıktan sonra sanki midesi bulanıyormuş gibiydi..uzandığı yerden kalkarken sanki başına ağrı giriyormuş gibi ellerini başına götürüyordu..bir yerinmi ağrıyor sorusuna hayır dedi..akşam saat 6 da yemek yedikten + 1 cay bardağı su içtikten 45 dk sonra kustu..ateş hala yok hocam.
ateş olsaydı streptokok düşünebilirmiydik..yoksa domuz gribimi?
tantum verdeyi 3 kere sıkabildim..coldmix-illiadin-ballı limon veriyorum..keyifsizliği olduğu için calpol yada dolven vermelimiyim? 21 kg-110 cm 4,5 yaşında..
saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 23:18
Domuz Gribi ... Ellemeyin, ilac vermeyin..
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 23:39
pzt okula gidebilir mi? yoksa 1 hafta evde dinlensin mi?
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2014 Saat 23:48
En az 1 geceyi; atessiz gecirince, okula gidebilir.
|
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2014 Saat 22:29
hocam sanırım domuz gribini en hafif şekilde geçirdik..çünkü ateş hala olmadı( 3 gün oldu)..burun akıntısı azaldı ve boğaz ağrısı geçti..kusma sadece bir kez oldu. ishalde olmadı..sadece eskiye nazaran biraz iştahsız..( normalde iştahlı bir oğlum var)...yarın artık okula göndereceğim..
bir sorum olacaktı..ben oğluma hiç zymaflour vermedim..mailleri okuyunca eczaneden almak istedim ama artık piyasada olmadığını söylediler.depolarada açtırıp sordurdum. yokmuş..farklı semtlerde büyük küçük pek çok eczaneye sordum..Bu tabletin muadili varmı hocam? yada amerikada varsa getirtebilirmiyim..şu an abimler orada isteyebilirim..
her soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..Allah size ve ailenize sağlık ve huzuru eksik etmesin..saygılarımla
|
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 03:42
Zymafluor'u; zaten '80 yillarda, Almanya dan getirttiriyordum.. 1990lardan sonra Turkiye de satilmaya baslandi. Muadilleri var ama, anormal derecede pahaliya geliyor.. Almanya veya Isvicre den getirtmeye bakin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2014 Saat 22:31
hocam, izninizle bir şey soracaktım..4,5 yaşındaki oğlum için calpol 6 yı kullanabilirmiyim..21.300kg --109 cm
saygıalrımla
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2014 Saat 00:00
Gunde,en fazla: 3x1 verebilirsiniz.
|
|