Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

VEREM DEDILER KADIR BEY YARDIM.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36156
Tarih: 10 Kas 2025 Saat 01:22

Konu: VEREM DEDILER KADIR BEY YARDIM.
Mesajı Yazan: mehmet
Konu: VEREM DEDILER KADIR BEY YARDIM.
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2012 Saat 13:14
Kadır bey merhaba;yigenım ıcın yazıyorum.10 yaşında erkek cocuk.gecelerı cok fazla terledıgı ıcın verem tispanserine gittik.ppd testi ve akciger filmi istediler.sonuçları cıktı ama teshıs koyamadılar.ayrıca 8 aylıkken ppd degerı 25mm cıkmıstı fakat tedavı uygulamadılar. sonucları sıze yazıyorum nolur cevap verın.napıcaz?
ppd          32mm
akcıger bılateral hıler bolgelerınde noduler kolsıfıkasyonlar goruldu.

ure              19
kreatının      0,5
ast              20
alt               11
t.proteın       6,9
albumın        4,6

wbc              4,8
rbc               4,85
hgb              13,6
hct                40,3
plt                262
mch              28
mchc             33,7
rdw               12,3
mcv               83,1
mpv               8,8
pct                 0,23
pdw                16,5
lym%             42,7
lym#              2
mon%            5,9
mon#             0,3
neu%             44,4
neu#              2,1
eos%              6,3
eos#               0,3
bas%              0,7
bas#                0
nrbc%            0
nrbc#             0

sedımentasyon

30dk            6
60dk            13

sonucları degerlendırırsenız cok sevınırız.sımdıden tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2012 Saat 19:20
Bebekken asili odugundan, eger hakikaten Verem mikrobu almissa bile, hic asisizlarda oldugu gibi yayilma gostermez, sadece girdigi bolgede kalir. Kilo aldirmaniz cok onemlidir. Birde devamli gunese ciksin. Ayrica da her sene 1 ampul Dvit3 ignesinden icirin. Bunlar, eger Verem degilse bile cocuga zarar vermeyen onlemlerdir.
PPD testinde; hem kizarikligin capinin, hem test yerindeki "endurasyon" denilen sertligin capinin yazilmasi cok onemlidir. Ayrica PPD testinin kac unitelik PPD ile yapildigi de yazilmalidir.
Akciger filminde belirtilenler cok belirgin Verem bulgulari degildir. Ilk defa ailinan Verem mikroplari daha ziyade akcigerin "Apex" denilen ust bolgesine yerlesir. Hem orada, hem de o bolgenin lenf bezleri tutulur. Bir Gogus hastaliklari hastanesinde gostermeniz iyi olur. Buyuk bir ihtimal ile Verem cikmayacak.
Test sonucunu,sadece; "-PPD; 32mm." diye yazmak biraz laubaliliktir.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2012 Saat 20:00
peki sızce neden olmus olabılır.doktorların hepsı teshıs koyamadılar.gogus hastanesıne gotursek sonuc olur mu sızce.ayrıca kılo kaybı yok tam tersı kılo alan bır cocuk.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2012 Saat 20:14
kadır bey yası 10 kılosu 37 boyu 1.32
ablamlar gogus hastalıkları hastanesı tuberkıloz bolumune goturmuşler.bu yas gurubuna bakan bır tane hastane var.onlarında ılgısı zaten meçhul.ayrıca eylul ayından hazıran ayına kadar mınadex vıtamın surubu kullanıyor.bır haftada tahlıl sonuclarını verıyorlar.baska ne yapabılırız.zaman ayırdıgınız ıcın cok tesekkur ederız.

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2012 Saat 00:30
Kilo aliyorsa, Verem teshisi biraz zayif bir ihtimal. Malum; Veremin obur ismi; "Ince hastalik"tir. Verem de Rontgen bulgusu bu sekilde olmaz. Ayrica, PPD testinde endurasyon denilen sertligin capi en az 10 mm olmali. Sadece kizariklik varsa, o "musbet" sayilmaz, tahris veya asi reaksiyonu demektir. Minadex'in bir faydasi olmaz. Ayrica "oksuruk" yoksa, kapali verem demektir ( oda eger hakikaten verem varsa) bu sekilide bulasici degildir. Oksuruk ve balgam cikarmasi olmayan bir "verem" !!!Enteresan...

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 19:00
Bugün aldığımız rontgen raporunda
Kemik ve yumuşak dokular tabidir.
Kalp toraks indeksi fizyolojik sınırlardadır.
Aorta ve diğer vasküler yapılar normaldir.
Diafragma konturları muntazam, sinüsler açıktır.
Sağ üst lob posterior segmentte alveoler infiltrasyon ve hiller LAM imajı izlenmektedir.(primer komplex?)
Kanuni Sultan Süleyman Araştırma hastanesi sadece cuma günleri göğüs hastalıkları bölümü açık.Diğer günler hizmet vermiyor.Cuma ya kadar beklemek istemiyorum.Başka bir doktor yada hastane öneriniz var mı? Raporu değerlendirirseniz çok sevinirim.Ayrıca bu gün dediğiniz üzere devıt3 ampul verdim.Şimdiden teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 21:38
Zaten oksurmeyen bir cocukta aceleniz ne, bekleyin. Tedavi ( eger varsa)  en az 6 ay surecegi icin, bu hastaligin teshisinde kili kirk yarmakta cok fayda vardir.
"-Sağ üst lob posterior segmentte alveoler infiltrasyon ve  hiller LAM imajı izlenmektedir.(primer komplex?)-"  Bu laf biraz canimi sikti.... Tabii, eger dogru ise. Sonuclari bildirin.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 21:44
Sonuçlar çokmu kötü lütfen biraz bilgi verin.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 21:59
sonuclar cok mu kotu lutfen bıraz bılgı verın.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2012 Saat 22:07
Sadece ikinci "Rontgen yorumu" biraz canimi sikti... Acele etmeyin, hele bir gorulsun, ayrica bu cagda bu hastaliktan niye korkuyorsunuz?  Resat Nuri'nin romanlari zamaninda degilizki!!!

Mesajı Yazan: aysealtun
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 18:15
Merhaba
Size en son yazdığım rontgen raporundan sonra net bir teşhis koymadılar. Tomografi istediler.
10 gün sonra tomografi raporu çıktı size raporun sonucunu yazıyorum.Tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum. Tekrar teşekkür ederim.
Toraks BT incelemesinde,
Extratorasik yapılar ve toraks duvarı oluşumları tabiidir.
Her iki hemitoraks simetriktir. Mediastinal vasküler yapılar tabiidir. Mediastinal kitle ve patalojik boyutlarda lenf ganglionu saptanmamıştır. Trakea ve ana bronşlar açıktır.
Akciğer penceresinde yapılan incelemede, her iki akciğer parankiminde aktif lezyon görülmemiştir.
İnceleme alanına giren batın visserleri doğal olarak izlenmiştir.
SONUÇ: Fizyolojik sınırlarda inceleme.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 21:22
Gozunuz aydin, bir delinin kuyuya attigi tasi nihayet cikarabildiniz....Ilk gunden beri soyledigim gibi, bir suru "yalan-yanlislarla" kafanizi karistirdilar. Demek o Rontgen yorumunu yapan ya bu isi bilmiyor veya isin sahtekarligini yapiyor.. Ilk gunden beri ben sizden PPD testinin ama dogru durust yapilmisinin sonucunu istedim. Bir PPD testini bile dogru durust degerlendirmekten aciz doktorlarla isiniz hakikaten cok zor. Megerse hicbirsey yokmus... Yaziklar olsun.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 23:05
Çok teşekkür ederim.Çok mutlu ettiniz beni.Sağlık ve sıhhat dileklerimle

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2012 Saat 23:06
KizBebek

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 18:04
Merhaba Kadir bey
Bu gün tomografi sonucunu değerlendirdiler,sizinde dediğiniz gibi temiz çıktığını birşeyi olmadığını söylediler ama ppd değeri 32mm olduğu için koruyucu tedavi uygulamak gerektiğini söylediler.
Verem dispanserine yönlendirip 1 aylık İSONİAZİD kullanmamızı söylediler.

1 ay sonra tekrar kontrol yapacaklarmış, temiz çıkan bir tomografinin tekrar neyini kontrol edecekler bilemedim.Verem dispanserine gitmedim, ilacıda almadık.Sizin fikirleriniz benim için çok önemli...

Yazılan ilacı kullanmak istemiyorum, kullanmaz isem ne gibi sakıncaları olur.Sizin değerlendirmeniz doğrultusunda hareket edeceğim, tekrar değerlendirmenizi rica eder teşekkürlerimi sunarım.

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 21:38
Cok haklisiniz, zira boyle;  bu kadar laubali bir PPD testi sonucu  verilemez... Duzgun bir PPD testinde;
Testin kac unite ile yapildigi, ne miktarda verildigi,  kac saat sonra degerlendirildigi, sadece "eritem" degil, varsa;  endurasyonun (sertligin) de capinin yazilmasi SARTTIR. Oyle bir kagit parcasina sonuc olarak sadece; 32mm. yazmak, o muessesenin ne kadar ciddiyettten uzak, laubali bir yer oldugunu gosterir, o kadar. Ayrica da ben hic 1 aylik Isoniasid tedavisi duymadim. Eskiden boyle bir durumda 6 ay verilen tedavi son zamanlarda 3 aya inmisti ama , hicbir zaman 1 ay olmadi.. Nerelerinden uyduruyorlar ise...
Tamamen onlarin hatasi olan ve teknik olarak yanlis yapilan bir PPD testi ile boyle bir tedavi verilemez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat