Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Asi ve Demir şurubu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72201
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 17:37

Konu: Asi ve Demir şurubu
Mesajı Yazan: alev-kerem
Konu: Asi ve Demir şurubu
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 21:25
Hocam merhabalar bu sizi okuyarak büyüttüğüm ikinci çocuğum. Kızım 4. Aylik aşılarını oldu. KPA aşısının 6.ayda tekrarı görünmüyor 2 4 ve 12.ayda yapılacakmış (1.1.2019 dan beri diyor) bu durumun zararı olur mu sizin tablonuza göre özelde mi yaptiralim neden böyle uygulama oldu onu da anlamadım?
İkinci husus kızım 1 kasim dogumlu  doğumda 3.200 gr
Birinci ay baş çevresi 37 boy 57 kilo 4000gr
İkinci ay baş çevresi 39 boy 58 kilo 5300gr 
Dördüncü ay baş 42 boy 73 kilo 7300gr( temiz bezi ve ince kıyafeti oluyor tartarlarken)
Demir şurubu başla dendi sizi takip ettiğimden vermeyeceğim de hızlı gelişen bebeklerde nisbi kansızlık hangi durumda hangi ayda olur nasil gerektigini anlayacağım ? Şimdilik ayak tabanları, dudakları kırmızı.

Bir de cildinde bugün mermer görünüm denen tablo oluştu. Eli ayagi soğuktu kafada ateş vardı biraz masaj yapınca geçti . 1/6 ufurumlu doğdu gelişimi çok iyi olduğundan endişelenmiyorum hocam ama oksijenlenmenin azaldığını mi gösterir veya bu bir sorun mu ? Ek olarak grip hali var. Bazen nefesini verirken nefesini tutuyor sanki hani çok yeriz de şişkinlik olur ya öyle gibi. 
Hocam 9 yıla yaklaştı sizi okuyali yine ve hala sizden cevap almadan rahatlayamiyorum. Dilerim sağlıkla hep yanimizda olursunuz saygilarimla

-------------
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 03:49
KPA asisina 2 yastan sonra baslasa idiniz, TEK doz asi yeterli olacakti.
Oyle de olur, cok onemli degil. 
Ilk 1sene, demir depolari, asiri dolu oldugu icin, kolay kolay anemi olusmaz, merak etmeyin, cilt soluklugunu
 takip edin. Ona; "Mermer gorunum" denmez! Cutis Marmoratus, soguk etkisi ile olur, hicbir onemi yoktur. 
Grip icin: Ates dusurmeyin, ilac kullanmayin. Benim anlattiklarimi uygulayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat