Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karında gurultu(gaz)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23073
Tarih: 09 Tem 2025 Saat 11:28

Konu: Karında gurultu(gaz)
Mesajı Yazan: frezya
Konu: Karında gurultu(gaz)
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 08:54
Hocam 4 aylık bir oğlum var. Sadece anne sütü alıyor. Oğlumun 3 gündür karnından gurultular geliyor. Yine 3 gündür günde 1-2 sefer hafif kusması da oluyor. Kusması ya taze sütü cıkarma gibi ya da su seklinde...(Bebeğe su vermiyorum)  Kakası normal hatta gecen gün bir gün boyunca yapamadı bile. Dün yaptığında kakasının kıvamı her zamankinden azıcık daha koyu geldi. (Her zaman su gibi yapıyorsa örneğin, dün ayran gibiydi kıvamı) Hocam cocuğun midesini mi üşüttük diye endişe ediyorum, olagan şeyler mi anlattıklarım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 11:17
Gazını iyi çıkarmadığınızdan olabilir..Bu durumda, hıçkırık ve yellenmede artar.. Üşütmekle hiç bir hastalık olmaz. Sadece direncini düşürürsünüz.. Hasta iken üşürse, hastalığın derecesi artar...

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 14:45
Yani hocam kakasının kıvamının koyulasması normal mi ? Ac kalır diye korkuyorum.  (Hani diyorsunuz ya açsa topak topak sert yapar diye, o duruma dogru gitmiyoruzdur insallah) 3. aydan sonra anne sütü alan bebeklerde kilo alımı azalır diye okumustum, bu ay 850 gr. almış. Bir sorun yoktur degil mi hocam?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 09:55
Daha ne alsın, 850 gramı beğenmiyormusun??? Yaş ilerledikçe kilo alımı her ay biraz daha azalacak... Azalmanın "anne sütü" ile bir ilgisi yok... Normali öyle..

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 12:46
Cok sagolun hocam, tesekkür ederim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat