Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36067
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 09:17

Konu: Anne sütü
Mesajı Yazan: inci06
Konu: Anne sütü
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2012 Saat 14:10
Hocam internette anne sütünü saklama ile ilgili bir sürü bilgi var ve hepsi farklı şeyler söylemiş. Benim oğlum şu an 4,5 aylık sütümü 2 ay öncesinden sağıp derin dondurucuda saklamaya başladım. Bir kaç hafta sonra işe başlıyorum, bu sütleri kullanırken neye dikkat etmem lazım.
Özellikle kafamı karıştıran 100cc.lik sütü derin dondurucudan çıkardıktan sonra eritip bebeğin içeceği ısıya getirip bir kısmını tükettik, fakat bir kısmını içemedi biberonda kaldı bu kalan kısmı atmakmı lazım yoksa buzdolabına koyup bir sonraki öğün için saklayabilirmiyiz. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2012 Saat 23:24
Derin dondurucudan cikardiginiz sutun artanini tekrar donduramazsiniz. Ama, buzdolabinda 1-2 gunden fazla olmamak sarti ile muhafaza edebilirsiniz. Zaten bir bozulma durumu olustu ise, bu sutu isittiginizda; kesilir.

Mesajı Yazan: inci06
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2012 Saat 14:50
hocam derin dondurucudan çıkan sütü bebeğimize içirmek nekadar sağlıklı bişeydir peki. Bir gün öncesinde sağıp vermek dahamı doğru olur.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2012 Saat 20:49
En ideali, bebegin memeden emmesidir. Zira anne sutu, bebegin yasi ilerledikce terkibini devamli degistirir. Deger sirasina gore yazarsak:
1- Dogrudan anne memesinden emilen sut
2- Bir gun oncesinden sagilmis sut.
3- Derin dondurucuda saklanmis sut.
4- Baska bir annenin ( sut annenin) sutu
5- Ilk 4 ayda; mama, sonrasinda kutu sutleri.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat