Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bir yanagin buyuk olmasi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50408
Tarih: 14 Tem 2025 Saat 20:08

Konu: bir yanagin buyuk olmasi
Mesajı Yazan: cahide
Konu: bir yanagin buyuk olmasi
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2015 Saat 11:43
Merhaba Kadir Bey,
Benim kizim 6 aylik. 2 ay once sag yanaginin daha buyuk oldugunu ve basini sola egimli tuttugunu farkettik. Tortikollisten suphelenildi ancak elle muayenede ve ultrasonda herhengi bir sorun cikmadi. Su anda tedbiren boynu icin gunde 3 kez her yone hareketleri var, onlari yaptiriyoruz. Sag yanagi ise daha buyuk ve sarkik.Benim sorum yanagindaki buyuklulugun gecip gecmeyecegi.  Acikcasi bir kac doktora gittik 2 si kendiliginden duzelecegini soylerken biri bizi plastik cerrahiye yonlendirdi. Sizin tavsiyeniz nedir ?
Simdiden tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2015 Saat 19:34
Yuzunun; onden ve yandan resimlerini gonderin.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2015 Saat 11:06
.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2015 Saat 18:58
Yanaginin icinde, fazladan bir "damar yumagi" var. Bunun sonucunda, dokularin asiri beslenmesi ile (Hemihipertrofi denilen) doku artisi olmus..
Bu olusum, bazen satihta olur ve kirmizi leke yaninda o tarafta buyume olur (Sturge Weber Sendromu) . Sizde ise, damar olusumu derinde oldugundan gorulmuyor.

Bir sey yapilmaz.. Yapilirsa; Mudahalenin izi, daha kotu gorunur.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2015 Saat 19:29
Hocam bizdekinin sturge weber sendromu olup olmadigini nasil anlayabiliriz. ? Arastirdigima gore oldukca ciddi bir rahatsizlik. Turkiyede onerebileceginiz bir uzman var mi?

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2015 Saat 22:56
Sturge Weber degil... Olsa idi, yanakta; avuc ici kadar "Sarap lekesi" tabir edilen koyu kirmizi leke olurdu..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat