Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

böbüşe hoşçakal dedik:(

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Emzirme & Anne Sütü
Forum Tanımlaması: Emzirme & Anne Sütü
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10479
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 18:55

Konu: böbüşe hoşçakal dedik:(
Mesajı Yazan: zeyno18
Konu: böbüşe hoşçakal dedik:(
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2008 Saat 23:05
arkadaşlar başka bir arkadaşın açmış olduğu topiğe yazmıştım ama ordan herkesin dikkatini çekmeyeceğini düşündüm ve kendim için tpik açmak istedim aynı yazıyı buraya kopyalıyorum yardımlarınıza ve desteğinize ihtiyacım varCry

Confusedbugün kızımı emzirmeden ayırmaya kesin karar verdimCryama benimde içim çok fena yanıyor onu öyle gördükçeCryuyumadan önce çok ağladı çokkkCrypamuk koydum kızım hep emmek isteyince böbüüü derdi bugün yin böbü böbü dedi kızım bak dedim nolmuşConfusedöcü öcü dedi sabahtan akşama kadar hiç istemedi akşam uyumadan önce yine böbü böbü dedi yine gösterdim yine öcü dedi ıh sana öcü dedik nerden geldinConfusedçok ağladı ama şükür uyudu şimdi gece süt vermeyi denicem böbü yine öcü olacak okadar garip ki bende öyleyim kızımı öyle gördükçe yarın ankaraya gidicez birgün durcaz gelcez belki diyorum kalabalık olcaz ya çabuk unuturConfused

tecrübeli arkadaşlar birde ben napayım daha önce birinden duydum göğüsümü tülbentle sıktım zaten çok fazla sütüm kalmamıştı etkili olurmu sizce yada başka önerileriniz varmı hayırlısı ile bir atlatsak inşallah ne kadar üzücü bir durummuş yawCryCry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: iremnur
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 00:11
canım seni çok iyi anlıyorum bende kızımı bir ay önce ayırdım gündüz pek sorun olmamıştı ama 2gece çok zor geçti ben anneme gittiğimde ayırdım yanında birinin olması iyi olur birde ev değişikliği olmadığı bir zaman da ayırsaydın keşke belki etkilenebilir ama başlamışsın artık bırakma derim ben bişey sarmadım zaten çokda sütüm yoktu bi sorun yaşamadım umarım kolayca atlatırsınız bu dönemi.

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: sgurbet
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 00:26
canim sana kolay gelsin zorlu 3 gece seni bekliyoConfused
bende simgeye biraktirali 1 ayi gecti simge gün icerisinde fazla almiyodu ama yatarken emziksiz yatmazdi o nedenle yatirirken cok zorlaniyodum ve gece cok aramisti sabaha kadar agladi desem yeridir yani ilk gece cok agladi ikinci gece biraz daha iyiydi ucuncu gece alismis oluyo ilk 3 geceyi atlattinmi gerisi geliyo merak etme 3 gün icini bayagi aciticak hazirlikli ol 
dayanabilirsen unutturursun ama dayanamazsan cok daha zorlanirsin  allah yardimcin olsun canim baslamisken isallah devamini getirip biraktirabilirsinStar

-------------

Mesajı Yazan: cadıkızım
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 00:38
reyhanım zeynep nekadarlık olmuştu canım ben hatırlayamadım tam ama daha 2 sini doldurmadı sanırım yoksa biraz daha emseydi dicektim

emzirmek bence anne ve bebek arasında kurulan en güzel ve ilk kuvvetli bağ. bu yüzden buna anneninde hazır olması gerekiyor bende çok zorladım memeyi bıraktırmaya ben bile hazır hissedemedim kendimi ama mecburdum doktorlar hastaneden çıkınca hemen bıraktır demişlerdi. reyhancım birden bıraktırma önce emzirme sıklığını azalt sonra farklı yolla deniyebilirsin.

mesela benim yöntemin çok komikti. LOLLOL göğsüme bal sürüp üzerini çaya buladım muhafaza edicek birşeyle kapatıyordum her istediğinde açıp annecim bak yara olmuş meme diyodum birdaha istemiyordu.  çok etkileniyorlar sanki oyuncağı elinden alınmış gibi oluyorlar ama inan çabucak alışıyorlar.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 13:37
ay reyhan niye ayırıyosun ya ben çok dertliyim bu konuda Egeyi 3 ay emzirebildim keşke emseydide 2-3 yaşına kadar emdirseydim CryCryCryCry sütün varsa emsin nolcakki

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 17:05
ablaaa çok üzüldüm ben şimdi Cry ama inş. zorlanmazsınız bide tam düğün üstü inş. zorluk çıkarmaz yaaa... zati 1.5 yaşına geldi sütünde azaldı ama nebilem ben üzüldüm yaaaCry

inş. kısa zamanda atlatırsınız

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2008 Saat 17:41
Ben ilk gece çokkkkkkkkkk zorlanmıştım.Uykusuz kaldım huzursuzlanmışlardı.Ama benim kapıcının karısı bi ilaç varmış meme ucuna sürülen onu kullanmış.Çocuk kokusundan tiksinmiş bi daha istememiş.Huysuzlukta yapmamş.Bizse doğal yol deniyelim derken parça parça olduk iyi miLOLLOLLOLo ilacı sorsan eczaneye...İsmini bilmiyorum.kapıcının karısıda sütten kesmek için ilaç demiş almış...demekki eczacılar biliyor.Bi denesen...hem ağlamamış olur yavrucak.sende sıkıntı çekmezsin...Allah yardımcın olsun çokk zor bi süreç.Ama bi kaç güne kalmaz unutur.Ve biberonu çok sevecek.Benimkiler emerken hiç biberon almamıştı.sütten kesince biberol aldılar.Bu ikizlerde bi ters valla...LOLLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 00:12
zor bir süreç olsa gerek..allah kolaylık versin.ben oğlumla aramdaki en güzel bağlardan biri olarak görüyorum emzirmeyi..14 aylık oldu şimdi..ama bıarktırmayı hiç düşünmüyorum.2 yaşına kadar emsin isterim..sen neden bıraktıracaksınki...emsin daha..azaltarak bigün tamamen kesersin.mesela ben gündüz vermiyorum..geceleride emzirsem emiyor ama..biberonla süt içmeyi seviyor..ben uyumadan önce ısıtıp yanına koyuyorum.uyanır gibi olunca biberonu veriyorum sütünü içip uyuyor...yani şu andan istesem emzirmeyi kesebilecek durumdayım..sen illa bıraksın istiyorsan bunu dene..biberon kullanıyorsanız süt içir gece uyanınca.belli bir süre sonra zaten ememk istemeyecektir..inş kolay olur herşey...

-------------

Mesajı Yazan: meleğim
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 00:21
CANIM BENİM KIZIM KENDİ BIRAKTI.7 AYLIKTI EMMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM .SAĞARAK 11 AYLIK OLANA KADAR VERDİM .SONRA KESTİM BENİM KIZIMM PEK ARAMADI AMA SENİNKİ EMDİĞİ İÇİN SİZİN İÇİN ZOR OLUCAK.AMA ÜZÜLME EN AZINDAN ONA BELLİ ETME.ÇÜNKÜ PİSKOLOJİMİZİ ÇOK İİYİ ANLIYORLAR.HAYIRLISIYLA ATLATIRSINIZ İŞALLAH.Smile

-------------
http://lilypie.com][/url]

Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 11:39
umarım kolay atlatırsınız Reyhancım;ben de tecrübesiz olduğum için bişey tavsiye edemiyorum.Allah kolaylık versinSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 12:03
reyhancım canım benim nasıl gidiyor böbüşü bırakma çalışmaları zeynep nasıl iyimi?

-------------

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 13:40
kolay gelsin ins cabuk alisir böbüs süzlüge benim de önümde o sürec artik baslamisin bence sonuna kadar devam kolay gelsin....

-------------

Mesajı Yazan: nesrin
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 17:29
Ben  oğlumu  22 aylık ken  ayırmıştım,   memeye   çok   düşkündü  zor  ayırırım  sanıyordum  ama   hiç   öyle  olmadı,isteyınce  limon   sürdüm tıksındı   hemen   dığerını  istedı  onuda  aynı   şekilde  yaptım  hemen  bluzu   cektı  kapattı  sonra  bırkaç  kere  takrarladım o  da  vazgeçtı    böyle  işte   sütüm  de  azalmıştı  kolay  oldu   ama    bır   süre  kendımı  çok   suçlu  hissettım ,umarım   sende   çok   zorluk   çekm4ezsın  canım

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 08:43
Orjinalini yazan: iremnur iremnur Yazdı:

canım seni çok iyi anlıyorum bende kızımı bir ay önce ayırdım gündüz pek sorun olmamıştı ama 2gece çok zor geçti ben anneme gittiğimde ayırdım yanında birinin olması iyi olur birde ev değişikliği olmadığı bir zaman da ayırsaydın keşke belki etkilenebilir ama başlamışsın artık bırakma derim ben bişey sarmadım zaten çokda sütüm yoktu bi sorun yaşamadım umarım kolayca atlatırsınız bu dönemi.
ayşegülcüm teşekkür ederim canım bende biranda karar verdim gideceğim hiç aklıma gelmemişti ama çok şükür umduğumdan kolay oldu ve oralarda sağolsun kızım beni hiç üzmedi sanırım ben kıızımdan daha çok etkilendim hala içim acıyo vallahaConfused

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 08:47
Orjinalini yazan: sgurbet sgurbet Yazdı:

canim sana kolay gelsin zorlu 3 gece seni bekliyoConfused
bende simgeye biraktirali 1 ayi gecti simge gün icerisinde fazla almiyodu ama yatarken emziksiz yatmazdi o nedenle yatirirken cok zorlaniyodum ve gece cok aramisti sabaha kadar agladi desem yeridir yani ilk gece cok agladi ikinci gece biraz daha iyiydi ucuncu gece alismis oluyo ilk 3 geceyi atlattinmi gerisi geliyo merak etme 3 gün icini bayagi aciticak hazirlikli ol 
dayanabilirsen unutturursun ama dayanamazsan cok daha zorlanirsin  allah yardimcin olsun canim baslamisken isallah devamini getirip biraktirabilirsinStar
serapçım çok teşekkür ederim canım kiminle konuşsam hep üç gün demişti sizlerde öyle demişsiniz ve biz çok şükür 3 günü geride  bıraktık  ama sanırsam ben gözümde çok büyütmüşüm 1. günü sadece i 10 dakka ağladı başka neden için ağladı ama derdi çok sevdiği böbüsüydü biliyorumSmileama son ağlamamız oldu o çok şükür

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 08:55
Orjinalini yazan: cadıkızım cadıkızım Yazdı:

reyhanım zeynep nekadarlık olmuştu canım ben hatırlayamadım tam ama daha 2 sini doldurmadı sanırım yoksa biraz daha emseydi dicektim

emzirmek bence anne ve bebek arasında kurulan en güzel ve ilk kuvvetli bağ. bu yüzden buna anneninde hazır olması gerekiyor bende çok zorladım memeyi bıraktırmaya ben bile hazır hissedemedim kendimi ama mecburdum doktorlar hastaneden çıkınca hemen bıraktır demişlerdi. reyhancım birden bıraktırma önce emzirme sıklığını azalt sonra farklı yolla deniyebilirsin.

mesela benim yöntemin çok komikti. LOLLOL göğsüme bal sürüp üzerini çaya buladım muhafaza edicek birşeyle kapatıyordum her istediğinde açıp annecim bak yara olmuş meme diyodum birdaha istemiyordu.  çok etkileniyorlar sanki oyuncağı elinden alınmış gibi oluyorlar ama inan çabucak alışıyorlar.

elifçim hafızanı azcık tazelemeni istiyorumLOLLOLLOLhani demiştim ya hastayımConfusedilaç kullanmam gerek diyeConfusedLOLaslında geç bile kaldım ben kızıma kıyamaya kıyamaya ama herşey nasiipledir ya sanırsam nasibi buraya kadarmış kızımında...
canım zaten kızım eskisi gibi sık emmiyodu artık dolayısıyle sütümde azalmıştı hani yazmıştım ya tülbentle sarılıyomuş falan diye buna bile gerek kalmadı o kadar azlmış ama çok şükür atlattık elifçim yaa korktuğum gibi gelişmedi hiç canım kızım Allah sabrını verdi ben kızımdan daha bi fenayım vallaConfusedsenin bal üstüne çayda hakketten komik olmuşLOLcecaseret edip emseydi bide tatlı gelseydiLOLteşekkürler elifçimSmile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 08:58
Orjinalini yazan: ezo.ege ezo.ege Yazdı:

ay reyhan niye ayırıyosun ya ben çok dertliyim bu konuda Egeyi 3 ay emzirebildim keşke emseydide 2-3 yaşına kadar emdirseydim CryCryCryCry sütün varsa emsin nolcakki
he heeee ezocum sendende hafızanı tazelemeni rica ediyorumLOLLOLLOLsiz elifle bir arşiv tazeleyinLOLLOLLOLkıs bir ara bunun savaşını veriyodum doktorlar bıraktırmalısın diyodu bende savaşıyodum ama taki bu güne kadar ama çok şükür hiç bir şey korktuğum gibi gelişmediSmilesağol ezocum

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:03
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

ablaaa çok üzüldüm ben şimdi Cry ama inş. zorlanmazsınız bide tam düğün üstü inş. zorluk çıkarmaz yaaa... zati 1.5 yaşına geldi sütünde azaldı ama nebilem ben üzüldüm yaaaCry

inş. kısa zamanda atlatırsınız
siboşum sağol canım valla bende çok üzüldüm ama başka çare yoktu ve er yada geç birgün bırakacktı nihayetinde artık atlattık çok şükür düğüne kadar aklına bile gelmez heraldeSmile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:08
Orjinalini yazan: yeşim yeşim Yazdı:

Ben ilk gece çokkkkkkkkkk zorlanmıştım.Uykusuz kaldım huzursuzlanmışlardı.Ama benim kapıcının karısı bi ilaç varmış meme ucuna sürülen onu kullanmış.Çocuk kokusundan tiksinmiş bi daha istememiş.Huysuzlukta yapmamş.Bizse doğal yol deniyelim derken parça parça olduk iyi miLOLLOLLOLo ilacı sorsan eczaneye...İsmini bilmiyorum.kapıcının karısıda sütten kesmek için ilaç demiş almış...demekki eczacılar biliyor.Bi denesen...hem ağlamamış olur yavrucak.sende sıkıntı çekmezsin...Allah yardımcın olsun çokk zor bi süreç.Ama bi kaç güne kalmaz unutur.Ve biberonu çok sevecek.Benimkiler emerken hiç biberon almamıştı.sütten kesince biberol aldılar.Bu ikizlerde bi ters valla...LOLLOL
yeşimcim teşekkür ederim canım ya eminim senin durumun daha bir zor olmuştur bende pamuk koydum hemen anne öyt öyt dediSmilekorktu öyttüm bendeSmilebenim kızmda bu güne kadar hiç biberon kullanmamıştı ama ankaraya gittiğimizde kaldığımız evin kızının biberonu kullandık gece ve çok sevdi oysa içmeyi bile beceremezdi bir gecede alıştıSmileşimdi het düt içmek istiyoLOLyani benim kızda senin ikizler gibi bi tersLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:15
Orjinalini yazan: emiralp emiralp Yazdı:

zor bir süreç olsa gerek..allah kolaylık versin.ben oğlumla aramdaki en güzel bağlardan biri olarak görüyorum emzirmeyi..14 aylık oldu şimdi..ama bıarktırmayı hiç düşünmüyorum.2 yaşına kadar emsin isterim..sen neden bıraktıracaksınki...emsin daha..azaltarak bigün tamamen kesersin.mesela ben gündüz vermiyorum..geceleride emzirsem emiyor ama..biberonla süt içmeyi seviyor..ben uyumadan önce ısıtıp yanına koyuyorum.uyanır gibi olunca biberonu veriyorum sütünü içip uyuyor...yani şu andan istesem emzirmeyi kesebilecek durumdayım..sen illa bıraksın istiyorsan bunu dene..biberon kullanıyorsanız süt içir gece uyanınca.belli bir süre sonra zaten ememk istemeyecektir..inş kolay olur herşey...
teşekkürler habibecim şükürler olsun gerçekten kolay  oldu atlattık inşallah.. biz hiç biberon kullanmamıştık ama artık bizde kullanıcaz sanırım 2 yaşına kadar bende emsin isterdim ama malesef sağlık durumumdan dolayı bıraktırmak zorunda kaldımConfusedhayırlısı olsun zaten 18 ayı doldurmuştu sütümde azalmışştı eminim alması gereken herşeyi almıştır Smile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:19
Orjinalini yazan: meleğim meleğim Yazdı:

CANIM BENİM KIZIM KENDİ BIRAKTI.7 AYLIKTI EMMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM .SAĞARAK 11 AYLIK OLANA KADAR VERDİM .SONRA KESTİM BENİM KIZIMM PEK ARAMADI AMA SENİNKİ EMDİĞİ İÇİN SİZİN İÇİN ZOR OLUCAK.AMA ÜZÜLME EN AZINDAN ONA BELLİ ETME.ÇÜNKÜ PİSKOLOJİMİZİ ÇOK İİYİ ANLIYORLAR.HAYIRLISIYLA ATLATIRSINIZ İŞALLAH.Smile
sağol canım şükür bende 18 ayı yapabildim artık hoşçakal deme vaktimiz gelmişti çok şükür kolay atlattık zeynep maşallah benden dirayetli çıktıSmilebenim hep ağlayasım geliyo içim acıyor ama ağlamıyorum tabiSmilekızımla yeni hayatım diye nitelendiriyorum meğerse emzirmek ki artık günde 2-yada 3 kez emiyodu ne kadar önemli bir parçasıymışSmile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:21
Orjinalini yazan: gülce gülce Yazdı:

umarım kolay atlatırsınız Reyhancım;ben de tecrübesiz olduğum için bişey tavsiye edemiyorum.Allah kolaylık versinSmile
teşekkürler mürşidecim çok şükür atlattık canım  ve herşey umduğumdan daha kolay gelişti şimdi yeni dönemimiz bizi bekliyorSmile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:25
Orjinalini yazan: begumfunda begumfunda Yazdı:

kolay gelsin ins cabuk alisir böbüs süzlüge benim de önümde o sürec artik baslamisin bence sonuna kadar devam kolay gelsin....
sağol canım evet başladım ve bitti sanırsam gerçekten kararlı olmak çok önemliymiş ilk gece uyumadan önce çok ağlamıştı ve ben zor dayandım eşimse dayanamayıp ver diye bana kızdı bende onaBig%20smileama çok şükür geride kaldıSmile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:29
Orjinalini yazan: nuryüzlüm nuryüzlüm Yazdı:

Ben  oğlumu  22 aylık ken  ayırmıştım,   memeye   çok   düşkündü  zor  ayırırım  sanıyordum  ama   hiç   öyle  olmadı,isteyınce  limon   sürdüm tıksındı   hemen   dığerını  istedı  onuda  aynı   şekilde  yaptım  hemen  bluzu   cektı  kapattı  sonra  bırkaç  kere  takrarladım o  da  vazgeçtı    böyle  işte   sütüm  de  azalmıştı  kolay  oldu   ama    bır   süre  kendımı  çok   suçlu  hissettım ,umarım   sende   çok   zorluk   çekm4ezsın  canım
teşekkürler canım bende kendimi çok tuhaf hissediyoruum çok üzülüyorum sanki ben daha bir alışkınmışım emzirmeye meğer kızımdan önce kendimi hazırlamam gerekiyoruş psikolojimi Confusedçok şükür kızımda umduğum kadar üzülmedi atlattık inşallahSmile

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 09:39
kıslar emzirmeyi bıraktırmakla birlikte çok güzel birşey daha oldu onuda paylaşmak istiyorumSmilezeynep cop cop parmağınıda emiyordu farkettim ki 3 günden beri parmakta emmiyorLOLbu da süper oldu 1 taşla 2 kuş vurdukLOL

Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 23:29
ay çok moralim bozuldu.ben de şimdi bi topik aççaktım memeden kesmeyle ilgili yazını gördüm.nasıl dayancam ben şimdi çok mu mutsuz oluyolar benim kız çok memeye düşkün.bazen ayırim diyorum bazen de ayırmim iki arada kaldım.işe girme ihtimalim var bi de benim kız sırf meme emiyo çorba bile içmiyo süt desem bi hayal gördüğü yerde kaçıyo.
kafam iyice karıştı ya.çok mu erken ayırmak için.

-------------

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 23:52
evet bebek kadar anne içinde zor bir sürec, 25 ay emzirdim ben, psikolojik acıdan sende etkileniyorsun, aranızdaki o bağ kopacakmış gibi geliyor, ama kararl olmak onemli, o ağladı ben ağladım hatta dayanamayıp vermek istediğimde sakın dediler, 1 hafta oyle gecti ama arada aklına geldi 1,5 ay boyunca, arkada braktığı tek sorun uyku problemi hala tişortlerini emiyor ısırıyor maalesef Confused nasıl uykuya dalacağnı bilemiyor yavrumCry

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 00:45
Canım benim seni çok iyi anlayanlardan biriyim.benim oğlan daha 4 aylık ama bende psikolojik tedavi gördüğüm için ilaç kullanmak zorunda kaldım.' ay emzirmek için ilaçlarımı kullanmadım baktım ben çok yıpranmaya başladım mecburen bıraktım.benimki bıraktığımda 3 aylıtı o bile anladı gece ağaldı ama neyseki unuttu artıkCry

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 12:12
çok sinirlendim bugün ya ağzına bir lokma atamıyorum deliricem hiçbişey yemiyor.meyveli süt verim dedim hatta bardağa koyup eline verdim aldı odaya kaçtı dedim içecek aa bi bakarım ellerini sokup yüzüne sürüyo.
ben napıcam ya CryCryCryüzüntüm kızgınlığım uğraştığım için yada döküp saçtığı için değil yemiyo yemiyo bi yese yıksın evi umrumda değil.ev ziyaretlerine bile gitmem ama yesin.dedim bugün memeyi kescem yok başka yolu 10dk.geçmedi meme diye başladı ağlamaya dayanamadım emzirdim.offf of
dün tahlil için k.yaka labaratuvara gittik.ceylinin çişini beklerken katlı pazar yeri var orda sosyete yada salı pazarı derler giysi falan satılıyo neyse annemle gezelim dedik gidiyoruz ceylinde bebekarabasında karşıdan iki kadın geldi bebekleri bebek arabasında "evet zayıf   hı zayıf" dediler duydum bi kızdım kızdım dönüp dicem evet zayıf nolmuş yani bunu benim duycam şekilde ne söylüyosun sen biliyomusun benim onu yedirmek için kaç takla attığımı tabii senin ki tosuncuk zahmette çekmiyosun ya ben iyice agresif oldum sonum iyi değil

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 09:48
havvacım seni çok ama çok iyi  anlıyorum ama inan çok sabır gerek çok senin kızında 15-16 aylık sanırım en taze bıraktıran biri olaraktan sana tecrübelerimi yazayım.geçtiğimiz cuma idi bıraktırdığımda haftası gelmiş benim kızımda sürekli kucağımda duran parmağını cop cop emen sürekli emmek isteyen bir çocuktu ama ben bıraktırmak istediğimm için her istediğinde vermiyodum ve nasıl bıraktıracağım beni çok tedirgin ediyordu ama hiç birşey umduğum gibi olmadı meğerse keramet pamuktaymışSmilebirgün ani karar verdim ve topic açtım zati içim çok yandı çok ağladım belki kızımdan daha fazla üzüldüm benim için çok daha zor olmuştu çok acayip bir boşluk olmuştu ama gördüm ki kızım daha bir  rahat sadece ilk  gece yatmadan önce ağladı güya babasına küstü ama derdi emmekti tabi o an çok sabrettim vermekle vermemek arasında çok savaştım ama nihayet sustu başka sevdiği yiyeceklerle zorla aldandı ondan sonra ara ara ve hala böbü der sonra öcüüüüü diyo ve gidiyo bide ıh ıh der kızar nerden geldi bu öcü diye ama çok şükür atlattık yemek konusuna gelince zeynep hala doğrudürüst yemiyor bişey 9 takla atıyorum yedirmek için ama yok yemiyor ama zamanla bu düzelecektir inanıyorum midesine iki lokma bişey düşmesi bile beni şimdilik mutlu ediyor zamanla mutlaka yiyecektir artık eskisi gibi sıkta düşmüyorum üzerine çünkü düştükçe daha bir inatlaşıyor uzun aralıklarla veriyorum bişeyler yemek istemezse yine  zorlamıyorum ama sonunda yiyiyor yani havvacım biraz annelik duygularını bastırmak gerekiyor dayanmak içinConfusedConfusedama inan bana canım zamanla düzeliyor arkadaşlarında dediği gibi yeterki kararlı ol.Allah sizede kolaylık versin inşallah...

-------------
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 10:45
reyhanım zeynep'in bu süreci rahat atlatmasına çok sevindim canım demek zeynomuz annesinden güçlü çıktı LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 13:15
reyhancım çoksağol.sorun karar verememede bi erken diyorum bi yemek yemesi gerekiyor artık diyorum ben memeyi bıraktırırsam ve yemek yemesse diye çok korkuyorum çünkü ağzına bi lokma alan bi bebek değil.doğuduğundan bu yana ne emzik tuttu ne biberon sütten nefret ediyor inanırmısın rengini biliyor o renkte ne görüüse kaçıyo.ilacı bile ağlaağla içiyo hemen kaçıyo.bide bi huy çıkardı herşeyi kendi yapcak yese herşeye izin vercem ama yemiyo anlamadım bi sorunu mu var.çok üzülüyorum nereye gitsem kimle konuşsam tek konu bu benim için etrafımdakilerde bayıldı artık bu konudan .

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 17:36
Orjinalini yazan: zeyno18 zeyno18 Yazdı:

kıslar emzirmeyi bıraktırmakla birlikte çok güzel birşey daha oldu onuda paylaşmak istiyorumSmilezeynep cop cop parmağınıda emiyordu farkettim ki 3 günden beri parmakta emmiyorLOLbu da süper oldu 1 taşla 2 kuş vurdukLOL

ablaaaaa şükür parmak emme olayı bitti ohh beeeeeee zati en geç 2 yaş diye okudum daha geç olursa mutlaka doktor tedavisi diyodu demekki emmeye alışık olan bebek meme harici boşklukta elini ya battaniyeye ya parmağına götürüyomuş Big%20smile

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 17:38
Orjinalini yazan: ceylinsu ceylinsu Yazdı:

reyhancım çoksağol.sorun karar verememede bi erken diyorum bi yemek yemesi gerekiyor artık diyorum ben memeyi bıraktırırsam ve yemek yemesse diye çok korkuyorum çünkü ağzına bi lokma alan bi bebek değil.doğuduğundan bu yana ne emzik tuttu ne biberon sütten nefret ediyor inanırmısın rengini biliyor o renkte ne görüüse kaçıyo.ilacı bile ağlaağla içiyo hemen kaçıyo.bide bi huy çıkardı herşeyi kendi yapcak yese herşeye izin vercem ama yemiyo anlamadım bi sorunu mu var.çok üzülüyorum nereye gitsem kimle konuşsam tek konu bu benim için etrafımdakilerde bayıldı artık bu konudan .

sütü rengini görsekaçıyo diyosun ya acaba renk değiştirsen çilekli çikolatalı vs. yapsan ? içmez mi... birde oyun eşliğinde yemekleri az az da olsa alıştırabilirsin belki... tecrubeli olmadığım için bi fikir sadece Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 19:57

canım çalışmaya hemen başlamayacaksan tabiyki emzirmeye devam et derim çünkü ben ilaç kullanmak zorunda olduğum için bıraktırdım çalışmaya başlayınca belki bu dönemi daha kolay atlatırsınız hani derler ya gözden ırak olan gönüldende ırak olurmuş inşallah sizde en sağlıklı şekilde ve sorunsuzca bu dönemi atlatırsınız canım kolay gelsinWinkama desteğe ihtiyacın olursa herzaman destek olmaya çalışırım bayılmamLOLWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 19:59
Orjinalini yazan: cadıkızım cadıkızım Yazdı:

reyhanım zeynep'in bu süreci rahat atlatmasına çok sevindim canım demek zeynomuz annesinden güçlü çıktı LOL
ay öyle oldu canım valla aman ömrü boyunca benzemesin anasına hep güçlü olsun inşalah kızım Smile

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2008 Saat 09:33
reyhanım sevindim sorunsuz atlatmışsınız ilk sayfayı okuyunca üzülmüştüm ama maşallah zeynoma aferin annesini üzmemiş

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2008 Saat 11:49
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

reyhanım sevindim sorunsuz atlatmışsınız ilk sayfayı okuyunca üzülmüştüm ama maşallah zeynoma aferin annesini üzmemiş
sağol canım ya evet çok şükür atlattık ama dün aradan 1 hafta geçti hiç tepki veermedi dün öğlen yakama yapıştı yapıştı bir müddet ağladı sonra biberon almıştım içine sütü koydum 250 gr sütü bir dikşte içti maşallah sonra neşesi geri geldiSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2008 Saat 19:25
arkadaşlar bu gece memeye veda ediyoruz.bilmiyorum nasılolcak çok moralim bozuk zor tutuyorum gözyaşlarımı.şimdi içimden bi kere daha emzireyim doya doya diyorum kokusunu içime çeke çeke ama olmaz biliyorum.son 4 gündür saat 10.00 gibi uyanıyo veakşam 07.00 ye kadar emzirmiyorum arıyo istiyo oyalıyorum komşulara çocukların yanına getiriyorum.akşam 07.00 den sonra veriyorum memeyi.ama bugün yok.anneme geldim gece memelerinden de kesmek için bakalım .gündüz oyalanıyo ama gece napcaz bakalım.korkutmak tiksindirmek gerekiyomuş limon sürmek gibi tüm yolları denicem bakalım ne olacak dua edin nolur en hafif durumda atlatsın bebeğim.ben meme emdiği günlerin anısıyla yaşarımCryCryCryCry
bu yazı yazıyorum ya inanın caycak gibi oluyorumCryCryCry

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 14:31

arkadaşlar bu gece memeye veda ediyoruz.bilmiyorum nasılolcak çok moralim bozuk zor tutuyorum gözyaşlarımı.şimdi içimden bi kere daha emzireyim doya doya diyorum kokusunu içime çeke çeke ama olmaz biliyorum.son 4 gündür saat 10.00 gibi uyanıyo veakşam 07.00 ye kadar emzirmiyorum arıyo istiyo oyalıyorum komşulara çocukların yanına getiriyorum.akşam 07.00 den sonra veriyorum memeyi.ama bugün yok.anneme geldim gece memelerinden de kesmek için bakalım .gündüz oyalanıyo ama gece napcaz bakalım.korkutmak tiksindirmek gerekiyomuş limon sürmek gibi tüm yolları denicem bakalım ne olacak dua edin nolur en hafif durumda atlatsın bebeğim.ben meme emdiği günlerin anısıyla yaşarımCryCryCryCry
bu yazı yazıyorum ya inanın caycak gibi oluyorumCryCryCry
canım yeni gördüm naptınız merak ettim Shocked

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 17:18
inşallah zorluk çıkarmamıştır Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 20:47

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy doyamadım emmesine.EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedsadece geceleri emziriyorum birazda böyle devam etcem biraz daha anne sütü alsın napim kıyamadım ayırcağımı düşündüğümden beri emzirmeye can atıyodum var mı böyle bi saçmalık hep emerken nasıl hareket ettiğini bana bakan gözlerini düşünüp durdum.ne bilim işte yapamadım.ama gündüzleri emzirmiyorum artık yemek yesin bana güvendiğinde ağzına bi lokma atmazdı şimdi hergün 1 kase çorba yiyoz en azından

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 22:32

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy doyamadım emmesine.EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedsadece geceleri emziriyorum birazda böyle devam etcem biraz daha anne sütü alsın napim kıyamadım ayırcağımı düşündüğümden beri emzirmeye can atıyodum var mı böyle bi saçmalık hep emerken nasıl hareket ettiğini bana bakan gözlerini düşünüp durdum.ne bilim işte yapamadım.ama gündüzleri emzirmiyorum artık yemek yesin bana güvendiğinde ağzına bi lokma atmazdı şimdi hergün 1 kase çorba yiyoz en azından

kolay gelsin canim bence zamana birak hersey güzel olacak
ben bi süre önce burda dr.kadir beye yazmistim daha ne kadar emzireyim diye cünkü benim oglum kendi belirledi hep ne kadar emecegini mayistan beri günde 3 kez emiyodu sabah öglen bide yatmadan önce bende acaba kessem mi zaten emmiyo diye sormustum kadir beye cünkü saniye bile sürmüyodu sadece sabah gercekten emiyordu oda yazmis cocugun kendine birakin ne kadar isterse okadar emsin diye 2 haftadir öglenleri emmiyordu sonra aksam reddetti simdi sabah bile istemiyor sok oldum yani bende böyle baya devam eder diyordum 2 kere yada 1 kere falan ama yok kendi cekildi ..bakalim yarin sabah ne olcak

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 14:49
ben ayırmayı düşünmüyordum 18 aylık olsun ondan sonra diyodum aklımda yoktu bazen kızıp ayırcam diyodum ama niyetim yoktu.ama benimki 16 aylık olmasına rağmen hiç ek gıda almıyodu ne verirsem veriyim ne yaparsam yapayım bana güvendiğinden hiç bakmıyo yüzlerine. sırf oyundu onun için.bi de meme emmek onun için keyif yerineydi.5 dk.bir gelir meme der emer ( saniyelik durum yani)oyununa döner sonra geri döner tekrar emerdi.hele uzanmayayım bir yere .tepemden gitmezdi.bende çareyi ayırmakta buldum.bi anda karar verdim ve uyguladım.geceleri de kescektim ama ne bilim koparamadım işte.hem böylesi daha iyi oldu .şimdi iki yaşına dek geceleri emzircem.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 14:57
ins. emer bende aslinda kesmeyi düsünmemistim ama benim oglusum herseyi yiyor hemde asiri yiyor dedigim gibi benide sadece uyku öncesi emiyordu ben bu kadar erken kesmek istemezdim ama nasip bu kadar mis hem kendi birakti bugun sabah emme istenmi kuzu dedim emmmemi emmemi dedi ben de tamam emecek galiba dedim baktim biberonu gösteriyor galiba bizim ki bittiCryCry bende hic böyle hayal etmemistim kesmeyi 
ama olsun bu kadar emdiya buda biseydir herhalde
kizim hic emmemisti sadece 40 gün Cry   emdigi sürece emzir ben simdi ögle uykusuna yatirirken vereyim dedim yok itiyor istemiyor artik

-------------

Mesajı Yazan: prensim2007
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 15:39
bende bırakalı tam 20 gün oldu.geçenlerde geldi yanıma emzirmemi istedi.evde tadilat dolayısıyla annemde kalıyoruz biraz daha kolay oldu. geceleri suluğuyla su veriyorum. uyanırsada yanıma alyorum uyuyo sonra yeniden yatağına alıyorum.

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2008 Saat 23:10
senin adına sevindim canım sadece geceleri emzirmen sizin için daha iyi olmuş zaten sen yemiyo diye ayırmak istiyordun en azından gündüz bir umudu olmayınca yavaş yavaş yemeye başlar ama inan birden olmuyo zeynep hala bazen aksilikler çıkartıyor oysa emerken daha güzel yemek yerdi ama mutlaka düzelecektir bişeyleri anlayıp farkına vardıkça daha bir herşey rayına daha güzel oturuyor

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat