Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

depresyonda mıyım??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yetişkinlerin Psikolojik Sorunları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23689
Tarih: 17 Oca 2025 Saat 23:28

Konu: depresyonda mıyım??
Mesajı Yazan: nurdan
Konu: depresyonda mıyım??
Mesaj Tarihi: 01 May 2010 Saat 23:13
merhaba Özlem Hanım
6,5 aylık kızım var, hamileliğimin son aylarında zararsız bi kenenin ısırmasıyla sürekli bir ölüm korkusu içerisindeyim bu düşünce bi yakınımızın aniden kansere yakalanmasıyla daha da arttı..sürekli bir vesvese takıntı hali içerisindeyim. sürekli ölüm korkusu yaşıyorum sürekli vucudumu inceliyorum bi hastalık mı var, karnım ağrısa kötü bir hastalığa yakalandığımı düşünüyorum kısaca herşeyi en kötüye yoruyorum.. yani mutsuzumCry bu düşüncelerimden çevrendekilerde sıkılmaya başladı..
  bebeğimden ayrılırım, ben ölürsem o ne yapar, nasıl susar, nasıl uyur diye her dakika düşünüyorum, onu anneme emanet ediyorum falan.
 ayrıca iş sıkıntım var.. öğretmenlik okudum ama daha atanamadım, çalışmam gereken bir sınav var, bütün arkadaşlarım dağıldı, ne ev hanımıyım ne de bir çalışanım.. yani bir boşluk içerisindeyim..
 ne yapmalıyım, psikiyatristte gitsem ilaç içmek istemiyorum ailemde sıcak bakmıyor, sürekli uyku hali içinde olurmuşum ayrıca emziriyorum..
 kusura bakmayın uzun oldu bi yol gösterin lütfen
       Teşekürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 03 May 2010 Saat 15:54
böylesi kaygı durumlarında hem siz hem bebeğiniz fazlasıyla zarar görür. bu durum sizin de gözlemlediğiniz gibi azalmak yerine giderek artar. ilaç kullanılması şart değil ancak kullanıldığı halde de emzirebilirsiniz. emzirmekten dah önemli olan gıdanın ruh sağlığı yerinde bir anne olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayın lütfen. siz b u kadar akygılıyken bebeğinizde huzurlanır, nedensiz ağlar, uyku sorunu yaşar

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat