Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bagirsAk sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43035
Tarih: 19 Mar 2025 Saat 21:03

Konu: bagirsAk sorunu
Mesajı Yazan: zelha
Konu: bagirsAk sorunu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 10:04
Doktor bey rmerhaba kizim 11 aylik gaz ve yediiklerinden gece huzursuzlanmasi bir turlu duzelmedi ama ben su ozellikle son 1 haftadir aksam yatip sabaha kadar huzursuzlanmasini kizimin bagirsaklarinda kurt olabilecegine bagliyorum,supheleniyorum beyaz noktalar gordum poposunda .sabaha kadar suren uykusuzluklarina sizin verdiginiz ataraxtan verdim bu gece rahat uyudu.kaka sorunuda var kakasinii bu aralar yapamiyor yapsa zorlaniyor.altni temizlerken surekli kasimak istiyor.oradan kapip agzina goturdugunu dusunuyorum,gunduzleride basladi huysuzluga.bugun kaka tahlili yaptiracagiz artik.sizce baska tahlie gerek varmi.ama kizimin bu kadar yediklerinden rahatsiz olmasi sizinde soylediginiz gibi ya enzim eksikligi ya kurt.enzim eksikligi varsa onu nasil oogrenebiliirizz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 19:06
Kilosuna bakin.... 9kilodan fazla ise, sikayetleri cok yediginden dir... 8kilodan az ise, bir rahatsizligi var demektir... Bosuna kaka tahlili yaptirmayin, sacmalayip, asabinizi bozmaktan baska bir ise yaramayacak.
Once su kiloyu bir ogrenelim..

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2014 Saat 13:53
doktor bey merhaba,soyledıgınız gıbı kızıma o zaman kaka tahlıli yaptırmıştım temız cıkmıstı.sımdıye kadarda sadece 2 gece aksam 10 sabah 8 kesıntısız uyudu.gecelerı kıvranıyorda kıvranıyor sızın msjlarınızdan anladığım kadarıyla gaz sorunu degıldır ya kurt vardır ya enzım eksıklıgı dıyorsunuz. bu durumda tek sorun olarak enzım sorunu kaldı.kızım yasına gırecek .hala seçerek yedırıyorum.yoksa gecelerı daha perısan oluyor.. ınanın uykusuzluk halı artık benı cok yoruyor .kılosu cok guzeldı ,yemesıde .yurumeye başladığından berı hıc durmadığından zayıfladı 8 kılodan faZLADIR ama 9 kılodan degıl KIZIM tam kılosunu kontrola gıtttıgımde bıldırırım.doktor bey enzım eklıgı olduğunu nereden anlarız.ne yapmamı onerırsınız.*

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 00:12
Oradaki doktorlara kalsa, bunun icin; "Barsak biyopsisi" yapmaya kalkarlar... Ben hergun 1 Festal drajeyi, havanda ezdirip, yemeklerine katiyorum. 1 hafta icinde baris duzelme olursa, "Enzim eksikligi" varmis demektir.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 13:15
doktor bey ınanın kızım suan 1 yasına gırdı ve ben 6 aylık oldugundan bu zamana kadar gece sıkıntısı bazı günler harıc hergun cekıyorum.ve doktora goturmedım bılıyorumki sağlıklı cocugumu sağlıksız hale getırecekler bunun orneklerı sayılamayacak kadar cok.ama artık cok yorulduk kızımda bende. yedıklerının bu kadar gece rahatsız etmesı cok zorladı.dedıgınız gıbı drajeyi 1 hafta deneyecegım. günde bır draje olarak degılmı.pekı gunun hangı vaktınde vermem daha ıyı olur.sımdıden cok teşekkür ederım bu arada bugun kontrole gıttık 9 kılo 76cm boy

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2014 Saat 19:42
Gunun hangi vaktinde verdiginizin hic onemi yok, hatta o 1 Drajeyi de, 2-3 porsiyona bolup, farkli saatlerde de verebilirsiniz, tek seferde de..

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2014 Saat 21:56
Doktor bey merhaba festal draje icin iki eczacida bir yasindaki bebeklere asla olmaz diyor.cok tereddutte kaldik,festal n 20 draje ilacini kullanmadik istedim sizinle tekrar goruseyim.bir de doktor bey kizimin yenilerde farkettik karni hep sert ve hep siskin dokundugumda bastirdigimda baska tarafa geciyor.kizimin sikintilari ise  hala duzelmedi.yazilarinizdan okudum bagirsak dugumlenmesi veya tikanmasi midir diye inanin yuregim agzimda.yardimci olursaniz cok sevinirim-birdeDoktor bey eczaci bana sizin diger arkadasa onerdiginiz  bebeklr icin olan Pankreoflat toz ilacini onerdi.arada fark varmi siz ne dusunuyorsunuz

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2014 Saat 00:20
Pakreoflat toz, bir ara bulunmuyordu, onun yerine;Festal draje kullaniyorduk. Festal draje'nin bir ust dozu bile yoktuir, bir cocuga 10 tane bile yuttursaniz, bir zarar olmaz.. SIZ o kiymeti-kendinden menkul ECZACILARIN palavralarina kulak asmayin. Eger, PANKREOFLAT'I KOLAY TEMIN EDEBILIYORSANIZ, ONU KULLANIN... Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 13:22
doktor bey merhaba pankreoflat ılacını kullandık 4 gun oldu.ve gecelerı cok güzel uyuyor.fasulye bıle yedırdım kıvranmadı gece.sımdı enzım eksıklıgı mı oluyor kızımın sorunu ..ne yapmalıyım nasıl yol ızlemelıyım

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 19:52
EVET,Enzim eksikligi VAR....En az 6 ay kullanin, sonra kesmeyi deneriz, olmazsa, gene bir 6 ay kullanir, boyle gider.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 20:39

Doktor bey Enzim eksikligi tam olarak ne oluyor,neden oluyordur ve bu tozkizimin vucudunun yapamadigi neyi yapmis oluyor

Mesajı Yazan: zlemyayl
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2014 Saat 22:09
Merhabalar Sayın hocam , konu başlığı ile alakalı olduğundan burada soruyorum ama tek farkla :114 kilo olan eşim için / gaz problemi korkunç boyutlarda ve tip 2 diabet teşhisi ile 10 gündür dıamicron ve gilfor da başlandı maalesef ! Doktoru gaz sıkıntısını beyan ettik  ama kaale bile almadı - bir ilaçda tavsiye etmedi ! Eğer bu iki şeker ilacı ile ters etkileşimi yoksa eşimede pankreoflat veya festal başlayıp deneyebilirmiyiz ?!? 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2014 Saat 23:26
-ZELHA: Karaciger ve pankreastan salgilanan bazi maddelerde eksiklik var.
-zlemyayl: Esinizin sikayetleri kullandigi ilaclardan. Festal gibi ilaclardan fayda gormez. .. Sadece "diamikron" ile neden baslanmamis??? Sonuc alinamazsa, ikincisi denenir...

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 03:07
Eşimin gaz sorunu / şişkinliği son 1 yıldır sayın hocam ..şekeri çok yüksek , tüm ailesi de tip 2 / 1 yıldır ilaç kullanmam diye hep reddeti ve zeytin yaprağı ekstratı ike düşüreceğini sandı , olmadı :( İlaçları bir haftadır alıyordu, önce glifor 1lik hem sabah hem akşamla başladılar ama ishal yapınca kademeli sadece sabah yarım , diğer hafta sabah yarım akşam yarım dediler ve destek olarsda diomikronu verdiklerini söylediler .. Hatta kolestrol içinde bişey verdiler de onu almadık ! Damarlarında mutlaka plaklar yaparmış falan.. Bilemedim ki :( eşimde zaten ağrı kesici bile almaktan imtina eden ilaç düşmanı bir adam .. Ama sizin tavsiyeniz bizim için altın- siz ne derseniz o sayın hocam .. En derin minnet ve saygılarımla ..

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 07:06
Son yapilan; Kan tahlilini bana yazabilirmisiniz?
Bilhassa, Aclik kan sekeri, HgbA1c, T.Kolesterol ve HDL,VLDL,LDL ve Trigliserid degerleri lazim..

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 18:43
Çok ama çok sağolun hocam ClapTahlil kağıtlarını iş yerinde bırakmış , ilk fırsatda yazıcam size sayın hocam .. En derin minnet ve teşekkürlerimle ..

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 19:41
Hocam yeri gelmişken benim de bir sorum olacak izninizle..gorumcem 27 yasinda ya klasik 8 yildir tip 1 diyabet ve insulin kullanıyor.dun kontrolünde doktoru (endokrin prof.)kilo sorunu için(80 kilo)glifor baslamis ve kilolularda zayıflamaya yardimci olduğunu söylemiş.şekeri düşürmez dengede tutar mekanizması farklı bir ilaç demiş.bizim kurumda ki dahiliye uzmanina sordum evet doğru sen de başlayabilirsin dedi.ben de ikizlerden sonra 100 kiloya kadar ciktim hocam.diyabetin ve insulin direncin yok.ne dersiniz bu ilaç hakkında?

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 21:56
Dogrudur, istahi azaltir... Bazi kimselerde, kusma-ishal yapar. Yuruyus ve Aerobik daha uygundur..

Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2014 Saat 22:33
Teşekkürler hocam...yani normal seyreden şekeri düşürmez...zaten diyet ve sporla bir aydir 6 kilo verdim fakat destege de ihtiyaç duymuyor değilim..bulanti yaparsa yemek yiyemem zaten güzel olur baslayayim en iyisi :)

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2014 Saat 01:40
Aynen:
   .şekeri düşürmez dengede tutar mekanizması farklı bir ilaç demiş

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat