Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9512
Tarih: 02 Nis 2025 Saat 09:06

Konu: beslenme
Mesajı Yazan: yasacat
Konu: beslenme
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 22:31
merhabalar kadir bey,
1 yasında oglum var.
--10 aylık olana kadar hiç tuzlu gıda yedirmemeye gayret ettim peynirde dahil olmak üzere.yanlız yemegini falan tuzlu olunca gayet güzel yiyor,çok zararı olurmu normal tuzlu yemesinin
--balık yeme sıklıgı ne olmalıdır?
--oglum geçen kış 2 defa bronşit geçirdi,bu kışta tekrarlamasından korkuyorum,çünkü 7 yaşına kadar tekrarlar deniyor.keçi boynuzunun bronşite çok iyi geldigini duydum,sizce dogruluk payı varmı
teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2008 Saat 10:14
Tuz 6 aydan sonra serbesttir. 10 aylık çocuk herşeyi yer.Sadece süt miktarı 500cc. nin altında olmasın.
Balık yeme sıklığı diye bir şey yok. Eve alındığında yer. Mutlaka yiyecek diye bir şey de yok. Tibet yaylasındakiler ne balığı yiyorlarki?
Sizin çocuğunuz, "Broşit" geçirmedi, "Bronşiolit" geçirmiş olabilir. Bronşit Astımın diğer adıdır. Bronşiolit, virusların yaptığı Akciğer hastalığıdır.İki durumdada antibiyotik gereksizdir, ama bizde bol miktarda kullandıkları gibi , iki hastalığı ayırd edebilen doktorda çok azdır.
-Bir yaşında çocuğa keçi boynuzu yedirin, Tıp literatürüne geçersiniz.Öksürük için en iyi gıda limonlu baldır, hem çocuklar severek alır. Öksürüğe Zencefil ve Karabiber de iyi gelir, acı olduklarından büyüklere tavsiye ediyoruz.

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2008 Saat 23:39
cevabınız için teşekkürler,
günde 200 cc süt içiyor ve bir kase sütlaç yada muhallebi yiyor.günde tüketmesi gereken süt miktarı için yeterlimidir.
keçi boynuzu demekle pekmezini ve sütün içine katılan tozunu kastetmiştim.
balık konusundada içimi rahatlattınız,haftada en az 2 kere yemeli dedigi için doktorumuz açıkçası evimizede o kadar sık balık giremedigi için rahatsız oluyordum.
diger sorumda gece uyanmadıgı gece süt veremiyorum,gece beslenmesi gereklimi?
tekrar teşekkürler

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 14:09
kadir by 2 gündür oglumun kakası beyaza yakın bir renk,sebebi ne olabilir?iyi günler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 14:17
Kaka ya rengini veren madde "Safra" dır.Biraz yağ ve yumurta verin, renk düzelir.
Düzelmez ise bir tıkanma sarılığı olabilir, bu hastalarda karaciğer de büyümüştür, , bir doktora görünmek gerekebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat