Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüzdeki kızarıklıklar -benekler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23048
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 17:27

Konu: yüzdeki kızarıklıklar -benekler
Mesajı Yazan: biricigim
Konu: yüzdeki kızarıklıklar -benekler
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2010 Saat 12:42
iyi gunler sayın hocam,
oglum 8,5 aylık oldu.size önceden de bu konuyla ılgılı danısmıstım.
oglumun yuzunde sureklı tekrarlayan kızarıklıklar oluyor.minik minik benek seklınde.
tavsıyenız uzerıne ince gıydırıyorum ama buna ragmen tekrarlıyor.sabah olursa oglene kadar gecıyor ama ertesı gun yıne cıkıyor.,
bundan bırkac ay once gıttıgımız doktor egzama demıstı,kortızonlu krem verdı.onu surunce gecıyor ama bırkac gun sonra yenıden gozukuyor.kremı kortızon ıcerdıgı ıcın surmek ıstemıyorum..
benekler ozellıkle yumurta,peynır yedıgı gunler daha belırgın oluyor.
acaba allerjık bır durummudr?ne yapmamızı onerırsınız?
saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 09:47
Resim gönderebilirmisiniz??

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 16:08

sayın hocam,resmı yuklemey calıstım ama bır turlu basarılı olamadım.Confused

sıze bu durumu danıstıktan sonrakı gun bebegımı banyo yaptırmıstım.banyodan sonra vucudunda aynı beneklerden mınık mınık halde olustu.ertesı gune gectı.
yuzundekı kızarıklar ıcın elocon pomat surdum.
kremden sonra yuzundekı benekler gıtmıstı ama bugun yenıden benek halındeler.
acaba oglumun yedıklerıyle alakalı olabılırmı?
oglum meyvelerı ck sevıyor muz,portakal,elma hemen hemen her gun yıyor.
bu durumda ne önerırsınız?
saygılar..

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 16:31

sayın hocam sonunda resmı yukleyebıldım.Smile

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 10:12
Yedikleri ile alakalı değil, çok sıcak tuttuğunuzdan.. Üstünü iyice açın, "üşütme" diye bir hastalık yok...

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 11:18
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Yedikleri ile alakalı değil, çok sıcak tuttuğunuzdan.. Üstünü iyice açın, "üşütme" diye bir hastalık yok...
sayın hocam,cevabınız ıcın tesekkur ederım.
pekı banyodan sonra vucudunda olusan benekler de mı sıcaktan oluyordur?
bır keresınde kolundakı benekler yara olup kabuk baglamıs sonradan farkettık.Confused

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2010 Saat 15:19
En azından bir resim göndermeniz lazım. Anlattığınız durum, yanak resimlerindekilerden farklı...

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2010 Saat 22:40
sayın hocam,haftasonu oglumla arabayla sehır dısına cıktık.yolda  oglumun yüzündekı kızarıklar arttı. hemen fotografını cektım.bu foto daha belırgın oldugu ıcın sıze gostermek,fıkrınızı almak ıstedım.saygılar..

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 10:51
sayın hocam,
oglumun sırtındakı kızarıkların resmıde su sekıldedır.bu durumda ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 11:33
Aşırı bir portakal veya mandalina suyu gibi  gıdaları tüketiyormu??? Bu tip gıdalar aşırı tüketenlertde güneşe çıkınca bu tip lezyonlar oluşabiliyor... "Ultralan" pomadı deneyin...

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 12:10
sayın hocam,cevabınız ve ılgınız ıcın cok ama cok tesekkur ederım.KizBebek
oglum portakal suyuna bayılıyor sureklı versem ıcecek ama bu aralar yuzundekı kızarıklıklardan dolayı vermıyordum.
yalnız yolculuga cıktıgımız gun hazır mandalınalı meyve püresi yemıstı.Confused
dedıgınız ılacı deneyecegım saygılar.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 17:35
sayın hocam,cok degerlı olan vaktınızı alıyorum ama size danısmadan da bırsey yapmak ıstemıyorum.
bugun oglumun aylık kontrolu ıcın hastaneye gıttık.saglık kurulusundakı doktor yuzdekı kızarıklıkların atomic dermatit oldugunu ve ılerde alerjık astım yada bronşitin habercısı oldugunu soyledı .bıze dermovate krem,excipial lipo ve bırde allerjık reaksıyonlar ıcın kullanılan bır damla verdı (damla eczanede olmadıgı ıcın henuz elımızde degıl o yuzden ısmını yazamadım).
bu durum bıze ıster ıstemez tedırgın ettı.
kızarıklıklar ılerde olusabılecek astım yada bronsitın habercısımıdır?Cry

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2010 Saat 12:26
Kesin bir bağlantı yok, illede olacak değil...Dermovate krem yeterli olacaktır... 

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2010 Saat 13:56
sayın hocam,eczaneden damlamız geldı adı zrytec  mıs kullanmalımıyım?
atomic dermatitli hastalarda çiçek asısı yapılmamalıymıs dogrumudur?

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2010 Saat 19:44
Çiçek aşısı için doğru.... Ama Çiçek hastalığı dünyadan kalktığı için, 1976'dan beri aşısı yapılmıyor.. Yapılan "SU ÇİÇEĞİ" aşısının ise, "Atopik dermatit" ile bir ilgisi yok... Kimden duydu iseniz, bilgisi yarım-yamalak...  

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2010 Saat 12:54

iyi gunler sayın hocam,

oglumun kızarıklıkları dısarı cıkınca arabanın ıcınde bıraz durunca yenıden cıktı.
bızde dun oglumu yuzundekı kızarıklıklar ıcın baska bır cocuk doktoruna goturduk.
bize kızarıklıkların yedıklerıyle alakalı oldugunu,besınlere tam olarak alısınca 1-1,5 yasında bunların tamamen gecıcegını soyledı.atomik dermatittende alerjık bronsıt yada astımdan hıc bahsetmedı.
ogluma aerius surup,advantan m losyon ve excipial hydro verdı.sımdı hangı doktorun dedıgıne ınanıcagız ,acıkcası kafamız cok karıstı.Confused
sıze danısmadan  ilacları kullanmak ıstemedım.
 yardımınızı rica edıyorum.KizBebek

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2010 Saat 13:08
Dememiş ama demişten beter ilaç vermiş.. Sadece Zyrtec kullanın, allerjik ve atopik ise, iyi gelir.. İsilik ise kendiliğinden geçer.

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2010 Saat 22:21
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Dememiş ama demişten beter ilaç vermiş.. Sadece Zyrtec kullanın, allerjik ve atopik ise, iyi gelir.. İsilik ise kendiliğinden geçer.
sayın hocam,sizden baska kımseye guvenemıyorum.
sımdı ıkı doktorun soyledıklerı farklı ama sonuc ıtıbarıyle atopik dermatit teshisi mi koymuslar.Confused
oglumun yanagı genelde arabada beklerken ,gunes gordügünde daha cok kızarıyor.
dedıgınız sekılde zrytec ı verdım .diger ılacları kullanmadım .kac gun devam etmelıyım?
bu durum benı ıyıce uzmeye basladı sayın hocam.
acaba oglumu  cıldıye uzmanına götürmem gerekıyormu?

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2010 Saat 13:07
Acele etme, ciddi gibi gözükmüyor. Güneş yanığı veya isilik'de olabilir.. Zyrtec'i 3 gün kullanın bakalım bir fark olacakmı??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat