Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45261
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 05:54

Konu: Grip aşısı
Mesajı Yazan: memre111
Konu: Grip aşısı
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2014 Saat 17:44
Hocam Ben eczacıyım. Grip aşıları çıktı geçen sene çocuklarıma yaptırmadığıma pişman olmuştum bu sene erken davranıcam. Şuan depolarda Vaxi grip ve Fluarix Tetra var Fluarix tetra devlet tarafından ödenmiyor ama daha iyi olduğunu duymuştum. Çocukarımın birisi 1.5 yaşında diğeri 4. yaşında. İlk kez grip aşısı olacaklar Fluarix Tetra yaptırmayı düşünüyorum ama 3 yaş altı kullanamıyor diye biliyorum. Çocuklara Hangi aşıyı kaç kere ve hangi dozda yaptırmam gerekir sizce.

Birde devit 3 ampul yılda bir kez demiştiniz onda da yaş sınırlaması var mı? Hangi ayda kullandığım fark eder mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2014 Saat 01:26
1- Sonu; "Tetra" ile bitenler, 4'lu Grip asilari..
2- 8 yas alti, ilk defa asi olacaklara; 1 ay ara ile 2 defa, yarim doz asi (Vaxigrip) yapin,
Dogru, Fluarix Quadrivalant asilar, 3 yasindan buyukler icindir.
2 adet: A-tipi ve 2 adet;B-tipi Grip virusu ihtiva eder.
3- Bu seneki butun asilar, gene "Domuz Gribi" asisini ihtiva etmektedirler.

Hatirliyormusunuz, bilen bilmeyen ne kadar "ulema" varsa; 2009'da "Domuz Gribi Asisi" aleyhinde konusmustu, o tarihten beri her senenin Grip asisinda oldugu halde, muhteremlerden, "tik" yok...
Adam, mecliste, elinde, asinin prospektusunu sallayarak sozum ona protesto ediyordu...
Turkiye boyledir..
Once: "-Yok boyle bir sey-.." derler,
2-3 sene gecince, " - Bu bilinen bir sey, yeni bir sey degil-" derler.

Dvit3 ampul icin bir yas siniri yok. Benim 94 yasindaki annem bile her sene alir.

Mesajı Yazan: memre111
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2014 Saat 08:46
Hocam 4 yaşındski oğluma 2 defa yarım doz fluarix tetra yaptırabilir miyim? Yoksa vaxigrip mi yaptırıyım yine....

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2014 Saat 19:33
Dogru, Fluarix Quadrivalant asilar, 3 yasindan buyukler icindir.

Mesajı Yazan: nukusev
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2014 Saat 00:32
Hocam merhaba özür dileyerek soruyorum...Grip aşılarının herhangi bir yan etkisi varmıydı acaba..herkes bişiler söylüyor yine..aşıdan sonra Grip oluyor mu cocuklar :((

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2014 Saat 18:23
Turklerin adetidir... Yeni gelen herseyden korkarlar.
Teflon'dan korkar, Cep telefonundan korkar, Baz istasyonundan korkar, Yuksek gerilim hattindan korkar, Bizin zamanimizda, Buzdolabindan bile korkarlardi... " -Cocuklar buz gibi soguk sulari icecek, bogazlari sisecek-" derlerdi...
Bulasik makinasindan dahi "tirsani" gordum... "-Bulasigi temizledikten sonra, icini nasil temizleyeceksiniz?-" diye tasa ediyordu..
Klima'dan hala korkanlar var. Tv'den korkanlari saymiyorum bile...
Asansorden korkanlar var (hadi onlari mazur gorelim, bazisi "kapali yerden" korkuyor)...
Birde boyle Asilardan korkanlar var,
Bu konu ile ilgili yazi ve makalelerimi okuyun..
Hatirliyormusunuz, 2009'da "domuz Gribi" ilk ciktiginda, yeri-gogu yikan "gemi aslanlarini"?   Nasilda kukruyorlardi, asi soyle kotu boyle zararli diye????
2009'dan beri butun Grip asilarinda hala "Domuz Gribi" asisi var, ne oldu bu muhteremlere, dilleri bir yerlerinemi kacti??? Niye eskisi gibi esip-gurlemiyorlar???

Mesajı Yazan: nukusev
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2014 Saat 19:21
Cok tesekkur ederim...hocam peki oglum 3 yaş 4 aylık.bu 4 lü Grip aşılarından yaptırabilirmiyim? Yoksa diğerinden mi? 

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2014 Saat 07:18
4'lu asidan olabilir.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2014 Saat 16:06
dr bey iyi gunler
2.5 yasındakı oglum hiç ası olmadı ona vaxıgrıp 2 doz yaptıracagım uygum mudur 

7 yasındaki kızım ise 2009 daki domuz gribi asısından iki doz olmustu. 
başka hiç grip asısı olmadı , bu sene yaptırmak ıstıyorum
1- tek doz mu yoksa iki dozmu olacak 
2-tetra asılardan mı yaptırsam yoksa vaxıgrip mi

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2014 Saat 19:35
1- 3 yas alti; 3'lu Grip asilarindan olacaklar...
2- Gecmis senelerde, "tek doz" dahi Grip asisi olmus olanlar, bu senede TEK DOZ ASI OLACAKLAR....3'lu veya 4'lu olmasi fark etmez.

3- 3 yasindan buyukler: 4'lu "Fluarix Tetra" veya ( Quadrivalant) Grip asilarindan olacaklar.

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2014 Saat 21:42
   Hocam, 13 yaşındaki kızıma vaxigrıp aşısı yaptırdım. Eczacı depoya sordu birtek bunun olduğunu söylemişler. Ama tarihine bakmayı unuttum, sağlık ocağında yaptırdım. 
    Acaba tarihi geçmiş geçen yılki aşı olma ihtimali var mıydı? 
         Teşekkürler.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2014 Saat 22:35
2009 yilinda devletin saglik ocaklarinda ucretsiz  yaptigi domuz gribi asisi grip asisi yerine geciyor mu ? cunku
sadece o asiyi oldu kizim baska bir grip asisi olmadi. emin olamadigim icin tekrar soruyorum kusura bakmayin.

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2014 Saat 20:10
-kivanc: Eczaciya mi sordunuz, yoksa, "kalfaya"mi???? Tarihi gecmis olabilirmi??? Zor , ama burasi Turkiye, her sey mumkundur.
-durucan: Ister tekli, "Domuz Gribi" asisi olsun, ister uclu mevsimsel Grip asisi olsun, ne zaman oldu ise, gecerlidir, bu sene tek doz asi olacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat