Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9582
Tarih: 25 Haz 2025 Saat 12:58

Konu: oğlum..
Mesajı Yazan: beyazcam
Konu: oğlum..
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 12:42
kadir bey oğlum 4 aylık eylülün 15inde sünnet ettirmeyi düşünüyoruz.komşumuzun oğlu 1,5 yaşına kadar sürekli idrar yolu iltihabı oldu ve çok çekti.ondan korkuyorum açıkcası..ve sünnetin en iyi çare olduğunu düşünüyorum havalar iyiyken.
ama sizin bi cevabınızda en iyi yaş 7-8 demişssiniz.yenidoğan sünnetinin daha iyi olduğunu duymuştum bende siz öyle deyince şaşırdım açıkcası ve buda mı doğru bildiğim yanlış diye düşündüm.ne önerirsiniz ve idrar yolu iltihabı nasıl olur mesela ben yavrumun altını 2-3  saatte bir değiştiriyorum kakasını yaparsa hiç bekletmiyorum.bezle alakalı mı önlemek için daha başka ne yapabilirim..teşekürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2008 Saat 12:54
Erkek çocuklarda idrar yolu iltihabı, kızlardaki kadar sık görülen bir şey değildir. İdrar tahlili yaptırdığınızda, Nitrit ve Lökosit esteraz negatif çıkarsa gerisini kale almayın, sistit yok demektir. Erkek çocuklarında 2 istisna vardır.
1) Çocuk sepsis geçirmiştir, mikrop böbreklerden aşağıya mesaneye inip idrar yolu enfeksiyonu yapmıştır.
2) Çocuğa herhengi bir sebeple kirli sonda takılmıştır.Bu iki istisnanın dışında, erkeklerde sistit veya idrar yolu enfeksiyonu olmaz.
Yeni doğan sünneti, adı üzerinde, ilk 10 gün içinde yara kolay kapandığından tercih edilir.
Sizin 4 aylık bebek sünnet olurken,sizi neden yanına sokmayacaklar acaba? 4 aylık çocuk ağrısını ızdırabını söyleyemiyor diye siz o işin kolay olduğunu veya ağrısız olduğunumu düşünüyorsunuz?
Pipisine kaka bulaşsa bile idrar yolu enfeksiyonu olmaz. Madem öyle bir iddiaları var, sünnet olunca pipi daha korunmasız olmuyormu?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat