Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızım çok kusuyor.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18008
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 15:49

Konu: Kızım çok kusuyor.
Mesajı Yazan: Linam
Konu: Kızım çok kusuyor.
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 22:26
Doktor Bey kızım 2 gündür çok kusuyor. Süt içince sorun yok ama diğer besinleri yedirdiğimde şarr diye hepsini çıkarıyor. 3 gündür kabızlığı vardı, ıkınıp ıkınıp minnacık bişey yapıyordu. Bugün öğlen osmolak verdim yine minnacık kaskatı bişey yaptı. Sokol şurup aldım ama vermedim henüz. Kızım 12 aylık, eğer yine yapamazsa bu şurubu ne kadar vermeliyim? Kusması kabızlığına bağlı olabilirmi?

Birde doktor bey kızıma grip aşısı yaptırmak istiyorum, bir yerden okudum ilk defa grip aşısı olacak olanlar ilk dozdan 1 ay sonra ikinci dozu olmalıymış, aslı varmı acaba? Ne zaman yaptırmalıyım?

Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2009 Saat 15:19
Grip aşısı ilk yapıldığında 1 ay ara ile YARIM DOZ yapılıyor. Takip eden senelerde tek doz yeterli.. Sokol 5ml. ile başlayın, ertesi günkü kakanın kıvamına göre dozu azaltın veya çoğaltın..

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2009 Saat 23:34

Grip aşısını ne zaman olmalı? Su çiçeği aşısı olacak 13 aylık olduğunda, aynı gün olabilirmi ya da aralarında ne kadar süre olmalı? Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2009 Saat 09:46
Bütün aşılar arasında en az 30 gün ara olmalı...( BCG hariç )..Arzu ederseniz aynı günde aşı olabilir. Su çiceği aşısını 15. ayda yaptırırsanız daha iyi olur.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2009 Saat 20:56
Peki hepatit A aşısı olmalımı? İsteğe mi bağlı yoksa yaptırmamızı tavsiye edermisiniz? Onu ne zaman yaptırmalıyız?

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2009 Saat 09:20
İmkanı olanların yaptırmasında fayda var. Eskiden 2 yaşından sonra başlanıyordu, artık 1 yaşından sonra başlayabiliyoruz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat