Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

YAVRULARINIZA KENDİNİ SAVUNMAYI NASIL ÖĞRETTİNİZ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27900
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:32

Konu: YAVRULARINIZA KENDİNİ SAVUNMAYI NASIL ÖĞRETTİNİZ?
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: YAVRULARINIZA KENDİNİ SAVUNMAYI NASIL ÖĞRETTİNİZ?
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 15:38
merhaba arkadaşlar

Bir konuda özellikle bizden büyük bebek annelerinin yardımına ihtiyacım var ...Bir süredir kafama takılan fakat kendi kendime çözüm bulamadığımız bir meselemiz var:))) Sorun şu ki oğluma şiddet uygulamadan kendini korumasını nasıl öğretmeliyim

O kadar ince çizgi ki bu çizgi oğlum sana vuran olursa sakın haaa vurma yada sana biri vurursa sende vurConfused ...Bunlar doğru cümleler değil peki sizce nasıl anlatmalııym bunu ...nettede araştırdım okuduğum kitaplardada net bir cevap çıkmadı karşıma...

Sizden ricam deneyimlerinizi varsa bulduğunuz yazıları bu topik altında paylaşmanız...

Bugüne kadar genellikle oyuncak paylaşımında ufak tefek problemler olurdu almaya çalışsa yada diğer arkadaşı almaya çalışsa birbirlerlerini iterler vs. Bende öyle yapmamasını söylerdim uyarırdım vs..Ama biliyorumki gözüm gibi baktığım saçının teline kıyamadığım oğluma bir gün bir çocuk gelecek vuracak AngryAngry Ouch

Bu durumda oğlum aynı tepkiyle karşılık verecek yada sessiz kalacak iki durumdada ben ne yapmalıyım ? Siz ne yapıyorsunuz ?

Özlem hanımada soracağım fakat sizin fikirlerinizde çok önemli

Sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 15:43
ben hala bu işe çözüm bulamadım nerdeyse 3 yaşında ama herkesten dayak yerCryAngry
ben bağırmaya kıyamazken elin çocuğu gelir parçalar kızımı
aslınd anormal olan benim evladım amaTongue
 karşı tarafın öğretmesi lazım şiddetin kötü olduğunu,  bizim savunmak için öğrettiklerimiz onu şiddete yöneltir diye düşünüyorum

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 15:45
çok güzel bir kon ucnm umarım bize yardımcı olanlar çıkar.
Geçen eltimin kızı da benim kuzuma tokat attı kuzum ağlayarak bana sığındı sadece ya ben olmasaydım o gün yanında ne yapardı acaba :(

-------------
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 15:49
Ayşencim ben çoğu yerde yazmıştım bunu eskiden ,bu durumu yaşadığım dönemlerde sanada yazayım..
ama öyle bi uzmandan falan aldığım yardım değildir tamamen kendi düşüncelerim ve uygulamamdır tabi beğenilmeyebilirde..
Benim oğlum daha çok aylar önce bile sürekli dayak yiyen bi çocuktu..aynen senin gibi o kadar koruduğum melek yavrum elin yaramaz çocuğunun kötü muamelesine maruz kalıyorduTongue
üstelik ben o kadar döven iten ısıran gereksiz yere döven çocuklardan çekiniyordumki oğlumda öyle olmasın diye,oğlum aman seni dövselerde gel bana söyle,konuşarak çözeriz dayakla bi yere varamazsın diye tembihliyordum..
taki artık kendinden küçük çocukların,hatta kendinden küçük kız çocuklarının bile oğlumu dövdüğünü,ve oğlumun savunmasızca el kaldırmayıp ağlayarak yanıma gelmesini görene kadar...
Aynen senin gibi çok üzüldüm kalakaldım ne yapacağımı bilemedim,sonra okuldada takip ettim ,öğretmende ablalarda ne kadar korurlarsa korusun mutlaka dayak yiyordu oğlum,ya itiliyordu ya ısırılıyorduTongue
SOnra bi gün bi misafir geldi bize,oyuncak istedi sehada o benim sen başkasını al dedi,çocukta sehanın saçını çekti seha da onu itti,normalde eski ben olsam koşup tutardım ne yapıyosun diye,karışmadım uzaktan izledim,oğlum itti ama öyle kalakaldı çok şaşırdı yavrum hareketine herhaldeLOLma canı acımıştı farkettim isteyerek yapmamıştı fakat çocuk yanından uzaklaşmıştı ve bunu kendi kendine farketti..sonrada ben de farkettim aslında çocuğumun ezilmesinin sebebi kendi değil benimTongueo günden sonra çok ileri derecede ki kavgalarına karışmıyorum artık,mutlaka takiip ediyorum birbirilerini çok kötü acıtacak şekilde değilse kendi hallerine bırakıyorum çünkü oğlum birde erkek çocuğu kendini koruması gerek..en büyük hatayı ben yapmışım yani..onu çocuklar döverken rahat anneleri yerlerinden kıpırdamazken ben kalkıp oğluma dayağın ne kötü şey olduğunu anlatmaya çalışıyorumTongueama çocuk bunlar ve benim oğlumu yetiştirdiğim gibi herkes özenli yetirştirmiyor..ya öyle rahat anneler varki çocukları evde terör estiriyor hem çocuklara hem evin eşyalarına falan çıt çıkarmıyorlar deli oluyorum..benim oğlum gittiğimiz yerde asla sıkıntı yaratmaz bana,hatta herkes der senin gibi çocuğu olan kırk kişi ağırlarız diye..
tabi bazı çocuklar annelerinin müdehalesiyle bile düzelemeyen agresif çocuklar olabiliyor ama bazıları tamamen annenin rahatlığından..
yani velhasıl,enim oğlum şimdi gereksiz asla ama asla çocuk dövmüyor,fakat kendini en azından karşısındakini iterek koruyor ve ben artık müdahele etmiyorum.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 16:09
http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/2061/once-iyi-insan-yetistiriyor-muyuz - http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/2061/once-iyi-insan-yetistiriyor-muyuz

Hülya'nın tam da bu konuyla alakalı son yazısını okumanızı tavsiye ederim... Wink

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 20:42
bilgecim keşke karşı tarafa anlatabilme imkanımız olsaydı ne yazıkki her anne bu konuda bilinçli olamayabiliyor..Unhappy yada anne belkide elinden geleni yaptı ama değişik faktörler var ? her anne yavrusu için en doğruyu en güzeli yapmak ister ama bu her zaman mümkün olmaz...

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 20:45
İnsanın çok canı yanıyor değil mi pınarcım bunu yetişkin biri yapsa belkide kaplan gibi üzerine atlar parçalayasın gelir:)))Tongueama işte sözkonusu olan bir çocuk ...ne yapabilirsin ki ..Anne olarak çabamız  kendini koruması için neler yapabileceğimizi öğrenmek her açıdan yavrumuzu hayata hazırlayabilmek ...

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 20:48
hilalcim saol canım üşenmedin uzun uzun yazdın ellerine emeğine sağlık..Sanıyorumki bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor sizde bu birazda olsa işe yaramış gibi gözüküyor bizde yada bir başkasında nasıl olur bilemiyorum yani sadece itmesi kendini koruması için güzel bir adım ama işte orada durmayan çocuklarda olabilir...

Diğer arkadaşların görüşlerinide bekliyorum lütfen sadece okumayın paylaşın deneyimlerinizi..

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 20:51
Orjinalini yazan: Siddartha Siddartha Yazdı:

http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/2061/once-iyi-insan-yetistiriyor-muyuz - http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/2061/once-iyi-insan-yetistiriyor-muyuz

Hülya'nın tam da bu konuyla alakalı son yazısını okumanızı tavsiye ederim... Wink

İlginiz için teşekkür ederim haluk bey okudum hatta kitabın siparişini bile verdim :))

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 23:21
bende hilal gibi önceleri kimseye el kaldırma diyordum en ufak tartışmada hemen araya girip müdahale ediyordum ama olmuyor gerçekten sonra küçücük çocuklar vurur oldu kızıma o oturdu ağladı sadece benim de içim acıdı karşı tarafın annesi hiç bişey yapmadı gülüp geçti hatta geçenlerde biri üç aylık bebeğime vurup duruyor ben korumaya çalışıyorum annesi yalandan da olsa yapma bile demedi
şimdi bende oturup konuşuyorum kızımla eğer biri sana vurursa hakkını ara sende ona vur diyorum eşim sürekli boğuşuyor kızımla güçlü olsun kendini savunsun diye beraber boks filan çalışıyorlar
yine de doğru mu yapıyorum bilmiyorum doğrusu aslında herkesin aynı şekilde davranması ama öyle anneler var ki çocuk yetiştirmekden aciz onlara ve onların yetiştirdikleri çocuklara karşı da kendilerini savunmayı öğrenmeleri gerekiyor

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 00:44
benim oğlum yaşıtlarına karşılık veriyor ama
eltimin bir oğlu var 6.5 yaşında o hep hırpalıyor cimcikliyor yavrumu ona gücünün yetmeyeceğini bildiği için hiç karşılık vermiyor anneside ona sadece yapma kerem diyor gerisi yok benim sinirler tepeme biniyor sonrada 

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 01:08
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22511&PN=1&title=cok-mu-pasif">Winkhttp://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22511&PN=1&title=cok-mu-pasif
bi ara bu sorunu çoook kafaya takıyordum belki burdaki paylaşımlarda işine yarayabilir canımWink

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 08:26
bence kreş yuvalarda durum daha vahim o zaman görmüyoruz dediğiniz gibi iyi yetiştirilmeye çalışan çocuklar zararlı çıkıyor ama doğru davranışın faydasını ileride görürüler inşallah
çocuklarına sahip çıkmayan yada hiçbir söz söylemeyip biz böyle yetiştiriyoruz deme saygısızlığını gösteren annelerede pes demekten başka ne denirki. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 11:13
hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar sanıyorum genel olarak biri sana vurursa sende karşılık ver şeklinde oluyor genelde tutumlar ama doğrusu bumu çok emin olamıyorum..

Bende özellikle erkek çocuk babalarına çok görev düştüğünü düşünüyorum birine tokat atınca yada bir şekilde şiddet uygulayınca  aslan oğlum bak nasılda güçlü aynı babası tutumlarını çok yanlış buluyorum..

Kendini korumak aynı şekilde davranmak mı olmalı sizce..

Aslımda içimden geçen çözüm oğlum biri sana vurursa bana söyle onu uyarayım demekConfused  ama bundada hatalar var sonuçta hayatının her evresinde ben yanında olmayacağım bilinç altında bunuda yerleştirmemeliyim..

peki çizgi filmlerin yada oyunların şiddette etkisi ne ölçüde sizce..Anneleri suçluyoruz ama suçlu farklı şeyler olamaz mı..

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2011 Saat 12:48
Orjinalini yazan: _bilge_ _bilge_ Yazdı:

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22511&PN=1&title=cok-mu-pasif">Winkhttp://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22511&PN=1&title=cok-mu-pasif
bi ara bu sorunu çoook kafaya takıyordum belki burdaki paylaşımlarda işine yarayabilir canımWink
teşekkür ederim cnm okuyacağım Clap

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2011 Saat 23:27

hıııııııııı yorumları neden göremiyorum ben :))))

heyecanla bekliyorum tavsiyelerinizi Clown

Mesajı Yazan: ayse76
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2011 Saat 00:59
benim kızımda eskiden cok dayardı,kuzenlerinden özellikle ve cogu kez ben müdahale ederdim,kızımda aglayarak gelirdi.ama artık kendini savunmayı ögrendi.birisi canını yakacak sekilde yaklaşımda bulundugunda direkt o da tepki veriyor vuruyor,ablamda kzıı benim kızımı dövdğünde güler gecerdi,yapma dahi demedi.ama artık benim kızımda kendisini gayet rahat savunuyor.ben de ona söylüyorum,biri canını  yakarsa sen de vur kızım diyorum.maalesef ama böyle işte.yoksa başka şekilde kendini savunamayacak,ya da ilerde karateye filan yollamak lazımConfusedConfused

-------------
http://www.tickerclub.com/">

Mesajı Yazan: aibü
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 13:46
Orjinalini yazan: Yazdı:

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar sanıyorum genel olarak biri sana vurursa sende karşılık ver şeklinde oluyor genelde tutumlar ama doğrusu bumu çok emin olamıyorum..

Bende özellikle erkek çocuk babalarına çok görev düştüğünü düşünüyorum birine tokat atınca yada bir şekilde şiddet uygulayınca  aslan oğlum bak nasılda güçlü aynı babası tutumlarını çok yanlış buluyorum..

Kendini korumak aynı şekilde davranmak mı olmalı sizce..

Aslımda içimden geçen çözüm oğlum biri sana vurursa bana söyle onu uyarayım demekConfused  ama bundada hatalar var sonuçta hayatının her evresinde ben yanında olmayacağım bilinç altında bunuda yerleştirmemeliyim..

peki çizgi filmlerin yada oyunların şiddette etkisi ne ölçüde sizce..Anneleri suçluyoruz ama suçlu farklı şeyler olamaz mı..
elbette çizgi filmler ya da diğer tv programlarının da etkisi büyük ama çocukların bunları izlemesine izin veren de yine anne babalar. biz de oğlumu hep şiddetin, dayağın kötü şeyler olduğunu öğreterek yetiştirdik. sonuçta oğlum kendini savunmayı öğrenemedi. geçenlerde nilçin hanıma da bununla alakalı bir soru sormuştum hatta. ama sorduğum şey arkadaşının uyguladığı psikolojik şiddetle alakalıydı. arkadaşları fiziksel şiddet uyguladığında hiçbir şey yapmıyordu oğlum. ağlamıyordu da. mesela kreşte elinden oyuncağını alıyorlardı benimki gidip başka oyuncak alıyordu falan. ama geldiğinde hepsini anlatıyordu bize. en sonunda birisi ona vurduğunda kendisinin de vurarak karşılık vermesini söyledik. yavrum "ama bu hiç doğru bir davranış olmaz ki" dedi bir de. biz de kendisinin şiddetin kötü olduğunu zaten bildiğini, ancak bazı kişilere yaptıkları şeyin kötü olduğunu ancak böyle anlatabileceğini açıkladık. ondan sonra bir iki kez kendine vuran arkadaşına karşılık verdi ve onlar da vurmaktan vazgeçtiler artık. ne yazık ki herkes bizim gibi hassas yetiştirmiyor çocuklarını. e o halde biz de ona göre yeniden programlamalıyız. benim oğlum şiddeti çizgi filmde bile görmemişti. ben10 falan nedir bilmezdi. ama kreşteki arkadaşaları sürekli bundan bahsettiği için ben10 i bilmemeyi kendi kendine prestij meselesi haline getirmeye başladı. 15 martta 5 yaşını bitirdi ve ilk kez geçen hafta ben10 izledi. yani bir şekilde -ne yazık ki- şiddet hayatın içinde var olduğuna göre bizim de tedbir almamız ve kendini savunmayı öğretmemiz gerekiyor çocuklarımıza.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat