Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kilo alamama öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46175
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:48

Konu: kilo alamama öksürük
Mesajı Yazan: zuahmece
Konu: kilo alamama öksürük
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 21:50
oğlum 9,5 aylık 8 kilo. kilo alımı da 100gr son 1 ayda. kilo alı az ama gelişim olarak nasıl değerlendiriyorsunuz. festal draje önermişsiniz kullanalım mı.

anne sütü alıyor 4.ayda ek gıdaya başladık. ağız çevresinde ve çene altında kızarıklıklar oluyor. alerjiymiş. 1 hafta arayla advantan krem kullanmaya başladık.sürekli kullanmak mı gerekecek. 

6.hastalık geçirdiğini söyledi doktor geçen hafta. hala öksürük geçmedi ne yapabiliriz. boğulacakmış gibi oluyor. uykusundan uyanıyor. peditus kullandık bi değişiklik olmadı. wiggies diye bir krem varmış kullanın diyorlar ayak altına sürülüyormuş kullanalım mı. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 22:27
1 kilo eksigi var. Bulabilirseniz; Pankreoflat, bulamazsaniz; Festal kullanin... Bir deneyelim bakalim, Iyi gelirse, "enzim eksikligi" varmis deriz... Bu yaslarda ALLERJi olmaz,salliyorlar.. Allerji zaman ile olusan bir reaksiyondur. Hickimse, daha evvelce karsilasmadigi bir maddeye karsi Allerjik reaksiyon GOSTEREMEZ...
Turk doktorlari Allerji konusunu yanlis ogrenmislerdir( Daha dogrusu; yanlis ogretilmistir)... Bilmezler.

SAKIN: Peditus'u kullanmayin, is cok uzar. Eski maileri okuyun...
6.Hastalikda; oksuruk olmaz, 3 gun cok yuksek ates olur, 3. gun sonunda; ates duser, dokuntu baslar. Iyi sallamis...

Grip geciriyor, sadece Serum fiz. Limonlu bal(limonata seklinde) ve ColdMix kullanin..Wiggies'i bilmiyorum. ColdMix en iyisidir.

Eski mailleri okumadan sual sormayin, bir zarari yok...

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 06:32
yüksek ateş oldu2gece .sabahı bi doktora gittik. iburamin cold verdi.3.gün de ateş ve terledi sabah döküntü vardı.ben isilik sandım.
3güns onra asıl doktorumuza gittik.doktor.6.hastalık geçirmiş dedi..tabi bu arada iburamin cold kullandık.2.doktor da peditus verdi.
 4 gün kullandım peditus 3gündür de ilaçları kestim.
şimdi de halen öksürüyor. balgamlı sümük var gündüz,gece öksürük

limonlu bal ne kadar ölçü ile kullanmayı tavsiye ediyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 06:53
SAKIN; O salaklarin verdigi Iburamin-Cold Ve Peditus'u kullanmayin... Butun; oksuruk/nezle ne varsa, gogusune indirirsiniz. Zaten bu maksatla veriliyor. 3-5 gun sonrada cocuklara yok Astim, yok Bronsiolit gibi teshisler konuyor...
SAKIN; hala devam eden oksurugunu SAKIN, kesmeyin... Tatli kasiginin 1/3 uc kismina bal, ustunu Limon suyu ile doldurun ve karistirip icirin. Her oksuruk krizi tuttugunda verin..
2-3 hafta surer.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 19:16
hocam kontrole gittik bugün.ciğerlere inmiş dedi. ventolin şurup ve macrol antibiyotik verdi. dediğiniz gibi olmuş. keşke vermeseymişim peditus falan. şimdi ne yapmak lazım. antibiyotik vermeyi hiç istemiyorum ama daha kötü olur mu diye de korkuyorum. hiçbirşey yemek de istemiyor artık.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 19:35
dün gece de ateşi çıkmıştı 38 - 38,5 ..

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 19:45
Pankreoflat 60 film tablet bulduk. doğru mu. nasıl kullanacağız. 1 tableti mi günde 2-3 kez bölüp vereceğim.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 03:10
Agizinda; pis koku, dilinde pas yoksa, Antibiyotik gerekmez.. SAKIN ilac/antibiyotik kullanmayin, yoksa; Sahtekarligin 2. Safhasina baslamis olursunuz.
Pankreoflat'in Toz'unu bulamadi iseniz, tabletini; havanda ezip verin.Bir seferde, veya ezdiginiz tozu 2-3 porsiyona bolup verin, farketmez.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 15:37
hocam kilosu 7,650 (9,5 aylık ) olmuş.önceden yediklerini de yemiyor.aldığını tükürüyor. yapabileceğim bişe varmı.

dili normal ağız süt kokuyor. antibiyootik vermedim. ama öksürük azaldı. bebekler için olan burun damlasından kullanıyorum.
pankreoflat ı verdim tabi zorla.
biberondan da bişe içmiyor.doğduğundan beri içmek istemedi.sadece emiyor diyebilirim.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 22:20
Su anda, baska bir ey yapabilecek durumda degiliz, biraz daha idare edin, 10 kiloyu hele bir gecsin.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2014 Saat 21:29
hocam 10 gün oldu. antibiyotik vermedim. halen göğsünü dinleyince ses geliyor, öksürük yok. cold mix , serum fiz. , limon-bal devam.inşallah iyileşecek.

7,650gr a kadar düşmüştü, şimdi 8 kg oldu. pankreoflat ı veriyorum.3 ay devam edin demişsiniz diğer mesajlarda, biz de 3 ay devam edeceğiz değil mi hocam.
hocam işe yararsa enzim eksikliğiymiş diyorsunuz ya. 3 ay sonra bu ilaç vücudun enzimi üretmesini mi sağlıycak, yoksa ilacın kullanımı mı max. 3 ay. biraz anlatabilir misiniz acaba.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2014 Saat 22:49
Kilo alimina gore, enzim eksikligi varmis diyebilecegiz... Ilac; sadece eksik enzimi tamamliyor. Zamanla enzim yeterli miktarda salgilanmaya baslayinca, ilac kesiliyor. Deneme yanilma ile belli oluyor. Ara ara kesip, bakacagiz.. Hayat boyu bile kullanilabilir.
Gogusu onemli degil, ugrasmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat