Acill... kesilmeyen gıcık öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41722
Tarih: 16 Tem 2025 Saat 23:03
Konu: Acill... kesilmeyen gıcık öksürük
Mesajı Yazan: tutu
Konu: Acill... kesilmeyen gıcık öksürük
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 17:51
Hocam kızımın tam 3 gündür kesilmeyen gıcık bir öksürüğü var. Öksürük kesildiğinde gayet normal.Ne ciğerde ses,ne broşlarda fıylama, ne nefes sıkışıklığı var öksürürkende ama boğazdan gelen kuru gıcık bir öksürük var.Kruptaki gibi değil, köpek havlaması gibi değil. Ne yapsak kesemiyoruz hocam.
1_Nolur bir akıl verin, bir yol gösterin, gece hastanede sabahladık çıkarken yine öksürüyordu. Decort ampülü kırıp meyva suyuna karıştırıp verdiler, ilaçlı buhar yo yok yok.Nedir bu böyle, korkuyorum, çocuğun beyni, kalbi zarar görecek.
2_dekortu bugünkü dozunu iğne olarak mı yaptırsam 3 gün daha verdi doktor?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 21:28
3_hocam birde doktor kontrol etti,broşlar temiz sadece gıcık öksürük kalmış öksürüğü keselim bu gece biraz uyusun dedi.Actidem verdi sabah akşam 1 ölçekama 48 saat sonra yine dinleyelim ne olur ne olmaz dedi.Umutlandım kesilirde kızım uyur diye.sizce doğrumudur? kızım 6 yaşında bu arada 16 kilo 110 cm
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2013 Saat 23:29
Once; Limonlu bal. Serum fiz ve ColdMix kullanin, 4-6 saat takip edelim, sonucunu goruselim..
|
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 00:26
hocam biz zaten ilk günden beri limonlu bal,serum fizyolojik ve cold mix kullanıyoruz daha öncede yazıştık sizinle.Ama yok hocam bu kadarmı inatçı bir çksürük olur mecbur götürdük acile öünkü çocuğun artık boğazı ve karnı ağrımaya ve ağlamaya başladı her 20 saniyede öksürmekten.Dekort ampul verdi işte birde actidem.o dakikaya kadar feci öksürüyordu.İçirdik 9.30 gibi 3 gün 3 gecedir ilk defa 2 saattir uyuyor hemde gayet rahat,şimdi bir kere kalktı yine gıcık bir iki dakika öksürüp yine uyudu.İşe yaradımı geçici mi sizce hocam.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 00:31
Decort; agizdan verildi ise, bir ise yaramaz.. Bu o doktorun, cahilligi..Oksurugu kesen; ACTIDEM OLDU.
Takip edelim bakalim. Eger balgam varken verdiniz ise, balgam icerde kalacagindan, 3-5 gun sonra daha kotu olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 00:54
balgam yok hocam hiç, kuru kuru gıcık bir şekilde broşlar ciğer temiz,sıkıntılı nefes yok.Ama zaen şimdi başladı yine öksürük, sadece 2,30 saat kesebildi. nedir bu hocam çok çaresiziz...ne yapmalıyız başka bilemiyorum denemedik yol kalmadı, tekrar veremem herhalde değilmi actidemden, daha 4 saat geçti.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2013 Saat 07:23
Sicak su buhari ile yatistirmaya calisin. Actidem kullandiginiz icin, icim rahat degil..
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 05:19
actidemi 2 gün kullanıp kestik hocam ama o deli öksürüğü normal bir hale soktu.Siz içim rahat değil deyince doktora götürdüm ciğer filmi istedi,öektirdik,herşey normal çıktı şükür.öksürmekten kulak ağrısı oldu bide çok fazla ağladı doktor ant.otimisin damla bifizol sudafed asist verdi.Çok ağladığı için yolda damlayı alıp damlattık ve dolven verdik.Gelince sizin yazılarınızı okuyunca damlayı verdiğime pişman oldum bişey olmaz değilmi?eşim ille kkb yede gösterelim dedi profa gittik bide oda agumantin es verdi,eşim sen proftan iyimi bileceksin verelim dedi verdik maalesef.Birde öksürük belki reflüdendir dedi lansor 15mg ve gaviscon verdi deneyelim dedi.Kulağı ağrımıyor.balgamlı öksürüyor artık ve16 kiloya düştü yavrum 6 yaş 105 cm.sizin yorumunuz nedir hocam
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 05:29
birde hocam astım teşhisi koydukları için _sadece beni dinleyerek,bende inanmıyorum ama deniyoruz işte her yolu_ her sabah akşam filoxitide ve ventolin kullanıyoruz öksürürse. Balgamlı durumlarda broşları açıp balgamı ciğere indirir demiştiniz flixotide için, doktor kullan demesine rağmen kullanmıyorum. Sonrasındada kullanmıyacağım diyorum Sonrada ya gerçekten koruyorsa, bu atakları engelliyorsa kızıma bu kötü günleri yaşatmıyayım deyip yine kullanıyorum.Ne yapmalıyım hocam.ne olur beni aydınlatın bu konuda.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 19:04
Flixotide, HICBIR SEYDEN KORUMUYOR... Tamamen SAHTEKARLIK icin veriliyor. Vucudun viruslere karsi gosterdigi bagisikligi baskiliyor.. Baskiliyorda, nereye kadar.. Biraktiginiz anda, vucut yayilmis olan virusleri farkedip, daha beter tepkiler gostercek.. Zaten halki bu sekilde kandiriyorlar.. Bunlar hep o NAMUSSUZ ilac firmasinin dumenleri. Artik, bu SAHTEKAR doktorlara neler teklif ediyorlarsa??? 2006'da bu SAHTEKARLARDAN, 300 tanesini Navigator of the Seas gemisi ile 1 hafta, Karayiplerde tatile goturmuslerdi..
Eski mailleri okuyun..
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 21:43
actidemi 2 gün kullanıp kestik hocam ama o deli öksürüğü normal bir hale soktu.Siz içim rahat değil deyince doktora götürdüm ciğer filmi istedi,öektirdik,herşey normal çıktı şükür.öksürmekten kulak ağrısı oldu bide çok fazla ağladı doktor ant.otimisin damla bifizol sudafed asist verdi.Çok ağladığı için yolda damlayı alıp damlattık ve dolven verdik.Gelince sizin yazılarınızı okuyunca damlayı verdiğime pişman oldum bişey olmaz değilmi?eşim ille kkb yede gösterelim dedi profa gittik bide oda agumantin es verdi,eşim sen proftan iyimi bileceksin verelim dedi verdik maalesef.Birde öksürük belki reflüdendir dedi lansor 15mg ve gaviscon verdi deneyelim dedi.Kulağı ağrımıyor.balgamlı öksürüyor artık ve16 kiloya düştü yavrum 6 yaş 105 cm.sizin yorumunuz nedir hocam
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 21:54
Kopuk kopuk oldu ama bişey daha vardı hocam kulağı ağrıyor ama banyo yaptırabilirmiyim dikkatli olarak.Birde ağrısının 3. günü bişey olmaz değilmi kulağına korkuyorum.İliadin damlattım bugün 3 kere ama hala ağrıyor.Birde öksürüğüde hala var daha kötü olurmu acaba.Şİmdiden teşekkürler hocam bize ayırdığınız zaman ve sabır için.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2013 Saat 23:16
SAKIN, o aptallarin verdigi hicbir ilaci kullanmayin...
Eger, kulak agrisi varsa, tek basina;Iliadin damla yeterlidir. Eski mailleri okumaya devam.
Oksuruk sizin dostunuz, mikroplarin, cigerleri istilasini onluyor... SAKIN; agri varken kulaga, degil kulak damlasi, en ufak bir sey(!) bile damlatmayin... '50-'60li yillarda yapilan bu SAHTEKARLIK, 30 seneden beri yoktu.. Tekrar icad edenin, boynu devrilsin...
Oksuruk ile ugrasmayin, vazifesini tamamladiginda yokolur.. Oksurugu keserseniz, hastalik uzar..
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 12:29
Peki hocam çok teşekkürler her konuda bizi bilgilendiriyorsunuz. Sağolun. İzninizle birkaç sorum daha olacak
1_öksürüğü kesmiyoruz da sadece kulağı ağrıdığı için zor oluyor.kulağa bir zarar gelmez değilmi?
2_şimdi normal insanlar gibi balgamlı öksürüyor ama en başında 3-4 gün ve gece geçmeyen gıcık ve hiçbir şeyle kesilmeyen,sadece actidemle 2 saat kesebildiğimiz o kuru öksürük ne olacak hocam.Bunu tekrar tekrar yaşaması beni korkutuyor.Çocuk için çok yorucu ve acı verici,kızımın resmen psikolojisi bozuldu.Flixotide yok tamam,ventolinde,ajerji ilaçlarıda.Siz yurt dışındasınız bunun için neler yapıyorlar hocam tıp buna ordadamı çaresiz.Kızımı o öksürükten kurtaramamak beni delirtiyor.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 18:43
1- Eger, kulak agrisi varsa, tek basina;Iliadin damla yeterlidir. Eski mailleri okumaya devam.
2- Oksuruk sizin dostunuz, mikroplarin, cigerleri istilasini onluyor
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 18:10
Hocam öncelikle size ve sevdiklerinize sağlıklı sıhhatli bir yıl diliyorum. Kızımın hastalığı boyunca bilgilerinizle aydınlattınız beni.Şksürüğümüz kesildi şükür ama sevinemiyorum bile biz bunu her ay yaşıyoruz mayısa kadar.Her viral enfeksiyonda,polenlerle temasta,ani hava değişimlerinde en az 5 gün süren inatçı kuru öksürük.:ocuğu dışarı çıkarmaya korkuyorum.Sormak istediğim; 1:Alerjik astım teşhisi doğrumudur değilse sebep ne olabilir?2:salgın var grip kapar tekrar diye anakuluna göndermiyorum.Ama ilkokulda ne yapıcam,seneye 7 yaşında olacak acaba atarmı üstünden bu hastalığı?
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 18:19
3_ağzında uçuk var diye biz aşı olurken kızıma yaptıramamıştım,sonrada hep hasta olunca yaptırmadık.Şimdi yeni iyileşti korkuyorum yaptırmaya tekrar aşıdan grip olursa, yine o öksürük ataklarını yaşarsa diye.Sizin fikriniz nedir hocam yaptırsam mı,grip olur mu ,ilk defa olacak yoksa artık geç mi? 4_okuldada karma aşı yaptılar,hastaydı gidemedi,onuda yaptırayımmı sağlık ocağında. yaşı 6. 5_grip aşısı da yaptır derseniz ikisi ağır olur mu?
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2014 Saat 20:16
Size kim uydurdu ise, iyi uydurmus... Asi; Grip yapmaz. TESADUFEN SIZE OYLE DENK GELMIS..
Hasta iken ASI YAPILIR... Bazi Prof. larin aksini soyleyen yazilarina itibar etmeyin, resmen salliyorlar.. Oyle bir sey olsa, asi yapildiktan sonra Grip baslayanlarda asinin tekarari gerekirdi. ayricada, Grip virusu alindiktan 7-10 gun sonra hastalik baslar... NASIL bileceksinizki, 5-6 gun sonra hasta olmayacagini!!..Bu Proflar hep, kitap okumadan, "medrese" usulu egitimle doktor ve Prof olan kimseler.. Ne asi hakkinda bir bilgileri var, nede Virusler hakkinda bir bilgileri var..
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 11:39
Hocam öncelikle size ve sevdiklerinize sağlıklı sıhhatli bir yıl diliyorum. Kızımın hastalığı boyunca bilgilerinizle aydınlattınız beni.Şksürüğümüz kesildi şükür ama sevinemiyorum bile biz bunu her ay yaşıyoruz mayısa kadar.Her viral enfeksiyonda,polenlerle temasta,ani hava değişimlerinde en az 5 gün süren inatçı kuru öksürük.:ocuğu dışarı çıkarmaya korkuyorum.Sormak istediğim; 1:Alerjik astım teşhisi doğrumudur değilse sebep ne olabilir?2:salgın var grip kapar tekrar diye anakuluna göndermiyorum.Ama ilkokulda ne yapıcam,seneye 7 yaşında olacak acaba atarmı üstünden bu hastalığı?
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2014 Saat 19:14
2 senelik bir "cok hasta" olma doneminiz var.. Bunu GECIRECEKSINIZ... Oyle veya boyle... Okul zamanina tehir ederseniz, birde derslerden geri kalacak..
|
|