Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik kızarıklığı şişliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43326
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 16:32

Konu: bademcik kızarıklığı şişliği
Mesajı Yazan: sevcan
Konu: bademcik kızarıklığı şişliği
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2014 Saat 13:00
Kadir Hocam,
Ben size dün de yazmıştım. Ama anlayamadığım birşey oldu. Tekrar sormak istedim. bugün ateşli 3. günümüz. Çocuğum 5 yaşında. Ateş 38.5-39 arası gidip geliyor. WBC 9 çıkmıştı (dün dediğim gibi makinesiz ölçülen). Hocam, bademcikler o kadar şişmiş ki...ve kıpkırmızı. bugün 2 kez hapsurdu ve bir kere bembeyaz sümük geldi . Ağzında hafif bir koku var dili bembeyaz pas (kirli sarı değil). Çok iştahsız. Anlamak istediğim bademcik bu kadar kırmızı ve şiş olsa bile, wbc sınırlar arasında çıktı diye antibiyotiği kesinlikle kullanmayalım değil mi? Yani bademciğin bu kötü haline sadece bakteri değil virüsler de neden olabilir mi? hocam bu konuda emin olmak istedim ondan rahatsız ettim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2014 Saat 00:05
Bu tablo: Enfeksiyoz MONONUKLEOZ'UN EN BELIRGIN OZELLIKLERIDIR...
Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler... KAN sayimindaki: MONO degerine bakin, yuksek oldugunu goreceksiniz... Viruslerle oldugundan, bir tedavileri de yoktur, kendiliginden gecer. Bir baska ozellikleride, 1 hafta kadar ATES yapabilmesidir..
Bu yastaki cocuklarda ayrica, bu hastalik esnasinda, "Hayal gorme", abuk-sabuk konusma, sakarlasma, merdivenlerden inememe gibi Norolojik bulgularda olabiliyor...TEDAVI GEREKMEDEN, KENDILIGINDEN DUZELIRLER.
Antibiyotik cok gereksizdir, kullananlarda ayrica birde; DOKUNTU olabiliyor...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat